Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Videokamery: problém s importem do PC

Neregistrovaný (0)|6.6.2013 13:42
Tazatel: Lukas

Znění dotazu: Vlastním Canon XHA1s a dnes mi přestal fungovat import videa z miniDV do počítače. Zkusil jsem přeinstalovat program a zkusit i program jiný, ale kamera se nepodařilo detekovat. Nevíte jak mám postupovat teď? Jestli je vadný kabel, nebo se porouchala kamera, je naprosto funkční, nezaznamenal sem žádnou poruchu, jen teď nemohu dostat video z miniDV do PC.

Prosím o radu, děkuji.

Technika, které se dotaz týká: canon XHA1s
joeh (1358)|6.6.2013 22:38
- za predpokladu funkčnej kamery i kábla, skus obnovenie systému, pravdepodobne je poškodeny driver
vivid.sk (11472)|7.6.2013 00:11
[QUOTE=joeh;459329]...skus obnovenie systému...[/QUOTE]
Koli drivru obnovovat cely system? LOL

Lukas> nepises aky mas OS, ak mas Windowsy, skontroluj Device Manager, pri pripojenom zariadeni. Pokial ho tam nevidis, pripadne vidis ikonku "?" neznameho zariadenia, staci preinstalovat ovladac (na dodanom mediu, alebo na webe vyrobcu).

Samozrejme uisti sa, ci je v poriadku kabel, pripadne odskusaj funkcnost na inom PC.
KamilZ (10277)|7.6.2013 06:31
A rovnou se tam podívej (v tom device manageru), jestli tam vidíš IEEE 1394 porty: http://www.driverboost.com/driver-tutorial-center/install-firewire-drivers.php (něco takového, dívej se jen na obrázky, ten program neinstaluj).
joeh (1358)|7.6.2013 06:40
[QUOTE=vivid.sk;459336]Koli drivru obnovovat cely system? LOL

Lukas> nepises aky mas OS, ak mas Windowsy, skontroluj Device Manager, pri pripojenom zariadeni. Pokial ho tam nevidis, pripadne vidis ikonku "?" neznameho zariadenia, staci preinstalovat ovladac (na dodanom mediu, alebo na webe vyrobcu).

Samozrejme uisti sa, ci je v poriadku kabel, pripadne odskusaj funkcnost na inom PC.[/QUOTE]
vivid.sk - mýliš si obnovu s reinstal... Ovládač pre DV /HDV/ kamery je štandartný, dodávaný ako súčasť OS Windows. Pokial radíš stiahnuť driver zo stránok výrobcu kamery, daj prosím link.
Lukas (0)|7.6.2013 09:21
Děkuji všem za reakce a rady. Porty v device manageru jsou. Nicméně zkoušel jsem propojení na jiném počítači a problém přetrval, teď doufám, že problém bude v kabelu. Popřípadě pokud by problém byl v kameře, jakou možnost krom servisu mám, myslím tím, jak lze bez kamery dostat do pc video z miniDV.
arkij (540)|7.6.2013 11:43
[QUOTE=;459350]jak lze bez kamery dostat do pc video z miniDV[/QUOTE]

Z půjčené kamery nebo kdysi byly k mání i u nás MiniDV mechaniky. Jak se dívám na net, stále jsou k mání ale stojí to jak lepší dovolená.

Takže najít chybu v drátu, servis kamery pokud to půjde a nebude to na desce a tudíž dražší než kamera sama,
půjčit kameru na jednorázové použití, případně koupit "ojetou" třeba jen s funkčním přehráváním a IEEE 1394.

:-D Pak to ještě přenášet mezi kamerou a PC v kýblu ... jak to děláme u nás po litru slivovice. :-E Jiná možnost asi není.

Doufám, že najdeš chybu v tom drátě, já už tuto závadu jednou měl a trvalo, než jsem ji objevil, protože se projevovala nepravidelně,
a jednou u HDV jsem s tím měl taky problémy a to se po roce bádání objevil neidentifikovatelný problém ve zdroji, díky němuž
někdy kamera vidět byla, a někdy nebyla, po výměně zdroje pak už v pohodě dodnes.
vivid.sk (11472)|7.6.2013 12:36
[QUOTE=joeh;459340]dodávaný ako súčasť OS Windows.[/QUOTE]
To prave nevies. Ovladace firewire (pokial je firewire sucast MB*) su sucastou drivrov dodavanych na mediu spolu s MB, takze pokial by bol problem s drivrami, treba skontrolovat web vyrobcu a nainstalovat aktualny driver. Samozrejme som nemyslel web vyrobcu kamery. (aj ked v niektorych specifickych pripadoch ako prenos videa z miniDV cez USB 2.0 (ak to kamera podporuje) je nutny driver od vyrobcu kamery).

*MB = MainBoard / MotherBoard