Souvislé "červené framy".
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, kde se stala chyba když natáčím na minidv pásky a výsledný záznam poté obsahuje několik červených frejmů za sebou.
Někdy se mi to stává cca 20 frame na jedné mini dv. Jindy zase bez problémů, žádný vadný frame na celé kazetě minidv.
Používám kazety od SONY, nepřepisuji! Pokaždé používám nové minidv kazetky, ovšem nevím jak jsou staré - má to vůbec nějaký vliv?
Kamera je cca 1,5 roku stará je možné, že hlava už je tak znečištěná?!
Pomůže mi čistící kazeta nebo se musí dát kamera spíše vyčistit?!
Díky za informace.
T.
chtěl bych se zeptat, kde se stala chyba když natáčím na minidv pásky a výsledný záznam poté obsahuje několik červených frejmů za sebou.
Někdy se mi to stává cca 20 frame na jedné mini dv. Jindy zase bez problémů, žádný vadný frame na celé kazetě minidv.
Používám kazety od SONY, nepřepisuji! Pokaždé používám nové minidv kazetky, ovšem nevím jak jsou staré - má to vůbec nějaký vliv?
Kamera je cca 1,5 roku stará je možné, že hlava už je tak znečištěná?!
Pomůže mi čistící kazeta nebo se musí dát kamera spíše vyčistit?!
Díky za informace.
T.
Předpokládám, že se jedná o HDV a ne SD a video se přehrává, stříhá na PC z hard disku. Moje osobní zkušenost v tomto směru je ta, že když jsem do střižny natáhl zdroje ze "šuplíku" co měl 5000 ot/sec. tak se mi na začátku objevovaly také červené framy. Když jsem následně překopíroval ten samý soubor na interní disk se 7000 ot/sec. , tak výpadek framů se už neobjevil. Možná problém je právě v rychlosti hard disku.
Mám také HDV a občas se výpadky objeví i když cca. 1x ročně projedu mechanismus čístící kazetou. Při natáčení na pásky narazí asi každý občas na dropout. To že při něm přijdeš o více frejmů naráz je dáno kompresním algoritmem HDV.
podle mě nezmizí, navíc čistící kazeta je tzv. KPZ (krabička poslední záchrany) pokud není jiná možnost, jinak nechávat pravidelně 1x ročně vyčistit v servisu ;)