Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 32

Téma: Správné nastavení ATI pro TV

  1. #16
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od RomanKo-z-LC Zobrazit příspěvek
    Pod W7 neviem nájsť v Control Center "Scaling Options. Samozrejme hľadám aj v rozšírenom režime. (Pod WinXP som to hravo našiel.)
    V příloze zasílám screenshot, kde přesně se ta volba nachází. Mám Windows 7, téměř aktuální Catalysty (verze někdy z podzimu) a Radeon HD 7770. Nicméně v druhém PC mám 5670, v HTPC jsem ještě nedávno provozoval 4670 a u všech je to stejné. Je potřeba si jenom dát pozor na to, že v té horní liště musí být vybraná "Panasonic-TV", u monitoru mi overscan nastavovat nejde.

    PS:
    Citace Původně odesláno od Erik Masters Zobrazit příspěvek
    Nvidia je nutnost ak chces mat co najmenej problemov pri prepojeni s PC.
    Blábol. nVidia má možná historicky lépe odladěné ovladače pro herní výkon, ale v "televizních" funkcích bylo naopak AMD vždy napřed. Když jsem doma zprovozňoval zvuk na první generaci Radeonu s HDMI výstupem, tak se nVidia teprve rozmýšlela, jak zbastlit tu svoji náhražku se S/PDIF propojkou.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ccc.png 
Zobrazení: 294 
Velikost: 117.8 KB 
ID: 23000  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    RomanKo-z-LC: dej sem prinscreen, ať máme jasno. Pokud tam bude vidět i verze, bude to ideální...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    RomanKo-z-LC: dej sem prinscreen, ať máme jasno. Pokud tam bude vidět i verze, bude to ideální...
    Takto to vyzerá u mňa: (Keďže print screen neviem uložiť ako obrázok {vo WinXP som vedel - vložením do Paint Shop Pro a odťiaľ uložiť ako obrázok}, tak som to vložil do Word dokumentu.)

    Catalyst Control Center 2.doc Catalyst Control Center 1.doc

    Kde to tu nájdem ten "Scaling Options"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Škoda, že jsi neposlal požadovanou verzi. Ale zřejmě podle vzhledu tam máš nějakou prehistorickou verzi driverů, stáhni a nainstaluj aktuální:
    x86 (32bit): http://support.amd.com/us/gpudownloa...w_vista32.aspx
    x64 (64bit): http://support.amd.com/us/gpudownloa...w_vista64.aspx

    PS: Ve Windows7 funguje ukládání obrázků úplně stejně jako v XP (PrintScreen a pak vložení v libovolném editoru, klidně i Malování z Windows), ale mají i přímo speciální nástroj: http://windows.microsoft.com/cs-cz/w...e-screen-shots
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 15-04-2013 v 21:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Catalyst Control Center.jpg 
Zobrazení: 229 
Velikost: 713.8 KB 
ID: 23009Ďakujem, KamilZ! Takto mal vyzerať moj predošlý príspevok. Idem posťahovať nové ovládače na Saphire ATI Radeon HD 5670 1GB GDDR5...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Ďakujem vám chlapci za pomoc! Po preinštalovaní ovládačov grafickej karty som Scaling Options hneď našiel a konečne mi ide obraz z PC na celej ploche TV!

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Catalyst Control Center - NEW.jpg 
Zobrazení: 257 
Velikost: 664.6 KB 
ID: 23011
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím,
    mám spojený htpc s plasmou panasonic 50GT30 přes hdmi.

    Původně jsem jel na integrované grafice v procesoru Intel Pentium G620, ale nedařilo se mi pořádně srovnat obraz - pořád byl kousek posunutý a kolem oken ve windows se dělaly stíny.
    Bylo mi doporučenou koupit "normální" grafiku, pač ty integrované prý za moc nestojí.

    Tak jsem koupil ati hd 5450, na vypnutí scalingu jsem přišel - takže obraz je přes celou obrazovku.
    Jenže je pořád o kousek uskočený doprava, nakonec jsem náhodou přišel na fintu - když na tv zapnu a vypnu "Viera Connect" obraz se krásně srovná ale to vydrží jen do vypnutí tv/pc nebo do přepnutí vstupu, pak zase uskočí a musím ho tím zapnutím a vypnutím "Viera Connect" znovu srovnat.
    V čem může být problém?

    A druhá věc - stíny kolem oken jsou v obraze pořád, když otevřu ve windows jakékoliv okno, vpravo i vlevo od něj jsou až do krajů obrazovky vidět stíny záhlaví a zápatí.
    Jak se toho zbavit?

    Docela mě to štve protože to zatím vypadá že jsme novou grafiku kupoval úplně zbytečně.
    Předem velký dík za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od Raoul Duke Zobrazit příspěvek
    A druhá věc - stíny kolem oken jsou v obraze pořád
    vypni si vsetok processing v TV (konkretne doostrovanie, to moze za tie tiene, pripadne artefakty okolo textu).
    Co sa tyka posunutia, to pocujem prvy krat, over si, ze nemas v catalyte nastavenu nejaku upravu obrazu.

    A co sa tyka grafiky, nesmut, aspon ziskas korektnych 24p bez cukania. Intely su v tomto sunky.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 11-06-2013 v 19:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Vše jsem povypínal, ale bez rozdílu, stíny jsou pořád, nemohlo by to být třeba nekvalitním hdmi kabelem?

    Ale při té příležitosti jsem si všiml i jiné zajímavé věci:
    V menu je položka "pixel orbiter" s možnostmi automaticky/zapnuto. Když jí dám na automaticky - obraz se srovná.
    Jak vlastně tahle věc funguje a na čem je lepší jí nechat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Plutotype
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    717

    Pixel orbiter je preventívna funkcia proti vypaľovaniu.

    Máš problém v scalingu obrazu buď na strane AMD grafickej karty alebo v TV. AMD drivery sú bugové už dlhšiu dobu, majú defaultne špatne scaling.

    Skús v GT30 tiež nájsť funkciu 16:9 overscan = off. Potom nájdi Aspect Ratio niekde na ovládači a poskúšaj.

    Potom sa pozrieme na prehrávanie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Atiny (používám je výhradně) jsou HW dobré, ale SW, u toho se člověk někdy natrápí! Ale vždy to dopadlo dobře. Chce to zkusit i starší verze Catalystů, někdy chodí lépe, než nové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Citace Původně odesláno od Raoul Duke Zobrazit příspěvek
    Vše jsem povypínal, ale bez rozdílu, stíny jsou pořád, nemohlo by to být třeba nekvalitním hdmi kabelem?
    Dost pochybuju, že by to bylo HDMI kabelem, protože po něm jdou jenom nuly a jedničky
    Zkus ještě v PC vypnout AERO a všechny možné grafické blbosti, nevím jak to vypadá, tak se těžko radí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    @Raoul:
    Velmi casto staci v TV pomenovat vstup TV. Niektori vyrobcovia to volaju pomenovat, niektori oznacit, je to rozne. Vacsinou je to mozne po stlaceni "source" na DO. Tam potom najdi HDMI vstup na ktorom mas pripojene tvoje PC a pomenuj/oznac ho ako PC. (mal by si tam mat moznosti na vyber ako Bluray, DVD, STB, PC,....)
    Potom by mala TV automaticky vypnut vsetky tie "featurky" a tiene by mali zmiznut...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím,
    tak jsem zkoušel různý nastavení.

    Scaling v ovladačích jsem vypnul, převzorkování na televizi taky.
    Jestli pak na televizi nastavím Aspect Ratio na automaticky nebo na 16:9 je jedno - obraz je v obou případech ok.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1060781.JPG 
Zobrazení: 193 
Velikost: 467.8 KB 
ID: 23717


    Ale jen do chvíle než nastavím pixel orbiter na "zapnuto", pak obraz kousek odskočí, viz. fotka, s tím že spodní a levý okraj se vždycky po pár minutách kousek posune (tak nějak by to asi fungovat mělo...), zajímavý je že nikdy neskočí na střed - vršek a pravý okraj je pořád pryč (nebo jestli bych musel čekat déle).
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1060786.JPG 
Zobrazení: 168 
Velikost: 455.5 KB 
ID: 23718

    Takže na běžná koukání (kabelovka) asi nechat ten orbiret zapnutý, ať je obrazovce líp.
    A na filmy z pc vypínat, ikdyž většinou stejně koukám v režimu thx, kde je orbiter vyřazený úplně a obraz je ok.


    Co se těch stínů týká,
    @Pavel_tempx2: s těma jedničkama a nulama je to fakt, vypnout AERO jsem vyzkoušel - bez změny.
    @sanchez13: pojmenování vstupů nepomohlo

    Jinak jsem zkoušel i hodit tv do továrního nastavení a po vypínat snad úplně všechno, ale pořád žádná změn, naopak jsem si při tom všem cvakání všiml že stíny dělá i tabulka ze set-top boxu a dokonce i vlastní nastavovací tabulka televize.
    Vyfotit mi to moc nešlo, ale trochu to snad vidět je:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1060808.jpg 
Zobrazení: 339 
Velikost: 258.3 KB 
ID: 23720
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1060835.JPG 
Zobrazení: 335 
Velikost: 283.9 KB 
ID: 23724


    Co zkusit dál ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Omlouvám se, pokud sem vstupuju nevhod, ale nechci zakládat nový topic, když se tady probírá připojení TV k PC. Zcela neočekávaně se mi přestalo zobrazovat pc na tv. Naposledy jsem to použil asi před třemi týdny, všechno bylo v pořádku, dnes si chci pustit koncert z hdd na tv a mám jen modrou obrazovku na tv. Ve vlastnostech zobrazení (win 7) mám zvolen režim Více monitorů a Duplikovat toto zobrazení, což se mi také zapne, jakmile zapnu tv a navolím příslušný vstup hdmi. Když tv vypnu, přepne se to do režimu jednoho monitoru. Při každém zapnutí a vypnutí tv na okamžik zhasne monitor. Z toho usuzuju, že připojení z GK na tv je v pořádku. Jenže zobrazení nikde. Dá se něco v pc změnit či nastavit, nebo mám nainstalovat znovu ovladače grafiky? GK je APU Radeon HD 8670, ovladače 13.152.00
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak správně na postprodukci?
    Od radek.kovacik v sekci Editace videa
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-02-2012, 18:14
  2. LCD: Spravne nastaveni jasu a kontrastu
    Od Alekss v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 21-12-2011, 17:26
  3. ako správne kopírovať kompozíciu
    Od Delfín v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-11-2011, 16:06
  4. Spravne enkodovanie
    Od embe v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-08-2005, 23:12
  5. DV AVI - jak vypalit spravne DVD?
    Od sova_shw v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 20:25