Sony Vegas 12 pro - rendering
Zdravím! Po dlhoročnom strihu v Pinnacle Studio skúšam lepší software s lepšími kodekmi. Začal skúšať so Sony Vegas.
Mám ale problém s renderingom: 1. Program ponúka napaľovanie BD. Vytvoril som kapitoly ale tvorbu menu nikde nevidím.
Súčasťou by mal byť DVD architekt. Alebo treba nainštalovať samostatne?
2. Väčší problém je s renderingom do videosúboru.
Tu sa objavujú dva problémy:
- video pri prehrávaní sa zasekáva, neprehráva sa plynule. Hoci na začiatku je prehrávanie plynulé,
asi od polovice sa neustále zasekáva.
- videosúbor je bez zvuku.
Zvuk ponúka len ak rendering nastavím na: Sony AVC/MVC.
Ale ako som spomínal, pri prehrávaní sa zasekáva.
Všetky ostatné nastavenia videa sú bez zvuku!
[ATTACH=CONFIG]23308[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]23309[/ATTACH]
Mám ale problém s renderingom: 1. Program ponúka napaľovanie BD. Vytvoril som kapitoly ale tvorbu menu nikde nevidím.
Súčasťou by mal byť DVD architekt. Alebo treba nainštalovať samostatne?
2. Väčší problém je s renderingom do videosúboru.
Tu sa objavujú dva problémy:
- video pri prehrávaní sa zasekáva, neprehráva sa plynule. Hoci na začiatku je prehrávanie plynulé,
asi od polovice sa neustále zasekáva.
- videosúbor je bez zvuku.
Zvuk ponúka len ak rendering nastavím na: Sony AVC/MVC.
Ale ako som spomínal, pri prehrávaní sa zasekáva.
Všetky ostatné nastavenia videa sú bez zvuku!
[ATTACH=CONFIG]23308[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]23309[/ATTACH]
DVD Architect je samostatný program.
U Sony vypni automatic a zkus pouze CPU, jinak se pokouší zapojit i GPU a to nemusí fungovat (možná.)
MainConcept má jako default nastaveno AAC, bohužel ne každý vstupní format to převede.
Např. vstup z kamery
[ATTACH=CONFIG]23311[/ATTACH]
se chová přesně jak popisuješ, dokud na záložce SYSTEM v renderingu nezměníš elementary stream (AVC) na program stream (MP4), pak ti to dovolí zatrhnout i "include audio".
Použíji AVI - komprese X264 a zvuk třeba AC3ACM.
[ATTACH=CONFIG]23312[/ATTACH]
Potom MKVMerge - výsledek MKV - je to bleskem, bez rekomporese.
Pro BluRay - MKVExtract - dostaneme video AVC a audio stopu demuxovanou, vložíme do TSMuxeRu a vypadne struktura BluRay.
TSMuxer vyrobí případně i m2ts pro import do programů na výrobu menu.
X264 mi jako bluray struktura bez problémů hraje.
U Sony vypni automatic a zkus pouze CPU, jinak se pokouší zapojit i GPU a to nemusí fungovat (možná.)
MainConcept má jako default nastaveno AAC, bohužel ne každý vstupní format to převede.
Např. vstup z kamery
[ATTACH=CONFIG]23311[/ATTACH]
se chová přesně jak popisuješ, dokud na záložce SYSTEM v renderingu nezměníš elementary stream (AVC) na program stream (MP4), pak ti to dovolí zatrhnout i "include audio".
Použíji AVI - komprese X264 a zvuk třeba AC3ACM.
[ATTACH=CONFIG]23312[/ATTACH]
Potom MKVMerge - výsledek MKV - je to bleskem, bez rekomporese.
Pro BluRay - MKVExtract - dostaneme video AVC a audio stopu demuxovanou, vložíme do TSMuxeRu a vypadne struktura BluRay.
TSMuxer vyrobí případně i m2ts pro import do programů na výrobu menu.
X264 mi jako bluray struktura bez problémů hraje.
Ďakujem "Foolproof" za pomoc. Z toho, čo si mi poradil, sa mi podarilo zmeniť jedine Encode mode z "automatic" na "Render using CPU only".
Nič z toho, čo si písal ďalej som nenašiel, prípadne sa daná položka nedala meniť...
Alebo, žeby som mal slabšiu, okresanú verziu? Ako som písal, so Sony Vegas som úplný začiatočník. Stiahol som si ho na skúšku len pred pár dňami.
Nič z toho, čo si písal ďalej som nenašiel, prípadne sa daná položka nedala meniť...
Alebo, žeby som mal slabšiu, okresanú verziu? Ako som písal, so Sony Vegas som úplný začiatočník. Stiahol som si ho na skúšku len pred pár dňami.
1.
[ATTACH=CONFIG]23325[/ATTACH]
Customize template (uprav předlohu)
[ATTACH=CONFIG]23326[/ATTACH] vyber MP4 !!!!!
[ATTACH=CONFIG]23327[/ATTACH]
Zatrhni "include audio" a nastav si parametry podle zdroje.
Nyní ti to bude renderovat se zvukem.
X264 je externí VfW kodek, pokud bys neměl úspěch s výše uvedeným, dám linky, kde jej stáhnout. Zatím zkus toto.
[ATTACH=CONFIG]23325[/ATTACH]
Customize template (uprav předlohu)
[ATTACH=CONFIG]23326[/ATTACH] vyber MP4 !!!!!
[ATTACH=CONFIG]23327[/ATTACH]
Zatrhni "include audio" a nastav si parametry podle zdroje.
Nyní ti to bude renderovat se zvukem.
X264 je externí VfW kodek, pokud bys neměl úspěch s výše uvedeným, dám linky, kde jej stáhnout. Zatím zkus toto.
Hm...
Nejspíš máš na časové ose některý zvuk, co Vegas neumí převést na AAC. Může to být MP3 s VBR nebo ABR, nevím. Rozhodně by měl fungovat PCM (wav).
Udělej kopii projektu a zkus wav.
Jinak nevím, u mě tam MP4 je.
Nejspíš máš na časové ose některý zvuk, co Vegas neumí převést na AAC. Může to být MP3 s VBR nebo ABR, nevím. Rozhodně by měl fungovat PCM (wav).
Udělej kopii projektu a zkus wav.
Jinak nevím, u mě tam MP4 je.
Vyber si jinou sablonu, ktera ma uz i audio stream, a tu pak modifikuj, vyber treba "Internet HD 1080p" a tam zmen profile z "Main" na "High", Field order zmen na "upper field first", nastav bitrate atd ..... dostanes video (H.264) i audio (AAC) v mp4 kontejneru,
pokud trvas na AC3 audiu, tak normalne enkoduj H.264 jen video stream, pak znova jen AC3 audio stream a pak to zmuxuj treba v mp4boxgui do MP4 (nevim 100% , je AC3 legalni uvnitr mp4?) nebo mkvmerge do mkv nebo tsmuxeru do TS kontejneru.
DVD Architect ovsem nacte zvlast video (H.264) a audio (AC3) stream.
pokud trvas na AC3 audiu, tak normalne enkoduj H.264 jen video stream, pak znova jen AC3 audio stream a pak to zmuxuj treba v mp4boxgui do MP4 (nevim 100% , je AC3 legalni uvnitr mp4?) nebo mkvmerge do mkv nebo tsmuxeru do TS kontejneru.
DVD Architect ovsem nacte zvlast video (H.264) a audio (AC3) stream.
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na jeden dotaz. Nejvíce souvisí s tímto tématem (myslím).
Dělám videa na zakázku, vždycky rendruju do *.mp4, nikdy nebyl žádný problém. Ovšem nyní jsem dostal zakázku na svatební videa. Ovšem videa mají být určené primárně na přehrávaní v DVD přehrávači. Zákazníci mi řekli, že nemívají problém s *.avi, stylem, že si stáhnou z jakéhokoliv serveru dat film, v jakémkoliv *.avi a vždy v 99% případů fungují. Nevím jaké nastavení mám v SONY VEGAS PRO 12.0 při renderingu zvolit. Zkoušel jsem *.avi (projekt HD 1080-24p YUV), s různými video kodeky (M.video 1, SONY YUV codec), ale už při vyrenderování cca 10% bylo jasné, že výsledný soubor by se určitě nevešel na DVD (4.7gb).
Zkoušel jsem také v Format Factory (konvertoru) překonvertovat mojí výslednou *.mp4-ku v TOP kvalitě do *.avi. Ovšem když jsem zvolil stejný kodek jako měl originál, tak video sice bylo *.avi ale stejně nelze přehrát. Píše 00:00. Aspoň se zobrazí. Když jsem zvolil při konvertování kodek AVC (H264) tak vyhodilo nějakou chybu. Taktéž u MPEG4 (Xvid nebo DivX). Je to tím, že je použit základ *.mp4? Mám zkusit video vyrenderovat ve VEGASu ať klidně má mnoho Gb a potom v konvertoru z *.avi souboru konvertnout do menšího *.avi. Zdá se mi to zbytečně dvojí práce. Nešlo by nějak ve VEGASu hodit *.avi v co NEJ kvalitě s jakýmkoliv kodekem (který se nejvíce používá u stahovaných filmů).
Jak mám nad tím vyzrát, jakoukoliv formou, prosím? Tudíž renderingem ve VEGASu nebo klidně i konvertováním. Děkuji za váš čas.
Dělám videa na zakázku, vždycky rendruju do *.mp4, nikdy nebyl žádný problém. Ovšem nyní jsem dostal zakázku na svatební videa. Ovšem videa mají být určené primárně na přehrávaní v DVD přehrávači. Zákazníci mi řekli, že nemívají problém s *.avi, stylem, že si stáhnou z jakéhokoliv serveru dat film, v jakémkoliv *.avi a vždy v 99% případů fungují. Nevím jaké nastavení mám v SONY VEGAS PRO 12.0 při renderingu zvolit. Zkoušel jsem *.avi (projekt HD 1080-24p YUV), s různými video kodeky (M.video 1, SONY YUV codec), ale už při vyrenderování cca 10% bylo jasné, že výsledný soubor by se určitě nevešel na DVD (4.7gb).
Zkoušel jsem také v Format Factory (konvertoru) překonvertovat mojí výslednou *.mp4-ku v TOP kvalitě do *.avi. Ovšem když jsem zvolil stejný kodek jako měl originál, tak video sice bylo *.avi ale stejně nelze přehrát. Píše 00:00. Aspoň se zobrazí. Když jsem zvolil při konvertování kodek AVC (H264) tak vyhodilo nějakou chybu. Taktéž u MPEG4 (Xvid nebo DivX). Je to tím, že je použit základ *.mp4? Mám zkusit video vyrenderovat ve VEGASu ať klidně má mnoho Gb a potom v konvertoru z *.avi souboru konvertnout do menšího *.avi. Zdá se mi to zbytečně dvojí práce. Nešlo by nějak ve VEGASu hodit *.avi v co NEJ kvalitě s jakýmkoliv kodekem (který se nejvíce používá u stahovaných filmů).
Jak mám nad tím vyzrát, jakoukoliv formou, prosím? Tudíž renderingem ve VEGASu nebo klidně i konvertováním. Děkuji za váš čas.
AVI? AVI je jen kontejner. Kodek může být např. DivX nebo Xvid, který se pro AVI nejvíce používá. Píšeš, že ti program vyhodil chybu při použití DivX či Xvid, ale není známo jakou. Renderuj přímo ze střižny do AVI v kodeku DivX či Xvid.
Pokud chtějí DVD, proč neuděláš klasické Video-DVD případně + např. MKV?
Pokud chtějí DVD, proč neuděláš klasické Video-DVD případně + např. MKV?