Samsung UE46C7000 a Multiplex 3 a 4
Na televizi UE46c7000 od Samsungu se mi nedaří zobrazit kanály z Multiplexu 3 a Multiplexu 4 (DVB-T).
S ohledem na lokalitu (oblast Praha 3 - Želivského) si nemyslím, že by mohl být problém v signálu.
Zkoušel jsem to i na pokojové anténě a výsledek je stejný jako s STA.
Někdy se tyto kanály naladí jako Ostatní/služby, ale při přepnutí na takový kanál se objeví zpráva, že služba není dostupná, někdy se tyto kanály vůbec nezobrazí.
V televizi mám poslední dostupný firmware (aktualizuji vždy, když je nový k dispozici - přes internet).
Nenapadá Vás, v čem by mohl být problém?
S ohledem na lokalitu (oblast Praha 3 - Želivského) si nemyslím, že by mohl být problém v signálu.
Zkoušel jsem to i na pokojové anténě a výsledek je stejný jako s STA.
Někdy se tyto kanály naladí jako Ostatní/služby, ale při přepnutí na takový kanál se objeví zpráva, že služba není dostupná, někdy se tyto kanály vůbec nezobrazí.
V televizi mám poslední dostupný firmware (aktualizuji vždy, když je nový k dispozici - přes internet).
Nenapadá Vás, v čem by mohl být problém?
Firmware nepomůže, problém je v signálu. Televize dokáže naladit a dodat do seznamu i zbytkový signál, který pak nenaladíš. Nejlepší je hledat příjem ručně.
Jak psal Mirek, problém je v signálu. Nevím, jak daleko jsi od vysílače. A nevím, zda je více účastníků STA. Pokud to ostatním funguje, tak je možná chyba u tebe. Digitální vysílání je háklivé na fázový posun signálu a ten může vzniknout i tím, že se nějaký soused špatně připojí, nastane impedanční nepřízpusobení a stojaté vlny. Problémem je i to, že je signál silný v důsledku blízkosti vysílače, tam nastává spousta odrazů od okolních budov. Zkus třeba dát pokojovou anténu jinam a laborovat...