Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung ES7000 praskání rámu TV

sibelius (329)|4.5.2013 12:38
Ahoj,

u mé ES7000 se mi objevila prasklina v rámu TV a teď jsem zjistil, že je čím dál větší. TV od té doby co ji přivezli z Datartu stojí na TV stolku a rozhodně nespadla ani do ní nikdo nebouchl kladivem. Pozoruje někdo stejny jev??

https://lh5.googleusercontent.com/-GG_qvt5hldw/UYTj9U_HXgI/AAAAAAAAAzc/s5OwAbLdJrk/w923-h519/04.05.13+-+1
zatty (1215)|4.5.2013 13:01
tyto jevy sem viděl před třemi lety kde rámy praskaly následkem tepla které nebylo kde odvádět, u nových sem to neviděl..rozhodně je to vada materialu určená k reklamaci, časem se ti to uplně praskne
sibelius (329)|4.5.2013 13:07
tak to si mě moc nepotěšil:-( každopádně děkuji za odpověď
strom.strom (71)|4.5.2013 13:49
Tak to zírám. Ve mně nikdy moc nebudily důvěru ty ultratenké kovové rámečky pevně obepínající panel, zvlášť u velké úhlopříčky. Viděl jsem už na první pohled pěkně zkroucený panel LG, možná to mělo podobný důvod. Nevím, jak to je u takových těch "klasištějších" rámků, jako jsou třeba u plazmy ST/GT, ale předpokládám, že jsou od panelu nějak "oddilatované", aby se ohřátý panel mohl roztahovat a nic mu v tom nebránilo. U plazmy obzvlášť, kde je navíc tabule skla. Ale tak nějak mi to připadá i u mé LCD.
Že se ale někomu stane, že rám TV jen tak praskne, to by mě teda nenapadlo...

P.S.: Jen jestli ten rám neprasknul pod náporem hudebního návalu kapely ABBA. To bych se mu ani nedivil :)
sibelius (329)|4.5.2013 13:58
:-D to óčko tam bylo jen jako kulisa, prasklo to dřív, než to mohla abba ovlivnit:-)
jozef1605 (105)|5.5.2013 22:50
7000 plastovy ram 8000 hlinikovy ram...cize ziaden "ultratenké kovové rámečky" :)

dam ti foto 8000:) pre porovnanie:)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Uploaded with [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pavell007 (790)|5.5.2013 23:01
[QUOTE=strom.strom;455906]Že se ale někomu stane, že rám TV jen tak praskne, to by mě teda nenapadlo...[/QUOTE]

no já bych se zase tak nedivil-když jsem si tuhle tv instaloval, tak jak je ta televize tenká, tak se dala celkem snadno ohnout-když ji dva lidé drží ze stran, tak jde lehce zkroutit-je to prostě na tak velkou plochu moc tenký. Ten rámeček bude asi z celkem křehkého plastu a stačí iniciovat neviditelnou trhlinku a čas plus tepelné změny dokonají dílo zkázy a trhlina se rozleze.... Prostě smůla, ale reklamovat bych to zkusil, pokud tam nebude viditelná stopa po mechanickém poškození, šance tu je, možná se to už někomu párkrát stalo a vědí o tom, že se to může "samo" stát...
sibelius (329)|6.5.2013 11:19
Reklamovat kazdopadne budu, uvidim jak se k tomu postavi, jen nevim, co by se delo,kdyby reklamaci uznali, zrovna kdyz jsem mel stesti na minimalni clouding hned napoprve.
A taky doufam,ze to.stihnu driv,nez vypadne panel z ramu:-D
strom.strom (71)|6.5.2013 11:52
[QUOTE=Pavell007;456049]když jsem si tuhle tv instaloval, tak jak je ta televize tenká, tak se dala celkem snadno ohnout-když ji dva lidé drží ze stran, tak jde lehce zkroutit-je to prostě na tak velkou plochu moc tenký[/QUOTE]

Předpokládal bych, že když je kolem panelu jen tenká plastová obruba, že panel bude alespoň zasazen v solidním v rámci možností profilovaném plechu, aby měl alespoň nějakou tuhost v ohybu a kroucení. Evidentně asi ne. Ostatně já viděl TV LG, kde byl panel taky pěkně zkroucenej, ale to bylo asi i způsobeno nějakými nepřesnostmi. Nebyla to první TV od LG, u které mi přišlo šupácké dílenské provedení. Každopádně ten super cool design TV v podobě takřka holého panelu vypadá sice možná hezky, ale ve mně to nikdy nebudilo důvěru. Teď to je ještě horší. Dovedu si představit ty chudáky inženýry, když jim designér nakreslí takovouhle TV v tloušťce nulanic a rozpočtář zakáže nadimenzovat plechy tak, jak by bylo vhodné, protože TV musí být jednak ultracool lehká a samozřejmě hlavně levná na výrobu. Vůbec inženýři dnes musí dosti trpět, když po nich marketingoví odborníci požadují často nesmysly.

Jinak nedávno byla doba, kdy člověk tak nějak remcal, že běžně kovové součásti výrobků jsou nahrazovány plastovými, což ale nemuselo až tak vadit a odlišoval se tak lepší výrobek od toho levnějšího, no a teď asi nastane doba, kdy se kvalitní výrobek bude odlišovat od nekvalitního použitím kvalitnějších a nekvalitních plastů 8-)