rada při výběru 3D televize
Dobrý den,
potřeboval bych trošku poradit při výběru 3D televize.
LG 47LM620S tuto televizi jsem měl 14 a včera jí vrátil z důvodu velikosti a také mi přišlo, že se občas trhá a nejsou hezké rychlé scény ve filmech. Jinak jsem s ní byl spokojený.
Nově bych si chtěl koupit LG 42LM860V. Pročetl jsem tu spoustu článků a chtěl bych aby měla televize panel s 200 mhz frekvencí a dočetl jsem tu na fóru, že většina vyšší řad by to již mít měla, ale nevím jak přesně tato.
Pokud někdo poradí jinou asi tak do max 25 tisíc budu rád
Priority pro výběr nové TV jsem si stanovil následovně.
101 až 107 cm velikost obrazovky
3D chci pouze pasiv - partnerce aktivní vadí na oči (bliká)
Signál mám přes O2 TV a i na té větší předtím byl dobrý
pak koukám na full HD filmy a 3D filmy
Internet,WiDi atd.. moc nevyužiji - vedlejší parametry
jde mi hlavně o kvalitu při koukání na obyčejnou telku a také o 3D technologii a i když vím, že na to budu koukat tak 2x měsíčně tak se mi to zalíbilo a chtěl bych to doma mít.
předem všem děkuji za rady
potřeboval bych trošku poradit při výběru 3D televize.
LG 47LM620S tuto televizi jsem měl 14 a včera jí vrátil z důvodu velikosti a také mi přišlo, že se občas trhá a nejsou hezké rychlé scény ve filmech. Jinak jsem s ní byl spokojený.
Nově bych si chtěl koupit LG 42LM860V. Pročetl jsem tu spoustu článků a chtěl bych aby měla televize panel s 200 mhz frekvencí a dočetl jsem tu na fóru, že většina vyšší řad by to již mít měla, ale nevím jak přesně tato.
Pokud někdo poradí jinou asi tak do max 25 tisíc budu rád
Priority pro výběr nové TV jsem si stanovil následovně.
101 až 107 cm velikost obrazovky
3D chci pouze pasiv - partnerce aktivní vadí na oči (bliká)
Signál mám přes O2 TV a i na té větší předtím byl dobrý
pak koukám na full HD filmy a 3D filmy
Internet,WiDi atd.. moc nevyužiji - vedlejší parametry
jde mi hlavně o kvalitu při koukání na obyčejnou telku a také o 3D technologii a i když vím, že na to budu koukat tak 2x měsíčně tak se mi to zalíbilo a chtěl bych to doma mít.
předem všem děkuji za rady
Za seba mozem odporucit Panasonic tx-l55et5e. 3d pasiv na dobrej urovni, 140cm uhlopriecka. Len si budes musiet doplatit par korun zrejme .
ahoj,
děkuji za radu, ale takhle velkou nechci. Vracel jsem předchozí 120 cm i kvůli velikosti a chtěl bych tak 101 až 107 cm. Zatím bydlíme 1+kk takže na to opravdu není místo.
pardon omylem jsem napsal 101 až 170 :-) správně je 101 až 107
děkuji za radu, ale takhle velkou nechci. Vracel jsem předchozí 120 cm i kvůli velikosti a chtěl bych tak 101 až 107 cm. Zatím bydlíme 1+kk takže na to opravdu není místo.
pardon omylem jsem napsal 101 až 170 :-) správně je 101 až 107
Ahoj.. Aha.. :-) vychýdzal som z tých 170cm :-) .. Aká bude asi vzdialenosť pozerania tv? ak viac ako 2,5m tak by som pri 3d tv zvažoval viac ako 107cm.. Ak menej tak jo.. Tieto panasonici sú aj v menších uhlopriečkach .
vzdálenost bude tak 2.3 metru víc ne.
koukal jsem na recenze na Heurece na ten Panasonic a v hodnocení dopadl hůře než to LG 860 které mám vyhlédnuté.
koukal jsem na recenze na Heurece na ten Panasonic a v hodnocení dopadl hůře než to LG 860 které mám vyhlédnuté.
Najlepšie bude ked si danné tv sám na vlastné oči pozrieš a vyberieš si ten čo sa Ti bude pozdávať viac.. Ja som tiež čítal rôzne recenzie o tv kým som kúpil svoj ale ked som si vyberal a porovnal na vlastné oči, tak som si zvolil ten čo mám a som spokojný.
To LuckyCat: Jak vypadá na té et5e sport (fotbal, hokej). Neni to "mazanice" ? Jsi spokojen i s SD programy ? Mám skylink a na mé 50" staré plazmě to vypadá dobře tak by mě zajímal tvůj názor na ten l55et5e. Chci o něco větší TV což 55" je a jde mi jenom o to zda si nenarazil na něco zásadního. Díky
[QUOTE=burdik;451788]aby měla televize panel s 200 mhz frekvencí [/QUOTE]
sa bude tazko zhanat :-) !!!
sa bude tazko zhanat :-) !!!
Jaja.ptak: ja som spokojny a sledujem na tom vsetko ..Dolezite je tv si spravne nakalibrovat. Najlepsie bude ak si niekde pojde pozriet ako to vyzera a tak sa rozhodnes sam.
LuckyCat: Děkuji. Samozřejmě jsem koukal, ale v těch obchodech mají špatný signál a moc to neříká. Nejsem super náročný, ale nějaké viditelné chyby by mě asi štvali. Teď mám plazmu Panasonic 5 let starou a je HD Ready a obraz se mi líbí. Já se jenom vždy bál u těch LCD/LED toho pohybu. Aby až budu koukat na hokej tak jsem neviděl místo puku kometu a při fotbale aby dresy neběhali za hráčema :-)Díky za tvůj názor.
Treba si zobrať usb klúč prípadne iné medium s nahrávkami ktoré by si chcel vidieť v pohybe na vybranom tv a dať si pustiť.. ;-)
jako vždy jsem nečekal a koupil si LG 42LM860V. Oproti předešlé LG 47LM620S kterou jsem vrátil je to bomba jak v normalu tak i 3D se nedá porovnávat a je o několi tříd výš. těch peněz fakt nelituju
no vidis, ja furt vravim, treba priplatit a clovek je potom spokojny. Ked kupis lacnu vec, tak ta nedostatky seru daleko viac a dlhsie, ako prihodene prachy na vyssi model, to ta prestane trapit hned po zisteni, ze si spokojny.
To ze za vyssi cenu dostanu adekvatni zbozi je pravda odveka a jak se rika, nejsme prece tak bohati, abychom si kupovali levne veci.
Chapu ze pro spousty lidi dneska penize znamenaji hodne a investice 20+tis do TV je pro ne neunosna, ale neni to neco, co by za rok menili a naopak je to neco co denne pouzivaji, tak si myslim se vyplati si neco priplatit.
Chapu ze pro spousty lidi dneska penize znamenaji hodne a investice 20+tis do TV je pro ne neunosna, ale neni to neco, co by za rok menili a naopak je to neco co denne pouzivaji, tak si myslim se vyplati si neco priplatit.
[QUOTE=bavorak;451922]no vidis, ja furt vravim, treba priplatit a clovek je potom spokojny. K[/QUOTE]
Myslíš spokojený třeba jako já, co jsem vysolil těch čtyřicet kolíků za druhý nejvyšší led model a dostal tak za odměnu clouding a mizerný pozorovací úhly v top kvalitě? :)
Myslíš spokojený třeba jako já, co jsem vysolil těch čtyřicet kolíků za druhý nejvyšší led model a dostal tak za odměnu clouding a mizerný pozorovací úhly v top kvalitě? :)
Pozorovaci uhly bych nebral neco jako zasadni problem TV, nebot dopredu vis co kupujes a koukani z uhlu neni priorita.
Clouding jiste zamrzi u vyssi rady za vetsi investici, ale sam dobre vis, ze je to kus od kusu.
V neposledni rade jsi stejne skoncil u plasmy, takze spokojeny jsi :D
Clouding jiste zamrzi u vyssi rady za vetsi investici, ale sam dobre vis, ze je to kus od kusu.
V neposledni rade jsi stejne skoncil u plasmy, takze spokojeny jsi :D
Řeším podobný problém, scháním kvalitní tv s dobrým obrazem.
Chtěl bych led tv,200hz panel, dobrý obraz a nízký input lag, velikost 40-42, cena zhruba 20-25tis.
Zatím jsem vybral:
Samsung ue40es7000 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Panasonic 42wt50 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
LG 860v [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Philips 7007 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zatím jsem viděl pouze samsunga a philipse a obě se mi líbili.¨
Předem díky za pomoc
Chtěl bych led tv,200hz panel, dobrý obraz a nízký input lag, velikost 40-42, cena zhruba 20-25tis.
Zatím jsem vybral:
Předem díky za pomoc
[QUOTE=Pavell007;451924]Myslíš spokojený třeba jako já, co jsem vysolil těch čtyřicet kolíků za druhý nejvyšší led model a dostal tak za odměnu clouding a mizerný pozorovací úhly v top kvalitě? [/QUOTE]
No chybicka se vloudi aj u mercedesu, ze ... ale v principe mas vyssiu sancu na lepsi obraz. Ja som tiez plazmak, ale keby mali LCD porovnatelny "sposob" podania obrazu, tak ta totalna stabilita obrazu sa mi tiez paci. Ale idealna TV neexistuje a ani nikdy nebude. NIKDY!!!
No chybicka se vloudi aj u mercedesu, ze ... ale v principe mas vyssiu sancu na lepsi obraz. Ja som tiez plazmak, ale keby mali LCD porovnatelny "sposob" podania obrazu, tak ta totalna stabilita obrazu sa mi tiez paci. Ale idealna TV neexistuje a ani nikdy nebude. NIKDY!!!
To proto, ze dany Philipes a Sam maji stejny panel a rozdily bys nasel zrejme jen v uzivatelskem profilu/softu a tam bys asi nad Philipesem v porovnani s tim Samem brecel :D
Zminene LG LM860 a WT50 na tom budou take stejne...IPS panel=horsi cerna.
Kazdopadne dobry vyber a vsechny 4 dobra volba= s ani jednim modelem neslapnes vylozene vedle.
Zminene LG LM860 a WT50 na tom budou take stejne...IPS panel=horsi cerna.
Kazdopadne dobry vyber a vsechny 4 dobra volba= s ani jednim modelem neslapnes vylozene vedle.
[QUOTE=Ladys;451926]koukani z uhlu neni priorita.
[/QUOTE]
Při koukání z 2metrů na 46-50 palců jsou už boky z úhlu, čili pro mě to priorita docela je.
Teď spokojený jsem, ale paradoxně s daleko levnější televizí :)
[/QUOTE]
Při koukání z 2metrů na 46-50 palců jsou už boky z úhlu, čili pro mě to priorita docela je.
Teď spokojený jsem, ale paradoxně s daleko levnější televizí :)
Tohle pravidlem rozhodne neni aneb input lag si budes muset zjistit.
Zalezi co je pro tebe dulezitejsi.
Jsite ale najdes nejaky kompromis.
Zalezi co je pro tebe dulezitejsi.
Jsite ale najdes nejaky kompromis.
No tak zatím to vypadá na samsung. Co jsem našel tak lg má vysoký input lag, philips má k ničemu soft a panasonic je dost drahý a input lag má stejný.
Jestli mohu doporučit, tak popis technologie LCD panelů je v češtině pěkně popsán zde:
https://www.svethardware.cz/technologie-lcd-panelu/14465-2
Jinak si stačí do nejmenovaného vyhledavače zadat něco jako "ips vs va panel" a vyběhne spousta odkazů.
https://www.svethardware.cz/technologie-lcd-panelu/14465-2
Jinak si stačí do nejmenovaného vyhledavače zadat něco jako "ips vs va panel" a vyběhne spousta odkazů.
Samsung es7000 je dobra volba co se tyce uzivatelskeho prostredi a obrazu.
Naopak Panasonic wt50 vychazi nejlevneji...o 4tis !!!...pro leckoho jasny argument.
Naopak Panasonic wt50 vychazi nejlevneji...o 4tis !!!...pro leckoho jasny argument.
Jo jo doteď si nadávám, že jsem jí za těch 23k nekoupil, ale byl jsem moc nerozhodnej... a teď už jí mají kolem 26k
[QUOTE=Ladys;451937]Promin, ale jestli se ti "ztraci" z uhlu obraz jiz z dvou metru na 50", tak je opravdu neco spatne. [/QUOTE]
No obraz se samozřejmě neztrácí, ale při sledování v temné místnosti pokud tam byla tmavá scéna, tak boky už neměly tu úžasnou černou a byly zcela jasně šedivější-velmi rušivé to bylo zejména s ohledem na tu cenu, teda :). Ono to je logický, když jsi takhle blízko na tak velkou obrazovku, tak na P/L okraje už koukáš z úhlu. A to pak opravdu stačilo nesedět přesně uprostřed (třeba když jsme se odvážili koukat s manželkou dva a seděli jsme vedle sebe) a ten protilehlý bok byl fakt vyblitej.
Jinak abych taky přispěl k tématu-7000 samsung 42 palců na 3 metry bude super-efekt vyblitejch krajů tímhle poměrem délek odpadá, 3d to má fakt hodně slušný, obraz je ve dne taky excelentní- sice trochu splývají tmavé odstíny-daň za super černou, ale to je spíš patrný při sledování za tmy, kdy se stáhne podsvícení, přes den ok. Silná stránka oproti tomu Panáku, co teď mám, je přehrávání multimédií, z harddisku mi to přehrálo snad každý mkv, to u Panasonicu je slabší, tam mi to tak 20 procent nevezme.
No obraz se samozřejmě neztrácí, ale při sledování v temné místnosti pokud tam byla tmavá scéna, tak boky už neměly tu úžasnou černou a byly zcela jasně šedivější-velmi rušivé to bylo zejména s ohledem na tu cenu, teda :). Ono to je logický, když jsi takhle blízko na tak velkou obrazovku, tak na P/L okraje už koukáš z úhlu. A to pak opravdu stačilo nesedět přesně uprostřed (třeba když jsme se odvážili koukat s manželkou dva a seděli jsme vedle sebe) a ten protilehlý bok byl fakt vyblitej.
Jinak abych taky přispěl k tématu-7000 samsung 42 palců na 3 metry bude super-efekt vyblitejch krajů tímhle poměrem délek odpadá, 3d to má fakt hodně slušný, obraz je ve dne taky excelentní- sice trochu splývají tmavé odstíny-daň za super černou, ale to je spíš patrný při sledování za tmy, kdy se stáhne podsvícení, přes den ok. Silná stránka oproti tomu Panáku, co teď mám, je přehrávání multimédií, z harddisku mi to přehrálo snad každý mkv, to u Panasonicu je slabší, tam mi to tak 20 procent nevezme.
Nehazel bych jak rikas vyblite rohy do jednoho pytle.Opet je to o tom zda TV trpi na clouding vice ci mene.
A ty 2 metry u 50" neni nijak blizko, resp uhel cca 15°.
A ty 2 metry u 50" neni nijak blizko, resp uhel cca 15°.
[QUOTE=Pr3d1t0r;451927]Řeším podobný problém, scháním kvalitní tv s dobrým obrazem.
Zatím jsem vybral:
Předem díky za pomoc[/QUOTE]
já mám od včera to 860v ve 42 palcích a fakt ukazuje super. koukal jsem večer na fotbal a bylo to super. Potom jsem zkoušel 3D avatara a oproti předchozí to bylo o několik tříd jinde (výš). Chtěl jsem pouze pasivní 3D tak jsem na Samsung ani nekoukal.
asi sem měl štěstí, ale žádný clouding jsem nepozoroval a jelikož jsem k tomu vzal i prodlouženou záruku na 5 let tak doufám, že vydrží dlouho.
Zatím jsem vybral:
Předem díky za pomoc[/QUOTE]
já mám od včera to 860v ve 42 palcích a fakt ukazuje super. koukal jsem večer na fotbal a bylo to super. Potom jsem zkoušel 3D avatara a oproti předchozí to bylo o několik tříd jinde (výš). Chtěl jsem pouze pasivní 3D tak jsem na Samsung ani nekoukal.
asi sem měl štěstí, ale žádný clouding jsem nepozoroval a jelikož jsem k tomu vzal i prodlouženou záruku na 5 let tak doufám, že vydrží dlouho.
[QUOTE=Ladys;451952]Nehazel bych jak rikas vyblite rohy do jednoho pytle.Opet je to o tom zda TV trpi na clouding vice ci mene.
A ty 2 metry u 50" neni nijak blizko, resp uhel cca 15°. [/QUOTE]
No já nemluvím o cloudingu, to byla další věc, ale o vlastnosti lcd matice, že prostě z boku trochu podsvítá-a vzhledem k tomu, že jinak ten samsung tu černou dotáhnul daleko a napřímo je fakt super, tak je o to víc vidět na těch bokách. Bylo to daleko rušivější než na mý předchozí C750, kde ta černá jako taková nebyla úplně absolutní, takže mírné šednutí boků se v tom ztratilo...
Jinak teda si myslím že 2 metry na 50 palců je nejblíž, abys ješ neviděl strukturu obrazu...
A ty 2 metry u 50" neni nijak blizko, resp uhel cca 15°. [/QUOTE]
No já nemluvím o cloudingu, to byla další věc, ale o vlastnosti lcd matice, že prostě z boku trochu podsvítá-a vzhledem k tomu, že jinak ten samsung tu černou dotáhnul daleko a napřímo je fakt super, tak je o to víc vidět na těch bokách. Bylo to daleko rušivější než na mý předchozí C750, kde ta černá jako taková nebyla úplně absolutní, takže mírné šednutí boků se v tom ztratilo...
Jinak teda si myslím že 2 metry na 50 palců je nejblíž, abys ješ neviděl strukturu obrazu...