LCD do RD, 46 - 47 palců, limit 18-20k
Dobry den, rodice maji v planu si koupit novou TV. Pravdepodobne by to mela byt LED TV, z duvodu spotreby. Jinak zatim co jsem si procetl se mi nejvic zalibila
Samsung UE46ES6100
od Tv ocekavaji, hlavne ze budou koukat na TV porady z DVB-T a pripadne na ulozene porady na pripojenem HDD disku anebo z nejakeho web archivu. Vzdalenost na divani je cca 3,5-5m z primeho pohledu. Mistnost je dost prosvetlena pokud se nepouziji zaluzie. Aktualne maji jeste starou CRT myslim ze 82cm, Verim tomu ze casem dokazi vyuzit (nebo mozna ja kdyz tam dojedu nejake sitove funkce allshare atd.).
Vim ze limit 18-20 je docela nizky ale bohuzel se neda navysit
Samsung UE46ES6100
od Tv ocekavaji, hlavne ze budou koukat na TV porady z DVB-T a pripadne na ulozene porady na pripojenem HDD disku anebo z nejakeho web archivu. Vzdalenost na divani je cca 3,5-5m z primeho pohledu. Mistnost je dost prosvetlena pokud se nepouziji zaluzie. Aktualne maji jeste starou CRT myslim ze 82cm, Verim tomu ze casem dokazi vyuzit (nebo mozna ja kdyz tam dojedu nejake sitove funkce allshare atd.).
Vim ze limit 18-20 je docela nizky ale bohuzel se neda navysit
DVB-T + vzialenost + rozpocet = plazma aspon 51-55" :)
Spotrebu neries, ak na to nebudes pozerat nonstop.
Spotrebu neries, ak na to nebudes pozerat nonstop.
dobra pojede to treba 5-10 hod denne ale co znam otce tak to dost casto zapina..... nejaky tip na plazmu? Jinak nebude vadit ze je 60% prosvetleno okny kdyz by se vybrala plazma?
sledování deset hodin denně už je docela dost na plazmu, co se týče spotřeby, ale i co se týče vypalování (např.). A prosvětlení je taky v neprospěch plazmy, led jsou lepší za denního světla. Ale cena zase omezuje na plazmu. No, v této velikosti se už o spotřebu docela dost zajímej, protože 300 - 350 W je docela dost. 2-3 kWh denně, to je slušná porcička.
no prave proto bych radeji LED tv, kvuli spotrebe, a ta tech 46 palcu jim vadit nebude kdyz do ted meli 30-35" tak ma nekdo nejaky napad_ vzit toho samsunga co jsem navrhl?
jestli je to pro rodiče, tak bych je vzal na obhlídku obchodu, jestli se jim ta tv bude líbit. osobně bych šel do panasonicu, tak jak jsem šel, 47ET5 je v dobré ceně (17 000), nemá tolik smart volovin, které rodiče nevyužijí. Já se rozhodoval právě mezi et5 a wt50 (no, měl jsem trochu jiný cenový strop). Záleží na tom, jestli jim nebude vadit občasný ne úplně plynulý obraz.
---------- Doplněno v 15:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:15 ----------
možná ještě nějaký sharp a philips, kdyby byly v dobré ceně, ale to je jen okrajově. Philips 7007 je dost dobrej, akorát myslím nad. Sharpy jsem sledoval jen chvilku.
---------- Doplněno v 15:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:15 ----------
možná ještě nějaký sharp a philips, kdyby byly v dobré ceně, ale to je jen okrajově. Philips 7007 je dost dobrej, akorát myslím nad. Sharpy jsem sledoval jen chvilku.
no mozna bych vzal i tuto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tedy vlastne 47ET5E anebo radeji tuoho Samsunge?
já jsem proti korejcům, takže určitě spíš et, ale chce to vidět naživo, jestli to jde. Mrkni na recenze, zvaž cenu a co se bude rodičům třeba líp ovládat (nech si ukázat ovladače), atd. takovou tu user friendliness, aby tě rodiče neposlali někam.
[QUOTE=fik78;452829]300 - 350 W je docela dost[/QUOTE]
a to mas odkial?
Napriklad 51" samsung, ktory spada do cenovej relacie.... a obrazom bude urcite dalej, ako low-end LCD LED. A obzvlast na SD z DVB-T.
Power Consumption
[TABLE="width: 100%"]
[TR="class: odd"]
[TD="width: 230"]Default [Standard] mode (2D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]156 watts[/TD]
[/TR]
[TR="class: even"]
[TD="width: 230"]Default [Standard] mode (3D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]186 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Movie] mode (2D)[/TD]
[TD="align: left"]151 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Movie] mode (3D)[/TD]
[TD="align: left"]196 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Standby[/TD]
[TD="align: left"]1 watt[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51e490-ps43e490-201210112226.htm?page=Performance
a to mas odkial?
Napriklad 51" samsung, ktory spada do cenovej relacie.... a obrazom bude urcite dalej, ako low-end LCD LED. A obzvlast na SD z DVB-T.
Power Consumption
[TD="width: 230"]Default [Standard] mode (2D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]156 watts[/TD]
[/TR]
[TD="width: 230"]Default [Standard] mode (3D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]186 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Movie] mode (2D)[/TD]
[TD="align: left"]151 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Movie] mode (3D)[/TD]
[TD="align: left"]196 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Standby[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51e490-ps43e490-201210112226.htm?page=Performance
[QUOTE=medacek;452857]no ale i tak je to 2 az 3 tolik co LED TV [/QUOTE]
Pri rovnakej velkosti je to tak 1.5 - 2.5x nasobok.
Ono je to celkom usmevne, staci vypnut TV a nepozerat na tie nezmysly (z DVB-T) 10 hodin denne a spotreba je poriesena.
Pri rovnakej velkosti je to tak 1.5 - 2.5x nasobok.
Ono je to celkom usmevne, staci vypnut TV a nepozerat na tie nezmysly (z DVB-T) 10 hodin denne a spotreba je poriesena.
jj stim souhlasim stci to jen vypnout, ale neni to ma vec ale rodicu. ja mam tv jen jako zobrazovadlo. Ale i tak udela par tisic za rok kdyz by meli plasmu, tudiz muj vyber je rozhodnut, beru LED LCD a ted uz vybrat jen model
Rozdiel medzi 150W a 100W spotrebou pri sledovani 10hodin denne (to je extrem) je 1 000Kc/rok.
O kolko vsak musis zaplatit viac, aby si ziskal adekvatne LCD ako je PDP za dane prachy?
Ano, je to vzdy dokola to iste, rodicom je jedno aky je obraz, ale kolko realne platia rodicia za elektriku a ine mesacne vydavky (telefon, a ine hovadiny), ze ich bude trapit 80Kc mesacne (pri 10h denne) naviac? Ved mesacna spotreba v RD na bezne nutne vydavky je prinajmensom 5000Kc, ak nie viac (a to este nikto nejedol). Nasledne si to daj si to do pomeru s novym TV.
O kolko vsak musis zaplatit viac, aby si ziskal adekvatne LCD ako je PDP za dane prachy?
Ano, je to vzdy dokola to iste, rodicom je jedno aky je obraz, ale kolko realne platia rodicia za elektriku a ine mesacne vydavky (telefon, a ine hovadiny), ze ich bude trapit 80Kc mesacne (pri 10h denne) naviac? Ved mesacna spotreba v RD na bezne nutne vydavky je prinajmensom 5000Kc, ak nie viac (a to este nikto nejedol). Nasledne si to daj si to do pomeru s novym TV.
Ta spotřeba se si myslím, že hodně liší. Já se orientuji dle údajů na panasonic, dle standardních technických parametrů.
Maj tam u 50st60 355 W
a u 50et60 113 W
50st50 355 W
47et50 136 W
dívám se na jmenovitou spotřebu. Neříkám, že porovnání mezi výrobci bude jiné, protože mají jinou metodiku. Ale u jednoho výrobce (já opravdu samsung nemusím), bych to bral jako měřítko objektivní. A je celkem jedno, kolik to je v absolutních číslech, pořád ti led vychází na třetinovou spotřebu. Při deseti hodinách denně se tenhle rozdíl už dá poznat.
Dle parametrů, které jsi zadal bych opravdu šel spíš do ledky než plazmy, je to můj názor. A k panasonicu tíhnu.
Maj tam u 50st60 355 W
a u 50et60 113 W
50st50 355 W
47et50 136 W
dívám se na jmenovitou spotřebu. Neříkám, že porovnání mezi výrobci bude jiné, protože mají jinou metodiku. Ale u jednoho výrobce (já opravdu samsung nemusím), bych to bral jako měřítko objektivní. A je celkem jedno, kolik to je v absolutních číslech, pořád ti led vychází na třetinovou spotřebu. Při deseti hodinách denně se tenhle rozdíl už dá poznat.
Dle parametrů, které jsi zadal bych opravdu šel spíš do ledky než plazmy, je to můj názor. A k panasonicu tíhnu.
[QUOTE=fik78;452871]dívám se na jmenovitou spotřebu[/QUOTE]
ako tu uz odznelo, to je nezmysel. Musis pozerat na priemernu spotrebu, pri beznom sledovani. Nie na stitok.
Konkretne TX-P50GT60B ma skutocne namerane hodnoty
Power Consumption
[TD="width: 230"]Pre-calibration [THX Cinema] mode (2D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]184 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Pre-calibration [THX3D Cinema] mode (3D)[/TD]
[TD="align: left"]304 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Custom] mode (2D)[/TD]
[TD="align: left"]179 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [True Cinema] mode (3D)[/TD]
[/TR]
[TD]Standby[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[QUOTE=fik78;452871] protože mají jinou metodiku[/QUOTE]
wtf ? Wattmeter ukazuje cisla rovnako, bez ohladu na vyrobcu :D
ako tu uz odznelo, to je nezmysel. Musis pozerat na priemernu spotrebu, pri beznom sledovani. Nie na stitok.
Konkretne TX-P50GT60B ma skutocne namerane hodnoty
Power Consumption
[TD="width: 230"]Pre-calibration [THX Cinema] mode (2D)[/TD]
[TD="width: 300, align: left"]184 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Pre-calibration [THX3D Cinema] mode (3D)[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [Custom] mode (2D)[/TD]
[TD="align: left"]179 watts[/TD]
[/TR]
[TD]Calibrated [True Cinema] mode (3D)[/TD]
[/TR]
[TD]Standby[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[QUOTE=fik78;452871] protože mají jinou metodiku[/QUOTE]
wtf ? Wattmeter ukazuje cisla rovnako, bez ohladu na vyrobcu :D
Jenom upozorňuji, že jmenovitá spotřeba = maximální spotřeba. A zatímco u LCD bývá poměrně konstantní (závislá na nastaveném jasu), u PDP okamžitá spotřeba závisí na zobrazené scéně, kdy se klidně může stát, že má momentální spotřebu nižší, než LCD (tmavé scény). Naopak, při sledování hokeje nebo maturitních zkoušek, kdy je dominantní bílá barva, je spotřeba PDP mnohem vyšší, než LCD.
průměrné spotřeby v zapnutém stavu:
50st60 180 W
50et60 53 W
50st50 180 W
47et50 68 W
Pořád je to třetinová spotřeba. Ale je to jen jeden z několika parametrů. Dle zadání parametrů bych opravdu volil tu et5(0). Příjemné ovládání. Atd.
50st60 180 W
50et60 53 W
50st50 180 W
47et50 68 W
Pořád je to třetinová spotřeba. Ale je to jen jeden z několika parametrů. Dle zadání parametrů bych opravdu volil tu et5(0). Příjemné ovládání. Atd.
To je uz lepsie, pokial je vsak spotreba jediny parameter (imho nezmyselny), nic sa neda robit .....
V reálnom sledovaní je spotreba LED TV zhruba 1/3 spotreby plazmy. Napr. Panasonic TX-L60DT60 má priemerku 107 W a TX-P60ZT60 má 286 W.
omluva - nevšimol som si, že nie sme vo vlákne o spotrebe.
omluva - nevšimol som si, že nie sme vo vlákne o spotrebe.
tak primarne sem spotrebu nechtel resit tolik ale kdyz budu pocitat , dva nebo tri lidi tu psali ze spotreba je tretinova budu pocitat 80W vs 200W. Za rok spotrebuji 10hod denne * 365 tzn 3650 hodin
tj s LED TV 3650/(1000/80) * cca 5kc za kW vs 3650/(1000/200) * cca 5kc za kW
292kw vs 730kW
1460,- vs 3650,-
takze rocne pres dva tisice na spotrebe a to neni zanedbatelne
tj s LED TV 3650/(1000/80) * cca 5kc za kW vs 3650/(1000/200) * cca 5kc za kW
292kw vs 730kW
1460,- vs 3650,-
takze rocne pres dva tisice na spotrebe a to neni zanedbatelne
Vím, že rodiče mají jiné parametry než kinofilové, atd. Takže je nutné si říct, co jim bude vyhovovat. Taky je právě důležitý dálkový ovladač, aby jim padl do ruky a celkově ovládání tv bylo dost intuitivní. Na druhou stranu např. smart blbůstky by měly asi být minimalizované (můj odhad, třeba je to v konkrétním případě jinak). Já nemám zkušenosti s ovládáním ničeho jiného než panasonicu, mí rodiče mají lg a jsou spokojený. Prostě s nima jít do prodejny, nechat si půjčit ovladač a vyzkoušet to. No, a třeba pro ně dva tisíce ročně navíc za elektriku může být problém. Toť otázka.
a mě se opravdu líbí tato:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a mě se opravdu líbí tato:
Počítáš bez uvažování počáteční investice, správný výpočet: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434789
To je sice hezký, akorát když má puštěnou televizi 10 hodin denně, tak je to už za 4 roky. Když je rozdíl menší než 7 000 Kč, tak je to zase dřív. např. ta cena u té et5 je 17 000 Kč ve 47 palcích. Navíc pro většinu rodin je něco jiného jednorázová investice a potom každoměsíční náklady.
Ale je to jen jeden z mnoha ukazatelů. Pro mé rodiče bych vybíral podle ovládání tv a dálkovém ovladači na prvním místě.
Ale je to jen jeden z mnoha ukazatelů. Pro mé rodiče bych vybíral podle ovládání tv a dálkovém ovladači na prvním místě.
[QUOTE=fik78;452915]Pro mé rodiče bych vybíral podle ovládání tv a dálkovém ovladači na prvním místě. [/QUOTE]
Panasonik ma rovnako (dobre) ovladace pre PDP a LCD, ci nie?
Panasonik ma rovnako (dobre) ovladace pre PDP a LCD, ci nie?
zkus to říct rodičům :)
---------- Doplněno v 21:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:32 ----------
ovladače jsem myslel při porovnávání jednotlivých značek, interface, logika ovládání, jednoduchost, velikost tlačítek,..... Tohle jsou věci, které mě napadají, když bych hledal tv pro rodiče.
---------- Doplněno v 21:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:32 ----------
ovladače jsem myslel při porovnávání jednotlivých značek, interface, logika ovládání, jednoduchost, velikost tlačítek,..... Tohle jsou věci, které mě napadají, když bych hledal tv pro rodiče.
[QUOTE=eldorado09;452893]ST60 je kvalitou obrazu úplne inde ako spomínaná ET séria.[/QUOTE]
Toto je porovnání Plazmy vs LED ? ST,GT jsou přece plazmy ne ? LED mají WT a DT ?
Toto je porovnání Plazmy vs LED ? ST,GT jsou přece plazmy ne ? LED mají WT a DT ?
[QUOTE=fik78;452915]Navíc pro většinu rodin je něco jiného jednorázová investice a potom každoměsíční náklady.
[/QUOTE]
Plně chápu a mohu souhlasit. Interpretace "Plazma má sice vyšší spotřebu, ale zase za ni méně zaplatíte... nula od nuly pojde." nemusí být snadno aplikovatelná na všechny situace a tudíž nemusí být zcela správná.
Např. když někdo dostane TV darem nebo ji sám daruje, když si někdo kupuje novou a kvalitní TV na sklonku produktivního věku s tím, že nechce, aby mu účty za elektřinu poté ukrajovaly zbytečně velké částky z napjatého rozpočtu apod.
To, že se tady teď můžeme společně zasmát, že pro nás pár stokorun či tisícikorun nic neznamená, je vesměs velmi pozitivní, ale nemusí to platit i v budoucnu a pro některé z nás, to bohužel neplatí již nyní.
Nerad bych to tady zbytečně rozvířil - navíc téma o spotřebě již bylo založeno:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34769-lcd-amp-plazma-tv-spotreba-obraz-apod
[/QUOTE]
Plně chápu a mohu souhlasit. Interpretace "Plazma má sice vyšší spotřebu, ale zase za ni méně zaplatíte... nula od nuly pojde." nemusí být snadno aplikovatelná na všechny situace a tudíž nemusí být zcela správná.
Např. když někdo dostane TV darem nebo ji sám daruje, když si někdo kupuje novou a kvalitní TV na sklonku produktivního věku s tím, že nechce, aby mu účty za elektřinu poté ukrajovaly zbytečně velké částky z napjatého rozpočtu apod.
To, že se tady teď můžeme společně zasmát, že pro nás pár stokorun či tisícikorun nic neznamená, je vesměs velmi pozitivní, ale nemusí to platit i v budoucnu a pro některé z nás, to bohužel neplatí již nyní.
Nerad bych to tady zbytečně rozvířil - navíc téma o spotřebě již bylo založeno:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34769-lcd-amp-plazma-tv-spotreba-obraz-apod
lidicky takze nejuzsi vyber bych nechal na:
46" Sharp 46LE730E
16.499,-
-------------------------------------------------------------------------------------
47" Panasonic TX-L47ET5E
18.470,-
-------------------------------------------------------------------------------------
46" Samsung UE46ES6100
18.590,-
46" Philips 46PFL5007K
16.335,-
46" Philips 46PFL5507K
16.500,-
50" Philips 50PFL3807H
17.890,-
napiste mi ktera z nich by byla asi nej at uz obrazove a v cem by zase byla spatna....diky moc... toto je muj finalni vyber....diky
46" Sharp 46LE730E
16.499,-
47" Panasonic TX-L47ET5E
18.470,-
46" Samsung UE46ES6100
18.590,-
46" Philips 46PFL5007K
16.335,-
46" Philips 46PFL5507K
16.500,-
50" Philips 50PFL3807H
17.890,-
napiste mi ktera z nich by byla asi nej at uz obrazove a v cem by zase byla spatna....diky moc... toto je muj finalni vyber....diky