Samsung UE32ES5500 se nemůže připojit k internetu
Samsung UE32ES5500 - se nemůže připojit k internetu. Píše "Připojeno k pevné síti ale nikoli k internetu". TV je propojena kabelem k routeru.
Připojení k internetu mám realizováno přes router (počítač i televize ve společném routeru). Když vlezu do nastavení routeru (nastavení DHCP), vidím připojený PC i TV - každé zařízení s jinou IP adresou. Zkoušel jsem automatické nastavení IP adresy i její ruční zadání. Obojí bez úspěchu. PC funguje, TV se nepřipojí k internetu...
v čem může být ještě problém?
Připojení k internetu mám realizováno přes router (počítač i televize ve společném routeru). Když vlezu do nastavení routeru (nastavení DHCP), vidím připojený PC i TV - každé zařízení s jinou IP adresou. Zkoušel jsem automatické nastavení IP adresy i její ruční zadání. Obojí bez úspěchu. PC funguje, TV se nepřipojí k internetu...
v čem může být ještě problém?
Zkusit ping z PC na TV (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434511 )
Pokud nepojede, tak je něco hodně špatně. Pokud pojede, tak v TV zkontrolovat, že je správně nastavena maska, brána a DNS server (nastavení musí být stejné jako v PC, musí se lišit pouze v IP adrese). Pokud to bude OK, tak jsou dvě možnosti:
- Samsung vypadnuly serveru, proti kterým to TV zkouší
- máš nějak blokovaný provoz na routeru (jaký přesný typ routeru máš)?
Pokud nepojede, tak je něco hodně špatně. Pokud pojede, tak v TV zkontrolovat, že je správně nastavena maska, brána a DNS server (nastavení musí být stejné jako v PC, musí se lišit pouze v IP adrese). Pokud to bude OK, tak jsou dvě možnosti:
- Samsung vypadnuly serveru, proti kterým to TV zkouší
- máš nějak blokovaný provoz na routeru (jaký přesný typ routeru máš)?