Střih videa na stolním PC založené na AMD platformě
Zdravím,nevěděl jsem kam zařadit můj dotaz ale přesto se zde zeptám.Chtěl bych poprosit o zkušenost zda někdo stříhá a renderuje video na PC s procesorem AMD.Jedná se samozřejmě o video full hd AVCHD zejména 50p.Můj případ :Kamera Panasonic 900 /střih SW EDIUS 6.5/SV 12 PRO. HW AMD phenomII X6 1090T 3.2-4Ghz odemč. násob./8G RAM/GRAF. ATI 6850 /MB ASUS M4A88T-V EVO/USB3/POWER 550W.Protože EDIUS nevyužívá gr. kartu renderuje CPU stejně i u SV12 PRO i když asi využívá grafiku. Render u obou trvá bohužel několikanásobnou dobu oproti platformě INTEL.Má někdo zkušenost zda by byl render alespon trochu rychlejší když přetaktuji procesor alespon na 3.6-8 Ghz?Předem děkuji za radu.
Jestli Edius jede jen na CPU a neumí využít GPU (neprověřoval jsem to, věřím tomu, co píšeš :-) ) tak přetaktováním žádné extra zrychlení nedocílíš (malé ano). Na Intelu umí jet přes QuickSync, proto ten rozdíl: http://www.grassvalley.com/docs/Application_Notes/professional/edius/PRV-4140M_EDIUS_SandyBridge_AN.pdf
Připadá mi divné, že by takový profi soft neuměl využívat GPU, prověřoval jsi to (neznám ho). Nemá nějaké své HW řešení?
Připadá mi divné, že by takový profi soft neuměl využívat GPU, prověřoval jsi to (neznám ho). Nemá nějaké své HW řešení?
MONYS - v zmysle vyššie uvedeného príspevku dosiahneš malé urýchlenie renderingu, otázkou je, či to bude stabilné. Konkrétny výpočet - čas renderu vydelíš číslom podielu nová / zákl. frekvencia CPU.
napríklad 3,8GHz : 3,2GHz = 1,18, čas renderu pri 3,2GHz 60s, čas renderu pri 3,8GHz = 60 : 1,18 = 51s
napríklad 3,8GHz : 3,2GHz = 1,18, čas renderu pri 3,2GHz 60s, čas renderu pri 3,8GHz = 60 : 1,18 = 51s
Děkuji Vám oběma za odpověd, zkoušet taktovat zřejmě u mě nemá význam. Ještě jsem hledal zda můj CHIPSET MB podporuje overcl .a zřejmě nemá to číslo které oc. podporuje.Co se týče EDIUSU verze 6.5 vím že umí HW ENCODING ale s procesory Intel I5/7 které mají integr. jádro HD 2500/3000/4000 a MB které podporují QuickSync typu P8z77 atd. Holt budu uvažovat o up. na Intel