TV 32" do 10 000,-Kč
Sháním televizi do kuchyně asi cca 32 palců, sledovací vzdálenost bude od 80 cm do 2,2m. Chtěl bych ji pověsit na stěnu, smart TV potřeba není a ani nahrávání v kuchyni nevyužiji, tak bych Vás chtěl poprosit o radu, která tv má v této ceně +,- dobrý obraz, sledovat se na ní budou zprávy, sem tam nějaký film a sport. Vstupní signál zajistí kabelovka. Zároveň bych se zeptal na doporučení nějakého držáku TV na stěnu, nepočítá se do limitu televize, řekněme do 1500,-Kč, chtěl bych pokud možno, aby umožňoval nějaké rozumné natočení TV. Nad televizí jsem přemýšlel nad nějakým Panasonicem nebo LG. Nevím, který je pro toto použítí vhodnější, proto se obracím na Vás na odborníky, třeba doporučíte jinou značku, za každé nasměrování správným směrem budu velmi rád.
Držák na stěnu jsem uvažoval tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Předem díky za všechny rady.
Držák na stěnu jsem uvažoval tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Předem díky za všechny rady.
Držáky Stell jsou rozumným poměrem cena-výkon a jsou celkem oblíbené. Ohledně TV bych se podíval po něčem s IPS panelem, kvůli úhlům. Např. LG 32LV5500 nebo 32LV4500 (jsou poslední kousky, pozor na případné vrácené zboží, obrazově je OK). Na LG 2012 (LM, LS) bych se vhledem k ceně a jejich "kvalitě" nedíval, jak jsou na tom 2013 netuším. Kdybys připlatil, tak Panasonic ET5, ale ten je ze 12 kKč. Nevím, jak by dopadl Panasonic E5 (ten by se vešel).
Zkus se ještě podívat po SHARPech.
Zkus se ještě podívat po SHARPech.
Děkuji za rychlou odpověď, toho Panasonica ET5 zvážím, Na Sharp máš nějaký přesný typ? Chci si dát dohromady nějaký seznam televizorů, na které se potom zajdu podívat osobně. Ale ten Panasonic mě zatím hodně láká. Co se týče toho držáku, tak ho mohu bezobav použít pro uchycení TV na zeď?
S tou kvalitou úhlů IPS bych byl opatrný - stačí když se budou koukat trochu z podhledu nebo nadhledu a při současným posunu do strany ta televize doslova zmodrá ...
No úhel bude plus mínus kolmý k obrazovce, jelikož to chci namontovat na stěnu tak, aby se na to dalo dívat ve výšce očí. S tím, že ten držák na stěnu se dá natočit, takže se u vaření dá na TV koukat. Díval jsem se na recenzi Panasonicu E5E a dle rencenze obraz bez nastavení celkem šumí, máte s tím někdo zkušenosti? Nebo myslíte, že mám počkat až budou na trhu modely roku 2013? Kdy by tak mohly přijít od všech výrobců? Díky.
Na co chceš čekat? Nechceš žádný extra zázrak, ani nečekáš na žádnou novou vlastnost. Vzhledem k plánované ceně je lepší loňský model, který bude výprodejově levnější. U nových modelů by jsi pravděpodobně dostal méně za více, než klesnou ceny.
Hmm, to je vlastně pravda. Mě to jenom napadlo vzhledem ke kvalitě obrazu, jestli se náhodou v této kategorii v dohledné době objeví něco o trochu lepšího nebo ne.
Na zahraniční recenzi jsem četl doporučení na tuto TOSHIBU 32RL938G, máte s ní někdo zkušenosti? Zřejmě zvítězí Panasonic E5E. Půjdu se Vámi navrhované televizory podívat osobně a potom se konečně rozhodnu.
Tak jsem nakonec objednal Panasonica E5E, uvidím, jak bude vypadat doma, v krámě se mi zdál ok. Kdyžtak ho vrátím a připlatil bych na E6E, ten mě v krámě úplně obrazově uchvátil. Děkuji všem za pomoc při výběru.
[QUOTE=AndrewCZ;458522]... a připlatil bych na E6E, ten mě v krámě úplně obrazově uchvátil.[/QUOTE]
To se ani nedivím, protože E6 je snad jediný Panasonic s VA panelem a hned je to znát, ostatní modely mají IPS.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-l42e6b-201303102720.htm?page=Performance
Možná sis měl připlatit rovnou. :)
To se ani nedivím, protože E6 je snad jediný Panasonic s VA panelem a hned je to znát, ostatní modely mají IPS.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-l42e6b-201303102720.htm?page=Performance
Možná sis měl připlatit rovnou. :)