Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Souvislé "červené framy".

Tommy3 (73)|2.7.2013 11:06
Ahoj,

chtěl bych se zeptat, kde se stala chyba když natáčím na minidv pásky a výsledný záznam poté obsahuje několik červených frejmů za sebou.

Někdy se mi to stává cca 20 frame na jedné mini dv. Jindy zase bez problémů, žádný vadný frame na celé kazetě minidv.

Používám kazety od SONY, nepřepisuji! Pokaždé používám nové minidv kazetky, ovšem nevím jak jsou staré - má to vůbec nějaký vliv?

Kamera je cca 1,5 roku stará je možné, že hlava už je tak znečištěná?!

Pomůže mi čistící kazeta nebo se musí dát kamera spíše vyčistit?!

Díky za informace.

T.
BEPE (539)|2.7.2013 15:02
Předpokládám, že se jedná o HDV a ne SD a video se přehrává, stříhá na PC z hard disku. Moje osobní zkušenost v tomto směru je ta, že když jsem do střižny natáhl zdroje ze "šuplíku" co měl 5000 ot/sec. tak se mi na začátku objevovaly také červené framy. Když jsem následně překopíroval ten samý soubor na interní disk se 7000 ot/sec. , tak výpadek framů se už neobjevil. Možná problém je právě v rychlosti hard disku.
Pavel_tempx2 (829)|2.7.2013 19:06
taky bych se podíval, jestli je to opravdu na pásce nebo je to chyba při přenosu na disk ;)
Tommy3 (73)|2.7.2013 20:44
To je taky dobrej nápad! Nicméně pokud je to na pásce, je zanesená hlava?! Pomůže čistící kazeta?
Saxel (2279)|3.7.2013 09:04
Mám také HDV a občas se výpadky objeví i když cca. 1x ročně projedu mechanismus čístící kazetou. Při natáčení na pásky narazí asi každý občas na dropout. To že při něm přijdeš o více frejmů naráz je dáno kompresním algoritmem HDV.
Pavel_tempx2 (829)|3.7.2013 09:50
podle mě nezmizí, navíc čistící kazeta je tzv. KPZ (krabička poslední záchrany) pokud není jiná možnost, jinak nechávat pravidelně 1x ročně vyčistit v servisu ;)
Tommy3 (73)|3.7.2013 13:27
zkoušel jsem na kazetě najít dropy podle staženýho záznamu! Nevím zda se to má projevit vyloženě červeným frajmem, ale na kazetě se to projevuje tím, že obraz se jako na chvilku zastaví a po chvilce se zase rozjede! Chyba kamery, mechaniky nebo kazety??!!
BEPE (539)|4.7.2013 14:59
Pokud se to chová takto při přehrávání na kameře a dělá to při přehrávání nahraného fungl nového pásku, tak bych soudil, že by se kamera měla nechat vyčistit v servisu. Pokud mám informace ze servisu, tak konkrétně kazety SONY Premium mají poměrně velký otěr a ten může způsobit uvedené výpadky.