Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skutečně 100Hz LCD bez "podblikavani"

bh69 (157)|7.5.2013 18:47
Hledám LCD TV 37-42". Na výbavě mi nesejde, o 3D nestoji, zajímá mne jen kvalita obrazu a tím myslím hlavně, aby zobrazovala kvalitne detaily ve stinech, aby se dalo rozumne ztlumit podsviceni a nevypalovala oci, proste aby se na to dalo prijemne dlouhodobe koukat bez unavy oci.
Po zkusenostech s Panasonic DT30, kterou jsem vratil, nejsem moc nadseny z LED podsviceni, ktere mi prijde studene a "pichlave", ale s tim se asi moc nenadela ... Kazdopadne netouzim po stroboskopu, ktery mi bude blikat do oci zvysenou intenzitou (aby dosahl stejneho prumerneho jasu), takze bych chtel skutecny 100Hz panel a bez podblikavani (prokladani snimku vypinanim podsviceni). Proste solidni zobrazovaci panel.

Da se jeste dneska neco takoveho sehnat ??
Jan10 (836)|7.5.2013 19:10
Sharp LC-40LE(U/X)630E, Sharp LC-40LE730E
Tam blikání není. Jinak - to u toho Panasoniku to nešlo nastavit/vypnout?
bh69 (157)|7.5.2013 20:04
Myslim, ze ne, ale tech duvodu k vraceni tam bylo vic - "dychani" obrazu (pri zastaveni pohybu doslu k viditelnemu postupnemu doostreni - dost rusive), nemoznost regulace podsviceni (pouze pres kontrast, za sera nebo vecer i pres prisviceni lampickou to nebylo prijemne) a ne moc dobre podani tmavych oblasti (ani laborovani s nastavenim gamy moc nepomohlo). Celkove jsem mel pul hodine sledovani neprijemny pocit unavy. Dost mne to mrzelo.protoze jinak to byla pekna TV.

Na Sharp se zkusim jeste podivat. Pred delsim casem jsem jeden vetsi typ (830 ?) videl v obchode. Staticky obraz byl pekny, aleprislo mi, ze prepocty obrazu byly hodne divoky (vyrazne divocejsi nez u zmineneho Panasoniku) a casto dochazelo k skubani (pri nekterych pohyblivych scenach obraz nebezel plynule, ale zadrhaval. Spis nez pomalosti mi prislo, ze to je nesikovnym algoritmem. Mozna to jde nastavit nebo vypnout, ale tenkrat mne to odradilo a uz jsem o LCD Sharp dal neuvazoval)
Ivo Mašek (10205)|7.5.2013 20:28
Pokud bys vybíral SHARP (doporučuji), tak se dívej po modelech od 20 tisíc peněz a výše (adekvátně k úhlopříčce), spíše výše. Zobrazovadla SHARP jsou skutečně vyrobená v Japonsku v továrně SHARP (to je prostě fakt). Ovšem i tam je rozdíl a týká se to druhu podsvícení. A také součástkové základny v technické části (hardware) přístroje.
bh69 (157)|7.5.2013 20:50
[QUOTE=Ivo Mašek;456260]Ovšem i tam je rozdíl a týká se to druhu podsvícení. A také součástkové základny v technické části (hardware) přístroje.[/QUOTE]

a ktere typy teda jsou dobre a ktere ne ?

prochazel jsem ted nejake zahranicni testy a hodnoceni uzivatelu a ze by byly nejake vylozene kladne, to se mi nezdalo (?) Dalsi problem je, ze se u nas snad uz poradne neprodavaji - na cz strankach Sharp je treba typ 822 (uz hodne dlouho), nikde v obchodech ho ale nemuzu najit (heureka ho vede jako již nedostupny). Nove modely zadne ?

A nejvyssi rada, 9xx, uz ma taky uvedene pouziti "podblikavani"
Ivo Mašek (10205)|7.5.2013 20:54
To ti takhle z patra neřeknu :-) . Já SHARP mám, ale už 3 roky, i po slevě (vybíral jsem TV rok) stál přes 20 táců. Má "mřížkové" podsvícení (žádné světlé fleky), úhel pohledu bez deformace perfektní.
Jan10 (836)|7.5.2013 21:57
V úhlopříčce kolem 40" máš co se týká Sharpu poměrně jednoduchej výběr - 630 nebo 730 nic jinýho vyššího bez backlight scaningu neseženeš ...
Na tvým místě bych se spíš zaměřil na jiný televize u kterých se ten b.s. dá vypnout - nastavit režim co zobrazuje pouze 100Hz dopočet bez b.s.
Možná ten Panasonic měl spíš backlight blinking - tzn. že to zapínalo a vypínalo to podsvícení, zatímco jiný televize mají ten scaning - tedy zapínají a vypínají postupně po takových horizontálních pruzích, takže ta televizi není nikdy úplně černá.
Pokud bych měl doporučit nějakou televizi - tak takovej favorit "best buy" je v současnosti Philips 5007
bh69 (157)|8.5.2013 07:31
[QUOTE=Jan10;456284]Na tvým místě bych se spíš zaměřil na jiný televize u kterých se ten b.s. dá vypnout - nastavit režim co zobrazuje pouze 100Hz dopočet bez b.s.
Možná ten Panasonic měl spíš backlight blinking - tzn. že to zapínalo a vypínalo to podsvícení, zatímco jiný televize mají ten scaning - tedy zapínají a vypínají postupně po takových horizontálních pruzích, takže ta televizi není nikdy úplně černá.Pokud bych měl doporučit nějakou televizi - tak takovej favorit "best buy" je v současnosti Philips 5007[/QUOTE]

díky za zajímavé informace ! Dneska je to cim dal vetsi problem se v tech marketingovych udajich a nazvech vyznat a dopidit se nejake skutecne informace o tom jak ktera TV funguje ...

Ano panasonic ma myslím, bl blinking, tj. nejspis zhasina cele podsviceni. Mysliš, že bl scanning oči vnímají lepe a mohl bych to zkusit ? Podle popisu mi to prijde necojako pulsnimky u CRT - blikani tam bude ale aspon tam nejsou takovy soky s prudkou zmenou jasu. Takze pri vyssi frekvenci (>400hz ?) by to nemuselo vadit ...

Philips je mi sympaticky, mrknu se, diky za tip. Jak je na tom se zobrazenim SD vysilani ?
Plutotype (717)|8.5.2013 09:09
SONY KDL-40HX850 stále najlepšia voľba. Nový model KDL-40W905A si trúfnem doporučiť ešte viac, hlavne lebo panel na ňom stojí kolmo a nie je nahnutý ako u HX850. Je samozrejme drahší, má lepšie menu a možno aj obraz.
bh69 (157)|8.5.2013 09:47
[QUOTE=Plutotype;456308]SONY KDL-40HX850 stále najlepšia voľba. Nový model KDL-40W905A si trúfnem doporučiť ešte viac[/QUOTE]

je dobre vybavena (T2/S2) a verim, ze hraje pekne, ale Sony jsou obecne hodne drahe a temer 30, resp. 40 tisic za 40" LCD nedam ... kdyby aspon byla nejaka levnejsi verze bez zbytecneho 3D
bh69 (157)|8.5.2013 10:33
A co Toshiba ? (40TL938G ?)
joeh (1358)|8.5.2013 10:36
- Samsung UE40F8000 - krásny obraz, max. výbava. http://www.trustedreviews.com/samsung-ue40f8000_TV_review
cena od 32k
bh69 (157)|8.5.2013 10:37
Nebo Sony Bravia KDL-40R474 ? Nenasel jsem zatim zda uvadenych 100Hz je "pravych", ale ma DVB-T2 a rozumnou cenu
Jan10 (836)|8.5.2013 13:22
DVB-T2 nemá cenu řešit - to u nás zřejmě hned tak nebude, jestli vůbec ...
Měl bys napsat cenovej limit, pak ti někdo radí televizi za 40tis. a někdo za 12tis.
bh69 (157)|8.5.2013 13:43
[QUOTE=Jan10;456334]DVB-T2 nemá cenu řešit - to u nás zřejmě hned tak nebude, jestli vůbec ...
Měl bys napsat cenovej limit, pak ti někdo radí televizi za 40tis. a někdo za 12tis.[/QUOTE]

DVB-T2 opravdu nebude ? cetl jsem v diskuzich, ze ano, ze se neco vloni domluvilo ? Zatim jsem se o tom nezajimal, takze o tom v podstate nic nevim. Zda se ale, ze je v tom nejaky informacni sum .. Takze HD se bude vysilat dal jako DVB-T/mpeg4 ?

Cenovy limit bych videl do 15, max 20 tisic pokud by se zlepseni tykalo kvality obrazu. Stejne mam pocit, ze drazsi modely jsou spis o 3D, SMART funkcich, wifi a podobnych blbostech - nic z toho mne nezajima. Hledam jen kvalitni zobrazovadlo s DVB-T. Kdyz k tomu bude za srovnatelnou cenu i DVB-S2, je to prijemny bonus, ale neni to vubec podstatne.
Jan10 (836)|8.5.2013 14:02
Vyšší cena není jenom o smart blbostech - to platí v rámci jedné řady, ale ne napříč řadami.
ČT začala vysílat v 7. muxu HD a je to v DVB-T AVC - mají to "zamluvený" do roku 2017, takže do té doby asi nic v DVB-T2 nebude.
A pak je taky důležitý vědět, že existuje komprese HEVC - která je 2× efektivnější než AVC a nedovedu si představit, že by v roce 2017 se začlo vysílat v něčem jiným než v HEVC - ale v té naší pokurvené republice je možný všechno ...
S DVB-S v TV bývají problémy a většina lidí dává přednost externímu řešení.

Limit od 15 do 20tis. je moc velký rozpětí - rozhodni se pro nějakou částku do které chceš koupit TV.
bh69 (157)|8.5.2013 15:00
[QUOTE=Jan10;456340]Limit od 15 do 20tis. je moc velký rozpětí - rozhodni se pro nějakou částku do které chceš koupit TV.[/QUOTE]

Pokud bude obraz lepsi - prijemnejsi, klidnejsi, lepe prokresleny ve stinech a soucasne nepalici oci ve svetlych plochach - tak jsem ochotny jit i na cenu kolem 20ti a jsem ochotny koupit treba i 3D model ktery jinak nechci, ale pokud srovnatelne vlastnosti obrazu dostanu za cenu nizsi tak samozrejme dam prednost levnejsimu reseni.

V podstate by mne vubec nevadila ani levna HD ready TV (mam pocit, ze bezne vysilani na ni vypada lip nez na FullHD - doted jsem byl zvykly na stare HD ready LCD Panasonic, jeste s klasickym posvicenim a i kdyz ma svoje chyby, obraz sice neni efektni, ale je prijemny, klidny, neunavujici), kdyz by se na ni prijemne koukalo :-) Ale takova s kvalitnim 100Hz panelem uz dneska asi neexistuje, takze to je poznamka mimo.
bh69 (157)|8.5.2013 15:07
Prosel jsem ted nabidku jednoho nejmenovanho obchodu a vysel mi tenhle seznam

Sony Bravia KDL-40R474

Philips 40PFL5507K
Philips 40PFL5527K

Toshiba 40RL933G
Toshiba 40RL938G / 40TL938G

Sharp LC-40LE830E

vsechno v cenach cca 13-16 tisic
Jan10 (836)|8.5.2013 18:30
Ptáš se tady právě proto, aby ti někdo doporučil kvalitní TV - když napíšeš, že limit je 20tis. - tak pokud by existovala nějaká TV za 5 korun která by byla kvalitnější než jiná za 20tis. tak ti ji tady doporučíme. Takže šlo jenom o to, jestli ti tady poslat x odkazů na TV třeba za 17 - 20tis., pokud žádná levnější nebude lepší, nebo hledat něco do 16tis. - jak naznačuješ.
Z těch co máš napsaný - to Sony a Toshiba RL nemá 100Hz interpolaci - tam budeš mít právě jenom to 50Hz blikání - což je pro tebe asi horší než když ta TV sice taky bude mít blikání, ale 100Hz - tedy interpolaci na 100Hz + blikání = "200Hz".
Sharp LE830 má podle testů špatný sledovací úhly a ne příliš dobrý kontrast. Toshibu TL si majitelé většinou chválí (akorát podle někoho dělá artefakty kolem pohybujících se objektů), ale v odborných recenzích většinou moc dobře nedopadla.
Ten Philips je v současnosti asi to nejlepší co se dá sehnat v té ceně.

Jinak do 16tis. bych vybíral mezi těmito:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] verze bez 3D >>> o něco levnější

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] možná má lepší panel než le730, ale nějak jsme to nedořešili, jestli je lepší LE730 nebo LE630
Každopádně tyhle dva Sharpy jsou jediný kde máš jistotu, že tam je 100Hz a není blikání

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] majitelé mají v oblibě, v odborných recenzích nicmoc

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] dost drahý - např. ve srovnání s tím Philipsem a má IPS panel >>> horší kontrast - záleží na tom, jestli tu TV budeš sledovat potmě - tam by to dost vadilo

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] novinka 2013 - ještě se kromě pár recenzí o tom moc neví, ale kdybys měl možnost třeba někde v obchodě to otestovat a líbilo by se, tak to může být decela dobrá volba

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] o tomhle se neví zatím vůbec nic - prodávají to jenom v jednom obchodě - viz odkaz - teoreticky by to mohla být dobrá TV podle parametrů a značky, ale zatím je hodně drahá
bh69 (157)|8.5.2013 19:07
diky moc

Philips, kdyz ctu ty dost cetne stiznosti na FW a ovladani, asi radeji ne ... U tech Sharpu mne taky odrazuji rozporuplny hodnoceni, tak mozna nakonec ten Samsung ... u neho se da backlight scanning vypnout ?
puschpull (921)|8.5.2013 19:26
Sharp LC-46LE630E, koupen v lednu za 13.600,-Kč
100Hz panel
naprostá spokojenost
Nyní při hokeji (sport v TV mě vůbec nezajímá, vyjma občasné MS v hokeji) dokončeno detailní nastavení obrazu. Nemám moc co kritizovat (za tu cenu už vůbec)
Samsung ani LG bych nechtěl (možná Samsung nějaké hodně vysoké modely)

Pokud bych měl volit jinou TV, tak Philips či Panasonic
bh69 (157)|8.5.2013 19:59
super, nekdo s praktickou zkusenosti ! Jak je na tom LE630 s podanim kresby tmaveho obraz, resp. tmavych casti ? intenzita podsviceni se da dostatecne regulovat ? zadne piskani nebo brum ani pri stazeni podsviceni ? upsampling SD obrazu je dobry ? nedycha to / nezlobi hrany (jak jsem psal o 830, kterou jsem videl na prodejne) ? je to prijemne/naunavujici oci ?
Jan10 (836)|8.5.2013 20:04
LE630 už dlouho nebude - už se to doprodává, možná bych se ze Sharpů zaměřil spíš na LE730. Philips už vylepšili firmware - lidi co to mají - těch je tady na foru spousta - většinou si to velmi chválí. Problém se softwarem byl hlavně v té smart části - a to ty neřešíš.
Taky tady má někdo tu Toshibu - chce to trochu projít forum a podívat se do elektra.
Úroveň černé - kontrast - je u LE630 výborný ...
bh69 (157)|8.5.2013 20:12
A co LG 37LS570S ? Reakce uzivatelu na heurece jsou pozitivni, zadne velke vyhrady jsem nikde nenasel (teda az na sat tuner)
Jan10 (836)|8.5.2013 21:19
IPS a nejspíš 50Hz s blikáním - přesně to co nechceš ...
Recenze uživatelů na heurece nemůžeš brát vážně - nemají srovnání s jinou TV - když koupí šunt za 5tis. tak to budou taky chválit - za tu cenu to může být dobrý
puschpull (921)|8.5.2013 22:22
[QUOTE=bh69;456370]super, nekdo s praktickou zkusenosti ! Jak je na tom LE630 s podanim kresby tmaveho obraz, resp. tmavych casti ? intenzita podsviceni se da dostatecne regulovat ? zadne piskani nebo brum ani pri stazeni podsviceni ? upsampling SD obrazu je dobry ? nedycha to / nezlobi hrany (jak jsem psal o 830, kterou jsem videl na prodejne) ? je to prijemne/naunavujici oci ?[/QUOTE]

Kresba tmavých částí, spíše průměr, (s ohledem na cenu, - TV patří původně před slevou do kategorie 20-23 tisíc, velmi dobré)
Intenzita podsvícení se nedá regulovat, v nastavení je pouze toto: http://puschpull.org/root/tvfr/obraz_TV.html (aktuálně mám již některé hodnoty trochu jinak upravené)
Žádné pískání ani brum. Upsampling SD obrazu (imho) výborný.
Pořád mluvíme o LCD TV za cca 20 tisíc, žádný high-end! :-)
bh69 (157)|9.5.2013 10:27
[QUOTE=Jan10;456371]Úroveň černé - kontrast - je u LE630 výborný ...[/QUOTE]

no mne nejde ani tak o kontrast - ten stejne vzdycky stahavam hodne dolu, jak u TV tak na monitoru u PC - ale o kresbu ve stinech (aby to nebyl cernej flek bez detailu a bez barev)