Deformace 16:9 na 4:3_problém u kopie z HDD na DVD
Původní záznam z tv čT2 mám ve formátu 16:9 (nahraný na HDD rekordér Sony RDR-DC105). Po přenesení na DVD se ten samý na stejném přístroji a TV přehrává jako 4:3, t.j. bez pruhů - roztažený nahoru a dolů. Přitom menu je širokoůhlé, po spuštění tohoto záznamu přeblikne do 4:3. Nevypadá to jako chyba televize - z hdd to funguje ok (16:9). Divné přitom je, že jiné širokoůhlé záznamy pořadů v kopii na dvd fungují. I když jsou na kolečku různé formáty. Má někdo podobnou zkušenost? Co se s tím dá dělat? dík za radu
Petr
Petr
Problém vznikol pri authoringu DVD. Nesprávne si nastavil aspect ratio. Skús to ešte raz a nastav tam 16/9
[QUOTE=vivid.sk;461335]Problém vznikol pri authoringu DVD. Nesprávne si nastavil aspect ratio. Skús to ešte raz a nastav tam 16/9[/QUOTE]
no právě, nikdy jsem nic nenastavoval, a před tím to bylo ok - 16:9
zní to divně ale je to tak
nebo některé záznamy je nutné upravit zvlášť?
btw - v setupu dvd sony je nastaveno 16:9... (to nastavení se týká zobrazení vůbec, není tam položka ukládaní kopie ve formátu 4:3 nebo 16:9)
no právě, nikdy jsem nic nenastavoval, a před tím to bylo ok - 16:9
zní to divně ale je to tak
nebo některé záznamy je nutné upravit zvlášť?
btw - v setupu dvd sony je nastaveno 16:9... (to nastavení se týká zobrazení vůbec, není tam položka ukládaní kopie ve formátu 4:3 nebo 16:9)