Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD s LED podsvícením - ZAHOŘENÍ

Jonka (58)|17.4.2013 19:10
Tak jsem po skoro 4 měsících objednal TV, LCD s led podsvícením (dále jen LED) - typ upřesním, až ji budu mít doma :-D

Můžu se zeptat, jestli se LED nějak zahořuje, jako Plazma ? Nejsem úplně HardCore hráč, ale dnešní hry na Xboxu jsou podle mého dost "divoké" na změny barev, zvukové efekty atd.

Má cenu to nějak zahořovat ?

Díky.
KamilZ (10277)|17.4.2013 19:17
LCD opravdu ne.
Dagy2 (3153)|18.4.2013 12:52
i když!
v návode k LCD TV LG sa alibisticky píšu rôzne srandovné veci. Ale prikláňam sa jasne tiež k názoru že "LCD opravdu ne"
vivid.sk (11472)|18.4.2013 13:30
[QUOTE=Dagy2;454228]v návode k LCD TV LG sa alibisticky píšu rôzne srandovné veci.[/QUOTE]
To nie su alibisticke kecy, pretoze su dementi roznych druhov a pokial pouzijes LCD ako vyvesnu oznamovaciu tabulu na zobrazovanie neakych statickych informacii 24/7, tak do roka mas panel vypaleny na 100%. A to sa bavime o LCD.
Stacilo mi u nas vo firme vidiet vypalene LCD "s XP logon screen".
Ivo Mašek (10205)|18.4.2013 13:35
Takhle se dá vypálit i CRT. Zkušenost z našeho dispečinku, než jsme přešli na LCD. ty budeme za chvíli obměňovat taky
Pytkin (7947)|18.4.2013 14:52
jo .. kamarat mi doniesol svoje atari do studia , a na crt monitore bol vypaleny notator .. ja som myslel ze je stiahnuty jas .. a on bol ten monitor vypnuty :)

ilustracne foto
Dagy2 (3153)|18.4.2013 15:26
[QUOTE=vivid.sk;454231]To nie su alibisticke kecy, pretoze su dementi roznych druhov.[/QUOTE]

jasne, napríklad sušia mačky v mikrovlnkách :)
tiež sme mali v práci Norton commander pevne zobrazený na CRT monitore. Dnes by som takého zamestnanca rovno vykopol, lebo je jasné že celé dni ho.no robil, ale to nehrozí skôr u niektorých je vypálené logo facebooku...
KamilZ (10277)|18.4.2013 15:37
I LCD se dá "vypálit" (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32631-Vypalovani-LCD-obrazovky-pri-43-a-letterboxu-a-audio), ale bavíme se o normálním provozu (na který dotaz směřoval), ne o extrému, kdy několik let běží statický obraz. Navíc je to s vypalováním plazmy nebo CRT (které se vypalovalo také velmi snadno) nesrovnatelné... Takže za mě - nemá smysl to opravdu řešit.
EfineSS (17)|19.4.2013 07:34
Jak na tom budou s vypalováním OLED televize? Telefony s displeji SAMOLED a SAMOLED+ tím docela trpí, a to ten displej není zdaleka tak vytížený jako by byl u televize. Možná tím vzhledem k rozdílným parametrům displejů trpět nebudou, ale základ technologie je stejný.
tdlmarek (1566)|19.4.2013 07:44
Nedávno jsem tu psal takovou svoji úvahu - Samsung začal u některých mobilů nasazovat PenTile matici, která umožňuje použití větších subpixelů, a snaží se tak bojovat právě proti stárnutí displeje. U TV bude mít OLED matice nesrovnatelně větší jednotlivé pixely, takže to třeba příznivě ovlivní i jejich životnost.