Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

H.264 to DVD

razorder (124)|4.7.2013 19:22
Zdravím. potřebuju projekt v 1080p, 25fps hodit na DVD. Otázkou ale je jak to nastavit aby to ve finále projelo většinou DVD rekordérů. Je mi jasné že to budu muset deformovat na Mpeg2 se vším co obnáší, ale co dál je nutné?na co si dát pozor?zmáknou rekordéry progresivní snímkování? a jaký je optimální datový tok? bude to fungovat při 16:9? a další věcí na které si dát pozor? budu rád když někdo v rychlosti odpoví ušetří mi to hodně času a nosičů :D
vivid.sk (11472)|4.7.2013 19:51
ConvertXtoDVD, troma klikmi.
razorder (124)|4.7.2013 20:03
a proč to tahat přes další program když to můžu rovnou vyflusnou z premiery. mě zajímá export settings jaký nastavit aby to přehrála většina rekrodérů a vytvořit tak nějakej univerzál.
KamilZ (10277)|4.7.2013 21:09
Protože jsi před tím o Adobe Premiere nic nepsal ...

Předpokládám, že chceš dělat dle specifikace DVD-Video (tzn. ne datový disk). Konverze na MPEG-2 není tak strašná (ta by šla u kratších věcí přežít), víc by mě bolela ztráta rozlišení. Jen upozorňuji, že progresiv nepřeneseš přes composit. Zkus se podívat zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/25993-HD-na-dvd a zde http://www.videohelp.com/dvd (dole jsou limity na bitrate)

PS: Trochu měl zaujal požadavek na přehrání v DVD rekordérech a ne v playerech. To je pro nějakou specifickou cílovou skupinu?
ai (2993)|4.7.2013 23:52
V te lince od KamilZ se resil HD prokladany na prokladane DVD. Toto celkem prave Adobe nebo Vegas nezvladaji kvalitne. Ale tobe jde o jednoduche neprokladane HD na DVD, to uz je celkem bez problemu. Ja delam (delal jsem) taky neprokladane DVD z neprokladaneho HD, bez problemu se to prehravalo vsude, ale ja nepracoval v Premiere a vyrobil jsem natvrdo neprokladane mpg pro DVD authoring, v prehravacich bez problemu, i na CRT v konci.
Proste to zkus, nastavit neprokladany vystup a jestli ti to povoli vyrobit takto DVD, nebo pak skus nastavit prokladany vystup a zkontroluj jestli to bude vypadat dobre.

Datovy tok co nejvetsi, ale samozrejme zalezi jak je video dlouhe. Pouzij bitrate calculator, treba: http://www.videohelp.com/calc.htm , kde pak na ten bitrate co ti to vypocita musis nastavit v Premiere. Je to average bitrate hodnota, pro 2pass VBR. Pokud mas video treba mene nez hodinu, tak normalne nastav bitrate 8000 kbps CBR a vpohode.

16:9 mpg na DVD se vyrabi tak, ze se enkoduje take do 720x576 rozliseni, ale pouze v te Premiere musis zadat nekde widescreen, nebo jak to tam je. Pokud jen renderujes widescreen mpg a DVD delas jinde, muzes to tam nekde zaskrtnout take, ovsem zase renderujes jen 720x576 samozrejme. V DVD authoringu pak musis zase nekde poznacit, ze jde o widescreen, vetsinou je to v nastaveni projektu toho programu.

Urcite se nekdo, kdo dela z Premierou ozve.
Pavel_tempx2 (829)|12.7.2013 23:46
v Premiéře samozřejmě jsou na všechno nastavené presenty, takže stačí dát mpeg2 a DVD widescreen nebo něco podobného, samozřejmě nejlepší je si to přímo upravit podle sebe a taky se přimlouvám za CBR 8Mbitps pokud to je do hodiny...s tím prokládaný vs neprokládaný jsem nezkoušel, vše točím prokládaně, takže to už si chce vyzkoušet dva různé mpegy = DVD a uvidíš přímo na TV co je lepší...každopádně jde pouze o jedno zatržení při exportu a nastavení půlsnímků ;)