Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: Adobe Encore CS4 - Mastering DVD

  1. #16

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nikdo ti neříká, aby jsi někam přesedlával, ale raději se podíval, v jakém formátu máš zdrojové video a (do manuálu nebo do Helpu) kde má ten krám nastavení tracku... Viděl jsem už hodně zmetků mastrovaných právě v Encore a prodávaných veřejnosti kdysi za neslušné peníze, kde to právě tvůrce nepochopil(i).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    74

    To se tady práce sněžím zjistit, takže uvidíme, ještě se mrknu na nějaký tutory k Encore.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No ještě lépe učiníš, když si nejprve proštuduješ normu DVD-Video a budeš znát její mantinely i možnosti. Pak uvidíš, co ti to nechá a nenechá udělat a jak to má být správně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,702

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    to je ptákovina co píšeš
    Není pravda.

    U menu to určuje striktně autorizační program

    Příloha 23437

    U filmu je možnost to nastavit nebo nechat na playeru

    Příloha 23438

    No a míchat 4:3 a 16:9 není až tak triviální, jak zaznělo výše, každé AR musí být v samostatném tracku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tyto možnosti znám taky (viz obr.), ale to je přesně ta hovadina, že potom v případě volby 4:3 Pan/Scan hraje 16:9 v Letterboxu i na 16:9-playeru jako 4:3. Tím to prostě vynutíš a je to špatně! Vždy je třeba nastavovat nativní AR zdroje a zobrazovat Full Frame. Player/TV se přepne automaticky. Poslední případ, kdy jsem se s takovým domršeným masteringem setkal, byl film Always (Navždy) od NorthVideo.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Scenarist_Track_Stream_Setting_AR.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 49.5 KB 
ID: 23439
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,702

    Ne.
    U filmu moderní playery PAR poznají a pokud je mastering flag nastavený na auto, obraz se řídí nastavením TV - zobrazovače. Na TV 16:9 při zdroji 16:9 nelze přitom nastavit letterbox za nic na světě.

    Jiná je situace menu. Pokud mi záleží na proporcích 16:9 menu při projekci na 4:3 zobrazovači, tak mi nic jiného než "zamčení" těchto proporcí nezbývá, musím zadat způsob zobrazení, protože aby se při 720x576 dosáhlo PAR 16:9 je potřeba obraz zdeformovat, zpět ho vrátí do původních proporcí až player právě podle tohoto nastavení.
    Je jasné, že při chybném nastavení by "PanScan" také mohlo způsobit, že se okrajové položky menu octnou mimo viditelnou plochu.
    Proto také mnoho studií dělá menu 4:3, protže na TV 4:3 budou určitě sporávně a na pro TV 16:9 nastaví "pillarbox" a i pokud ne tak deformace obrazu je mnohem snesitelnější, než naopak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ale ANO - ono se to totiž nastavuje (u profi prg - což Encore není) nejprve v globálním nastavení celého projektu a totéž se potom ještě dělá pro každý track stream podle zdroje zvlášť - což je intro, menu i film(y) - jsou-li tam odlišnosti (mohu mít třeba hlavní film 16:9 WS LB a bonus dokument 4:3 spouštěný z menu opět 16:9 - celý projekt bude 16:9 full-screen a jen u bonusu se zobrazení auto-přepne).

    P.S. Jo a flagy PAR, DAR obsahují už samotné streamy m2v, tam nemá masteringový prg co sahat - pouze tyto údaje vykopíruje do IFO souboru spolu s údaji multiplexu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Adobe Encore CS 6
    Od Dodlo v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-09-2012, 10:39
  2. Adobe Encore CS
    Od AdDy v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-06-2007, 08:08
  3. Adobe encore 1.0
    Od mrtvolkar v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 14:54
  4. Adobe Encore
    Od Johnnny v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 13:04
  5. Adobe encore
    Od vlada211 v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-08-2005, 23:29