Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

nováček ve 3D

Opcija_Internet (18)|6.5.2013 10:46
Dobrý den, jsem naprostý laik, mám možnost prvně v životě koupit 3D tv. V "mojí" cenové relaci se do finále dostaly PHILIPS 42PFL6907H a LG 42LM620S. Philips je zřejmě "chytřejší", ale o cca 3000 CZK v převodu dražší. Poradí někdo, jestli se vyplatí více investovat nebo LG je dostatečný pro nováčka v oboru? Díky předem Martin
LuckyCat (283)|6.5.2013 12:51
Ahoj. Co ocakavas od 3d tv ? Z akej vzdialenosti budes na to pozerat ?
interfernet422 (1575)|6.5.2013 12:52
Vyber TV s lepším obrazem, 42" na 3D je málo, musel bys sedět blízko TV. A navíc pokud nejsi fanda jako LuckyCat, tak tě 3D brzo omrzí.

Já o LuckyCat a už je tu :-E
LuckyCat (283)|6.5.2013 13:22
Jo. Vsetko je to len o vzdialenosti z akej budes na to pozerat. .......Mozno chce 3d tv len kvoli tomu aby mal kvalitnejsi tv :-D . Mozno nechce patrit medzi nas zatemnene hlavy ktorym sa 3d paci :-)
Opcija_Internet (18)|6.5.2013 14:03
Hodlám se na tu 106 cm dívat nejdále z 3 metrů a předpokládám, že ne všechno je ve 3D
LuckyCat (283)|6.5.2013 14:10
To je velmi daleko a z 3d nebudes mat nic aj keby sa Ti neviem ako pacilo. Je to mala uhlopriecka aj na 2d klasicke sledovanie tv. Bud z blizsia alebo tv min. 152cm. .....predpokladas spravne. A dobreho 3d este menej.
Ivo Mašek (10205)|6.5.2013 14:27
U 3D je nutné, aby tě nerušil okraj televizoru a tím úplně jiné prostředí, než je v TV (pokud sleduješ 3D film). Ty musíš vlastně "do té televize vpadnout", což u malých úhlopříček dost dobře nejde.
A pak je tu ještě další věc: Polovina populace nesnese 3D projekci (začíná to bolestí očí a následuje bolest za hlavou, končí to tím, že ti je špatně - produkci nelze dokoukat do konce). Je to i můj případ - vyzkoušeno několikrát, jak v kině, tak i u TV.
Pytkin (7947)|6.5.2013 20:18
[QUOTE=Ivo Mašek;456099]U 3D je nutné, aby tě nerušil okraj televizoru a tím úplně jiné prostředí, než je v TV (pokud sleduješ 3D film). Ty musíš vlastně "do té televize vpadnout", což u malých úhlopříček dost dobře nejde..[/QUOTE]

cize vlastne by si mal byt od TV obrazovky tak 30-50cm , podla jej velkosti ..
jozef1605 (105)|6.5.2013 20:22
dal som si tu namahu a zmeral telku od sedacky 2,3m cca zalezi ci si sadnem viac dozadu aj 2,5m. Telku mam v popise a Vsetci co pozerali 3d bolo to unych 1x boli uchvateny chce to samozrejme kvalitne 3d filmy co ja mam dost cca 90filmov uz je na serveri mkv kvalitka cca 12gb film... Takze jasne ze to chce aj 55 ale ked clovek nema tak je spokojny aj stym co ma...:)
LuckyCat (283)|6.5.2013 20:58
V podstate je to 3d vzdy take iste len je to ako ked sa pozeras na dej filmu cez male okno alebo velke :-) podla toho vnimas samozrejme detaily .
Ja vzdialenost 260-280cm na 55" a max. spokojnost
Dagy2 (3153)|6.5.2013 21:45
[QUOTE=jozef1605;456125]chce to samozrejme kvalitne 3d filmy co ja mam dost cca 90filmov uz je na serveri mkv kvalitka cca 12gb film... [/QUOTE]

veľmi rád si 3D film pozriem a je to pohoda. Ale mkv s 12GB na 55 obrazovke kvalitkou nie je. Rozdiel oproti originálu na BD s ca 50GB je tragický.
Do 90 filmov počítaš aj tých 50 kreslených?

Zajtra idem vyskúšať 3D foťák a skúsiť nejaké fotky pozrieť na 3DTV či to má význam. Neviete niekto ako skončil program 3D v cyfre+ ?
LuckyCat (283)|6.5.2013 22:13
[QUOTE=Dagy2;456135]veľmi rád si 3D film pozriem a je to pohoda. Ale mkv s 12GB na 55 obrazovke kvalitkou nie je. Rozdiel oproti originálu na BD s ca 50GB je tragický.
Do 90 filmov počítaš aj tých 50 kreslených?
[/QUOTE]
Dovolím si nesúhlasiť. Tiež väčšinou pozerávam filmy čo majú kolo 12G a sú ozaj kvalitné.. Na BD nie každý film má 50GB a nemal by si zabúdať, že veľa dát z toho je plno 5.1 či dts zvukových stôp a rôznych bonusov ktoré tam pri sledovaní filmu ani nemusia byť. Tie sa pri ripnutí odstraňujú a tým sa zníži objem dát. Mal som požičaného origo avatara a nepozoroval som žiadny rozdiel oproti ripu čo mal kolo 14GB
Opcija_Internet (18)|6.5.2013 22:19
Takže jsem nakonec koupil za velmi výhodnou cenu Philips 42PFL600, zatím spokojenost...
LuckyCat (283)|6.5.2013 22:51
Hlavne si to nastav ako má byť resp. ako Ti vyhovuje a daj potom vedieť ako si spokojný a ako sa Ti páči 3d :-)
interfernet422 (1575)|6.5.2013 22:51
[QUOTE=LuckyCat;456138]Na BD nie každý film má 50GB a nemal by si zabúdať, že veľa dát z toho je plno 5.1 či dts zvukových stôp[/QUOTE]

jasně, cizí jazyky vyhodit, nechat českou DD a ještě ji zprznit do mp3, protože už nezbyly peníze na pořádné ozvučení a do repráků v TV to stačí.
LuckyCat (283)|6.5.2013 22:52
Ako komu...
Pytkin (7947)|7.5.2013 01:30
[QUOTE=jozef1605;456125]dal som si tu namahu a zmeral telku od sedacky 2,3m cca zalezi ci si sadnem viac dozadu aj 2,5m. Telku mam v popise a Vsetci co pozerali 3d bolo to unych 1x boli uchvateny chce to samozrejme kvalitne 3d filmy co ja mam dost cca 90filmov uz je na serveri mkv kvalitka cca 12gb film... Takze jasne ze to chce aj 55 ale ked clovek nema tak je spokojny aj stym co ma...:)[/QUOTE]

40" telka a 3D na 2.3metra ? hold kazdy je inak narocny ..
CHUFEV (57)|7.5.2013 04:44
Tiez si to neviem dost dobre predstavit.Ja cumim na 3D z 2 metrov a to mam 65".
puschpull (921)|7.5.2013 06:50
[QUOTE]nemal by si zabúdať, že veľa dát z toho je plno 5.1 či dts zvukových stôp[/QUOTE] ... a plno dalších zbytečných věcí jako kvalitní audio stopy s originálním zvukem. :-)
LuckyCat (283)|7.5.2013 09:40
No ak tomu zvuku nemam rozumiet tak mi je to na nic. Mne kludne staci sk alebo cz 5,1 ak je tak dts :-). Tak isto nepotrebujem ani komentar rezisera a bonus o tom ako sa natacal film a podobne data. V skratke dobry obraz a jednu dobru zvukovu stopu ktorej rozumiem . ak mam pocit ze mi to vsetko ine treba, kupim si BD toho filmu ale zatial taku potrebu nemam
puschpull (921)|7.5.2013 10:00
Já tedy koukám v naprosté většině případů na filmy tak aby zvuk byl originál. Prostě polský film v polštině, čínský v nějaké té kantonštině či mandarínštině a hollywoodské "trháky" zpravidla v angličtině. A k tomu samozřejmě kvalitní české titulky. Pak jsou výjimky, kde vítám i český dabing, zpravidla komedie či "pecky" jako Poslední skaut či Smrtonosná past, ...
Pokud jdu do kina tak si vybírám zásadně 2D a v původním znění s titulky. Prostě mi to takto vyhovuje. :-)
Ivo Mašek (10205)|7.5.2013 10:02
[QUOTE=LuckyCat;456162]No ak tomu zvuku nemam rozumiet tak mi je to na nic. Mne kludne staci sk alebo cz 5,1 ak je tak dts :-). Tak isto nepotrebujem ani komentar rezisera a bonus o tom ako sa natacal film a podobne data. V skratke dobry obraz a jednu dobru zvukovu stopu ktorej rozumiem . ak mam pocit ze mi to vsetko ine treba, kupim si BD toho filmu ale zatial taku potrebu nemam[/QUOTE]
Tak tohle je TVFreak a tudíž je logické, že sem (taky kam jinam) chodí fajnšmejkři v oboru audia, videa, filmů, atd. Já samozřejmě chápu, že ne všichni jsou stejného ražení. Znám spoustu lidí, co si koupí DVD v trafice strčené do omalovaného papundeklu za 4 pětky, nebo jim stačí film na HDD. Já např. musím mít originál DVD, BD, s vloženým sešitkem, a tak podobně. .... prostě tak to je :-)
LuckyCat (283)|7.5.2013 10:25
Ivo, to mi je samozrejme jasne :-) ..kazdy ma ine potreby a priority :-)
Kedysi som bol v tomto podobny a policka bola usporiadana origo dvd ako aj ps2 hramy ako u Adriana monka :-) ...ale to uz bolo davno
vivid.sk (11472)|7.5.2013 12:14
[QUOTE=LuckyCat;456165]...[/QUOTE]
necuduj sa, uz pohlad dovnutra (cez zverejnene foto) nieco o cloveku napovie a som si isty, ze clovek, ktory ma trosku umeleckeho citenia a vie vnimat zvuk (nielen hluk), si nebude kurvit film s nejakym amaterskym dabingom. [....ked predabovany cinan krici "Ty vole ....." :D :D]

Zvuk je pre mna viac ako 50% pozitku (a nie som jediny), tak preco si dobrovolne kazit zazitok?
(Vynimka su naozaj niektore ceske/slovenske filmy, ktore su dodrbane uz ako original - kde je to ozvucene dodatocne a tejto technike spracovania zvuku nijako neviem prist na chut, tusim sa to nazyva "postsynchron" a je to rovnako umele ako dabing)

btw, uz tu takato tema bola, s rovnakymi nazormi, ktore budu vzdy rozdielne. Ako sa vravi - stareho psa novym kuskom nenaucis. Ten kto pije cely zivot turka "standard special", tomu prave espresso zo 100% arabiky radost neurobi :)
LuckyCat (283)|7.5.2013 13:01
Všetko je to vec názoru, vkusu a ako som už písal priorít. Sú ľudia čo na filmy vôbec nepozerajú a nás čo ich sledujeme majú za blbcov a ked im povieš, že za to aby sme mali kus väčší a čistejší obraz alebo zvuk dávame veľké peniaze, tak už za úplných blbcov . Niekto si potrpí na to, niekto zas na iné . Nik za to nie je horší alebo lepší.. Niekto si potrpí na dobré audio video niekto na dobrom aute alebo iných veciach .
Poznám chlápka čo má doma ešte dnes staré crt a pozrie sa doň možno raz za týždeň aj to na zašumené správy alebo nejaký dokument , pritom je úspešný vysokoškolák a väčšinou je vonku na turistike. Pritom úplný pohoďak a pripadá mi normálny :-)
Viem, že už som dosť odbočil od témy ale chcel som len aby bolo viac jasné čo chcem povedať. sorry.
puschpull (921)|7.5.2013 13:19
... znal jsem lidi, kterým strašně vadily ty černé pruhy nahoře a dole když koukali na DVD z půjčovny (VHS jim to zpravidla nedělala)
Dnes některým vadí ty černé pruhy po stranách když na TV 16:9 koukají na nějaké pořady které jsou 4:3 (a že jich není málo). Někdo si to dokonce raději roztáhne, aby měl tu plochu TV plnou.
Jasně že proti gustu žádný dišputát. :-)
Jen je to úsměvné, když si představím ty protáhlé či roztažené xichtíky.
vivid.sk (11472)|7.5.2013 14:10
[QUOTE=LuckyCat;456171]... staré crt ...[/QUOTE]
Ved prave takyto ludia su normalni. Pokial im nieco netrha zily, tak to neriesia. Ja tiez neriesim kopu veci, ktore su mozno pre inych velmi dolezite.

Ale ked si mam pozriet nejaky film, tak nech je tam aspon aka-taka kvalita obrazu aj zvuku (v ramci moznosti). Tiez nemusim TV tyzden zapnut, ale ak si chcem pustit film, nebudem ho predsa pozerat nebodaj z TV vysielania komercnej stanice (predabovane, osekane, s reklamami - 3x zle). Detto muzika.

Myslim, ze by malo ist vzdy o kvalitu (az nasledne o kvantitu), obzvlast co sa tyka tohto fora. Nepredpokladam, ze babicka z hornej-dolnej nieco, o com sa tu diskutuje bude obzvlast prezivat. Ta je rada, ze si naladi svoju Markizu a JOJ a pozera tam dokola tie nezmysly ...
LuckyCat (283)|7.5.2013 14:23
Tak už vieme na čo sme :-D ... niekto tú možnosť pozrieť si film ani nepotrebuje mať a vonkoncom nie kvalitne.
Isteže, väčšina čo sme tu už rieši nejakú tú kvalitu alebo celkovo audio-video ale ako píšeš v rámci možností a isto aj v rámci dôležitosti akú na to kto kladie.. Niekto je ochotný dať za zostavu 1000€ (aj keď by mal na viac) niekto aj 8000€ aj keby to mal splácať... Každému stačí iná kvalita a je inak ochotný do nej investovať v tomto smere.
vivid.sk (11472)|7.5.2013 14:30
[QUOTE=LuckyCat;456178] niekto aj 8000€ aj keby to mal splácať[/QUOTE]
...a iny si kupi drahy premiovy voz na leasing, len aby susedia zavideli .... A po 3 rokoch ma hodnotu 1/3 ....
LuckyCat (283)|7.5.2013 14:34
Aj takí sú.. Každý má iné potreby. S tým my už nič nenarobíme :-)
Pytkin (7947)|7.5.2013 14:37
puschpull : ja som si roztahoval obraz , ze som orezal vrch a spodok .. kde neni nic zasadne .. natiahnute xichty mi vadili .. nastastie uz toto dnes nemusime riesit ..
breby (19)|7.5.2013 14:39
no pridam se k dizkusi, kuci v praci me maji za blazna ze si stahuju filmy jen v HD kvalite, rikaji proc ma film 8GB, kdyz jim staci kvalita kostkovaneho obrazu a mizerneho zvuku. Nedavno me potesila manzelka, kdyz se koukala na nejaky film a byl ve strasne kvalite, kdyz me rekla, podivej se prosim te na net jestli tam neni tenhle film v lepsi kvalite na to se neda koukat .o))
jinak z 3D manzelku boli oci a hlava, tak musim schanet filmy poucne co maji kratkou stopaz, nebo koukat sam .o))
vivid.sk (11472)|7.5.2013 14:59
[QUOTE=breby;456183]inak z 3D manzelku boli oci a hlava,[/QUOTE]
...tak to jej nepustaj, pokazis si cely vecer :)
Dagy2 (3153)|7.5.2013 15:51
[QUOTE=breby;456183]jinak z 3D manzelku boli oci a hlava, ...[/QUOTE]

no, len či ten 3D TV nie je nová výhovorka :)
jozef1605 (105)|7.5.2013 16:12
uff tu sa to rozbehlo... ako som pisal jasne ze by som bral 55 a viac ale proste vyslo len na taku telku aku mam v popise... a 12 gb mkv film/1stopa bud sk ak neni tak cz je to dost kvalitne.. Najkvalitnesi mkv film/1sk stopa mam Avatara 2d 29gb. A tych 90 3d filmov SK/CZ je aj animakov mam vsetky co vysli 3d viac ich neni doteraz uz teraz to ma 912 GB je ich presne 94 a su od 17gb az po 4gb tie su starsie rozpravky + 3 15min rozpravky ice age vianoce a pod...takto to mam zadara len za Hdd co som zaplatil.. na original 3d BR neni penez a takto to je aj tak pre mna pohodlnejsie a o pripadnom zniceny BR ani nehovorim...Deti..:)
LuckyCat (283)|7.5.2013 17:15
A to si vsetky tie 3d filmy aj pozrel ? :-)
jaja.ptak (54)|7.5.2013 19:32
Jenom dotaz. 3D filmy stahujete. A jak je přehráváte ? Musí to zařízení umět 3D nebo stačí jenom TV 3D . Když je Bluray 3D musím mít i 3D bluray přehrávač ?
LuckyCat (283)|7.5.2013 19:42
Ano. Musi aj zariadenie podporovat 3d .
KamilZ (10277)|7.5.2013 20:04
Pro 90% stahovaných filmů (Half SBS) samozřejmě nepotřebuješ mimo žádný přehrávač s podporou 3D.
LuckyCat (283)|7.5.2013 20:11
Plati to aj pri notebooku ? Skusal som ho prepojit s tv cez vga pc kabel a ani jeden film mi nesiel v 3D. Rovnako aj na kamaratovom dvd prehravaci cez usb kluc nesiel ani jeden sbs film ..asi 20tich . to mam taku smolu ci? Spojenie samozrejme hdmi
Opravujem nie dvd ale bd prehravac , uz som prepracovany asi :-)
KamilZ (10277)|7.5.2013 20:20
Platí to samozřejmě o čemkoli, co přehraje 1080p (což VGA není, ale bavíme se o použitelném připojení, takže cokoli s HDMI/DP/DVI). Nastuduj si alespoň nějaké základy: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434487. Jestli Ti to TV neumožnila jako 3D přehrát, tak máš zprasené nastavení výstupu.
Ivo Mašek (10205)|7.5.2013 20:21
Optám se, protože nevím (člověk se učí celý život a kdo se nezeptá, zůstane blbcem)
Mám 2D BD přehrávač. když do něj vložím 3D titul (BD disk) a přes HDMI kabel pustím tento signál z 2D přehrávače do 3D televize, .... tak já si myslím, že přehrávač nezpracuje 3D filmový titul (protože přehrávač je jenom 2D) a buď:
do TV nepošle nic
a nebo pošle dva stejné snímky vedle sebe
(nevím, nezkoušel jsem, ptám se)
KamilZ (10277)|7.5.2013 20:24
IM: To je jiný problém, protože originál 3D disk je v 3D Frame Packed formátu a pro ten potřebuješ HW podporu (resp. rozhraní HDMI 1.4a), které 2D BD přehrávače nemají. V případě stahovaných filmů se jedná vetšinou o Half SBS, které jako 3D přehraješ i pomocí Tvého 2D BD přehrávače.
THeBaNDiT (497)|7.5.2013 20:25
[QUOTE=LuckyCat;456250]Plati to aj pri notebooku ? Skusal som ho prepojit s tv cez vga pc kabel a ani jeden film mi nesiel v 3D. Rovnako aj na kamaratovom dvd prehravaci cez usb kluc nesiel ani jeden sbs film ..asi 20tich . to mam taku smolu ci? Spojenie samozrejme hdmi
Opravujem nie dvd ale bd prehravac , uz som prepracovany asi :-)[/QUOTE]velka vacsina SBS 3D filmov su takzvane polovicne SBS filmy, teda v jednom obrazovom policku o rozmeroch 1920x1080 mas vedla seba dva obrazy (jeden pre lave a jeden pre prave oko), ktore maju polovicne horizontalne rozlisenie (ale o to nejde).
Prehravacu je uplne jedno, ze sa jedna o nejaky half-SBS film, on to prehra ako bezny 1080p film... telka si vsak detekuje, ze sa zrejme jedna o 3D film a ponukne zobrazenie v 3D.

Ak sa jedna o prehravac, ktory podporuje 3D filmy, tak i priamo v prehravaci sa da navolit, ze sa jedna o SBS film, a v takom pripade posle do telky hotovy 3D signal.

Faktom vsak je, ze ak dokaze prehravac prehravat 1080p filmy, tak je mozne prehravat i H-SBS 3D filmy. Podmienkou je samozrejme 3D telka.

Pri prehravani z notebooku si treba dat pozor na to, aby bolo zobrazenie 1:1 (teda bez overscanu a pod. v nastaveni grafickeho vystupu notebooku), inac moze mat telka problem, ze nepovoli prepnutie do 3D.
LuckyCat (283)|7.5.2013 20:49
THeBaNDiT: dik ...takze by to malo ist aj cez notebook v 3d? Cize vga kabel ? Bez toho overscanu ako pises
vivid.sk (11472)|7.5.2013 20:55
[QUOTE=Ivo Mašek;456255] tak já si myslím, že přehrávač nezpracuje 3D filmový titul (protože přehrávač je jenom 2D) a buď:
do TV nepošle nic
a nebo pošle dva stejné snímky vedle sebe
(nevím, nezkoušel jsem, ptám se) [/QUOTE]

Ani jedno ani druhe.
V praxi by to malo fungovat tak, ze z takehoto BD playera dostanes von len 2D signal (cize ako by si pozeral 2D verziu filmu), realne je to obraz pre jedno oko. To umoznuje pozerat film (2D) aj v starsich playeroch z 3D disku, kedze MVC (Multiview Video Coding) je spatne kompatibilny.
Ivo Mašek (10205)|7.5.2013 20:59
Já mám kabelovku UPC a na kanále HD (tak nějak jednoduše se jmenuje) když vysílají 3D, tak se mi zobrazí dva obrazy vedle sebe:

[ATTACH=CONFIG]23221[/ATTACH]

Ten komentář v obraze ignoruj
3dhalfsbstitulky.jpg
vivid.sk (11472)|7.5.2013 21:02
[QUOTE=Ivo Mašek;456269]...[/QUOTE]
To je v poriadku. Oni to takto vysielaju (detto SBS BDRip, alebo 3D vysielanie na Astre). Zobrazi sa to takto kazdemu, kto nema 3D podporu v TV.
Ale je to technicky iny princip, ako originalne 3D BD (v podstate z nudze cnost, alias ako bez novych standardov preniest 3D existujucimi prenosovymi cestami - aj za cenu straty polovice rozlisenia).
THeBaNDiT (497)|7.5.2013 21:03
@ Ivo Mašek: ano, ked vysielaju 3D film, vidis ho prave v tom SBS (Side By Side) formate... a 3D telka by ti mala ponuknut prepnutie do 3D rezimu (aspon 3D Panasoniky to tak robia), pripadne si to mozes rucne prepnut sam. :)

EDIT: dnes som pomalyyyyy :D
LuckyCat (283)|7.5.2013 21:04
Nieco podobne sa mi stalo na tom bd prehravaci co som pisal vyssie. Dokonca aj po prepnuti manualne na tv do 3d sa mi obraz zobrazil rozdvojene a bol rozmazany ako pri 3d