(Ne)lze sledovat hokej? - odezva u LED
Máme asi 2 měsíce LED televizi LG 42LS570S (celkem vychvalovaný model,cenová úroveň ca 13000,-) a jsem hodně zklamán tím, že na ní nelze v pohodě sledovat hokej. Při prudších přihrávkách se puk prostě ztrácí (zřejmě díky slabší odezvě LED). Přitom výrobce uvádí že obrazovka má 200Hz. Vyzkoušel jsem různá nastavení obrazu a zřejmě nastavením zlepšení již nedosáhnu (?)
Můžete prosím napsat svoje zkušenosti se sledováním hokeje na LED televizích - jak jste na tom vy ? Případně nějaké tipy jak lze nastavit obraz. Díky všem.
Můžete prosím napsat svoje zkušenosti se sledováním hokeje na LED televizích - jak jste na tom vy ? Případně nějaké tipy jak lze nastavit obraz. Díky všem.
Tohle je levná TV - není tam žádná interpolace snímků, takže mazat bude ... Zkus zapnout něco jako dynamický kontrast - to by mohlo aspoň uměle zlepšit viditelnost toho puku, případně snížit jas, aby víc vynikly ty tmavší odstíny
Asi takto:
- LS570S rozhodně není vychvalovaný model, je to těžký lowend
- nemá obrazovku 200Hz a výrobce to ani neuvádí, nechal jsi se zmást, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434562
- LED podsvícení nemá "slabou odezvu"
- na sport nejsou v případě LG vhodné ani vyšší modely (o problémech na LM660 si přečti zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31777-lg-47lm660s)
- pokud chceš LG na sport, tak od řady 860, jinak Philips, Panasonic, .... je spousta hezkých TV
Škoda, že jsi se zde neporadil dříve, nebo ji nevrátil do 14-ti dnů. Nastavením to nijak extra nevylepšíš. Bohužel tvrdá realita.
- LS570S rozhodně není vychvalovaný model, je to těžký lowend
- nemá obrazovku 200Hz a výrobce to ani neuvádí, nechal jsi se zmást, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434562
- LED podsvícení nemá "slabou odezvu"
- na sport nejsou v případě LG vhodné ani vyšší modely (o problémech na LM660 si přečti zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31777-lg-47lm660s)
- pokud chceš LG na sport, tak od řady 860, jinak Philips, Panasonic, .... je spousta hezkých TV
Škoda, že jsi se zde neporadil dříve, nebo ji nevrátil do 14-ti dnů. Nastavením to nijak extra nevylepšíš. Bohužel tvrdá realita.
[QUOTE=Tjula;453700]Při prudších přihrávkách se puk prostě ztrácí [/QUOTE]
Objevil si novou dimenzi hokeje - o to víc budeš překvapen, když skončí v brance. :-D
Ostatní již napsali kluci přede mnou.
Objevil si novou dimenzi hokeje - o to víc budeš překvapen, když skončí v brance. :-D
Ostatní již napsali kluci přede mnou.
Taky jsem chtěl původně koupit LG LS570S. Jsem rád čím dál tím víc, že jsem to neudělal a nechal si tady poradit. Místo toho jsem koupil LW5500 a jsem maximálně spokojený.
KamilZ: To je opravdu fakt, že LG dala do obdobných modelů v r. 2012 horší technologii než o rok dříve? V čem je hlavní rozdíl - obrazovky s horší odezvou nebo o co jde ?
Díky Tobě i všem za odpovědi.
Díky Tobě i všem za odpovědi.
[QUOTE=Tjula;453700]Máme asi 2 měsíce LED televizi LG 42LS570S (celkem vychvalovaný model,cenová úroveň ca 13000,-) a jsem hodně zklamán tím, že na ní nelze v pohodě sledovat hokej. Při prudších přihrávkách se puk prostě ztrácí (zřejmě díky slabší odezvě LED). Přitom výrobce uvádí že obrazovka má 200Hz. Vyzkoušel jsem různá nastavení obrazu a zřejmě nastavením zlepšení již nedosáhnu (?)
Můžete prosím napsat svoje zkušenosti se sledováním hokeje na LED televizích - jak jste na tom vy ? Případně nějaké tipy jak lze nastavit obraz. Díky všem.[/QUOTE]
Dynamické MCI 200 = musis zapnut, ale vysledok bude telenovela.
Můžete prosím napsat svoje zkušenosti se sledováním hokeje na LED televizích - jak jste na tom vy ? Případně nějaké tipy jak lze nastavit obraz. Díky všem.[/QUOTE]
Dynamické MCI 200 = musis zapnut, ale vysledok bude telenovela.
Tjula: Řada 5xx/5xxx 2012 se nechytá ani na řadu 45xx 2011, natož na "číselně srovnatelnou" 5500 2011. Co je tam horší Ti neřeknu, neměl jsem to rozdělané. Prostě to celkově obrazově více odrbali a šetřili a šetřili, srazili to o jednu/dvě modelové řady níže. Hlavně ale, že ve 2012 vylepšili "Smart" voloviny. Ani na řadě 6xx 2012 by jsi se na hokej moc dobře nedíval, asi tak.