Samsung UE32EH5300 WIFI adapter a zobrazení plochy z notebooku
Zdravím. Omlouvám se jestli se to zde řešilo, ale já to opravdu nenašel. Mám LCD Samusng UE32EH5300 s originál wifi adapterem. Ten jsem bez problému zprovoznil a funguje mi na televizi i All share s mým notebookem. Takže můžu přes All share přehrávat videa , fotky z mých složek atd. Mně ale jde o to, zda je možné pomocí wifi jednoduše přenést obsah plochy notebooku, jako přes HDMI kabel. Jde mi o to , abych mohl takto přehrávat např. videa z youtube a nemusel se mi na zemi válet HDMI kabel, jak to mám dnes. Při nejlepší vůli jsem na to nepřišel, ani jsem to nedokázal vygůglit. Je to vůbec technicky možné, nebo se zabývám hledáním řešení, které neexistuje? Díky moc za rady.
P.S. Notebook je Lenovo B580 s Win8.
P.S. Notebook je Lenovo B580 s Win8.
Díky Kamile. Návod v tom odkazu je delší než můj pětimetrový HDMI kabel, takže mám na několik dní o zábavu postaráno. Ale snad to z toho dám dokupy :-)
Nemáš vymýšlet ptákoviny, kabel je stejně kabel :-). Nemyslím, že by to streamování přes VLC bylo nějak extra použitelné a user friendly. Ještě si prověř, jestli TV s adaptérem a notebook nepodporují WiDi (neplést s WiFi), to bys měl jednoduché, je to ověřená technologie.
Kabel je samozřejmě fajn. Za předpokladu, že ho nemáš jako já natažený přes obyvák a během čučení na youtube přes něj přebíhá dvouletý kluk sem a tam. :-D O tom Widi jsem něco zaslechl, ale netuším o co jde. Ani kde to mám na notebooku hledat :-/
EDIT : No tak jsem to prošel a WIDI opravdu nemám. To se pohybuje v trošku jiných cenových relacích, než mám zařízení doma :-) Takže asi ten kabel no :-/
EDIT : No tak jsem to prošel a WIDI opravdu nemám. To se pohybuje v trošku jiných cenových relacích, než mám zařízení doma :-) Takže asi ten kabel no :-/
ricchochet:
ked pises .,ze xces prehravat napr videa z youtube staci v TV pouzit widget youtube .alebo nStremLmod a podobne .,a nemusis riesit nejake PC a kable
ked pises .,ze xces prehravat napr videa z youtube staci v TV pouzit widget youtube .alebo nStremLmod a podobne .,a nemusis riesit nejake PC a kable
Miloshko : To by bylo vážně jednoduché řešení. Za předpokladu, že by widget Youtube fungoval. Výsledkem jeho použití je obraz 4:3 , i když je originál video 16:9 a pravidelné zasekávání obrazu po cca. 2 vteřinách. Bez ohledu na kvalitu videa. Od low až po HD. Totálně k ničemu .......
EDIT : Co se týče sekání, výrazně se to zlepšilo použitím pravoúhlé redukce a prodlužovacího USB kabelu a vyvedením adapteru z boku televize na vršek televize. Teď mi sice na televizi z vrchu trčí čurda, ale již se to neseká. Nicméně obraz jde stále u některých videí 4:3, i když na notebooku mi běží 16:9.
EDIT 2 : Tak jsem to zakřikl. Seká se to stejně. Je to k ničemu.
EDIT : Co se týče sekání, výrazně se to zlepšilo použitím pravoúhlé redukce a prodlužovacího USB kabelu a vyvedením adapteru z boku televize na vršek televize. Teď mi sice na televizi z vrchu trčí čurda, ale již se to neseká. Nicméně obraz jde stále u některých videí 4:3, i když na notebooku mi běží 16:9.
EDIT 2 : Tak jsem to zakřikl. Seká se to stejně. Je to k ničemu.
pri youtube videach mas viac moznosti sledovania
1.klasicky widget YOUTUBE (neda sa menit format obrazu)
2.widget YOUTUBE 3D-HD
3.widget YOUTUBE / v YAHOO
4.widget nStremPlayer Lmod (kde je vyhladavanie youtube ., moznost menit lubovolne format obarzu ako aj kvalitu videaa )
cez wifi by ti malo stacit 4Mbit/s pre 1080p
5.prestreamovat cez mobil napr . aplikaciu iMediaShare
1.klasicky widget YOUTUBE (neda sa menit format obrazu)
2.widget YOUTUBE 3D-HD
3.widget YOUTUBE / v YAHOO
4.widget nStremPlayer Lmod (kde je vyhladavanie youtube ., moznost menit lubovolne format obarzu ako aj kvalitu videaa )
cez wifi by ti malo stacit 4Mbit/s pre 1080p
5.prestreamovat cez mobil napr . aplikaciu iMediaShare