Převod HDV videa zpět na MiniDV
Ahoj,
mám dotaz, existuje nějaký program, který umí převést již upravený a sestřihaný materiál z PC zpět na MiniDV?! Zkoušel jsem to přes Pinnacle studio 12 a 15, ale v obou případech je obraz oříznutý, tedy není na pásku nahraný v celé šířce i výšce rozlišení videa. Rozlišení které jsem exportoval na pásku bylo 1920x1080 a taktéž 1440x1080 - změna rozlišení ovšem nijak nepomohla. Důvodem převodu zpět na pásku je archivace!
Díky za rady a tipy!
mám dotaz, existuje nějaký program, který umí převést již upravený a sestřihaný materiál z PC zpět na MiniDV?! Zkoušel jsem to přes Pinnacle studio 12 a 15, ale v obou případech je obraz oříznutý, tedy není na pásku nahraný v celé šířce i výšce rozlišení videa. Rozlišení které jsem exportoval na pásku bylo 1920x1080 a taktéž 1440x1080 - změna rozlišení ovšem nijak nepomohla. Důvodem převodu zpět na pásku je archivace!
Díky za rady a tipy!
normalne si z toho zase vyrob HDV a potom print to video .. kazdy serioznejsi program to obsahuje .. pinnacle studio som v zivote nevidel .. s tym ti neporadim ..
- stačí ti Pinnacle 12. Program s HDV pracuje bez rekompresie, všetky úpravy včetne prechodov sú rýchle. Hlavne to neukladaj na disk v inom formáte, použi výhradne export na pásku.
[QUOTE=Tommy3;459018]jak sem již psal, Pinnacle nevím proč, ale do kamery to nevyexportuje v celkovém rozlišení![/QUOTE]
a máš v nastavení importu z kamery do Pinnacle HDV ?
a máš v nastavení importu z kamery do Pinnacle HDV ?
[QUOTE=Tommy3;459026]to mám, zkoušel jsem i změnu rozlišení, jak sem již popisoval výše, ale beze změny![/QUOTE]
- žiadnu zmenu v parametroch neprevádzaj. Musí to fungovať naprosto elegantne. V Pinnacle 11.5 Plus sa pri nastavení naberania z kamery HDV zúžilo náhľadové okno programu na 16:9, ak to máš, ešte skontroluj vlastnosti nabratého videa.
- žiadnu zmenu v parametroch neprevádzaj. Musí to fungovať naprosto elegantne. V Pinnacle 11.5 Plus sa pri nastavení naberania z kamery HDV zúžilo náhľadové okno programu na 16:9, ak to máš, ešte skontroluj vlastnosti nabratého videa.
[QUOTE=joeh;459027]- žiadnu zmenu v parametroch neprevádzaj. Musí to fungovať naprosto elegantne. V Pinnacle 11.5 Plus sa pri nastavení naberania z kamery HDV zúžilo náhľadové okno programu na 16:9, ak to máš, ešte skontroluj vlastnosti nabratého videa.[/QUOTE]
Opravdu jsem se pokoušel o různé druhy nastavení, ale bohužel se tam celý obraz nevešel. Ještě je tu otázka, když to zkontroluji zpětně!! Zkusím to z MiniDV přehrát zpět do PC a uvidím, zda je obraz celý!! Necelý obraz jsem totiž viděl při samotném nahrávání na LCD kamery, takže uvidím a dám vědět!
Opravdu jsem se pokoušel o různé druhy nastavení, ale bohužel se tam celý obraz nevešel. Ještě je tu otázka, když to zkontroluji zpětně!! Zkusím to z MiniDV přehrát zpět do PC a uvidím, zda je obraz celý!! Necelý obraz jsem totiž viděl při samotném nahrávání na LCD kamery, takže uvidím a dám vědět!
[QUOTE=Tommy3;459031]zda je obraz celý!! [/QUOTE]
nechybí ti náhodou jenom kousky ze všech stran, alias bezpečné okraje???
nechybí ti náhodou jenom kousky ze všech stran, alias bezpečné okraje???
[QUOTE=Pavel_tempx2;459376]nechybí ti náhodou jenom kousky ze všech stran, alias bezpečné okraje???[/QUOTE]
Ano ve hledáčku kamery není obraz celý, ale po exportu zpět do PC je vše v pořádku, což je zásadní!!
Ano ve hledáčku kamery není obraz celý, ale po exportu zpět do PC je vše v pořádku, což je zásadní!!
Vyskytl se další problém v podobě takové, že video se vyrenderuje a potom při stisknutí tlačítka přehrát, kdy se má nahrávat do kamery se video rozjede pouze prvních 8 framů a stopne se! Nic jiného se s tím dělat nedá, upravoval jsem nastavení s prodlevou atd., ale beze změny. Nějaká rada? Předchozí video šlo bez problémů (mělo asi 40 minut) a následující 40 minutové video takovýto problém!!
Díky
Díky