Xtrend ET4000?
Ahoj všem,
mám dotaz ohledně Xtrend ET4000. Rád bych k nové plazmě pořídil HD satelitní přijímač, alespoň pro začátek sloužící i jako MMC (doposud jsem používal starý notebook).
Původně jsem přemýšlel o nějakém VU+, ale po pročtení řady diskuzí jsem se přiklonil k Xtrendu. Mohli byste mi, prosím, poradit, zda je Xtrend ET4000 schopen dostatečně splnit následující požadavky?
Díky.
V současnosti máme doma:
1. TV Panasonic TX-P42UT50e.
2. Karta Skylink ICE (SD/HD kanály), satelit klasicky 23,5°E a 19,2°E (stačí, nic víc nechci).
3. Domácí NAS (systém FreeNAS) na Gb síti - od digitalizovaných nahrávek ještě z analogové videokamery, plné zálohy DVD až po Full HD (různé kodeky, kontejnery, ale není problém případně něco převést).
Požadujeme:
1. Kvalita obrazu co nejlepší.
2. Jednoduché, intuitivní ovládání (máme zkušenosti s XBMC).
3. Možnost rychlých, snadných úprav, nastavení, ale poté stabilní bezproblémový běh systému.
4. HDD nechci (viz NAS).
5. Nahrávat nechci.
Mám ještě otázku, je lépe v tomto případě nechat zpracování obrazu na přijímači nebo na vlastní TV?
Jedná se o můj první Linux přijímač, chci tedy začít něčím lacinějším, ale dostatečně kvalitním.
tomasw
mám dotaz ohledně Xtrend ET4000. Rád bych k nové plazmě pořídil HD satelitní přijímač, alespoň pro začátek sloužící i jako MMC (doposud jsem používal starý notebook).
Původně jsem přemýšlel o nějakém VU+, ale po pročtení řady diskuzí jsem se přiklonil k Xtrendu. Mohli byste mi, prosím, poradit, zda je Xtrend ET4000 schopen dostatečně splnit následující požadavky?
Díky.
V současnosti máme doma:
1. TV Panasonic TX-P42UT50e.
2. Karta Skylink ICE (SD/HD kanály), satelit klasicky 23,5°E a 19,2°E (stačí, nic víc nechci).
3. Domácí NAS (systém FreeNAS) na Gb síti - od digitalizovaných nahrávek ještě z analogové videokamery, plné zálohy DVD až po Full HD (různé kodeky, kontejnery, ale není problém případně něco převést).
Požadujeme:
1. Kvalita obrazu co nejlepší.
2. Jednoduché, intuitivní ovládání (máme zkušenosti s XBMC).
3. Možnost rychlých, snadných úprav, nastavení, ale poté stabilní bezproblémový běh systému.
4. HDD nechci (viz NAS).
5. Nahrávat nechci.
Mám ještě otázku, je lépe v tomto případě nechat zpracování obrazu na přijímači nebo na vlastní TV?
Jedná se o můj první Linux přijímač, chci tedy začít něčím lacinějším, ale dostatečně kvalitním.
tomasw
Myslím, že je to dobrá volba. V současnosti mám ET-6500 a o ET-4000 uvažuji jako o druhém přijímači. Kvalita obrazu výborná.
Hlavně oceňuji spolehlivost a stabilitu. Asi bych ti doporučil image OpenPli, který má podle mě jednoduché ovládání. Ale píšeš, že je to tvůj první
linux a myslím, že si budeš muset chvilku zvykat, přece jen je to trochu něco jiného.
ET-4000 bude asi trochu pomalejší (jednojádrový procesor), na druhou stranu má originální mips procesor, takže fungují pluginy vyvinuté pro dreambox,
spolehlivě fungují různé camy. Ten, kdo má zkušenost s E2 běžícími na různých STB s sh4 procesory, ví o čem mluvím.
S NASem nemám zkušenost.
Myslím, že bys měl nechat zpracování obrazu na přijímači, propojení samozřejmě HDMI kabelem, nastavebí AV: 1050i, 50Hz, YUV.
Hlavně oceňuji spolehlivost a stabilitu. Asi bych ti doporučil image OpenPli, který má podle mě jednoduché ovládání. Ale píšeš, že je to tvůj první
linux a myslím, že si budeš muset chvilku zvykat, přece jen je to trochu něco jiného.
ET-4000 bude asi trochu pomalejší (jednojádrový procesor), na druhou stranu má originální mips procesor, takže fungují pluginy vyvinuté pro dreambox,
spolehlivě fungují různé camy. Ten, kdo má zkušenost s E2 běžícími na různých STB s sh4 procesory, ví o čem mluvím.
S NASem nemám zkušenost.
Myslím, že bys měl nechat zpracování obrazu na přijímači, propojení samozřejmě HDMI kabelem, nastavebí AV: 1050i, 50Hz, YUV.
Tak XTrend ET4000 je objednán. Za necelé 4K i s instalací posledního OpenPli, nastaveni dle přání i s dopravou. A podle komunikace od fajn člověka :-)
Aha, to je mi povědomé, tipoval bych 3850 Kč. Hlavně se pak poděl se zkušenostmi s ET-4000.
[QUOTE=tomasw;456547]Tak XTrend ET4000 je objednán. Za necelé 4K i s instalací posledního OpenPli, nastaveni dle přání i s dopravou. A podle komunikace od fajn člověka :-)[/QUOTE]
[QUOTE=tomasw;456547]Tak XTrend ET4000 je objednán. Za necelé 4K i s instalací posledního OpenPli, nastaveni dle přání i s dopravou. A podle komunikace od fajn člověka :-)[/QUOTE]
[QUOTE=bambule;457240]a jeste jak je na tom zvuk dts .A kvalita ovladače dekoval vam.[/QUOTE]
Bambule pokiaľ sa náhodou pýtaš lebo sa nevieš rozhodnúť medzi ET a VU+ tak presne to načo kladieš otázky aj v predchádzajúcej otázke je u VU+ solo2 pod psa. Na úrovni čínskeho krámu za 50 EUR.
Bambule pokiaľ sa náhodou pýtaš lebo sa nevieš rozhodnúť medzi ET a VU+ tak presne to načo kladieš otázky aj v predchádzajúcej otázke je u VU+ solo2 pod psa. Na úrovni čínskeho krámu za 50 EUR.
[QUOTE=Dagy2;457269]Bambule pokiaľ sa náhodou pýtaš lebo sa nevieš rozhodnúť medzi ET a VU+ tak presne to načo kladieš otázky aj v predchádzajúcej otázke je u VU+ solo2 pod psa. Na úrovni čínskeho krámu za 50 EUR.[/QUOTE]
tak. tak. et4000 je kvalitka. nie je to sice dvojjadro, ale beží všetko ako má. ak maš velku plazmu, tak výsledok sa dostaví.
tak. tak. et4000 je kvalitka. nie je to sice dvojjadro, ale beží všetko ako má. ak maš velku plazmu, tak výsledok sa dostaví.
ne ne ja spiš rozhoduju mezi azbox me a xtrend.A co ten zvuk dts a ovladač díky.......mam philips led tv 42pfl 7696.
tam sa nemáš čo rozhodovať. azšrot alebo arivu šrot nerieš. dts nerieš, ide OK, s novým kernelom aj dts-hd.
[QUOTE=bambule;457314]ne ne ja spiš rozhoduju mezi azbox me a xtrend.A co ten zvuk dts a ovladač díky.......mam philips led tv 42pfl 7696.[/QUOTE]
Mám takové tušení, že AZBox Me (miniMe) se přestal vyrábět.....
Mám takové tušení, že AZBox Me (miniMe) se přestal vyrábět.....
Tak zatím velká naštvanost. Na Českou poštu. Ve středu dopoledne balík odešel a pořád visí na cestě z Prahy. Těšil jsem se, že přes víkend bude s čím si hrát (zejména, když vidím to počasí).
Kdybych to tušil, mohl jsem si Xtrend vyzvednout v Praze včera osobně :-(
Kdybych to tušil, mohl jsem si Xtrend vyzvednout v Praze včera osobně :-(
ma tu nekdo nejaky dukaz xtrend et4000 a dts .....obrazek nebo odkaz.nevidim to nikde v parametrech u přistroje.
Nechci být pesimista, bez záruky (ET4000 nemám):
http://openpli.org/forums/topic/28126-xtrend-et-4000-und-mkv/
http://www.digital-eliteboard.com/showthread.php?248435-Ton-und-Bild-Probleme-bei-MKV-Container-mit-DTS-Audio
Na druhou stranu, má to smysl stejně jen jako passthru do AVR, což by snad jít mělo.
http://openpli.org/forums/topic/28126-xtrend-et-4000-und-mkv/
http://www.digital-eliteboard.com/showthread.php?248435-Ton-und-Bild-Probleme-bei-MKV-Container-mit-DTS-Audio
Na druhou stranu, má to smysl stejně jen jako passthru do AVR, což by snad jít mělo.
[QUOTE=bambule;457409]jj aj jeden moderator nejmenovaneho fora pasal že končí vyroba azbox tak asi na tom neco bude.[/QUOTE]
Na druhou stranu se asi objeví AZBox Titan, viz: http://azboxnews.blogspot.de/2013/05/azbox-titan.html. On hodně napoví veletrh Anga Cable v Kolíně nad Rýnem (4. - 6. června 2013). Většinou se ale novinky objeví na trhu až koncem roku. Já sám pošilhávám po tomto Xtrendu.
Na druhou stranu se asi objeví AZBox Titan, viz: http://azboxnews.blogspot.de/2013/05/azbox-titan.html. On hodně napoví veletrh Anga Cable v Kolíně nad Rýnem (4. - 6. června 2013). Většinou se ale novinky objeví na trhu až koncem roku. Já sám pošilhávám po tomto Xtrendu.
[QUOTE=bambule;457417]díky za info takže dts asi ok.[/QUOTE]
neriešte tu ptakoviny. dts ide s xtrend + openpli 3.0 perfektne. je to linux, nie skylink ready prijimač. :)
neriešte tu ptakoviny. dts ide s xtrend + openpli 3.0 perfektne. je to linux, nie skylink ready prijimač. :)
ješte se zeptam na 128MB Nand Flash.....bude dostatečna na pluginy atd................pokud images ma 43.86mb.
Bude fungovat ta ET4000 aj s tymi najnovsimi kartami od Skylinku? Aka je realna rychlost prepinania kodovanych stanic (niekde som cital, ze 2-3 s., co sa mi zda dost pomale)?
Tak ET4000 je doma, nainstalován od prodejce poslední OpenPLI, domluvené pluginy, po vložení ICE všechno okamžitě fungovalo. Obraz pro HD skvělý (pro většinu SD kupodivu dost dobrý). Ale i tak už občas chápu nářky nad "kvalitou" z éteru...
Zatím nebylo moc času si pohrát, to až o víkendu, ale NAS (FreeNAS) připojen okamžitě, přehrávání zatím taky bez problému.
Takže za mě velká spokojenost (skvělý prodejce, solidní cena, výkon dle mých požadavků výborný).
Zatím nebylo moc času si pohrát, to až o víkendu, ale NAS (FreeNAS) připojen okamžitě, přehrávání zatím taky bez problému.
Takže za mě velká spokojenost (skvělý prodejce, solidní cena, výkon dle mých požadavků výborný).
Ako rychlo to v reale prepina kodovane stanice (SD, HD)? Je mozne streamovat obraz a ovladat ho aj z PC po LAN/WiFi (ked nesedim pred TV, ale za pocitacom)? Tiez zvazujem kupu.
ako mate nastavený plugin HDMI-CEC ? Ide mi akurat zapnutie tv ,ale obraz mi nenaskočí, musím znovu zapnúť a vypnut prijímač. mam niečo zle nastavené v plugine HDMI alebo v nastavení tunera? proste nesmiem skor zapinat prijimač ako tv. predtým mi to nerobilo. tak neviem.
jak je na tom flash 128mb po nainstalovani images a nejakeho toho duležiteho pluginu ...............není lepší radši zvolit xtrend et6500.
více jak 50% po nainstalování:
TS panel, CZSK archiv, ČSFD, GSU, Backupsuite, DLNA browser + asi 3 skiny (možná jsem na něco zapomněl)
TS panel, CZSK archiv, ČSFD, GSU, Backupsuite, DLNA browser + asi 3 skiny (možná jsem na něco zapomněl)
Plugin CZSK archiv je zde - https://code.google.com/p/archivy-czsk/
rychlost je bez problémů, alespoň já nic nepozoruji
rychlost je bez problémů, alespoň já nic nepozoruji
to bych take uvital takove info
---------- Doplněno v 16:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:04 ----------
[QUOTE=ucetni;458523]ake image pouzivate okrem openpli? ktore stoji za vyskušanie?[/QUOTE]
dobre info
---------- Doplněno v 16:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:04 ----------
[QUOTE=ucetni;458523]ake image pouzivate okrem openpli? ktore stoji za vyskušanie?[/QUOTE]
dobre info
na Xtrend ET6000 používám image Xtrend Alliance-skin Black Shadow a na ET9000 image Open Pli-skin Ai.HD. Když se objeví nějaký nový image, vyzkouším, ale pak se stejně vrátím k uvedenému, skin občas změním-v ET6000 mě nejde HD glas 16?
na Xtrend ET6000 používám image Xtrend Alliance-skin Black Shadow a na ET9000 image Open Pli-skin Ai.HD. Když se objeví nějaký nový image, vyzkouším, ale pak se stejně vrátím k uvedenému, skin občas změním-v ET6000 mě nejde HD glas 16?
[QUOTE=dedajan;458539]na Xtrend ET6000 používám image Xtrend Alliance-skin Black Shadow a na ET9000 image Open Pli-skin Ai.HD. Když se objeví nějaký nový image, vyzkouším, ale pak se stejně vrátím k uvedenému, skin občas změním-v ET6000 mě nejde HD glas 16?[/QUOTE]
čo si nedaš na 6000 image openpli. hdglass mi na 4000 ide ok.
čo si nedaš na 6000 image openpli. hdglass mi na 4000 ide ok.
Včera som len tak skúšobne skúšal naladit na družici 7e programy TRT HD a TRT1HD, kedže mám multifokus aj na družicu 9e ,a podarilo sa! tieto programy zo 40 percent silou v pohode naladím. takže teraz mam 4lnb na 5 družíc.:OO
Pokukujem po novom priimači a tento sa mi celkom pozdáva. No mám pár otázok:
1. Funguje PIP v rámci jedného TP korektne?
2. Ako je to s rýchlosťou prepínania SD - HD programy?
3. Je naozaj to dialkové ovládanie také strašné?
Dík za odpoveď
1. Funguje PIP v rámci jedného TP korektne?
2. Ako je to s rýchlosťou prepínania SD - HD programy?
3. Je naozaj to dialkové ovládanie také strašné?
Dík za odpoveď
1. pip tam nie je
2. prepínanie štandartne v pohode
3. mal som už lepšie aj horšie dialkové. taký stred.
ide hlavne o obraz. ked si tam daš OpenPLi a nebudeš tam pchat 50 pluginov, tak budeš spokojný. :-D
2. prepínanie štandartne v pohode
3. mal som už lepšie aj horšie dialkové. taký stred.
ide hlavne o obraz. ked si tam daš OpenPLi a nebudeš tam pchat 50 pluginov, tak budeš spokojný. :-D
Na stránkach jediného predajcu tohto prístroja na slovensku je:
- PIP for SD/HD
picture on picture function is supported in HD and SD resolution
Myslel som že funguje.
- PIP for SD/HD
Myslel som že funguje.
[QUOTE=trebor;460522]Na stránkach jediného predajcu tohto prístroja na slovensku je:
- PIP for SD/HD
Myslel som že funguje.[/QUOTE]
predajcovia popíšu všeljaké ptákoviny. na PIP potrebuješ 2 tunere DVB-S2. Toť vsjo.
- PIP for SD/HD
Myslel som že funguje.[/QUOTE]
predajcovia popíšu všeljaké ptákoviny. na PIP potrebuješ 2 tunere DVB-S2. Toť vsjo.
[QUOTE=ucetni;460523]predajcovia popíšu všeljaké ptákoviny. na PIP potrebuješ 2 tunere DVB-S2. Toť vsjo.[/QUOTE]
Aj ked je to v rámci jedného TP? (sorry za moje medzeri v znalostiach sat. tech.)
Aj ked je to v rámci jedného TP? (sorry za moje medzeri v znalostiach sat. tech.)