Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Kde najít 64bitový kodek DivX?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Ahoj,
    mám sytém WIN 7 64 b a chtěl bych, abych především v Sony Vegas Pro 12 (64 b) mohl renderovat do DivX. Mám nainstalovaný nejnovější K-Lite (32 i 64bitovou verzi), instaloval jsem si i DivX, ale ten se vždy instaloval pouze jako 32bitový. Přitom není problém vygooglit instalačku DivX s popisem 64 b, ovšem vždy se to chce instalovat do Program Files (x86), takže to je asi jen klamavý popis a o 64bitovou verzi se nejedná. Zkoušel jsem instalovat i CCCP a kdovíco ještě, ale ne a ne narazit 64bitový DivX. Stejně tak by nebyl k zahození 64bitový Xvid či H264, tedy ideálně nějaký codec pack. Sám se divím, že v K-Lite to není, tam vždy bývalo téměř vše. Prosím tedy o radu, dají-li se tyto obvyklé kodeky pro 64 b někde stáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Otazka skor znie, preco chces pouzit DivX ? Ak chces pouzit z nejakeho dovodu MPEG4 Part 2, radsej by som volil XviD, ktory je free.

    Citace Původně odesláno od elmartin Zobrazit příspěvek
    ovšem vždy se to chce instalovat do Program Files (x86)
    To, ze sa to instaluje do x86 neznamena, ze to musi byt len 32 bitove. Mnoho z programov, ktore maju 64 aj 32 bitove kniznice sa instaluju takto.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 10-05-2013 v 23:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Ten údajně 64b DivX jsem instalovat zkoušel a díval jsem se do složky Program Files (tam instaluju 64bitové aplikace) a složka DivX tam skutečně je, ale její podsložka DivX Codec je prázdná (v 32bitové verzi prázdná není). Tak nevím, v čem je chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Přečti si ještě jednou, co Ti psal vivid.sk ohledně x86. Podívej se, jakou verzi DLL si daný proces (Vegas) natahuje. Není ale DivX enkodér licencovaný, takže nemůže být součástí různých "packů"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Podívej se, jakou verzi DLL si daný proces (Vegas) natahuje.
    Dobře a jak přesně tohle zjistím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Tak tedy tady mám částečnej screen z procesu Vegasu, nevěděl jsem které ddl soubory nás zajímají.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DLL version Vegas.jpg 
Zobrazení: 140 
Velikost: 783.3 KB 
ID: 23259  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Mě nezajímají žádné DLL

    "Částečný" screenshot je na ... Hledej DLL pro DivX (když jsi ho hledal v adresáři (viz výše), tak jsem předpokládal že víš, jak se jmenuje). Pokud ne, tak hledej podle názvu. A dělej to během renderování, aby jsi měl jistotu, že ho bude používat. Případně můžeš zkusit CTRL+F a hledat divx atd.

    Máš DivX Pro koupený? Nějaké verze Vegas s ním měly problém: http://labs.divx.com/node/17091
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 11-05-2013 v 16:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Tomu nerozumím. Ten Vegas 12 je 64bitovej a DivX se v jeho renderovacím seznamu kodeků vůbec nevyskytuje, tak jak můžu při renderování (jakým kodekem?) očekávat, že to bude využívat DivX? Nemám ho koupený, jen stáhnutý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Stáhnutý DivX není encodér ale dekodér.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Kodek asi těžko, protože to je skutečně dynamická knihovna, která se používá pouze pro VfW.(např. VirtualDub apod.)
    V případě Vegasu 64bit je potřeba DirectShow filtr, to jsou soubory většinou s extenderem *.ax. Dynamické knihovny jsou už jenom součásti - komponenty systemu Microsoft Media Foundation (MFC).
    V případě DivX se MFC instalují do ProgramFiles, jinak DivX filtr pracuje ve vrstvě WOW64 jako 32 bitový, nelze jej tedy ve Vegas 64 bit použít, protože používá pouze nativní filtry.
    -------------
    Není důvod plakat, Xvid v 64bitové verzi existuje, stejně dobře lze použít FFDShow, výsledky jsou naprosto srovnatelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    výsledky jsou naprosto srovnatelné.
    a snad aj lepsie
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Kodek asi těžko, protože to je skutečně dynamická knihovna, která se používá pouze pro VfW.(např. VirtualDub apod.)
    V případě Vegasu 64bit je potřeba DirectShow filtr, to jsou soubory většinou s extenderem *.ax. Dynamické knihovny jsou už jenom součásti - komponenty systemu Microsoft Media Foundation (MFC).
    V případě DivX se MFC instalují do ProgramFiles, jinak DivX filtr pracuje ve vrstvě WOW64 jako 32 bitový, nelze jej tedy ve Vegas 64 bit použít, protože používá pouze nativní filtry.
    -------------
    Není důvod plakat, Xvid v 64bitové verzi existuje, stejně dobře lze použít FFDShow, výsledky jsou naprosto srovnatelné.
    Díky za objasnění, tak aspoň že ten Xvid tam je. A jak je to ještě se zvukovým kodekem AC3 v 64 bitech? Vegas u filmů s AC3 zvukem totiž načte pouze video stopu a audio stopy jako by tam nebyly. Zkoušel jsem tam dodatečně instalovat AC3 filter 64 b, ale bez výsledku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Vegas používá vlastní plugin, který volá VfW systemový kodek.
    Př.Příloha 23310

    Zkus nainstalovat

    Obsahuje 32bit i 64bit verzi. Pouze to bude otvírat soubory, enkoding má Vegas vlastní
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Super, funguje to, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaký Divx kodek?
    Od strelec3751 v sekci Kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 18:16
  2. kde najit kodek
    Od ondek v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-01-2007, 13:00
  3. Procoder 2 a DIVX 5.2 kodek
    Od jc_tvf v sekci Kodeky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 21:06
  4. Jak nastavit DIVX 5.2 kodek pro nahravani ve FLY2000
    Od jc_tvf v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-10-2004, 10:14
  5. Jaky je nejlepsi kodek? DivX 5.1.1 ???
    Od ScanX v sekci Kodeky
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 25-05-2004, 19:51