Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

propojeni TV a domaciho kina pomoci TOSLINK (5.1)

Berry (9)|24.6.2013 14:13
Zdravim,
ke sve LCD TV Sharp LC-46LE830E, jsem si poridil domaci kino Samsung HT-BD7255. (za velmi nevyrazny peniz a chci ho pouzivat jen jako repro soustavu)

Zapojeni vypada takto:

Moje Raspberry Pi s XBMC je pomoci HDMI pripojeno k TV. A to tak, ze pres HDMI kabel je posilan i zvuk. Z TV je pomoci TOSLINK pripojeno Samsung domaci kino. (protoze toto kino nema HDMI IN).

Problem ale je, ze TV prijimany audio signal oreze a do sveho optickeho vystupu posila jen 2.0 zvuk. Je to dokonce napsano i v manualu, ze to tak se zvukem z HDMI dela.

Napada vas prosim nejaky zpusob, jak do domaciho kina dostat plnohodnotny zvuk?

Dekuji.
vivid.sk (11472)|24.6.2013 14:32
Bud cez HDMI alebo cez SPDIF.
A kedze HDMI in nemas, tak jedine SPDIF. A kedze Raspberry nema SPDIF, tak bez vymeny niektoreho z komponentov nijako.
Foolproof (2713)|24.6.2013 14:34
1. Zařízení není určitě HDCP compliant:-)
2. Ze stereo TV dostat na výstupu 5.1, když je to vlastně jen odposlech, snad není možné.
3.Raspberry má na výstupu audio jack, tedy pouze stereo, pochybuji, že inbuild zvukovka posílá na HDMI 5.1, ale nevím.

Za málo peněz málo muziky, bez urážky.
Berry (9)|24.6.2013 14:39
Raspberry Pi prave pres HDMI posila 5.1. Cili ztata infromaci probehne na TV. A v cem je problem s tim HDCP?

A ano, je to za hodne malo penez :-)
Berry (9)|24.6.2013 15:18
jinak SPDIF Raspberry nema, takze se nevyhnu vymene.

Jinak predpohladam, ze neexistuje nejakej "splitter", kterej by z HDMI dokazal 5.1 audio oddelit..
vivid.sk (11472)|24.6.2013 15:58
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale stoji tolko, co cele Raspberry a 1/2 toho, co cele MMC so SPDIF vystupom. (samozrejme sa priprav na problemy s input lagom, ak si na to citlivejsi, urcite sa to prejavi).
Berry (9)|24.6.2013 16:10
Raspberry Pi byla puvodne jen hracka, ale jako MMC to funguje hodne slusne, tak jsem to zacal pouzivat.

Takze asi pujdu cestou noveho MMC. V planu sice byla repro sestava Yamaha, ale rozhodl jsem se nakup odlozit. Variantu noveho receiveru a docasneho pouziti repro samsung zavrhuji, protoze maji silenou impedanci 3Ω. Asi honba za co nejvetsim krutocislem na krabici :)

Takze diky za rady.
Berry (9)|24.6.2013 18:08
jeste se pro jistotu zeptam, kdyz koupim MMC, muzu mit z jeho HDMI vystupu vyvedeny pouze obraz a zvuk(5.1) z TOSLINKu?
vivid.sk (11472)|24.6.2013 20:06
[QUOTE=Berry;460878].... pouze obraz a zvuk(5.1) z TOSLINKu? [/QUOTE]
z TosLinku dostanes von len audio (to je SPDIF v optickej forme).
Pokial sa nemylim, obraz a zvuk pojde sucasne aj do HDMI a aj do optiky, takze MMC s TV prepojis klasicky cez HDMI kabel, a optikou mozes prepojit sucasne MMC s "DK" :D
Berry (9)|25.6.2013 09:36
Diky. A jj, jsem to asi nepsal zmatene. Z TOSLINKu chci jen audio :)