Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kupa DVB-T, 2x tuner + interny HDD

jookas (12)|17.5.2013 17:10
Konci mi viazanost UPC a chcem zmenit providera, ktory mi ponuka za 3x nizsiu cenu to iste co UPC :D
Potrebujem ale funkcnostou rovnaky STB ako pouzivam teraz pri UPC, 2x tuner + HDD. - Kaon KCF-B3000HCO
Viete mi niekto poradit rozumny prijimac, ktory to splna?
Uplne najlepsie by bolo keby vedel aj nahradit moj Popcorn A110 [cize prehravanie fullHD zo sietoveho disku a opticky alebo koax vystup] a nemusel by som mat dalsie zariadenie, ale to zasa nieje nevyhnutnost :D
KamilZ (10277)|17.5.2013 17:22
Máš tři hlavní možnosti možnosti:

1) MMC s dvěma DVB-T tunery, ale TV část + nahrávání není většinou to pravé ořechové (jako přehrávač většinou OK): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

2) STB a vyměnit tunery za DVB-T, ale zase to není MMC (nahrávání a TV část je super): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

3) Postavit HTPC a splní Ti to vše.

Tak si vyber :-). Uvedené jsou jen příklady, nicméně VU+ Ultimo mohu doporučit. Třetí řešení je cenově srovnatelné s druhým (možná i méně), ale je to více práce, konfigurace a hraní si pro vyladění funkčnosti, nicméně je nejuniverzálnější.
jookas (12)|17.5.2013 17:32
Jo VU je super, ale cena je strasna :D

Tak MMC vynecham, radsej popcorn ako evolve a podobne, a iba ako samotny TV okrem VU je nieco rozumnejsie?
KamilZ (10277)|17.5.2013 18:20
Kontrolní otázka - potřebuješ opravdu dva DVB-T tunery? Nemáš TV s DVB-T? Nestačí Ti jeden tuner na nahrávání a druhý v TV na sledování?

Co se týká ceny, tak tam je problém, že výměnné tunery (nebo možnost USB tuneru) mají až dražší přístroje. Netroufám si doporučit něco z levné sorty čistě DVB-T: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Na první pohled se tváří OK, ale vetšinou se pak někde narazí na problémy se firmware, kousání, dělení nahrávek apod. a než něco jako Topfield TF 5100 PVRT, tak to už rovnou Ultimo.
jookas (12)|17.5.2013 20:07
Hehe ze dám kábel aj do telky ma nenapadlo ;) chcel som to hlavne na nahrávanie dvoch programov v rovnakom čase. Tak nakoniec bude stačiť jeden tuner + hdd :)
Nejaký návrh? Máš dobre nápady ;)
jito (999)|17.5.2013 21:03
Mě by zajímala jiná věc-co ti nabídl jiný poskytovatel za 3krát nižší cenu?To má stejnou-podobnou-programovou nabídku vysílanou v formátu DVB-T?
jookas (12)|17.5.2013 21:06
[QUOTE=jito;457334]Mě by zajímala jiná věc-co ti nabídl jiný poskytovatel za 3krát nižší cenu?To má stejnou-podobnou-programovou nabídku vysílanou v formátu DVB-T?[/QUOTE]

Toto http://www.isper.sk/televizia/
UPC platím 23€ za v podstate to iste.
A je to síce DVB-T ale cez kábel :)
jito (999)|18.5.2013 05:23
Cena je možná zajímavá,ale mě by neoslovila nabídka-ale to je každého věc.
Nikde jsem na jejich stránkách nenašel info o tom formátu DVB-T.Skoro mi ti připadá jako IPTV...
jookas (12)|18.5.2013 08:57
Ja tv v podstate nepozeram iba pár kanálov + nemecké, takze ponuka je viac ako postacujuca. Dávno by som to riešil cez sat ale nemám výhľad ;(
jookas (12)|18.5.2013 10:49
Objavil som
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
alebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
parametrovo vyzeraju dobre, ale neobjavil som ziadne recenzie ani len ako vypada menu tak neviem :/
Dagy2 (3153)|19.5.2013 12:29
jookas, to už si s nimi volal a potvrdili ti, že budeš mať dostupný signál v DVB-T ?
nechcem byť pesimista, ale mám pocit že ťa čaká nemilé prebudenie zo sna. Seriozna firma by uviedla aspoň základnú informáciu o spôsobe príjmu TV - príkladov je na internete dosť. Tvrdenie, že zákazník si vyberie sám rýchlosť internetu je tiež pekne zavádzajúca - vyberieš si len toľko, koľko ti linka pustí.

rovnako ponúka napríklad Orabge internet na jestvujúcej linke (od Telecomu) lacný (asi o 5EUR mesačne menej než Telecom) a neobmedzený internet. Ak si prečítaš malé písmenká v cenníku zistíš, že neobmedzený je, ale len prvých 2GB s rýchlosťou 5MB/s a zvyšok mesiaca nejakých 640kB/s !!!
tak pozor na lacné ponuky.
jookas (12)|19.5.2013 12:37
Poviem to takto: Absolutne neries poskytovatela, viem co ponukaju viem ake to je pripojenie, viem ako to funguje.
To ze nemaju info na webe je ich problem :D Neboj sa velmi dobre viem ako funguje poskytovanie internetu, TV a podobne, mam s tym viac ako 10 rocne skusenosti.
A ohladom parametrov sieti, rychlosti internetu, FUP, agregacie a podobne ti mozem davat skolenia.
Vlakno som zalozil koli pomoci s vyberom DVB-T STB a nie koli rozoberaniu providera.
Dagy2 (3153)|19.5.2013 14:10
ďakujem za peknú odpoveď, prepáč že som reagoval. Potom si isto vieš naštudovať a nájdeš aj dobrý prijímač ktorý bude fungovať s týmto providerom.

P.S. najradšej mám odpovede, keď sa dotazujúci na niečo pýta a sám robí so všetkým tajnosti
- celkom by ma potešilo keby si napísal ako táto služba funguje. Mohlo to pomôcť viacerým čo bývajú okolo Bratislavy
- ak niekto pýta twintuner a HDD tak môj myšlienkový pochod - zjavne odlišný od tvojho - signalizuje určitú konfiguráciu, preto tie upresňujúce dotazy
jookas (12)|19.5.2013 14:32
Neviem co bolo na mojej reakcii "skarede" :D
Stale mas nieco s providerom, je to jedno aky provider, pytal som sa na vyber DVB-T prijimaca nie na vyber prijimaca ktory bude fungovat s tymto providerom.

Sluzba funguje v podstate ako UPC, v byte je ukonceny koax. cez ktory prechadza DVB-T signal. Rovnake ako keby si do TV zapojil antenu s tym rozdielom ze signal prichadza od providera cez kabel a nie cez antenu.
Keby si si pozrel pokrytie na ich stranke tak by si vedel ze to nepomoze nikomu v okoli BA, je to lokalny provider.
Preco potrebujem twin tuner a hdd som vysvetloval vyssie.
Ked uz nemal si ziadne upresnujuce dotazy len si napisal ze ma caka nemile prebudenie zo sna a dalsi komentar bol uplne OT. Ako keby som sa pytal na vyber autoradia a ty si mi radil ze som si mal radsej kupit dieslove auto namiesto benzinoveho.
HWTest (371)|24.5.2013 10:28
Měl bych pro vás nápad.
Co takhle koupit starší Dreambox DM-7025 a přikoupit k němu dva (interní) DVB-T tunery?
Takto jsem nedávno vdechnul svému starému Dreamboxu nový život.
Dva DVB-T tunery jsem koupil za cca 2600,- Kč a DM-7025 se dá koupit z druhé ruky opravdu levně a základní požadavky (twin tuner + HDD) to splňuje.
Má to bohužel jistá omezení:
- neumí přehrávat HD (nahrávat HD z DVB-T umí)
- výstup jen přes SCART, nemá "digitální výstup obrazu" (DVI, HDMI)
- HDD jen starší PATA (nebo SATA přes redukci)
jookas (12)|24.5.2013 11:47
Dreambox ma tiez napadol, ale bez digitalneho vystupu je to nepouzitelne - 55" LCD.
Idem nakoniec poskladat HTPC, vcera vecer som akurat vydrazil case http://www.origenae.co.kr/en/htpc_s16t.htm
za 50€. Bude to najrozumnejsie riesenie a nahradi mi to aj popcorn.