Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TX-P42UT50E vs Samsung UE40EH5000

patdevast (8)|22.5.2013 19:50
Zdravím přátelé.
Provizorně mám plazmovou televizi od LG, která už dosluhuje, nechce se zapínat atd. Z toho důvodu se poohlížím po nové. Zaujaly mě především Panasonic TX-P42UT50E a Samsung UE40EH5000. Jde mi především o dobrou kvalitu obrazu, zvuku a pozorovací úhly. Televizi bych dost používal i na hraní her s Xboxem a taky na přehrávání filmů z externího disku/notebooku. Obě značky ze svých dosavadních zkušeností považuji za kvalitní. U LEDky mám strach z pozorovacích úhlů (vidím to i u svého LED monitoru, ale zas taková hrůza to není) a u plazmy zase ze životnosti (už nám odešly 3 plazmovky, ale pravda, že všechno byly LG nižší třídy) a spotřeby. Co je podle Vás lepší volba vzhledem k mým požadavkům?
KamilZ (10277)|22.5.2013 20:22
U plazmy se u hraní boj spíš vypalování, než životnosti (pokud paříš dlouho hry se statickými částmi obrazu). Nicméně pokud už jsi teď plazmu měl, pařil jsi a nepozoroval jsi to, tak to zřejmě OK. UT50 nemá antiodleskový filtr, pokud to nevadí, šel bych do ní. Obě Tebou vybrané TV mají velmi nízký input lag, takže z tohoto hlediska je to jedno. Pokud plazmu, tak proč tam malou?

Ačkoli test EH5000 dopadnul velmi dobře (je to pro mě záhada), tak já osobně tuhle řadu nemůžu ani vidět a nezachránilo ji ani Direct LED podsvícení. Pro úplnost test UT50.
zatty (1215)|22.5.2013 20:30
obrazově určitě ne řadu EH to si rovnou stříknout jed do ruky a bude to samé, to UT sic není taky bůh ví co ale rozhodně obrazovou vyvážeností je je mílé dál
patdevast (8)|22.5.2013 21:05
Ohledně tý velikosti... Je to o prostoru, teď mám úhlopříčku 80, což je málo, ale zase víc jak 110 už by se mi nevešlo do stěny. Holt malej byt, malý finance... Jinak já se k tomu Panasonicu taky víc příkláněl, ale radši si nechám poradit od zkušených.
patdevast (8)|24.5.2013 15:28
Ještě doupravím dotaz. Nevíte, jak si stojí Samsung UE40ES5500 v porovnání s oběma předchozími?
KamilZ (10277)|24.5.2013 15:59
S UT50 ho ani neporovnávej :-). 5xxx řady Samsungu jsou opravdu trága.
patdevast (8)|24.5.2013 16:30
Ok, díky. Dál už to neřeším, vítězem je Panasonic.