Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Návod, jak na PC spustit 3D blu-ray film či hru ve 3D na 3D tv!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Ahoj,

    na netu jsem si všude možně v hojné míře všiml, že se hodně lidí ptá, jak film přehrát tak, aby na připojené 3D televizi přes HDMI vše fungovalo korektně, tedy aby film skutečně běžel ve 3D. Proto jsem se rozhodl sepsat krátký článek, o čem problém je a jak ho vyřešit.

    Problém:
    Zásadní rozdíl oproti ripům v mkv je v tom, že ripy jsou (musí být) dělané pro obě oči najednou. Proto je režim buď SBS (side-by-side) nebo OU (over-under). Na každém snímku filmu jsou tedy zobrazené obě oči, signál z Pc do televize je tedy čistě 2D a teprve až v televizi zapnete správný režim pro 3D (SBS nebo OU), televize si to přechroustá a přepne se do 3D. 3D obraz tak vzniká až v televizi, takže přesně ví, kdy zobrazuje levé a kdy pravé oko a může tak sesynchronizovat brýle a poslat do nich správný synchronizační signál, takže vše funguje správně.

    Naproti tomu 3D blu-ray disky nebo hry takto nefungují (jediný rozdíl může být u her, které přímo podporují například SBS režim, v takovém případě by to fungovalo stejně jako výše popsané, nicméně takovou hru jsem neviděl, vzhledem k tomu, že jsem to ze zvědavosti testoval pouze u Crysis 3). Crysis 3 nebo především 3D blu-ray disky, o které tu jde především, to funguje jinak. 3D blu-ray disky používají dvojnásobný kmitočet snímků a střídavě zobrazují levé a pravé oko. Z toho vyplývá, že jsou skutečně fullHD a nepřijdete o polovinu pixelů tak jako u SBS nebo OU, což je velká výhoda, obraz je čistší a ostřejší. A teď ta nevýhoda, která většinu z Vás trápí. Obraz je ve 3D už v počítači, kde se vlastně přehrává se střídáním pro levé a pravé oko. A pokud se signál pošle přes HDMI kabel špatně, televize vůbec neví, že 3D je, neví, který obraz je pro levé a který pro pravé oko, tudíž nemůže poslat synchronizační signál do brýlí a tudíž film přehraje ve 2D.

    Řešení:
    Vyřešit tento problém obsahuje několik věcí, které je nutné splnit a dodržet, jak na straně hardwaru, tak na straně softwaru.
    Většina z Vás asi ví, že je potřeba mít HDMI kabel ve verzi 1.4, který podporuje přenos 3D signálu. Pokud HDMI kabel 1.4 nemáte, ale máte nižší verzi, 3D vám fungovat nebude, ať se budete stavět na hlavu jak chcete. Další věcí je mít pochopitelně 3D televizi a v Pc také grafickou kartu, která je toho schopna (což je dnes asi většina).

    Na straně softwarové je ale těch věcí na splnění a hlavně kroků, jak 3D signál rozchodit, trochu víc, ale ve finále zjistíte, že to zase tak složité není. Já pro přehrávání používám program PowerDVD 13 Ultra a Vám doporučuji to samé, program má spoustu možností, jak 3D zobrazit a funguje opravdu spolehlivě. Pravděpodobně lze použít i jiný program, který podporuje 3D a vysílání 3D signálu přes HDMI, nicméně to už nevím jaký je a nemám to vyzkoušené.

    Po instalaci PowerDVD 13 Ultra, která má 3D podporu přímo v sobě (u některých nižších verzí se musela doinstalovávat, proto doporučuji tuto nejnovější) a propojení Pc HDMI kabelem ve verzi 1.4 s tv je vyřešen jeden problém, teď ovšem to nejdůležitější. Samo o sobě to totiž nefunguje, protože Pc vůbec neví, že tv, kterou jste připojili, je 3D a že by do ní tedy měl posílat 3D signál, PowerDVD 13 to sice umí, ale to samo o sobě nestačí.

    Následující je velmi důležité a budu to popisovat u grafické karty nVidia, konkrétně GeForce GTX 780 SC s ovladačem 320.18. U jiných karet nVidia bude nastavení identické, u karet Radeon nejsem toto schopen popsat, jelikož jsem karty od AMD nikdy neměl, kroky budou asi velmi podobné, jen se vše bude nacházet na úplně jiném místě.

    Nastavení ovladače:
    1. zobrazte ovládací panel nvidia, přejděte do nastavení více monitorů a nastavte televizi jako primární zobrazovač. Toto je velmi důležité, televize musí být jako primární, aby vše fungovalo. Nemusíte se bát, po změně zpátky vypadají plochy stejně jako předtím, nepřijdete o pozici ikon ani nic jiného, minimálně tedy u mě vše zůstalo na svém místě, i když plochy nejsou stejně velké (tv 1920x1080, pc 1920x1200). Díky této změně bude teď veškeré nastavení v ovládacích panelech patřit pro televizi a ne pro Pc monitor, což je naprosto zásadní.
    2. přejděte do Nastavit stereoskopické 3D, zaškrtněte aktivovat a spusťte průvodce (mám pocit, že se při aktivaci spustí sám, teď si nejsem jist). Zde se řiďte pokyny a vše správně nastavte. V tomto bodě už musíte mít zapnuté 3D brýle a na obraz koukat ve 3D (jak vidíte, dostáváme se dále, najednou 3D obraz na tv vidět je, i když zatím jen průvodce ). Důležité je na poslední obrazovce správně zaškrtnout obrazce pro levé a pravé oko, aby se zobrazilo tlačítko dokončit. Nestiskněte omylem ukončit, protože to znamená ukončit bez aktivace 3D
    3. tím je nastavení dokončeno, i když plocha windows je stále ve 2D Nyní už pc a hlavně grafická karta ví, že televize je 3D, že synchronizace funguje a lze tedy pustit něco ve 3D. Zapněte tedy 3D blu-ray film v PowerDVD 13 a aktivujte 3D. Program mě automaticky rozpoznal správný režim, tedy 3D přes HDMI 1.4 ve fullHD a tv se automaticky přepnula. Vše jsem si ověřil přes brýle, obraz křišťálově čistý ve 3D

    Ještě bych chtěl doplnit, že televizi používám Panasonic TX-P50VT30. Některé detaily spojené s televizí se mohou u jiných modelů lišit, například budete muset přepnout do 3D ručně, nevím, nic moc jiného mě nenapadá.

    Co se týče Crysis 3, potažmo her, pro 3D, jak mě ostatně napsali při spuštění hry i ovladače přes celý obraz, je potřeba hru přepnout do rozlišení 1280x720 při 60Hz nebo 1920x1080 při 24Hz. 24Hz je pro takovou hru ale velmi málo, znamená to maximálně 24 snímků/s, navíc při přepnutí do 1920x1080 se hra automaticky přepnula do 60Hz a 3D obraz nešel, pravděpodobně má omezení přímo hra, protože i když jsem přímo v ovladačích vynutil 24 Hz, hra se prostě přepnula zpět na 60 Hz. Pro 3D u Crysis 3 je tedy nutné rozlišení 1280x720, nicméně nebojte, grafická karta se Vám zapotí i tak, je potřeba si uvědomit, že je pro každé oko obraz jiný, tudíž se vykresluje 2x více bodů. Myslím si, že u her bude rozlišení 1280x720 v 3D režimu standard.

    Co se týče filmů, tam tv automaticky zvolila režim 1920x1080, o fullHD tak nepřijdete a vše je jak má být, jako byste film přehrávali ve 3D ze stolního blu-ray přehrávače.

    To je vše, snad návod alespoň někomu pomůže, osobně jsem nad tím nějakou chvíli bádal, než jsem na vše přišel, ale dobré dílo se podařilo.
    Mějte se a 3D zdar

    Ještě abych nezapomněl jedna věc:
    Pokud na grafické kartě máte miniHDMI konektor, může nastat problém. Nezjišťoval jsem to, ale v takovém případě je potřeba mít přímo kabel miniHDMI-HDMI ve verzi 1.4 (vůbec nevím jestli existují) nebo redukci, která podporuje verzi 1.4 (opět nevím, jestli existují). Pokud použijete HDMI 1.4 a do grafiky zapojíte nějakou redukci, tak Vám 3D pravděpodobně nepůjde, protože 3D signál přes redukci neprojde. Nejlepší je mít grafiku se standardním HDMI konektorem, v takovém případě je to bez problémů. Jak ale říkám, zmíněné produkty jsem nehledal, takže možná existují a s jejich použitím by to mělo být opět bez problémů.

    P.S.: Tak jsem to teď v rychlosti vyhledal a redukce nevím jak na tom jsou, nicméně kabely ve verzi 1.4, kde je jeden konektor miniHDMI a druhý HDMI existují.

    mod KZ: přesunuto a upraven nadpis
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 30-06-2013 v 15:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Většina věcí (mimo detailního nastavení pro Nvidia) je již napsána zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...-zvuk-LAN-DLNA

    Bohužel uvádíš několik zavádějících informací:
    - pro SBS zcela jistě nemusí být TV jako primární
    - žádný kabel HDMI 1.4 neexistuje, stačí si přečíst specifikaci nebo třeba zde https://www.tvfreak.cz/tisic-podob-hdmi/3666
    - mini HDMI (což je typ C) se od HDMI typu A nijak pinově neliší, je zapojen 1:1 a jsou vzájemně plně nahraditelné
    - v 1920x1080 60Hz to samozřejmě ve 3D nemůže běžet, stačí se podívat na specifikaci HDMI 1.4, jaká datový tok to zvládne. To dnes umí jen DisplayPort, ale ten zase neumí Frame Packed formát pro BD (to až DP++ od verze 1.2)
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 30-06-2013 v 17:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Já také mluvím o přehrávání 3D blu-ray filmů přes pc na televizi, kdyby sis to přečetl pořádně, tak bys to věděl. O SBS mluvím jen v čem se to liší a že u toho je přehrávání v pohodě, na rozdíl od přehrávání blu-ray 3D, kde tv primární být musí! U SBS jsem o primární tv nic nepsal, to je první věc.
    Druhá věc, že bereš spcifikace HDMI je věc jedna, nicméně ve všech obchodech a na internetu jsou tyto HDMI kabely označeny jako 1.4, proto si myslím, že pro většinu lidí je důležité vědět toto, když je to tak napsáno ve všech obchodech a e-shopech, aby věděli, co si mají koupit.
    Co se týče miniHDMI, opět kdyby sis to přečetl pořádně, psal jsem že je důležité, aby i tento kabel byl ve verzi 1.4. A psal jsem to z důvodu, že některé redukce miniHDMI-HDMI 3D nepodporují a pak to nejede (sám jsem si to ověřil!).
    1920x1050 60Hz to samozřejmě běžet nemůže, uváděl jsem to pro lidi, kteří to neví, aby jim to bylo jasné. Na internetu je spousta lidí, co tahají 3D blu-ray filmy a pak se všude ptají, proč jim to nejde, že 3D televizi mají a přehrávají to ve správném programu, ale stejně jim to nejde. Pro takové lidi to bylo určeno.

    A možná to bylo už někde jinde napsáno, jak píšeš, toho jsem si nevšiml, nicméně právě to nastavení v ovladačích nvidia je pro správný chod naprosto zásadní a to právě většina lidí neudělá, protože to vůbec neví nebo některý z popsaných kroků vynechá a pak jim to opět nejde. Což byl opět hlavní důvod, proč jsem návod napsal.

    A v článku co jsi dal link jsou verze HDMI uvedeny a je tam od verze 1.0 až po 1.4, takže nevím, co si musíš rýpnout, že žádný kabel HDMI 1.4 neexistuje. Je to verze standardru, ale pro to ten kabel musí být vytvořen, takže, jak je i všude na internetu uvedeno, i ve specializovaných zahraničních server, je to kabel HDMI 1.4, tedy že podporuje standard 1.4.
    Naposledy upraveno uživatelem Tim007: 30-06-2013 v 16:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,533

    Citace Původně odesláno od Tim007 Zobrazit příspěvek
    v článku co jsi dal link jsou verze HDMI uvedeny
    To su verzie HDMI specifikacie. Nie verzie kablov! Kabel 1.4 je nezmysel, ako uz je uvedene vyssie (ak to tak uvadza obchodnik, robi tak z vlastnej vole, ale podla konzorcia HDMI sa to tak oznacovat nema). Treba hladat oznacenie HighSpeed, to je dolezite. Napriklad uz specifikacia HDMI 1.3 pouziva clock rate 340MHZ (cca 10Gbit/s) na prenos 2560×1600p75 a ak mas kabel HighSpeed, tento s tym nebude mat problem na rozdiel od kabla 1.4 Standard Speed!
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 30-06-2013 v 17:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Citace Původně odesláno od Tim007 Zobrazit příspěvek
    A v článku co jsi dal link jsou verze HDMI uvedeny a je tam od verze 1.0 až po 1.4, takže nevím, co si musíš rýpnout, že žádný kabel HDMI 1.4 neexistuje. Je to verze standardru, ale pro to ten kabel musí být vytvořen, takže, jak je i všude na internetu uvedeno, i ve specializovaných zahraničních server, je to kabel HDMI 1.4, tedy že podporuje standard 1.4.
    Znovu Ti doporučuji si pořádně přečíst specifikace, kabely se čísly neznačí a díky takovýmto nesmyslům se zde několik lidí napálilo. Když obchodník napíše na kabel HDMI 1.4 tak to neznamená vůbec nic a nic to nezaručuje, natožpak funkčnost. Značit kabel čísly je nesmysl z důvodu, že jsou všechny kabely stejně zapojené a rozdíl je pouze v přenášeném pásmu. Takže důležitá je pouze jen přenosová kapacita na danou vzdálenost. To samé s redukcemi. Tvé tvrzení potřeby (neexistujícího) kabelu HDMI 1.4 není pravda, protože podle starého (zakázaného, stejně jako 1.4) značení to samé zvládne kabel "HDMI 1.3 Class 2", není v něm žádný rozdíl.

    Dokud se tyhle fámy budou úmyslně šířit a podporovat (chápu to u neznalosti, ale ne po vysvětlení), tak se z toho nevybabráme a budou pak takové perly (které fakt jsou) typu "Kabel verze HDMI 1.4, který má podporu ARC".
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 30-06-2013 v 18:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Jestli ti ten návod přijde na nic, tak to klidně smaž. Píšu to tak, jak je to v obchodech značeno, aby tomu rozumělo co nejvíce lidí a nemuselo se v ničem babrat. HDMI 1.3 class 2 to možná zvládne, nicméně takové označení jsem nikdy v obchodech neviděl, takže je to běžnému smrtelníkovi celkem na nic.
    Nicméně to je jedno, jak jsem psal, klidně to smaž, chtěl jsem lidem pomoct, mě je to fuk. Důvod, proč jsem celý manuál psal jsem už napsal a to nejhlavnější v celém textu je podle mě nastavení ovladače grafiky, protože to jsem se na netu nikde nedočetl a spousta lidí to prostě neví. Hádat se tady o nějakém nesmylu u kabelu mě přijde fakt celkem směšné, když článek je hlavně o něčem jiném.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,533

    Citace Původně odesláno od Tim007 Zobrazit příspěvek
    když článek je hlavně o něčem jiném.
    to je fakt, ale ak ma nejaka informacia byt uzitocna, nemala by obsahovat zavadzajuce informacie.
    Tak si to v klude oprav, nejde tu o to, "kto je mudrejsi", ale aby nevnikali zbytocne dezinformacie a polopravdy (uplne staci, ze ich siria samotni nedostatocne vzdelani predajci v kamennych shopoch).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    "Návod" kromě mystifikace ohledně kabelů, vynechává dost podstatnou věc a tím je vybavení PC.
    1. Pokud je grafika Nvidia, používá se jako základ pro spojení s monitorem dual DVI, aby to šlo i přes HDMI je nutno mít nainstalováno minimálně Nvidia3DVision, které to převádí, aby se daly použít např.Panasonic brýle.NVidia brýle nejsou kompatibilní. Hry potom fungují všechny, ale HDMI je pro hry naprosto nevhodné, kvůli omezení FPS, takž se to hodí jenom na filmy.Prakticky pro filmy fungují Cyberlink, ArcSoft, Corel a Stereoscopic player, někdy mají problémy s automatickou detekcí, samozřejmě i s HDMI 1.3.
    V případě použití monitoru to jede přes dual DVI a i hry fičí na 120 Hz. Pro filmy není potřeba žádná redukce rozlišení, stajně jako pro hry. Přímo v ovladačích Nvidia je databáze 3D compliant her, ovladače automaticky nastaví doporučené hodnoty, které obyčejně vycházejí od fanatiků z .
    2. Pokud se používá ATI, tak s monitorem je to trošku problematičtější, protože to fachá jenom přes display port, který není zrovna běžný. Na PC musí být nainstalován buď TriDef nebo iZ3D a podle toho musí být brýle, aby fungovalo tkzv HD3D nativně.
    3. Intel to imí taky, ale to jsem v ruce ještě neměl.

    Co a jak bude akceptováno na HDMI určuje TV. Bohužel AMD,NVidia i Intel to akceptují a i když je kabel HDMI 1.4a, tak tam neproleze 1920x1080 víc jak 24 Hz, téměř nelze hrát hry na TV. Pořídil jsem si proto monitor Acer HN274H, který má v sobě už zabudován vysílač pro brýle, hry jsou excelentní, poslední dopařené je Metro 2034.
    Pro filmy mám už velmi dávno Dune BDPrime 3.0, tomu nelze nic vytknout, v MKV jede i full SBS s parametren stretch to fit a TV Panasonic to pozná.

    Příspěvek bych nenazval návod, ale např. moje zkušenosti............
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    "Návod" kromě mystifikace ohledně kabelů, vynechává dost podstatnou věc a tím je vybavení PC.
    1. Pokud je grafika Nvidia, používá se jako základ pro spojení s monitorem dual DVI, aby to šlo i přes HDMI je nutno mít nainstalováno minimálně Nvidia3DVision, které to převádí, aby se daly použít např.Panasonic brýle.NVidia brýle nejsou kompatibilní. Hry potom fungují všechny, ale HDMI je pro hry naprosto nevhodné, kvůli omezení FPS, takž se to hodí jenom na filmy.Prakticky pro filmy fungují Cyberlink, ArcSoft, Corel a Stereoscopic player, někdy mají problémy s automatickou detekcí, samozřejmě i s HDMI 1.3.
    V případě použití monitoru to jede přes dual DVI a i hry fičí na 120 Hz. Pro filmy není potřeba žádná redukce rozlišení, stajně jako pro hry. Přímo v ovladačích Nvidia je databáze 3D compliant her, ovladače automaticky nastaví doporučené hodnoty, které obyčejně vycházejí od fanatiků z .
    2. Pokud se používá ATI, tak s monitorem je to trošku problematičtější, protože to fachá jenom přes display port, který není zrovna běžný. Na PC musí být nainstalován buď TriDef nebo iZ3D a podle toho musí být brýle, aby fungovalo tkzv HD3D nativně.
    3. Intel to imí taky, ale to jsem v ruce ještě neměl.

    Co a jak bude akceptováno na HDMI určuje TV. Bohužel AMD,NVidia i Intel to akceptují a i když je kabel HDMI 1.4a, tak tam neproleze 1920x1080 víc jak 24 Hz, téměř nelze hrát hry na TV. Pořídil jsem si proto monitor Acer HN274H, který má v sobě už zabudován vysílač pro brýle, hry jsou excelentní, poslední dopařené je Metro 2034.
    Pro filmy mám už velmi dávno Dune BDPrime 3.0, tomu nelze nic vytknout, v MKV jede i full SBS s parametren stretch to fit a TV Panasonic to pozná.

    Příspěvek bych nenazval návod, ale např. moje zkušenosti............
    Ahoj, nic ve zlém, ale v podstatě co píšeš o nvidia a grafických kartách, je špatně. Návod totiž to co píšeš nevynechává, protože to prostě není potřeba. Takže odpovím jak ty píšeš:

    1. Pokud je grafika nvidia, žádný základ pro spojení s monitorem dual DVI se nepoužívá. Přes HDMI to jde naprosto standardně, proto jsem ten návod psal, takže to celkem vím, stačí mít nainstalovaný ovladač od nvidia a je to. Kdyby byl potřeba nvidia3Dvision, tak bych to v návodu napsal, ale nic takového potřeba není. To potřebuješ maximálně ty, protože máš 3D monitor a nvidia brýle, to je pak něco jiného. Já mám Panasonic televizi a panasonic brýle a stačí udělat nastavení v ovládacích panelech nvidie tak, jak je popsáno a vše funguje naprosto bez problémů. Pleteš sem hrušky s jablkama, když do toho motáš 3Dvision od nvidie. Jak jsem psal, brýle panasonic, které mám, fungují bez problémů, nvidia3Dvision je potřeba pouze pokud máte 120Hz monitor a brýle od nvidie, takže nic takového neinstalujte.

    Co se týče her, jak psal někdo víš, fullHD to přes HDMI jet ani nemůže, protože to HDMI nezvládne, ale že by to bylo nevhodné jak píšeš bych neřekl, prostě je potřeba mít rozlišení 1280x720 pro 3D. Opět do toho pleteš 120Hz monitor, o kterém návod vůbec není a to je úplně jiný kus hardwaru než 3D televize. Psal jsem návod, jak pustit 3D na televizi, o 120Hz monitorech to opravdu vůbec není, tam to samozřejmě funguje úplně jinak, nicméně 120 Hz monitor má málo kdo, kdežto velkou 3D televizi už celkem dost lidí, proto jsem to psal, navíc primárně pro 3D blu-ray filmy.

    2. Jak jsem psal, o ATI nevím, nicméně si opět nejsem jist, že to popisuješ správně, pochybuju, že musí být nainstalován opět něco speciálního, protože ani u nvidia, jak jsem už psal, nemusí, i když píšeš opak. A display port je zrovna dneska už myslím si větší standard jak tebou popisovaný 120Hz monitor, protože to je v podstatě jen pro hráče, kvůli filmům by malý monitor na 3D asi nikdo nekupoval.

    3. o tom jsem nepsal už vůbec

    Nakonec opět píšeš něco, že to vypadá, jak kdyby jsi můj návod vůbec nečetl a motáš sem něco úplně jiného:

    1. co a jak bude akceptováno na HDMI televize tedy neurčuje, proto jsem psal návod, je potřeba nastavit grafickou kartu

    2. opět se opakuji, ale jak už tu někdo psal, HDMI zvládne ve 3D pouze 1920x1080 ve 24Hz, což je pro filmy ok, pro hry už méně, proto je potřeba nastavit rozlišení 1280x720 60Hz. Opět se opakuji, je to prostě něco jiného než 3D monitory, o kterých jsem vůbec nepsal, nepadlo o nich slovo a nevím proč to sem motáš, článek byl o rozchození 3D blu-ray filmů + her na 3D TELEVIZI přes HDMI.

    3. opět jak jsem psal, 3D monitory jsou primárně pro hry, což dosvědčuje i to, že už jsi "dopařil" metro, rodiny je doma standardně nemají, ale 3D televize už celkem jo, proto jsem to psal, protože se množí na netu dotazy, jak to rozchodit. S 3D monitorama problém není, takže není proč psát návody.

    4. a tento bod hlavně, protože z té předposlední věty "Pro filmy mám....." jasně vyplývá, že jsi návod vůbec nepochopil, nezlob se na mě, nemyslím to zle, ale napsat to musím, protože to mě fakt pobavilo. Píšeš, že v MKV ti i Full SBS jede a Tv Panasonic to pozná a přehráváš to v Dune BDPrime 3.0. Jako jak jsem psal i na začátku návodu, film v MKV v režimu SBS nebo OU ti samozřejmě přehrát jde, protože to jde všem a v návodu jsem to psal na začátku jen pro informaci, aby byl vidět rozdíl, jakým různé filmy fungují. Psal jsem, že 3D film v SBS ve formátu MKV přehrát jde, protože se jedná o 2D obraz, který televize rozpozná, že jsou dva obrazy vedle sebe, převede na 3D a tudíž s tím není problém. Celý návod byl ale o 3D blu-ray filmech, tedy o celých blu-ray discích v ISO formátech (například), které mají třeba 50 GB a žádný SBS nebo OU režim nemají, tudíž ti televize rozezná velké prd, ať už to budeš přehrávat v Dune BDPrime 3.0 nebo v čemkoli jiném.

    Musel jsem na to reagovat, protože tvůj komentář do celé problematiky vnesl hodně šumu, neznalosti a především věcí, které s tím vůbec nejsou spojené, nebo jsi návod nepochopil, nevím, viz. ten poslední bod. Snad jsem to trochu osvětlil a je snad jasné, k čemu ten návod slouží. K přehrávání na 120Hz monitoru opravdu ne, stejně jako přehrávání 3D filmu v MKV v režimu SBS také ne, protože s tím skutečně nikdo problém nemá, to jde ve fullHD na televizi ve 3D všem. Toť vše, mějte se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Pokud používáš pouze TV Panasonic a grafiku Nvidia platí: SBS film pustíš jako 2D v jakémkoliv playeru, do TV jdou 2 obrazy, TV si je nadetekuje nebo zapneš 3D ručně, žádný návod nepotřebuješ. Na stejném principu funguje vysílání 3D ze satelitu, přes HDMI jdou 2 obrazy vedle sebe. BluRay 3D (tedy soubor MVC) ve 3D nepojede přes HDMI na Panasonic brýle bez podpůrného software, kterým je NVidia 3DTV play, není free.Hry bez 3DVision nefungují ani na monitoru přes dual DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    No tak to je vidět, že jsi to nezkoušel. O SBS už jsem ti asi 5x napsal, že to funguje normálně a žádný návod nepotřebuješ, tak nevím, proč to stále omíláš dokola. Ještě jsem na začátku psal (už ti to píšu asi po 4) že normální video v SBS jde přehrát standardně a s ním problém není, v návodu je to napsaný, o tom návod není, je to tam jen pro porovnání s 3D blu-ray, aby lidi pochopili ten rozdíl, proč SBS jde a 3D blu-ray ne a co musí udělat.

    A nepleť tu lidi a nejdřív to podle toho návodu zkus, žádný podpůrný software jako je nvidia 3dtv play nepotřebuješ, jde to i bez něj. Sám jsem i tento prográmek zkoušel a nic navíc to nepřineslo, funguje to úplně stejně i bez něj. Než začneš psát takové nesmysly, tak si to alespoň ověř. Já ti to doma klidně ukážu, že 3D BluRay přes HDMI na tv Panasonic s Panasonic brýlemi pojede bez problémů bez jakéhokoli podpůrného software, pokud totiž dodržíš pokyny v manuálu.

    A už jsem ti také několikrát psal, že 3D Vision potřebuješ na hraní na 120Hz monitoru, ne na televizi, 3D Vision je pro nvidia brýle.

    Tím tudle diskuzi končím, hádat se s někým, kdo to ani nevyzkoušel a mele tu nesmysly fakt nehodlám. Plácáš pátý přes devátý, pleteš do toho 3Dvision, satelit, 120Hz monitory a já nevím co všechno. A když 5x napíšeš, že na SBS žádný návod nepotřebuješ, přitom jsem to už 5x napsal a v návodu je to napsaný, že SBS funguje a jak udělat, aby fungovali i 3D BluRay disky, tak jsi to co jsem napsal prostě nepochopil.

    A příště si zjisti, jak pustit 3D obraz na televizi s brýlema od televize, než začneš plkat nesmysly. Přesně pro takové ten návod byl, protože si myslí něco a přitom vůbec nevědí, jak to pustit. A myslí si, že je potřeba nějaký podpůrný software a já nevím co všechno.
    Jestli chceš, bydlím v Pardubicích, tak se klidně stav a já ti to ukážu. Když budeš postupovat podle návodu, tak ti to taky půjde, aniž bys měl nainstalovanou nějakou další blbost. A tím končím, zdar.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Není nic snazšího, jak do "návodu " doplnit, jakým způsobem bez NVidia3DVision nastavíš hloubku, konvergenci, cyklický objem apod..........
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Nic z toho nastavovat nemusíš, o to se stará PowerDVD 13 Ultra, který používám na přehrávání. Krom toho hloubku umí nastavit i standardní ovladač nvidia a nic ostatního nastavovat nemusíš, takže asi tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Domnívám se ,že jsem to už pochopil, když čtu, že lze nastavovat ve standardních driverech.......
    Zřejmě používáš defaultní instalaci bez echa a tím pádem vůbec nevíš, že se ti instalovala i volitelná komponenta - NVidia3DVision driver.
    Neplést si driverem pro vysílač - řídící jednotku.
    Viz obrázek. Odbachneš-li 3D driver, 3D se nekoná.
    Příloha 23903
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    7

    Ne, standardní instalaci nepoužívám, používám volitelnou. Ale připadá mi, jak kdybych se bavil s tatarem. Už jsem asi 5x napsal, že ti stačí standardní instalace ovladačů. A ano, tam je krom jiného i 3D ovladač pochopitelně, stejně jako ovladač physX nebo HD audia, bez kterého by taky spousta jiných věcí nešla. Když se instaluje ovladač grafiky, tak asi nikdo nedělá, aby by tyto věci odškrtnul, protože jsou prostě potřeba. Ty jsi psal, že je potřeba mít specializovaný další software jako nvidia 3dplay nebo nvidia 3d vision. Ale jak vidíš není to pravda, stačí mít naprosto standardní ovladač pro grafickou kartu. A pak postupovat jak jsem psal na rozchozeni 3D blu-ray filmů nebo her. Opět není potřeba nic dalšího (krom přehrávače filmů pochopitelně) ani nastavovat nesmysly, které jsi psal jako "hloubku, konvergenci, cyklický objem", které jsou úplně o ničem a snad ti to už došlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejde mi spustit video
    Od JaroslavHraba v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-04-2011, 07:59
  2. Ako spustiť Pro coder 3
    Od peade v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-12-2010, 02:06
  3. Jak v BSplayeru pro 2.1 spustit DTS 5.1
    Od petruskin v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2007, 09:58
  4. nejde spustit DVD ve WINxpMCE
    Od Athlon4000 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 11-10-2006, 07:12
  5. zadny exe nejde spustit
    Od fofr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 14-10-2005, 21:06