Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: DVB/C od UPC streamované do domácí sítě, jde to nějak ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat, zda existuje kromě tohoto zařízení (které bylo nedávno představeno) - Njoy Digital N7 : https://www.tvfreak.cz/recenze-njoy-...elem-dome/5031 nějaké podobné, ale levnější zařízení, respektive nějaká možnost toho jak si v bytě streamovat DVB/C od UPC přes LAN/wifi síť? Tzn. abych se mohl bez toho aniž bych měl tv tuner v noteboku a PC na těchto zařízeních normálně dívat i na kódované (zaplacené) programy od UPC ? Pokud by byla možnost se dívat na DVB/c i z tabletu a mobilu, tak by to bylo taky super (ale toto není podmínka). Hlavní pro mě je, abych se prostě podíval na kódované programy na PC a notebooku a mohl si programy i nahrávat... Celkem se divím, že takové zařízení neexistují..V tuto chvíli mám Samsung smart TV s CA modulem a spárovanou kartou přímo v TV, ale není možnost si uložené nahrané pořady přehrát třeba v PC. Vím, že by byla možnost připojit si k PC sep-top-box (mám doma od UPC)+ AverTV HomeFree Combo F210, ale to nechci..Je to další krabice navíc k samotnému tuneru...Další ožnost je to vyřešit nějakým HTPC, ale stejně je k tomu třeba zase DVB/C tuner (jenže už dost drahé řešení)..

    Pokud opravdu nic neexistuje a jedinou možností by byl ten Sep top box v kombinaci s tím Averem, tak zapojení by bylo jak ? Kabel od účastnické zásuvky by šel do septoboxu ve kterém je spárovaná UPC karta a z toho STB by pak šel kabel do toho tuneru, který byy byl zapojený v routeru ? Přistupovat by pak šlo na ten Aver normálně přes nějaké webové rozhraní / přes nějaký program ? Nahrávání by pak fungovalo normálně v pohodě ?

    Díval jsem se třeba, že tento DVB/C přijímač má LAN výstup http://www.abcomcz.cz/produkt/ab-cry...c-1118434.html , ale předpokládám, že neslouží proto, abych si jednoduše píchl toto zařízení do routeru a pak si vesele streamoval kabelovku po bytě...

    Díky za vysvětlení či radu, jaké řešení by ještě připadalo do úvahu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    http://www.myhava.com/

    připojí se to za set-top-box a ovládá na dálku přes internet nebo LAN, dá se dívat na programy kdekoliv přes internet...mám nějakou starší verzi a v pohodě, po vnitřní síti to využívá rychlejší připojení a pro internet to jde maximální možnou rychlostí připojení (upload)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Díky za tip, škoda, že je třeba zase ten septopbox..V česku se to nedá sehnat..sis to objednal přes amazon ? A funguje to opravdu v pohodě ? Jednoduchá obsluha apod. ? Je super, že se dá k TV dostat i mimo domov, což je fakt bomba ! škoda, že je to zase další krabice navíc...Cenově se mi to pozdává OK (ta nejnižší verze)..Nevím jestli tam jsou mezi těmi verzemi nějaké zásadní rozdíly, aby si člověk musel připlácet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Vůbec nechápu, jaké řešení bez vlastního tuneru by jsi si představoval. Někde tuner snad mít musíš?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 12-06-2013 v 20:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Viz. link nahoře....Njoy Digital N7....Ptal jsem se jestli neexistuje, nějaké podobné akorát levnější řešení... 6500 Kč za takovou hračku se mi zdá opravdu hodně + ještě vůbec ani netuším jestli má toto zařízení CI+ slot...A opravdu se divím, že na DVB/C zařízení se hazí takový bobek...
    Jinak v těch DVB/C sep-top boxech s lan..Na co tam ta lanka je ? Na aktualizaci FW pouze ?

    Ono je škoda, že ten Aver HomeFree combo nepodporuje FVB/C a nemá CI+ slot...Jinak by to byl jasná volba..Prostě jsem se chtěl vyhnout krabiččce navíc...Dnes už se dělají multimediáolní síťová centra s DVB/T, task jsem tak nějak naivně doufal, že konečně se někdo vrhne i do streamu TV po síti...V takovém baráku by to bylo k nezaplacení...
    Naposledy upraveno uživatelem hannys85: 13-06-2013 v 06:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od hannys85 Zobrazit příspěvek
    Viz. link nahoře....Njoy Digital N7..
    Ale v tom je přeci tuner také.

    LAN v takových zařízeních byvá na "smart" kraviny, přehrávání médií apod. Streamování z těchto zařízení zas tak časté není. Umí to možná Technisat K1 (tuším, že jejich DVB-S verze to umí, ruku do ohně za to nedám), možná CryptoBox550 HDC, nebo kterýkoli STB na Linuxu s E2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Ale v tom je přeci tuner také.
    Ano, ale jedná se o jedno zařízení, které má tuner a umí streamovat...Když si pořídím ten septopbox (anebo využiju ten od UPC,co mám někde ve skříni - jenže to je ten základ, bez HD programů), tak potřebuju ještě nějaké vlastní streamovací zařízení, což je vlastně jen ten Aver HomeFree combo. Takže dohromady budu mít dvě krabičky...Já chtěl jen jednu přímo s DVB/C tunerem (ci+ slotem) a lankou pro streamování..No kdyby to uměl AB Cryptobox 550 HDC, tak by to byl sen, protože je cenově dostupný...Jenže nkde jsem nenašel, že by někdo uvedl tuto informaci..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    9

    Mozna jsem uplne nepochopil co chces, ale podle me staci jeden DVB-C tuner na PC + novy DVBViewer. Ten streamovani umi i kodovanych programu Licence stoji 15 Euro, takze je za hubicku!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    22

    no ja by som mal podobnu požiadavku. Mam doma UPC dvb-c kde mam zadarmo par programov. Existuje nejaka skatulka, kde na jednej strane pripojim koax a druhu stranu do switcha a bude to streamovať kanaly do siete? Ziadne moduly nepotrebujem, kanaly su neni kodovane. diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    A je to skutečně free v DVB-C? Nedistribují to v DVB-T? To by bylo jednodušší, tam je větší výběr. Jinak:
    - STB s E2 a DVB-C tunerem (Vu+, ...)
    - PC s kartou
    - spec. zařízení http://www.vboxcomm.com/products/xti-family.html , http://www.avm.de/en/news/artikel/20...ater_dvbc.html , http://www.alibaba.com/showroom/dvb-...ng-server.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    22

    ano je to dvbc. je to k internetu ako uplne najzakladnejsi baliček
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no ale neni k STB karta ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele MILOSHKO
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    590

    pokial mas samusung smart tv cez nStreaplayer Lmod to pojde (len si musis urobit playlist)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    22

    ked som to mal na tv pripojene, tak iba som pripojil kabel a ziadnu kartu som nedaval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,061

    Citace Původně odesláno od peto01 Zobrazit příspěvek
    no ja by som mal podobnu požiadavku. Mam doma UPC dvb-c kde mam zadarmo par programov. Existuje nejaka skatulka, kde na jednej strane pripojim koax a druhu stranu do switcha a bude to streamovať kanaly do siete? Ziadne moduly nepotrebujem, kanaly su neni kodovane. diky
    Kanály jsou pravděpodobně převedeny do analogu. Je to tak? Pak by ti stačil síťový analogový tuner.

    Jako klienta v síti pro příjem z daného tuneru by jsi chtěl používat co? PC, tablet, mobil...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení domácí sítě
    Od miras22 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-10-2011, 06:31
  2. DirectShowSource nějak nefunguje
    Od RaDim_ v sekci Kodeky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-10-2006, 17:27
  3. Prokládání nebo tak nějak
    Od k0Seek v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-09-2006, 08:08
  4. DVD X-site
    Od Brko v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-08-2006, 07:40
  5. Jde nějak rozdělit vob podle kapitol?
    Od koudi v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 22:47