Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Převod a spojení souborů TS na několik kliknutí

Falešný Sobík (6)|9.6.2013 12:55
Jak jednoduše převést soubory s příponou *.ts (v HD) do MPEG2 nebo MKV? Mám SET-TOP-BOX Golden Media Mania 2 HD, který mi byl doporučen jako kvalitní, ale ouha z TV nahrává na USB ve formátu TS, ale jedná se o nahrávky ve vysokém rozlišení (HD). Hledám program, který by jednoduše převedl a zároveň spojil nahrávky o velikosti 1074 MB do jednoho souboru v nějakém "lidském" formátu. Dík předem za všechny dobré rady.
KamilZ (10277)|9.6.2013 12:58
TS je dostatečně lidský "formát", ve kterém bude MPEG-2 nebo H.264 (který bych do MPEG-2 rozhodně nepřeváděl). Pokud je to jen sprostě rozsekané, tak Ti to spojí jakýkoli file manager (Total Commander), nebo i příkazový řádek: copy /b x1.ts+x2.ts+... vystup.ts

Pokud chceš klikat, tak se podívej na http://www.videoredo.com/en/index.htm (na tyhle věci celkem rozumný nástroj). Případně na práci s MKV na utility http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix
mirekv (7169)|9.6.2013 13:23
VideoRedo TV Suite.
snehulak2006 (109)|10.6.2013 17:54
Set top box Di-Way 200HD vytváří soubory transport stream .ts naštěstí o velikosti 4 GB. Aby tyto záznamy přehrála bez problémů naše televize, zkoušením jsem zjistil, že je nejlepší je uložit do .AVI. Změnu kontejneru provádím v Avidemuxu verze 2.6.4 ( volba Copy, výstup AVI ).
Potřeboval bych freeware program, kde je možno tuto změnu kontejneru provádět dávkově. Ve verzi Avidemuxu 2.6.4 jsem zatím na to nepřišel.
Když vezmu analogii se SD rozlišením, tak na tyto dávky byl výborný ProjectX ( volba Collection ). Převedl najednou několik záznamů.

1) Neměly nějaké starší verze Avidemuxu dávkové zpracování ? ev. jakým způsobem to provést ve verzi 2.6.4

2) Existuje freeware program, který by tyto záznamy H.264/MPEG-4 AVC uložil do .AVI dávkově bez enkódování ?
vivid.sk (11472)|10.6.2013 17:56
skus ffmpeg. Obavam sa ale, ze avi nie je zrovna idealny kontajner pre H264/AVC. Pouzivaj mkv, co je dnesny nepisany "standard", ktory rozlusknu aj dnesne TV.
snehulak2006 (109)|10.6.2013 18:16
Můžeš to trochu rozvést ?
Po zhlédnutí se stejně záznamy mažou, zkoušel jsem v Avidemuxu MP 4 a TS Muxer, ale AVI se ukázalo pro televizi jako nejlepší. Převod do MKV byl strašně pomalý, aso docházelo k novému zakódování a ne jen kopírování.
vivid.sk (11472)|11.6.2013 12:46
[QUOTE=snehulak2006;459664]Můžeš to trochu rozvést ? [/QUOTE]
Co konkretne? V prvom rade napis, aku mas TV, nech je jasno, aky format mozme/nemozme pouzit.

[QUOTE=snehulak2006;459664]Převod do MKV byl strašně pomalý[/QUOTE]
Robil si re-enkoding, remux uz z principu pomaly byt nemoze, obvykle zavisi od rychlosti HDD.

Co sa tyka ffmpeg:

[code]
ffmpeg -i input_file -c copy output_file.mkv
[/code]

za input_file a output_file si dosad co potrebujes a mozes to robit kludne aj davkovo....
Neskusal som muxovat TS, podla specifikacie by to mal podporovat (odskusas a zistis, ci to pojde), vystup moze byt kludne mp4 alebo mkv (pripadne avi, co nedoporucujem).

btw, TS uz podporuje aj samotny mkvmerge (z balicka mkvtoolnix), takze staci to premuxovat tym, v pripade, ze TV podporuje mkv.
snehulak2006 (109)|11.6.2013 16:49
1) Televize je Samsung SMART 40ES5500. Přehraje i transport stream zaznamenaný set top boxem Di-Way T200 HD přímo z flashdisku. Ale občas se stává, že najednou třeba uprostřed filmu se objeví: "Zvuková data nejsou podporována". Pomůže finta, když přehraji kousek filmu z flashdisku, který je trvale připojen k televizi a nahrává se na něj televizí (záznamy se nedají přehrávat v PC kvůli autorským právům) a potom se vrátím na druhý flashdisk (nahraný set top boxem) a už se normálně přehrává. Je to ale otravné, ale zase to není vždy. Pokud je ale záznam v AVI, tak se to ještě nikdy nestalo a záznam se přehrává celý bez závad. Proto to AVI. Záznam je ihned po přehrání smazán, takže mi je srdečně jedno v jakém kontejneru je.

2) To mi bylo jasné, že se znovu kódovalo, ale u videa i zvuku bylo Copy jako u jiných výstupů. Nepřišel jsem na to, co ještě jinak nastavit, u jiných výstupů to při tomto nastavení Copy šlo rychle.

3) Zkusím ffmpeg, a jelikož budu provádět novou instalaci Win XP, tak jsem vyzkoušel dost programů a zatím jen ten Avidemux 2.6.4 je bez problémů a celkem rychle (on už ten PC je historický, jen na odkládání záznamů). Buď ty programy nepodporují HD video, nebo začnou znovu kódovat a nepřišel jsem na to, jak to jen přeuložit jako v Avidemuxu Copy.
vivid.sk (11472)|11.6.2013 19:33
[QUOTE=snehulak2006;459745]....[/QUOTE]
kedze mas viacmenej aktualny Samsung, pouzi mkv. Vid posledny riadok z predchadzajuceho prispevku. To je najrychlejsi a najefektivnejsi sposob, kedze mkvmerge vie TS aj spajat, ak ich STB rozdeli. Pouzivat zastarale avi je koli jeho obmedzeniam nezmysel.
snehulak2006 (109)|12.6.2013 08:20
Tím rozvést jsem myslel nějaký ověřený postup pro ffmpeg. Stáhnul jsem soubor ffmpeg-latest-win32-static.7z o velikosti 9,15 MB a rozbalil jsem ho do mnou vytvořené složky na oddílu D. Soubor ffmpeg.exe jsem zkopíroval do složky C:\Documents and Settings\PD\ jak bylo uvedeno v návodu.
Na webu je dost různých návodů, prosím tě neměl bys něco prověřeného pro Windows XP ? Těch možností stažení je taky mnoho, dej mi odkaz.
Výsledkem mého snažení byla hláška buď Invalid Argument nebo No such File or Directory.
Díky.
snehulak2006 (109)|12.6.2013 11:10
Omlouvám se, už to funguje, příkazový řádek vidím teprve podruhé v životě. Převod je velice rychlý, po dalších pokusech mi vyplynou určitě nějaké dotazy.
Zatím díky za tip na ffmpeg.
snehulak2006 (109)|15.6.2013 17:34
Měl bych jeden dotaz.

Program ffmpeg výborně funguje, dle níže uvedeného kódu převádím na .mkv. Televize to bez problémů přehrává.

ffmpeg -i input_file -c copy output_file.mkv

Potřeboval bych poradit, jaký kód použít, aby se název vstupního souboru automaticky stal názvem výstupního souboru.

Pokud kopíruji normálně v příkazovém řádku, tak stačí zadat namísto výstupního souboru *.* a název souboru se automaticky přenese, ale ve ffmpeg tohle nejde. Vždy jsem musel zadat i název výstupního souboru.

Předem díky.
KamilZ (10277)|15.6.2013 17:52
Však máš input file, tak jen ořízni příponu a použij ho i jako output. Nebo jsem něco nepochopil?
[QUOTE]for /R "C:\Prevod\" %%f in (*.avi) do (ffmpeg -i "%%~pnxf" -c "%%~pnf.mkv")[/QUOTE]
(příklad je pro zapsání do CMD souboru, pokud to budeš zkoušet přímo z ruky v příkazovém řádku, tak se místo %% dává jen jedno %, jinak Ti bude řvát "%%f nebyl nyní očekáván".