začatečník co se týče projektorů
Dobrý den,potřebuji poradit obraz budu používat na plátně o šířce téměř 3m.Chci si koupit projektor ale nevím jaký,nechci nic drahého tak do ceny 15tisíc.Proč nic drahého z důvodu,že si myslím budou do pár let projektrory 3d u kterých se budou dát použit brýle pasivní jak v kině.Pak projektor za takový vyměním.Zajímalo by mě zda když nebude FUL HD tak ty rozdíly jsou u obrazu 3m opravdu hodně viditelné.Který projektor byste mi doporučili.děkuji Milan
ja mam HDready projektor .. tiez mam uhlopriecku 3m a je to v pohode .. aj DVDcka sa daju pozerat .. i ked teda rozdiel tam je .. pozeram zo 4 metrov ..
Měl jsem benq w710st a koupil jsem benq w1070 a rozdíl tam je ale není to nic obrovského ale radši bych koupil full rozdíl je 5000kc
osobne jsem chtel taky HD ready ale jsem rad ze jsem nakonec koupil fullHD. Mam ted uhlopricku 105" koukam ze 4m a uz na ni si neumim predstavit min nez to fullHD. Promital jsem na zacatku na zed 120" (250cm) a tam si to neumim predstavit uz vubec. Je to o preferencich uz se to tady resilo, na tvem miste bych si nasel obrazek ramecku 1280x720 + 1920x1080 a tam uvidis ten obrovsky rozdil, je to lepsi pro predstavu kdyz to mensi rozliseni natahnes na plochu toho vetsiho co budes muset obetovat. Dat takovou sumu za HDready projektor na 3m uhlopricku...mno nevim na co jsi zvyklej ale podle mne to nebude ono ;) pro mensi uhlopricky proc ne ale 3m! too much...nepises z jake vzdalenosti se budes divat
Pytkin: film se da ve vlaku koukat aj na 3" QVGA displeji, ale to neznamena ze je to pohodlne a prijemne...na 5" fullHD by to bylo o necem jinem ze ;) ale jako nazor to beru...
Pytkin: film se da ve vlaku koukat aj na 3" QVGA displeji, ale to neznamena ze je to pohodlne a prijemne...na 5" fullHD by to bylo o necem jinem ze ;) ale jako nazor to beru...
kultus : ja nemam nic proti fullHD projektorom .. Dnes by som si osobne ine ako FULLHD projektor nekupil (vobec ma prekvapuje , ze ich dakto vyraba) .. Ja ked som si kupoval projektor do noveho domu pred 6 rokmi , tak tento zrovna zlacneli z 65.000 na 29.000 , tak nebolo co riesit .. A ako som pisal .. je to v pohode .. aj DVDcka som na tom pozeral .. tam samozrejme neni taky detail ako pri HD .. ale to je aj o preferenciach .. Mna viac zaujima film , ako jeho technicka kvalita ..
no vsak v pohode, to jsem aj psal ze je to o osobnich preferencich ;) ale kdyz napises, ze v dnesni dobe, kde uz nikoho kdo ma mensi nako 36" fullHD televizor ani neznam, ze je HDready na 120" v pohode aj na DVDcka proste mi to nedalo...dneska jsou ty ceny celkem schopnych fullHD PJ a filmova kvalita (dokonce i BD ripu) nekde uplne jinde a tim nemyslim, ze ten tvuj HDready je spatny...ten muj neni zadna spicka ale pro domaci kino v mistnosti kde nejsou tmave zdi a strop bohate postacuje a ta ostrost obrazu je paradni chce to proste videt. Za mne doplat za fullHD za sebe muzu doporucit epson 3200 trochu drazsi ale ten lens shift stoji za to. Jestli na to nemas prachy tak radeji nic nekupuj podle mne ti to neprinese to co ocekavas a zbytecne vyhodis prachy protoze HDready na 3m se neda srovnat s fullHD i na horsi televizi. Na druhou stranu samozrejme zalezi, jakou kvalitu budes koukat jestli jen DVD nebo 1080p...ja to beru tak, ze kdyz uz PJ zapnu chci si film opravdu vychutnat a proto poustim z 95% 1080p filmy a zbytek sport (TV) nebo 720p kdyz neni fullHD...tim chci rict ze tam nepoustim kazdou kravinu na to mi staci fullHD 17" notebook s prumernym displejem. Samozrejme i mne nejvic musi zaujmout film, ale kdyz uz jsem vrazil 24K do projektoru tak ocekavam i nakou tu kvalitu...
jo urcite keby som si kupoval dnes projektor , tak by som si kupil minimalne 3200vku .. tu som zrovna pred tyzdnom rozbaloval a skusal v praci a je to fajn .. ale je to neskurocna krava .. oproti tomu to moje LG je fiatka 500vka :)
děkuji za reakce koukat budu asi z 4 metrů ale mám obyvák docela velký za sedačkou dál pokračuje kde bude kulečník a kuchyn.prostě z kuchyně k plátnu je to nějakých 10metrů.Jasně ,že nejlepší by bylo koupit FULL HD projektor jen prostě mám strach že za něj dám 20000 a na podzim se objeví 3d projektor za 30 000který bude nabízet i 3D pasivní.Milan
no tak ten projektor prodas co je na tom delam to tak porad, kdybych mel porad na neco cekat a prijde tak krome nabytku a obleceni doma nic nemam. Marketing pracuje a kazdou chvily na nas vybafne nejaka novinka...podivej se na mne 3D je tady uz dlouho a vubec mne to nevzrusuje ;) takze jestli fullHD tak vetsina lidi ti i na jinych forach TW-3200 jako nejlepsi projektor tak do 30-35K velice slusne barvy i bez kalibrace (z krabice) a lens shift v teto cenove kategorii nenabizi zadny...a taky si pohlidej rozsah zoomu. 3200 ma kvalitni objektiv Fuji se zoomem 2.1x ...bohuzel zrejme diky posilujicimu dolaru stoji ve vetsine obchodu kolem 26-28K ja ji kupoval jeste za 24K u tak drahych pristroju se nevyplati delat kompromisy to uz jsem se presvedcil mockrat radeji priplatit neco malo za lepsi stroj se kterym budu spokojeny nez usetrit par tisic a pak litovat...
jo pytkin to je vazne broucek ;) kdyz tu 3200 upevnis ke stropu tak o ni nevis a co jsem videl neni jedina tak velika a tezka...
jo pytkin to je vazne broucek ;) kdyz tu 3200 upevnis ke stropu tak o ni nevis a co jsem videl neni jedina tak velika a tezka...
jj je to supr hlavne kdyz nemas idealni podminky pro umisteni...na druhou stranu kdyz to muzes nalepit prakticky kamkoliv na zed jako ty tak to ani nepotrebujes...ikdyz jsi mozna mel puvodne plan to dat pod strop...na te 3200 je supr to ze ma krome Deep Black technologie prakticky vsechno z vyssich modelu co stali skoro trikrat tolik vc. 12bit barev, kvalitni optiky...atd.
no ja som napred kupil projektor a az potom staval dom .. takze som si kabelaz spravil presne .. ked raz kupim novy projektor , tak to bude zlozitejsie .. uz bude asi na strope ..
Jestli muzu, tak se taky pridam s otazkou. Co projektor a krb? Muzu dat projektor do podkrovi, kde je sikmina, takze jedine rolovaci platno a pak mam takovej druhej obyvak 5x4, kde bych projektoru mohl podridit uplne vsechno, klidne vymalovat na cerno a tam bych dal platno primo na stenu. Ale v tom pokoji je krb a kazdy rok maluju, protoze je mistnost neuveritelne zas.ana. To asi pro projektor dobry neni, co? Nebo by to jen znamenalo castejsi cisteni/vymenu filtru? Pokud by to znamenalo jen tohle, klidne bych do toho sel. Protoze co jsem videl rolovaci platna (fakt je, ze jsem videl asi jen 4), tak vsechna byla zkroucena. Jediny rolovaci platno, ktery bylo rovne bylo platno MW (http://www.mw-screens.cz/) v predvadecim centru Sony, ale to asi bylo tim, ze je porad roztazene. Predem diky. Jo, a jednalo by se o Epson 3200, pokud teda jeste bude v prodeji nez se rozhoupu
jestli bych mel druhy obyvak tak bych se vykaslal na predrazena rolovaci platna...90% z nich se stejne zacne kroutit dokonce i ty elektricka...vetsina lidi co si poridi dum jsou kutilove alespon trochu nebo si umi lecos udelat sami...ja mezi ne nepatrim a prece jsem si udelal pevne platno (tedy jeste neni uplne hotove) z reklamni desky a bledesede matne folie. Pak uz jen staci upevnit na zed. cena za 120" cca 1500,- podivejte se co stoji elitescreen a ani nejsou schopni nabidnout vzorky zdarma na odzkouseni...misto popisu zkus foto vyda za tisic slov ;) jinak mit vlastni mistnost jen pro projektor je sen ktery se mi asi nevyplni...umim si predstavit o kolik by se zlepsil obraz moct vymalovat tmave zdi a strop a zabudovat do zdi 5.1 audio pro lepsi zvuk...ale i tak strci TV do kapsy ;) co se tyce krbu nevidel bych problem pokud nebude primo u nej a nebude krb v provozu teplo ti bude zvysovat hlucnost...s tim epsonem bych moc neotalel.pred vanoci stal kolem 20K ja ho kupoval jeste za 24k a ted ve vetsine obchodu 28K...
Tak fotky. Tady bych musel mit rolovaci platno, ale mohl bych na projektor pichnout i satelit.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tady na tu stenu bych promital, pokud bych dal projektor ke krbu, je to sadrokarton, takze by slo teoreticky promitat i na stenu, ale sem bych asi nedostal satelit a PS3 bych musel prenaset z druheho obyvaku, proste bych to mel tady jen na filmy z PC.
No, a tady je zminenej krb, tady by nekde byl umistenej projektor, a pred dverma nejaky kreslo.
Na tech strankach, co jsem sem daval prodavaji platna i v metrazi. Udelat ram ze dreva a potahnout platnem bych zvladnul snad i ja. :-)
Ta cena jde nahoru pekne, jeste tak mesic stal nejlevnejsi 24, ted 26. Tak nevim, jestli cekat az je nekde budou vyprodavat, protoze uz jsou na trhu docela dlouho nebo po nem skocit nez bude stat 35. :-)
Tady na tu stenu bych promital, pokud bych dal projektor ke krbu, je to sadrokarton, takze by slo teoreticky promitat i na stenu, ale sem bych asi nedostal satelit a PS3 bych musel prenaset z druheho obyvaku, proste bych to mel tady jen na filmy z PC.
No, a tady je zminenej krb, tady by nekde byl umistenej projektor, a pred dverma nejaky kreslo.
Na tech strankach, co jsem sem daval prodavaji platna i v metrazi. Udelat ram ze dreva a potahnout platnem bych zvladnul snad i ja. :-)
Ta cena jde nahoru pekne, jeste tak mesic stal nejlevnejsi 24, ted 26. Tak nevim, jestli cekat az je nekde budou vyprodavat, protoze uz jsou na trhu docela dlouho nebo po nem skocit nez bude stat 35. :-)