Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Po stoprvní a trochu jinak - Výběr levné 50"

Neuge (10)|13.5.2013 08:02
Zdravím,
vybírám novou televizi. Poslední týden jsem pročetl hodně témat jak odsud, tak ze zahraničních fór. Představu o televizi tudíž mám docela jasnou, problém je v tom, že ji nemám docela jasnou.

V první řadě asi parametry, které jsem bral v úvahu:
sledovací vzdálenost kolem 3 metrů
Zdroj signálu pozemní digitál skrze koax - CA modul a pak, a to hlavně, převážně a přednostně - PC - BRripy. Občas snad nějaká ta hra, internet - ale rozhodně ne využítí místo monitoru (22" LED LCD poznatek. aut.)
Náklady - studentské - minimální - nejlepší poměr cena/výkon - ideálně do 15 000 Kč (ano, dokážu si ty vaše pokřivené usměvy na tvářích docela představit ;) )

Úvaha o technologii - nejdřív jsem nechtěl o plazmě ani slyšet. S dnešní úrovní spotřeby a míry vypalování (myšleno tak, že oba problémy jsou víceméně pořešeny a na únosné úrovni) je plazma však momentálně mým favoritem. Vzhledem k užití PC mi jsou Smart funkce akorát na chlubení a 3D vzhledem k ceně hold budu muset oželet. Vezmu-li v potaz využití TV - převážně večer, pustit film a pak telka na usnutí. Využití přes den minimální - navíc většinou zatemněný pokoj, asi nemám vzhledem k ceně co řešit ani ohledně spotřeby.

Úvaha o všem ostatním - teď si krásně popřu něco z toho mála, co jsem výše uvedl. Z LED LCD (navíc TN) monitoru nejsem přiliš zmlsaný a ačkoliv mám znalecké oko na mnoho věcí, dovedl bych si představit situaci, kdy bych si dovezl domů 46-47" LED LCD low-end a byl nad míru spokojen, ještě začal štěkat z okna, jak je to ubersuper - s nadsázkou samozřejmě. Teď relevantní důvody - skutečně si nejsem jist, zdali pro mě je klíčový rozdíl mezi 50" a 47" v dané pozorovací vzdálenosti. Kolem, nebo těsně nad, zmíněnou finanční úrovní se již najdou LCD s 3D technologií, navíc pasivní - pro mně výhoda co se týče levých brýlí - pro mě nevýhoda co se týče zkušenosti, která je s touto technologií minimální a vůbec nevím, zdali ji preferovat či nikoliv (fakt ohledně větší vyspělosti panelů s 3D je vzhledem k ceně bezpředmětný). Nakonec si vyvrátím i spotřebu, která bude v lepším případě poloviční vždy, ať mám TV puštěnou pár hodin nebo celý den - zde si akorát můžu přidat úvahy ohledně "zaplacení obrazového rozdílu Plazma/LED LCD" s tím, že názory, zdali by se mi vyšší investice vrátila v elektřině jsou hodně diskutabilní.

Úvaha ohledně května - pomalu příchází na trh letošní modely. Loňské se doprodávají (možná jsem už trochu zapsal, spousta se jich doprodala). Původně jsem televizor chtěl pořídit až v létě, nicméně fakt doprodejů loňských modelů mi nedá spát a říkám si, že v létě je již neseženu a ty letošní budou zase o něco dražší. Na druhou stranu nevím, jeslti doprodáváné modely nemohou spadnout ještě více dolů, spíše bych řekl, že ne.

Konečně konkréta - abych se přes to úvodní vykecání dostal k nečemu podstatnému, na co by někteří z Vás konečně mohli i odpovědět, uvedu tu nabídku z jednoho nejmenovaného velkoelektroobchodu, která mě zaujala asi nejvíc -
LG 50PA5500 (popř. 50PA6500 - žádné HW rozdíly jsem nenašel, na zahr. fórech zmínka akorát o různých distrib. oblastech) - 12 990 Kč vč. DPH. Skladem už však zřejmě není, mám podezření že jsem přišel pozdě a ostrouhám.
Dále, pokud trošku spadne, např. LG PM680S - zažádal bych o potvrzení, že obrazově je s výše zmíněnou velmi podobná, akorát má Smart fce a 3D. Alespoň to jsem v jiných vláknech (nepřímo) vyčetl.

Cenová předpověď - v případě, že loňské modely na mě nezbydou mám vyhlídnutý jeden letošní, na který jsem nedávno zuřivě přihazoval na Aukru, bohužel to nevyšlo - LG 50PH670s. Má všechno, bohužel momentálně za rovných dvacet. ALE, protože se tu najde určitě zpousta zkušených lidí, tv freaků, kteřá sledují cenové relace televizí několikátým rokem, možný by mi byl někdo schopen na základě let minulých dát hrubý odhad, kolik tato kráska může na sklonku léta stát. Jestli je reálné, že by se dostala někam na hranici 16-17 tisíc. - akční slevy, nevím kolik jich bývá, jak velké...zdali jsou slevy o 2 000+ běžné a jednou za měsíc nebo dva se objeví. Prostě odhad, zdali by bylo rozumné si počkat, i co se týče porovnání s kvalitou výše zmíněných loňských kousků.

Epilog - budu neskonale rád za odpovědi. Důležitost otázek řazena od spodu :)

S pozdravem
T.N.
zatty (1215)|13.5.2013 19:45
todle je přesně typické přemýšlení čechů, neví co chcou ale musí to být dokonalé...v té cenové relaci je výborná maxi. lcd/led ve velikosti 40-42" nikoliv větší, to je ubohost výrobců, v plazmě toho není moc a letos v 50" opět bude vládnout LG s svým PH670s na který se dá normálně koukat za rozumnou cenu...nic jiného nemá smysl ani uvažovat...jedině že bys přidal 10tis. a koupil slušnou 46" ledku
Neuge (10)|13.5.2013 20:27
Díky za odpověď.

Nevzpomínám si, že bych zmínil cokoliv o dokonalosti. Nakonec jsem se vyjádřil dle mého i celkem konkrétně. Težko říct, jestli jsi z mého příspěvku četl více než první dva odstavce. Každopdáně díky za srovnání LED LCD/Plazma v dané cenové relaci - tzn. že v této relaci cena/úhlopříčka, nemá cenu o LED LCD ani přemýšlet. Mou úvahu mi nikdo nenapadl, takže o plazmě smýšlím zřejmě správně. Taktéž díky za doporučení PH670s, kterou jsem sám zmínil. Bohužel na mou otázku jsi mi neodpověděl - vzhledem k tomu, že jsi mi ji dokonce přes SZ nabídl, to trochu zamrzí. Ale chápu, že jako prodejci zřejmě není v tvém zájmu poskytovat cenovou předpověď. Že nic jiného nemá smysl ani uvažovat mám tedy chápat tak, že mnou zmíněné PA5500/PA6500 a PM680s jsou ve svých cenových relacích špatné? Má ta PH670s o tolik lepší obrazm že je na místě si připlatit cca těch 5tis.? To je pro mě momentálně zřejmě klíčovou otázkou.
strom.strom (71)|13.5.2013 20:47
Dokonalá 0,25*UHD LEDka pro všechny. Tohle je jediná volba a o ničem jiném bych vůbec neuvažoval.

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/seiki-se50uy04-4k-uhd/4505-6482_7-35757100.html
zatty (1215)|14.5.2013 07:29
technicky a obrazově a je řada PA loňského roku úplně holý základ co se dá udělat v plazmě, obraz je nevyvážený a je naní vidět s bližší vzdálenosti rastr, je to kategorický jen levná velká TV a uživatelsky něco jako fabie, kdežto u PM680s si přešel na octavii s výbavou laurint klement, ta telka je ostrá, což na palzmu v této cenové třídě nezvyklé a byla to nejprodávanější plazma vloni....jen je problém kde ji sehnat, od ledna nejsou na vyjímky nikde a kdo jí má na krámě tak tzn, že tam hraje 6-12měsíců na stejném zdroji....což je plazmy velký problém....

proč je PH lepší, prostě je, je daleko svižnější jak na tuneru tak např. při přehrávání přes USB obrazově je o kousek uhlazenější než PM (a to díky dvoujadrovému procesoru)...co se týká ceny v červnu spadne tak max. o 10% něco mezi 17,8-19..to je ten samý odskok co udělal vloni PM680 stála 22 v třetím kvartálu spadla na cca 20tis. a tam se držela až do listopadu a od listopadu opět o 10% ale větší slevu nečekej pokud nebude ,,černý dovoz,, jak má spousta českých servrů v posledních letech v oblibě...navíc letos firmy ohlásily že si budou razantněji hlídat ceny tak nevím jak to nakonec s těma slevama bude, už vloni s tím jednoznačně začal panasonic, tak to myslí asi opravdu vážně
Jan10 (836)|14.5.2013 07:46
Co se myslí tím černým dovozem? A poslední věta o panasoniku? Asi mě to po ránu nemyslí :D
zatty (1215)|14.5.2013 12:56
Tahane televize např. Z Francie.nahraje se tam čeština a většinou špatně a servis ti podle sériového čísla mile odpoví ze TV není určena pro nás trh tak mate smůlu.ale je levnější a na to Češi slyší radi. Osobně sem držel několik takových a ne v cenovce 15.tis ale 60plus.takže sranda docela pekna....panasonik vloni držel dlouho cenu az do vánoc a pak teprve slevil vyrazneji
Jan10 (836)|14.5.2013 16:22
NO, to jsou věci ... vybavil se mně obchod z nabídky na heurece - "najtovar" - tam je cena vždycky i o několik tisíc nižší ... nevíte o tom něco?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

(ten první nejlevnější)