Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips xxPFL6008K -- zkušenosti

lastopia (92)|9.4.2013 22:34
právě dorazil newsletter od alzy, kde vyhlásili duben za měsíc televize. nu, mezi novinkami v nabídce jsou i nové televize philips. loni byl nejdiskutovanější model xxpfl6007k, kterého od počátku trápily chyby ve firmwaru. ty byly snad vyřešeny až na konci ročního cyklu - těsně před ukončením prodeje. střední třídu tento rok zastupuje model xxpfl6008k.

a protože zatím není k dispozici mnoho testů, přikládám přeloženou uživatelskou recenzi z německého amazonu:

viz tady: http://www.amazon.de/Philips-55PFL6008K-12-Ambilight-3D-LED-Backlight-Fernseher/dp/B00BWLY0XO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365535573&sr=8-1&keywords=55pfl6008K

autor recenze hodnotí model 42pfl6008k:


"Cítil jsem se, jako neandrtálec, který objevil oheň!"
Vlastně to název již vystihuje: poposije nadšení mého bratra, u kterého jsem televizi zkoušel: Tento televizor je absolutně nejlepší koupě v této cenové kategorii, a přesvědčil všechny na plné čáře.

Prohlížení "Avatara" ve 3D je pak neuvěřitelně intenzivní zážitek z filmu! Ale popořadě:

42palcový Philips 3D Smart LED TV dostával udýchaný pošťák do bytu kvůli velikosti krabice horko těžko, i když televize váží jen 17 kg. Po otevření krabice spadla všem přítomným čelist: Televize je opravdu gigantická a vizuálně jen těžko překonatelná pro svou jednoduchou eleganci a styl. Jedním z důvodů je to, že je prakticky bez rámečku.

Náš nový Philips nyní dominuje obývacímu pokoji, stojan je stabilní a tím bezpečný pro kočky. To je nesmírně důležité, protože kočky jsou prostě zvědavé a někdy se snaží skočit na stolek. Ale televize je opravdu úžasné bytelná!

=== INSTALACE ===
_______________


Philips je našroubován na kovový podklad velký asi 30 cm. Šrouby jsou součástí dodávky. Instalace trvá - i přes třesoucí se ruce a bušení srdce nadšením - jen pár minut.


=== OBSAH BALENÍ ===
_______________


Přiložené doplňky tvoří síťový kabel, dálkové ovládání obsahuje 2 baterie typu AAA, postavec, manuál (ale všechno je intuitivní, takže to není nezbytně nutné), adaptér SCART a komponentní kabel, záruční list a právní a bezpečnostní brožura.

Kromě toho jsou v balení čtyři (!) 3D brýle jsou. Ideální pro příjemné filmové večery s rodinou nebo přáteli.

=== KVALITA OBRAZU ===
_______________


Kvalita obrazu je samozřejmě na televizi to nejdůležitější a u této televize to shnu jedním slovem: GENIÁLNÍ! Displej má 500 Hertz (nativně 100 Hz), také pasivní polarizační technologii 3D a oboustranný Ambilight XL, převede 2D do 3D, a dokonce i jednoduché DVD a Blu-ray jsou pastva pro oči.

Obraz je ostrý, z obou stran. Nezáleží na tom, zda díváte zpředu či zboku. Dokonce ani nepřímé sluneční světlo nevadí. Můj bratr a moje švagrová se dívali na televizi jako přikovaní. Odtud je název recenze, tedy věta, kterou příbuzní vyřkli: "Cítil jsem se, jako neandrtálec, který objevil oheň." Je jen škoda, že nemůžu předat i tón, který měli v hlase ...

== Specifikace ==

Pro všechny ty, kteří chtějí vědět více, zde jsou specifikace:

- Rozlišení: 1920 x 1080p
- 3D: možnost hraní her pro dva hráče na celé obrazovce, 3D nastavení hloubky, konverze z 2D do 3D, 3D Easy
- Poměr stran: 16:9
- Dynamický kontrast obrazovky: 500,000:1
- Vylepšení obrazu: Pixel Plus HD, Micro Dimming, 500 Hz


=== ZVUK ===
_______________


Dokonce i zvuk je velmi dobrý, čistý i při vysokých hlasitostech s dobrými basy: Výstupní výkon (RMS): 20 W (2 x 10 W).
Nicméně, externí zvukový systém je nezbytný pro filmové fanoušky, aby měli dokonalý zážitek z filmů.


=== SPUŠTĚNÍ ===
_______________


Televizor nabízí volbu mezi satelitem a kabelem. Astru našel okamžitě a stanice hledal sám, automatické uspořádání je v pořádku: Na 1, ARD, ZDF na 2, 3 NDR, atd. Programy samozřejmě můžete seřadit.

Provoz je intuitivní.


=== PŘIPOJENÍ ===
_______________


Philips 3D Smart LED TV má mnoho možností konektorů, na které lze připojit všechny druhy zařízení. K dispozici jsou čtyři HDMI - třena pro herní konzole a podobně.

Více:
- 1 Component (YPbPr)
- 1 Scart (RGB / CVBS)
- 3 USB porty
- Anténa IEC75
- Common Interface Plus (CI +)
- Ethernet LAN RJ-45
- Digitální audio výstup (optický)
- Levý / pravý audio vstup
- Výstup na sluchátka
- Servisní připojení

- Bezdrátové připojení: Integrovaná WiFi 11n

=== Externí pevné disky a USB ===
_______________


V současné době ukladáme filmy, fotografie, videoklipy atd. na přenosná datová zařízení. Přes rozhraní USB může být buď fleška nebo externí pevný disk připojený k TV Philips. Každý zdroj je okamžitě rozpoznán.

Přes "Menu" můžete najít jakýkoli zdroj a pohodlně zvolit pomocí dálkového ovládání. Jsme nadšeni!


=== Philips je SMART ... ===
_______________


... a univerzální a ještě má hodně co nabídnout:

- Interaktivní televize: HbbTV (Internet a TV v jednom přístroji)
- SmartTV apps: Catch-up TV, Netflix, on-line aplikace, on-line videopůjčovny, internetový prohlížeč, YouTube
- Sociální TV: Facebook, Skype, Twitter
- Přehled programu: 8-denní EPG

Fotky, filmy nebo hudbu z jiných zařízení (tablety, počítače, notebooky, atd.) můžete streamovat k televizoru a sledovat je tak spolu s rodinou nebo přáteli na velké obrazovce.

S MyRemote App můžete dokonce ovládat televizor přes smartphone nebo tablet.


=== 3D ZKUŠENOSTI ===
_______________


Pro mě osobně je to ohromující! 3D je na televizi malý zázrak! Můj bratr a moje švagrová na druhé straně dávají přednost 2D. Oni pravděpodobně patří k lidem, komu 3D efekty připadají jako stresující.


=== SPOTŘEBA ENERGIE ===
_______________


S rostoucími náklady na energie je to důležitý bod. Přístroj má třídu energetické účinnosti A + +. Roční spotřeba energie 75 kWh je dána faktem, když bude televize zapnutá čtyři hodin denně.

Spotřeba energie v pohotovostním činí méně než 0,15 W.


=== ZÁVĚR ===
_______________


Cena této Philips 3D Smart LED TV se pohybuje ve střední třídě - ale vybavením a obrazem nabízí nejvyšší třídu! Obraz a zvuk jsou výborné. Přístroj je elegantní a elegantní design strhává veškerou pozornost. Ti, kteří milují 3D filmy, mohou nyní zažít čistý filmový zážitek ve svém obývacím pokoji. Vše, co chybí, aby byla iluze perfektní, je čerstvý popcorn a pár lidí, kteří sedí před vámi.

autor hodnotil televizor pěti hvězdičkami z pěti možných

----------------------


přidám ještě jeden komentář, který hovoří i o slabších stránkách televize, které bohužel připomínají neduhy loňských modelů:


Takže .. Mám model 6158k (což je téměř jako 6008k, ale ve speciální edici s 700 Hz místo 500Hz, jinak totožný) po dobu 2 týdnů v 55palcové verze. Musím říct, že jsem velmi nadšený. Design je fantastický. Obraz je úžasný ve 2D (HD) a 3D. SD materiál nesleduji. Philips byl často kritizován pro problematické menu. Bohužel, je to také případ modelů pro rok 2013. Menu už není tolik trhané, musím však říci, že Panasonic modely pracují lépe. Ale protože jsem chtěl Ambilight, bylo mi to jedno. Co mi opravdu mi vadí, je, že televize neumí zvuk DTS. To je něco, co nemohu pochopit. DTS filmy dávám nyní na PS3 nebo připojím přímo PC. Případně, můžete také ještě koupit za 90 eur třeba MMC Western Digital. Ten přehraje všechno. Musíte aktivovat pouze mód Hra. Aby se omezil input lag.
Vnitřní tunery nemohu komentovat, protože používám externí set top box. Vzhledem k chybějícímu zvuku DTS a částečně mizernému Menu jsem nuce odečíst jednu hvězdičku. Pokud tohle Philips opraví v aktualizaci firmwaru, dám 5 hvězdiček.

-----------------------

tady je taky první video serveru what hifi: [video=youtube_share;_QK6DVeFT2w]http://youtu.be/_QK6DVeFT2w[/video]

a tohle je produktový list ze stránek českého philipsu: http://download.p4c.philips.com/files/4/42pfl6008k_12/42pfl6008k_12_pss_ces.pdf

----------------------

nutno podotknout, že televize se začíná prodávat v 55 palcích za cenu kolem 45 tisíc kč, to je srovnatelná částka, na které startovala 6007 loni. teď, když jsou ještě dostupné některé loňské modely, stojí za srovnání i cena, za tuto částku je totiž k mání např. loňská 55pfl8007k, 55pfl7007k je dokonce levnější. důležité je asi napsat, že 6008 má ips panel, 7007 a 8007 pak va panely.
jarry.p (43)|17.12.2013 17:57
Zdravím,

právě jsem si koupil 55PFL6008K. Až na pomalé menu zatím vše OK.
Pokud by jste chtěli cokoliv otestovat, tak se o to pokusím.
milda17 (5)|18.12.2013 10:24
[QUOTE=jarry.p;476365]Zdravím,

právě jsem si koupil 55PFL6008K. Až na pomalé menu zatím vše OK.
Pokud by jste chtěli cokoliv otestovat, tak se o to pokusím.[/QUOTE]

Zdravím,
uvažuji o koupi 60PFL6008S, takže pár dotazů. Z jaké vzdálenosti TV sledujete, jaký máte zdroj signálu? Jak vypadá zobrazeníi SD signálu (DVB-T). Dojde po připojení sluchátek k odpojení reproduktoru, nebo je možný současný provoz sluchátek a reproduktorů?
Děkuji
L.bily (21)|19.12.2013 07:22
Z troch metru, skylink, uz aj hd vysielanie sa mi zda slabe :)) tazko posudzovat, sluchatka neviem
jarry.p (43)|5.1.2014 13:54
Důvod, proč jsem koupil tuto TV byla hlavně nízká cena. Na http://www.dno.cz/led-televize-uhlopricka-51-a-vice/philips-55pfl6008k/ jsem ji dostal za 22.990 Kč (udělali mi cenu, protože mi nemohli dodat Samsunga, co jsem si u nich objednal).
Pozorovací úhly u jsou OK, kontrast, teplota barev a všechny další věci jsem si nastavil k plné spokojenosti, takže s obrazem spokojenost.
Podsvícení je sice nepravidelné, ale v reálném obraze a ani v testovacím to nejde poznat. Ikdyž má TV nízký kontrast, tak jdou vidět všechny odstíny od černé po bílou. Takže základní obraz je zřejmě pro všechny obyčejný lidi dostačující.
Co se ale týče veškerých softwarových vylepšení obrazu, tak jsou popravdě nepoužitelné.
Např "Perfect Natural Motion" sice parádně funguje při scénách, kde se scéna celá pohybuje (například záběr na hory z vrtulníku), ale když se v obraze pohybyje například člověk a zamává rukou, tak to dělá okolo ruky drobné rušivé artefakty, takže tuto funkci jsem vypnul.
Dále funkce "Redukce MPEG artefaktů" jsem také vypnul, protože jsem nezpozoroval její vliv na obraz. "Dynamické podsvícení" vypnuto, protože ve scénách, kde se rychle mění nějaký jasný objekt (například člověk vedle plápolajícího ohně), to nedobře ztmavuje a zesvětluje obraz.
Ve výsledku, jsem vypnul všechny tzv. vylepšení obrazu, takže mi zůstala obyčejná TV. Co jsem ale četl, tak všechna tato "kurvítka obrazu" vypínají všichni fajnšmekři, co si koupili i lepší TV a to i jiných výrobců.
Kromě pomalého menu jsou taky pomalé všechny smart funkce, které jsem stejně ani neměl v úmyslu používat.
Ještě se mi párkrát stalo, že se mi TV zasekla a musel jsem ji vypnout z elektriky. Myslím si, že je to kvůli tomu pomalému menu. Zdá se mi, že jsem TV vždy přehltil příkazy z dálkového ovladače.
K plusům bych vyjmenoval toto:
Spokojenost s pasivní 3D technologií a 4ks brýlí.
Funkce Ambilight, je příjemným zpestřením.
Dálkový ovladač má z druhé strany qwerty klávesnici, což oceníte u některých smart funkcí, jako je brouzdání na webu a další.
55" obrazovka za tuto cenu je super.
Dost dobrý zvuk i basy znějí dobře.
jarry.p (43)|5.1.2014 14:01
Pozorujeme ji ze cca 4,5 až 5m a vzdálenost je to akorát. Menší bych rozhodně nechtěl a vetší taky asi ne. Ze 3m je podle mě hodně blízko. Z těch 5m je SD obraz OK (mám vypnutou funkci pro zostření obrazu), ale jak píše L.bily FullHD zde začíná být nedostatečný :).
Zdroj signálu je DVB-T a DVB-S (skylink přes externí přijímač).

Po připojení sluchátek se zvuk z reproduktorů nevypne a hlasitost zvuku z reproduktorů se ovládá klasicky stále na ovladači, tak jako by sluchátka připojena nebyla. Hlasitost sluchátek se pak musí nastavit extra v menu, což je asi nepohodlné (já sluchátka nepoužívám, takže nevím).
karbaa (3)|7.1.2014 15:20
moje hodnocení i podmínky koupě jsou prakticky stejné. Televizi mám týden, obraz je velmi pěkný design tv také. Pomalé menu by mi ani tak nevadilo, s tím mají problém skoro všechny chytré tv. Nicméně to že stačí abych trochu rychleji mačkal tlačítka ovladače (např. zvýšení hlasitosti) a tv následně spadla (vypla se) je pro mě nepřijatelné. Pomůže vždy jen vypnutí ze zásuvky, ale pak stačí další pro tuto tv příliš rychlá operace a tv opět spadne. Je to shitka a budu ji rozhodně reklamovat.
LordofthePing (55)|7.1.2014 16:44
Tak to je pěkně v rici. Zkoušel si aktualizovat firmware? Nebo bych zavolal na Philips co to jako má bejt, že u TV, u které je doporučovaná cena okolo 50.000,- Kč je takto nevyladěný firmware.
adis007 (20)|7.1.2014 17:42
Pani,


prosim Vas ako ste to mysleli tym ze u tohoto TV je - citujem: ale jak píše L.bily FullHD zde začíná být nedostatečný - to je akoze tak slaby ten obraz?
Na youtube bolo video o velmi pomalom zapinani tejto TV (najma pri prvotnom zapnuti......zevraj sa to da vyriesit nejakym casovym nastavenim aby TV zapla okamzite) ale uz to tam zrejme nie je - asi to vymazali. Aka je Pravda teda?


A mate 55'' alebo 60''? Opat, v nejakom teste som cital ze 55'' ma podstatne lepsi obraz ako 60''.


dakujem
bastlir (3245)|7.1.2014 18:27
[QUOTE=LordofthePing;478729]Tak to je pěkně v rici. Zkoušel si aktualizovat firmware? Nebo bych zavolal na Philips co to jako má bejt, že u TV, u které je doporučovaná cena okolo 50.000,- Kč je takto nevyladěný firmware.[/QUOTE]
To bych naopak vůbec nedělal, protože se evidentně jedná o závadu obvodu "koncáků" a aktualizace by nemusela korektně proběhnout, na čemž by se mohl točit prodavač, aby nemusel uznat záruku. Moje jediná rada - okamžitá REKLAMACE.
LordofthePing (55)|7.1.2014 19:36
Takže myslíte, že to je jen chyba kusu, nebo to takhle mají všechny Philipsky této řady?

Protože o této TV docela uvažuji a tady to by mě docela štvalo.
KamilZ (10277)|7.1.2014 19:37
To není chyba kusu, už to tady dřív někdo popisoval. Prostě je to Philips.
PetanB (29)|7.1.2014 20:29
Nemám sice tuhle řadu ale 42PFL7108K. Pomalé menu mám také. To samé je i první start TV. Možnost nastavit si rychlé zapnutí v menu mám. Je to v OPTIONS - NASTAVENÍ - NASTAVENÍ TV - OBECNÁ NASTAVENÍ - RYCHLÝ START.
Někde na netu byla recenze této TV. V diskusi jsem se autora ptal na tu rychlost menu. Odpověděl, že to není chyba. HW by to TV zvládat měla. Je to prostě vlastnost. Pár restartů jsem už měl taky. I tak bych ji neměnil.
karbaa (3)|7.1.2014 20:36
jasně firmware jsem aktualizoval hned. Shodou okolností se mi před chvílí ozvali z Philpsu, že si mám stáhnout nový firmware...udělal jsem to, přestože to jen ten samý co už tam mám. Podle mě to způsobuje to pomalé menu, nebo špatný hadrware. prostě jak namačkáš na dálkáči něco příliš rychle, tak ta tv nestíhá a spadne. Jinak je to ovšem skvělá a pěkná tv, ale tenhle problém...dnes nemám čas, ale zítra či pozítří ji zkusím trochu prohnat a uvidím. Pokud bude padat i nadále tak mám dvě možnosti- s každým přepnutím čudlíku 1-2 vteřiny počkat, nebo reklamovat...tak pak dám vědět.
adis007 (20)|7.1.2014 20:55
tak som hladal po webe nejake tie recenzie na tuto TV kedze vacsinou si ludia chvalia obraz ale ostatok ide trosk abokom a tak isto ma zaujimavu cenu.

nasiel som viac recenzii ale tato je asi najviac pouzitelna co sa tyka informacii:

http://www.trustedreviews.com/philips-60pfl6008_TV_review_picture-quality_Page-2


Vyzera to tak ze asi to nebude az taka dobra volba - mam v plane najst TV niekde v predajni, vypytat si DO a skusat stlacat tlacitka ako som doposial zvyknuty.
LordofthePing (55)|7.1.2014 23:02
[QUOTE=karbaa;478759]jasně firmware jsem aktualizoval hned. Shodou okolností se mi před chvílí ozvali z Philpsu, že si mám stáhnout nový firmware...udělal jsem to, přestože to jen ten samý co už tam mám. Podle mě to způsobuje to pomalé menu, nebo špatný hadrware. prostě jak namačkáš na dálkáči něco příliš rychle, tak ta tv nestíhá a spadne. Jinak je to ovšem skvělá a pěkná tv, ale tenhle problém...dnes nemám čas, ale zítra či pozítří ji zkusím trochu prohnat a uvidím. Pokud bude padat i nadále tak mám dvě možnosti- s každým přepnutím čudlíku 1-2 vteřiny počkat, nebo reklamovat...tak pak dám vědět.[/QUOTE]

A dělá to, i když by si rychle mačkal přepínání programů (hádám) směrovou šipkou? Protože na tohle jsem zvyklý, rychle listovat programy a kdyby mi to mělo pořád zamrzat...
karbaa (3)|10.1.2014 18:35
ano přesně tak se to chová, blbé je že ne vždycky. Včera i dnes jsem zkoušel všechno možné, 2x mi to spadlo po rychlém použití tlačítek programů a menu(včera) dnes zase samo od sebe na cca 5vteřin a to mám poslední firmware a vypnuté všechny služby které by to mohly ovlivňovat, přesně dle instrukcí z Philipsu a diskuzí. Takže mám půl roku čas na reklamaci, tak pár týdnů počkám a pak ji zřejmě bohužel budu muset reklamovat. Škoda, jinak vážně dobrá TV.
L.bily (21)|10.1.2014 18:47
zaujimave je ze cez DLNA zvuk dts ide, no mohuzial zas titulkom sa nechce, neviem preco to nemozu urobit poriadne
jarry.p (43)|13.1.2014 18:29
[QUOTE=LordofthePing;478788]A dělá to, i když by si rychle mačkal přepínání programů (hádám) směrovou šipkou? Protože na tohle jsem zvyklý, rychle listovat programy a kdyby mi to mělo pořád zamrzat...[/QUOTE]

Tak takhle to nezamrzá. Já mám fw: QF2EU-0.173.44.0, který jsem tam sám nahrál.
Při rychlém přepínání programů i rychlém mačkání volume TV nezamrzne. Manželce to naposledy spadlo, když spustila Quide tv kanálů. TV ale nezamrzla, jen to vyskočilo z průvodce. Mě TV zamrzla, když jsem ihned po spuštění TV (zapnutí do zásuvky a spuštění dálkovým ovladačem) chtěl po ni nějakou náročnou akci v menu. Jinak nic.
Kdyžtak napište co a já to vyzkouším.
jarry.p (43)|13.1.2014 18:35
To bylo trochu přehnané. Když se do TV pustí skutečně FULL HD, tak je obraz brilantní. Je to tak, že stejný film na této 55" TV už není tak jemný (ostrý) jak na mé původní 40" TV. Nic víc :).
goonies (21)|26.1.2014 00:51
zdravím, bere tv i 2TB disky? děkuji.
jarry.p (43)|27.1.2014 17:30
[QUOTE=goonies;480430]zdravím, bere tv i 2TB disky? děkuji.[/QUOTE]
1TB Ano, větší nemám.
goonies (21)|28.1.2014 18:48
[QUOTE=jarry.p;480531]1TB Ano, větší nemám.[/QUOTE]

děkuji a ještě dotaz, kdyz je hd rozdělen na dvě půlky, načte ho tv taky? sem někde četl , že ne, děluji
jarry.p (43)|30.1.2014 20:25
[QUOTE=goonies;480618]děkuji a ještě dotaz, kdyz je hd rozdělen na dvě půlky, načte ho tv taky? sem někde četl , že ne, děluji[/QUOTE]

Tak to mě teda překvapilo, že načte. Připojil jsem do TV svůj systémový disk s notebooku a načetlo to všechny tři oddíly.
goonies (21)|2.2.2014 15:53
Právě, že hodně o této TV uvažuji, hlavně kvůli ambilajtu :), sem někde zase četl, že se tv sama od sebe někdy vypiná atd. jaké teda máte zkušenosti? ještě jsem si všiml že vyšel nový firmware, by mě zajímalo, zda došlo k zlepšení atd, děkuji.
L.bily (21)|2.2.2014 17:26
Ked si kupia prepetovu ochranu tak ide jak ma, ja stym problem nemam
jarry.p (43)|4.2.2014 15:39
[QUOTE=goonies;481099]Právě, že hodně o této TV uvažuji, hlavně kvůli ambilajtu :), sem někde zase četl, že se tv sama od sebe někdy vypiná atd. jaké teda máte zkušenosti? ještě jsem si všiml že vyšel nový firmware, by mě zajímalo, zda došlo k zlepšení atd, děkuji.[/QUOTE]

Ihned jsem si řekl, že musím nový fw zkusit, ale přečetl jsem si tento příspěvek: http://www.philips.cz/c/televizory/6000-series-140-cm-55-palec-easy-3d-dvb-t-c-s-s2-55pfl6008k_12/prd/?st=user&t=awards
a začal jsem váhat :(.
Už jste někdo nový fw zkusil?
L.bily (21)|4.2.2014 15:48
Ja tam mam najnovsi soft, stym dlhym zapinanim je blbost u mkv mu nejde zvuk lebo nepodporuje dts jen ac3 co ti staci ked ztahnes neco
goonies (21)|5.2.2014 19:43
Zdravím, tak sem si ji koupil, dofám, že nebudu litovat a doufám, že firmware bude lepší, jinak prosím jaké je nejlepší nastavení obrazu? co mám kde přesně vše nastavit? děkuji za radu.
L.bily (21)|5.2.2014 20:00
To poznas, kazdemu vyhovuje nieco ine preto to nastavenie tam je
jarry.p (43)|7.2.2014 13:56
Já povypínal všechny ty věcičky na vylepšení obrazu, ale např. tchánovi se poté obraz vůbec nelíbil, protože byl jakýsi "chudý" (vypnuto zvýraznění barev, ostrost, menší kontrast a podobně). Takže skutečně asi záleží na každém.
exfilaex (1)|7.2.2014 19:28
mam tento televizor a na okrajoch,kde je ramik,teda vlastne neni ramik tak na bokoch presvita svetlo,teda presnejsie na bocnych stranach na lavo je to tak menej ale prava strana cela dost svieti pri pozerani dost rusi ma s tym tiez niekto problem mam telku len 2 tyzdne je to na reklamaciu,ci ne?
DSC_0786.JPG DSC_0785.JPG DSC_0784.JPG DSC_0789.JPG
jarry.p (43)|7.2.2014 19:43
[QUOTE=exfilaex;481720]mam tento televizor a na okrajoch,kde je ramik,teda vlastne neni ramik tak na bokoch presvita svetlo,teda presnejsie na bocnych stranach na lavo je to tak menej ale prava strana cela dost svieti pri pozerani dost rusi ma s tym tiez niekto problem mam telku len 2 tyzdne je to na reklamaciu,ci ne?[/QUOTE]
Tak sem právě prozkoumal mou TV a dělá mi to taky. Podle mě to není prosvítání podsvícení, ale odraz světla, který se dostává na hranu skrze vnější ochranou folii tv panelu. Stačí folii na kraji trochu přitlačit a světlo zmizí.
Škoda, že jsi sem tento postřeh napsal, protože teď na to budu muset celou dobu myslet :).
jarry.p (43)|7.2.2014 19:52
Máte k této TV někdo připojený repro pomocí digitálního optického výstupu?
Plánuji koupit Logitech Z-906: http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/logitech-z-906/ a zajímá mě následující:
Když budu přehrávat film z HDD, dostane se na optický výstup prostorový zvuk?
Když pustím film z PC přes HDMI do TV, dostane se na optický výstup prostorový zvuk?
Když budu přehrávat film z HDD, který bude mít audio v DTS (což tv neumí), pošle tento zvuk kodovaně na tento optický výstup?
Když pustím film (DTS audio stopa) z PC přes HDMI do TV, dostane se na optický výstup prostorový zvuk?

Mnohokrát díky za vaše postřehy.
goonies (21)|9.2.2014 15:58
Takže s TV jsem zatím spokojen, podsvětlení je ok, ani jsem to nečekal, ale je rovnoměrné! nastavení je chaotické, ale dá se, vypl jsem všechny kurvítka, ale přesto když pustím film z hd (2TB bere je ok :) ) tak pořád je tam ten efekt telenovely, nevím kde to vypnout i u toho MKV, dále nevím kde se dá při MKV přepnout audio stopa ? no zatím asi tak, jinak taky by mě zajimalo zdali ten dts zvuk pustí tv do zesáku? dík za reakce.
Dalko (124)|11.2.2014 16:30
[QUOTE=goonies;481864]Takže s TV jsem zatím spokojen, podsvětlení je ok, ani jsem to nečekal, ale je rovnoměrné! nastavení je chaotické, ale dá se, vypl jsem všechny kurvítka, ale přesto když pustím film z hd (2TB bere je ok :) ) tak pořád je tam ten efekt telenovely, nevím kde to vypnout i u toho MKV, dále nevím kde se dá při MKV přepnout audio stopa ? no zatím asi tak, jinak taky by mě zajimalo zdali ten dts zvuk pustí tv do zesáku? dík za reakce.[/QUOTE]

Nastavení (a vypnutí kurvítek) je vždy platné pro konkrétní vstup, tak pokud sis obraz nastavil např.v DVB-T módu, pro HDMI (a asi i USB, které moc nepoužívám, mám Xtreamer) si jej můžeš nastavit jinak. DTS passthrough jsem nezkoušel (mám opticky propojený Xtremaer a domácí kino). Zkus si projít nápovědu (modré tlačítko), je tam dost věcí popsaných.

Update: Mrknul jsem do manuálu a píšou, že:
Formát výstupu zvuku
Máte-li systém domácího kina (HTS neboli Home Theatre System) vybavený funkcemi pro zpracování vícekanálového zvuku, jako je například Dolby Digital, DTS® nebo podobné systémy, nastavte možnost Formát výstupu zvuku na možnost Vícekanálový. Je-li nastavena hodnota Vícekanálový, televizor může odesílat komprimovaný signál vícekanálového zvuku z televizního kanálu nebo připojeného přehrávače do systému domácího kina. Máte-li systém domácího kina bez funkce zpracování vícekanálového zvuku, vyberte možnost Stereo.
Postup nastavení Formátu výstupu zvuku . . .
1 – Stiskněte tlačítko Home, vyberte možnost Nastavení a stiskněte tlačítko OK.
2 – Vyberte možnost Nastavení TV > Zvuk > Více možností > Formát výstupu zvuku.
3 – Vyberte možnost Vícekanálový nebo Stereo.
4 – Stisknutím tlačítka Zpět (v případě potřeby opakovaně) ukončete nabídku.

Tak možná to půjde...
jarry.p (43)|12.2.2014 08:32
S tím nastavením obrazu má pravdu. Já si nastavil obraz pro DVBT a zapsal si vše na papír a pak to nastavil extra pro každý používaný vstup včetně USB. Je to sice pakarna, ale později jsem zjistil, že je to velice výhodné.
goonies (21)|12.2.2014 12:05
Díky, už jsem to nastavil i titulky u mkv jsem rozchodil, pouze ty audio stopy nejde přepínat, škoda můj starý samsung to uměl :( jinak zase vyšel nový firmware, zkoušel ho někdo?


[QUOTE=Dalko;482054]Nastavení (a vypnutí kurvítek) je vždy platné pro konkrétní vstup, tak pokud sis obraz nastavil např.v DVB-T módu, pro HDMI (a asi i USB, které moc nepoužívám, mám Xtreamer) si jej můžeš nastavit jinak. DTS passthrough jsem nezkoušel (mám opticky propojený Xtremaer a domácí kino). Zkus si projít nápovědu (modré tlačítko), je tam dost věcí popsaných.

Update: Mrknul jsem do manuálu a píšou, že:
Formát výstupu zvuku
Máte-li systém domácího kina (HTS neboli Home Theatre System) vybavený funkcemi pro zpracování vícekanálového zvuku, jako je například Dolby Digital, DTS® nebo podobné systémy, nastavte možnost Formát výstupu zvuku na možnost Vícekanálový. Je-li nastavena hodnota Vícekanálový, televizor může odesílat komprimovaný signál vícekanálového zvuku z televizního kanálu nebo připojeného přehrávače do systému domácího kina. Máte-li systém domácího kina bez funkce zpracování vícekanálového zvuku, vyberte možnost Stereo.
Postup nastavení Formátu výstupu zvuku . . .
1 – Stiskněte tlačítko Home, vyberte možnost Nastavení a stiskněte tlačítko OK.
2 – Vyberte možnost Nastavení TV > Zvuk > Více možností > Formát výstupu zvuku.
3 – Vyberte možnost Vícekanálový nebo Stereo.
4 – Stisknutím tlačítka Zpět (v případě potřeby opakovaně) ukončete nabídku.

Tak možná to půjde...[/QUOTE]
L.bily (21)|12.2.2014 14:58
Ak date vycekanalovy tak ako by tv nestihala a obcas zvuk sekne a aj u obyc tv vysielania takze nepouzitelne
Dalko (124)|12.2.2014 22:01
[QUOTE=goonies;482091]Díky, už jsem to nastavil i titulky u mkv jsem rozchodil, pouze ty audio stopy nejde přepínat, škoda můj starý samsung to uměl :( jinak zase vyšel nový firmware, zkoušel ho někdo?[/QUOTE]

FW jsem nainstaloval,ale nic zasadniho nepozoruji. Mel by vylepsit SMART TV a par dalsich drobnosti.
goonies (21)|16.2.2014 15:37
Jen takový dotaz, lze vám u MKV z HD přepínat audiostopy? mám firmware 171.51
Marek3191 (38)|6.3.2014 14:52
Měl bych dotaz, opravdu to nepřehrává DTS, protože jsem to zkoušel v obchodě a v pohodě to jelo. Není to jenom záležitost firmware?
jarry.p (43)|6.3.2014 15:55
Já sám nevím, ale dneska jsem si v práci stáhnul zkušební videoukázky, kde je zvuk kodován v Dolby aji DTS. Dneska to vyzkouším a dám vědět, jak to s tím DTS je.
Marek3191 (38)|6.3.2014 17:05
Tak jsem koukal na popis k verzím firmware a DTS rozchodili až od řady 7000 výš, zřejmě jsem teda v obchodě zkoušel 7008. Nemá někdo zkušenosti s řadou 7xxx,8xxx? Jsou s nima taky takové problémy?
jarry.p (43)|11.3.2014 11:21
Tak ohledně DTS:
Filmy s DTS televize sice přehraje, ale zvuk ne. Bohužel ani nepošle dále zvukovou stopu přes HDMI do domácího kina (optický kabel jsem nezkoušel).
Při připojení PC přes HDMI k TV, tak do TV lze pustit pouze stereo. Takže do TV nejde pustit prostorový zvuk z PC. Zkoušel jsem to, kdyby náhodou dokázala TV pustit tento prostorový zvuk do domácího kina.

Dále, když do TV pustím film (zdroj je sat přijímač nebo PC) přes HDMI a k TV je zároveň připojeno domácí kino, které dostává zvuk přes HDMI ARC, tak je tento zvuk značně zpožděn. Tento jev nemusí být chyba, pokud by TV neměla podporovat automatický LipSync.

Pokud ale pustím film přes HDMI nejprve do domácí kina a z něj až pak do TV, tak se mi jeví audio zcela synchronní s video. Což je dáno buď stejným zpožděním zpracování videa na straně TV a audia na straně kina anebo TV podporuje funkci automatický LipSync.

Nemáte někdo nějakou informaci, zda tato TV podporuje funkci automatický LipSync přes HDMI?

Osobně bych chtěl mít veškeré zdroje připojeny přímo do TV a domácí kino si pustit pouze občas. Takhle to ale asi není koncepčně správně, protože se všude píše zapojit všechny zdroje do domácího kina (respektivě u mě AVR zesilovač) a z něj pak pouze jedním kabelem k TV.
Jaký na to máte názor? Jak to máte zapojeno vy?
KamilZ (10277)|11.3.2014 12:20
Samozřejmě vše do AVR a z něj jeden výstup do TV. AVR má na nejvíce používaném zdroji (DVB-S) nastaven HDMI pass-thru, takže DVB-S funguje i při vypnutém AVR. Pokud chci výjimečně sledovat DVB-T a zvuk z AVR, tak na to mám optiku z TV do AVR (HDMI ARC nepoužívám, protože z různých důvodů mám vypnutý CEC).
jarry.p (43)|11.3.2014 14:02
[QUOTE=KamilZ;484228]Samozřejmě vše do AVR a z něj jeden výstup do TV. AVR má na nejvíce používaném zdroji (DVB-S) nastaven HDMI pass-thru, takže DVB-S funguje i při vypnutém AVR. Pokud chci výjimečně sledovat DVB-T a zvuk z AVR, tak na to mám optiku z TV do AVR (HDMI ARC nepoužívám, protože z různých důvodů mám vypnutý CEC).[/QUOTE]

Aha, tak to mockrát díky za radu.
Já mám AVR Harman Kardon AVR 161 http://www.harman-kardon.cz/harman-kardon-avr-161/155.php,
ale nějak zde nemohu najít, které HDMI má pass-thru. Je možný, že zde tato funkce není? :(
KamilZ (10277)|11.3.2014 15:06
"Něco" to umí, ale zřejmě to není úplně ono a nebude to použitelné. Podívej se na návod, strana 34, "HDMI Audio to TV": http://harman-kardon.cz/manual/harman-kardon-avr-171-avr-161.pdf

Onkyo to má tak, že si přímo v menu volíš, které HDMI se při vypnutí "přemostí" na výstup (a při zapnutí na tom vstupu zůstane, nepřepne se zpět na poslední aktivní vstup při vypnutí, což mě neskutečně točí).
Estez (13)|6.5.2014 12:10
Ahoj, mam kratce 55PFL6198K (defacto stejne jako PFL6008K. Vse je zatim OK, testuji co vsechno umi.
Nicmene je tu jedna neprijemnost, ktrerou nevim jak vyresit. Vcera nam zacala TV vypinat do stand-by vzdy po cca 1minute. Zena neco promackala v menu, ale nevi co to bylo. Ja jsem na nic neprisel, tak jsem nakonec preinstaloval TV znovu a bylo po problemu. Tusite nekdo, co je toto funkci a kde se to da presne vypnout (at se vyhnu opetovnemu ladění)?
diky za pomoc.
jarry.p (43)|6.5.2014 18:35
Měl jsem stejný problém. Na ovladači jsme zmáčkli vícero tlačítek najednou a TV se nám vypínala. Stačilo ale vypnout ze sítě a opět zapojit a TV se spravila.