Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 46" PFL 5527K

ego1411 (4)|23.5.2013 15:39
Dobrý deň.

Potreboval by som poradiť ohľadom prepojenia PC s TV PHILIPS 46" PFL 5527K. Televízor som kupoval nedávno a hlavne preto, aby som vedel prepojiť full HD monitor z full HD televízorom, pretože starý televízor mal HD a tak mi po prepojení automaticky prestavilo rozlíšenie monitora na rozlíšenie TV. Myslel som si, že ak kúpim full HD televízor a následne ho prepojím s full HD monitorom tak na televízore uvidím presne to isté ako na monitore. Neviem prečo, ale po prepojení je síce full HD aj na telke aj na monitore, ale na telke mám obraz po stranách zrezaný, konkrétne cca 3 cm zľava, 3cm z prava, 3cm zhora a 3 cm zdola. Čiže je tam presne to čo z počítača na monitore, len to nie je na celú obrazovku televízora.

Veľmi mi na tom záleží, pretože som chcel z pc pozerať prevažne filmy a keď mám 46" tak by som ich rád aj využil a nejako sa nechcem zmieriť s tým, že týmto spôsobom mám len cca 42" pretože boky sú čierne. Ak ten istý film stiahnem na externý HDD a spustím ho cez USB telky, obraz je na celú obrazovku tak ako má byť, ale problém je zase so zvukom. Film má možnosť aj CZ dubing aj EN dubing, no a mne ide cez TV USB samozrejme EN dubing...ďaľšia haluz. Čiže aj prehrávanie cez USB je na chuja a prepojenie cez pc by bolo v pohode, ale prečo mi tú obrazovku na TV zreže ? ? Na monitore mám riadne nastavené rozlíšenie full HD na 60 Hz. Na predošlom TV HD ready sa mi to čo bolo na monitore zobrazilo riadne na celú obrazovku TV i keď len v 720p.

Pc mám i5 750 + AMD 7950...pc mám prepojené cez 5 m HDMI kábel. Skúšal som už kadejaké xy prehrávačov videí, ale stále je to to isté. Na TV neviem nájsť dokonca žiadnu možnosť ovládania pripojeného externého HDD. Len zusuniem...načíta a povolí mi len pustiť film, ktorý mi na PC ide aj v CZ dubingu, ale na TV len v EN dubingu.

Skôr ma ale štve to, že po prepojení z PC nemám obsah na full HD monitore v celom zobrazení aj na TV.

Ďakujem za rady.

Inak práve som si nainštaloval najnovšie ovládače grafiky a nič...Skúšal som už hádam všetko. Jedinú zmenu ktorú pozorujem je, že keď zmením rozlíšenie na monitore na 1680x1050 tak sa na telke ešte dokonca obraz zmenší. Nechápem tomu. Ako je možné, že to na TV nie je na celú obrazovku ?

Vyzerá to asi takto. Je to z každej strany zrezané :(

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

a na monitore to vyzerá presne ako má, čiže je to na celú obrazovku

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
KamilZ (10277)|23.5.2013 17:02
Kdyby jsi si první přečetl "Než se zeptáte....", tak by jsi si ušetřil psaní. Máš blbě nastavení PC nebo v TV: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA
ego1411 (4)|23.5.2013 18:02
No super. Ďakujem. V nastaveniach catalystu na grafiku som dal overscan na 0% a je to už na celé :) Ani nevieš ako som tomu rád :) Len neviem, či som v tých nastaveniach niečo nepobabral, lebo teraz si všímam, že keď spustím hocijaký film alebo aj hru, tak mi cez celú šírku obrazovky ide taký priesvitný pásik. Smerom zdola nahor. Nehovorím že stále, ale mám taký pocit, že toto mi nerobilo. Sakra :( Niečo som v tom ovládači zrejme pobabral. Však ? :(
KamilZ (10277)|23.5.2013 18:03
Nemyslím, tohle bych viděl v něčem jiném.
vivid.sk (11472)|23.5.2013 18:06
[QUOTE=ego1411;457896]Niečo som v tom ovládači zrejme pobabral. [/QUOTE]
Aj na taketo situacie mysli vyrobca.

najdi si tam polozku "reset to default values", ci nieco v tom zmysle a dostanes sa na zakladne nastavenia.
ego1411 (4)|23.5.2013 18:20
Akože nenormálne som rád, že to mám už na telke na celej obrazovke, lebo normálne som kvôli tomu nevedel spať :)

Sem tam hrám nejaké hry, ale doteraz som si tento nový úkaz nevšimol. Keď pustím film alebo hru tak mi tá priesvitná čiara sem tam roluje zdola hore po celej šírke obrazovky. Ale zaujímavé je, že len keď je obraz v pohybe a ešte zaujímavejšie je, že mi to robí len na monitore a na telke nie. No nič, tento nový problém budem musieť asi smerovať do inej témy.

Ďakujem vám veľmi pekne, s tou celou obrazovkou ste mi neuveriteľne pomohli :)
ego1411 (4)|23.5.2013 18:44
Zdá sa, že už som to vyriešil. V ovládačoch na grafiku som mal zaškrtnuté enable GPU scaling na TV, ale na monitore nie. Zaškrtol som to aj na monitore a už to nerobí. Paráda. Ešte raz ďakujem za rady :)