DVB-T pokojová anténa - porada
zdravím
pracuji ve fabrice a máme na velíně starou anténu. Již odchází do věčných lovišť a tak přichází na řadu koupě nové. Jsem ochotný investovat částku cca 650,-. Je jen jeden problém - anténu nemůžeme dát za žádných okolností ven. Takže to musí být pokojovka. prosím o nějaké návrhy a doporučení
pracuji ve fabrice a máme na velíně starou anténu. Již odchází do věčných lovišť a tak přichází na řadu koupě nové. Jsem ochotný investovat částku cca 650,-. Je jen jeden problém - anténu nemůžeme dát za žádných okolností ven. Takže to musí být pokojovka. prosím o nějaké návrhy a doporučení
Bez znalosti, jak daleko je vysílač., jestli je na něj přímá viditelnost., zda není za kopcem., atd., atd., nelze nic poradit, nebo něco zkoušet
http://mapy.cz/s/7G6y
tady to je
tady to je
Ivo Mašek má pravdu, ale co na to jít obráceně - jaká byla původní anténa - tedy pokud na ní příjem funguje, lze odhadnout parametry a pokud ano, pak vybrat něco podobného - nelze? S některými prodejci se lze domluvit na vyzkoušení antény, i to stojí za zvážení.
Na Prahu překáží blok betonových (asi i vyšších budov), směr Ústí se zdá být otevřený, ale na pokojovku je to daleko. Tady opravdu stoprocentně nejde říct, jak by to dopadlo s pokojovou anténou. Ta philipska má údajné zesílení 38dB. Nevím, jestli je to tedy pravda, co deklaruje výrobce, ale co jsem zběžně procházel, tak podobnou s takovým zesílením jsem nenalezl.
Jinak, ten model se ještě stále prodává:
http://www.autozarovky-philips.cz/anteny-dvb-t/sdv-4235-philips-digitalni-pokojova-antena-akti
Jinak, ten model se ještě stále prodává:
http://www.autozarovky-philips.cz/anteny-dvb-t/sdv-4235-philips-digitalni-pokojova-antena-akti
Soudím, že se jedná o velín procesu s nepřetržitým provozem a zpříjemnění dlouhých nočních směn a o tv na velínu nemají mít nadřízení tušení...
Jaký typ velínu, stavby (zděný, panelový)? Jaké vybavení (klasický kovový panel s měřáky, velín s monitory)? Pod podlahou množství signálové i silové kabeláže?
Taky jsem v dávné minulosti řešil...:-)
Jaký typ velínu, stavby (zděný, panelový)? Jaké vybavení (klasický kovový panel s měřáky, velín s monitory)? Pod podlahou množství signálové i silové kabeláže?
Taky jsem v dávné minulosti řešil...:-)
Neporadím, jedině někdo místní. Podle mapy jedině SZ směr. Malé "síto" do okna [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Retiree;461047]Soudím, že se jedná o velín procesu s nepřetržitým provozem a zpříjemnění dlouhých nočních směn a o tv na velínu nemají mít nadřízení tušení...
Taky jsem v dávné minulosti řešil...:-)[/QUOTE]
Hezky napsaný:) Píše praktik. Stejně by bylo asi nejlepší si nějakou tu aktivní anténu půjčit a vyzkoušet. Známý prodejce třeba zapůjčí. Pokud je všude okolo železo, Faradayova klec, bude hledání signálu zajímavou celodenní hrou:) Ale vážně, nemyslím si, že se dá 100% poradit i při znalosti všech okolností. Takže jedině vyzkoušet. Někdy stačí i kus drátu.
Hm JirkaH to včera už psal... Půjčit a laborovat...
Hezky napsaný:) Píše praktik. Stejně by bylo asi nejlepší si nějakou tu aktivní anténu půjčit a vyzkoušet. Známý prodejce třeba zapůjčí. Pokud je všude okolo železo, Faradayova klec, bude hledání signálu zajímavou celodenní hrou:) Ale vážně, nemyslím si, že se dá 100% poradit i při znalosti všech okolností. Takže jedině vyzkoušet. Někdy stačí i kus drátu.
Hm JirkaH to včera už psal... Půjčit a laborovat...
[QUOTE=Retiree;461047]Soudím, že se jedná o velín procesu s nepřetržitým provozem a zpříjemnění dlouhých nočních směn a o tv na velínu nemají mít nadřízení tušení...
přesně tak :)
není to ani zděný, není to ani panelový. zvenku je oplechování,zevnitř nějaké "sádrové" či podobné panely, mezi tím bude nějaký tlumící materiál. velín je na kraji budovy, vedle venkovní zdi hned. velín je zařízený víceméně jako kancelář - stůl s 2 počítači, hifi věž, kuchyňka a skříňky. pod podlahou budou jen kabely od kamerového systému a přívodní vedení 220V. jinak tahle anténa hraje docela dobře, jen bohužel nechytáme třeba Fandu a nové kanály.
přesně tak :)
není to ani zděný, není to ani panelový. zvenku je oplechování,zevnitř nějaké "sádrové" či podobné panely, mezi tím bude nějaký tlumící materiál. velín je na kraji budovy, vedle venkovní zdi hned. velín je zařízený víceméně jako kancelář - stůl s 2 počítači, hifi věž, kuchyňka a skříňky. pod podlahou budou jen kabely od kamerového systému a přívodní vedení 220V. jinak tahle anténa hraje docela dobře, jen bohužel nechytáme třeba Fandu a nové kanály.
Já bych se nebál i uvnitř na držáku použít regulérní anténu (viz obrázek). Zkoušel jsem ji uvnitř paneláku se zateženýma kovovýma žaluziema a fachčila také.
[ATTACH=CONFIG]25314[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]25314[/ATTACH]
ale šak jsme v prvních dvou postech psali, že anténa by měla být co nejméně nápadná, tohle tam fakt dát nemůžem :D
bohužel, ani dovnitř - velín je docela dost průchozí místo - a navíc je na cestě odkud chodí vedoucí na ostatní provoz - tudíž jednou by to viděl a letíme asi všichni :D