Jakou 3D LED TV?
Zdravím všechny, mám velké dilema. Chtěl bych si pořídit novu 3D LED televizi a potřeboval bych poradit. Chci aby měla dobře zvládnutý pasivní 3D, uhlopříčku v rozmezí od 90 do 100, intergovanou Wi-fi...popřípadě Wi-fi ready a cena aby se pohybovala do 14.000 Kč. Značka nezáleží, ale uvažuju o LG, Philips, nebo Samsung. Pokud by mi někdo poradil bdu moc rád. Protože při hledání na internetu jsem narazil na pár dobrých kousků od LG, ale názory se liší, tak nevím. :-) Prosím poraďte, děkuju.
Tak si škrtni Samsung, pasivní 3D nedělá.
42LW5500, TX-L42ET5E
Každopádně požadavek na 3D na prvním místě a max. 100cm je trochu (více) úlet.
42LW5500, TX-L42ET5E
Každopádně požadavek na 3D na prvním místě a max. 100cm je trochu (více) úlet.
Ok Samsunga škrtám, proč myslíš, že je to úlet? No já ti to řeknu takhle, ve 3D se zase až tak nevyznam, ale četl jsem, že u několika typu televizi to 3D je nějaký divný, že jdou vidět při ohybech postav nebo objektů nejrůznější cmouhy. Např. Když je fotbal a pohybuje se balón, jdou za nim vidět divný pruhy a v podstatě je z něj kometa, která lítá po obrazovce, tak se nechci unahlit.
To si s něčím pleteš tu kometu, ale je logický, že na hranách objektů - když se vzájemně překrývají, tak vznikají různé "nedokonalosti" - uvědom si, že je to jenom stereoskopie. A nevím jak to myslíš s tím fotbalem - ono se někde vysílá fotbal ve 3D? jestli myslíš konverzi, tak na to rychle zapomeň - to je úplně k ničemu - nefunguje to a nikdy nebude ...
Zrovna s tím fotbalem sem to viděl u jedny telky LG 32LM620S když sem se šel na ní mrknout do elektra. Nomrlane jsem viděl jako kdyby ten míč měl zá sebou ohon jako kometa, jestli to měli nějak blbě nastaveny nevím, ale pidil sem se po tom na netu a zrovna tenhle typ televize údajně s tím pohyblivym obrazem u dosti věci má problém. A to jsem zrovna o ní uvazoval. Ale tak to může být i tím, že na 82 cm telce to 3D není prostě ono, nebo nevím. :-)
Pri sledovaní 3d je dôležitá kvalita videa ktorú pozeráš (dôležitejšia ako pri 2d) Ak si ten fotbal pozeral s nekvalitným signálom (napr.SD), tak to je potom jasné.. Ťažko Ti poradiť v tomto smere. Najlepšie urobíš ak pobeháš predajne alebo niekoho kto má tv s pasivnym 3d a tak si vyberieš.. Ja osobne mám l55et5e a s 3d som viac než spokojný a určite by som to nevymenil za aktívne 3d ktoré som skúšal v predajni a u kamaráta a nepozdávalo sa mi to .
veľkosť obrazovky ak to má naozaj slúžiť občas aj na 3D obraz tak 47" a viac. To asi do 15k nezoženieš, takže na 3D sa vykašli a vyberaj telku s čo najlepším obrazom pre tvoje oči.
Som ťa nepotešil ale 3D na obrazovke 90cm znamená sedieť "s nosom" na obrazovke. Niekedy je menej viacej.
Som ťa nepotešil ale 3D na obrazovke 90cm znamená sedieť "s nosom" na obrazovke. Niekedy je menej viacej.
Já si myslím, že když už tak 106 např, by mohla bohaté postačit, mám malý pokoj, takže zase takovou mega velkou telku nepotřebuju. Ale díky kluci za názory, tohle přesně potřebuju. A co takovy LG 42L620S? Zda se mi dost slušná a navíc zá dobrý peníze.
LG 2012 modely pod LM860 a sport nejdou moc dohromady, přečti si vlákno o 660: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31777-Lg-47lm660s
Vyber úhlopříčku např.: -39,40,42, cenu - 14tis. a neřeš 3D
Pokud něco "jenom" 50Hz - tak koukni na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - o 100% lepší volba než LG 6 - pokud teda nevadí, že není 3D
Pokud něco "jenom" 50Hz - tak koukni na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - o 100% lepší volba než LG 6 - pokud teda nevadí, že není 3D
Dobře, já sport vidět osobně nemusím vůbec, uvedl jsem to jako příklad. ;-) prostě do svýho menšího pokoje dostaneu max tak 106 cm telku, víc ne a stejně zase tolik peněz nemam. Pár kamosu co maji 82 až 99 cm televize mi říkali, že to 3D zase tak špatný není, jen na ty telce je to zbytečně menší, což priznavama. Na 99 cm si myslím, že by mi to bohaté postacilo. Sem úplně lajk a myslím si, že v tom velký expert nejsem. Takže by mi postacilo nakonec od 90 do těch 106. :-) jo a to 3D fakt chci.
---------- Doplněno v 11:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:53 ----------
Si stejně myslím, že bych z toho 3D v telece byl asi tak jako tak hotovej, protože jediný skvělý 3D sem zatím viděl jen v kině. Jen na jednom filmu mimochodem. ;-) a LG mě děsí jen v tom, že všude píšou, jak má složitý ovládání a že nejsou smazat nadbytečný kanály, to fakt jako u LG nejde jo? U některých typu
---------- Doplněno v 11:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:53 ----------
Si stejně myslím, že bych z toho 3D v telece byl asi tak jako tak hotovej, protože jediný skvělý 3D sem zatím viděl jen v kině. Jen na jednom filmu mimochodem. ;-) a LG mě děsí jen v tom, že všude píšou, jak má složitý ovládání a že nejsou smazat nadbytečný kanály, to fakt jako u LG nejde jo? U některých typu
Taky bych chtel mit takove nadseni z neceho, co behem paar zhlednuti vyprcha :D
Ale vyzkousej a uvidis, ono je stejne dnesnich TV bez 3D jako safranu.
Ale vyzkousej a uvidis, ono je stejne dnesnich TV bez 3D jako safranu.
No upřímně co ti budu povídat, když jsem ochotný si několikrát pouštět BD film, tak to už o něčem svědčí. Hele je třeba možný, že mně časem 3D omrzí, ale i kdyby, furt je prostě lepší ho v tý telce mít jako příjemný bonus navíc. :-)
to že má LG složité ovládání sem četl na několika forech, tak já nevim co je na tom pravdy. :-) Stejně tak, že nejso vymazat a uspořádat kánaly dle mýho
Ak sa Ti páči 3D tak si ho určite zadováž. Ja mám 3D tv už niekoľko mesiacov a dobrý 3D film si vždy rád pozriem ako aj ostatní členovia mojej rodiny. Musí byť ale film alebo danné videl dobre spravené a tv dobre nastavený a nedáš si 3d za nič, uvidíš. Nedávaj sa na to, že je to hlúposť ktorá omrzí. Ako si písal, je dobré mať niečo ako bonus k tv ako to nemať.. Tie prachy za to stoja . Väčšiu uhlopriečku by som ale odporučil .. Je ale na Tebe ako sa rozhodneš... K tomu LG.. Kamarát má LG neviem aký model ale je to lcd 3d a myslím že 107cm veľkosť. Ovládanie na ňom sa mi veľmi páčilo. Len mieril na obrazovku a tým pohyboval kurzorom a klikal podobne ako svetelnou pištoľou čo sa používalo pri hrách :-) pohodlné a rýchle, asi naj ovládanie čo som na tv videl .
LuckyCat: Ty máš tuším ET5 od Panasonicu - když koupí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] místo té LG 6. řady, tak to bude myslím podstatně lepší volba ... - 100Hz panel vs. 50Hz
[QUOTE=LuckyCat;451426]Kamarát má LG ....Ovládanie na ňom sa mi veľmi páčilo. Len mieril na obrazovku a tým pohyboval kurzorom a klikal podobne ako svetelnou pištoľou čo sa používalo pri hrách :-) pohodlné a rýchle, asi naj ovládanie čo som na tv videl .[/QUOTE]
= ovládanie Magic remote control - dá sa dokúpiť ku každému modelu LG (obsadí jedno USB).
- ovládanie u LG je také aké je, niekomu jednoduché a inému zložité. Mne osobne chýba v quick menu možnosť zapnúť/vypnúť Truemotion (pre šport ho používam, pre zvyšok programov naopak vypínam a vždy musím do menu-obraz-nalistovať true motion-vyp)
- programy vymazať zo zoznamu sa u LG nedajú pre satelitný tuner zo základného menu. Dá sa len vytvoriť FAV list a tam si to poukladať. alebo stiahnuť setting na USB pokiaľ to modely 2012/3 umožňujú a tam editovať.
- na 3D nemusíš byť expert alebo tomu rozumieť - na to potrebuješ oči. Tam zistíš že na malej obrazovke je to také čudné...
= ovládanie Magic remote control - dá sa dokúpiť ku každému modelu LG (obsadí jedno USB).
- ovládanie u LG je také aké je, niekomu jednoduché a inému zložité. Mne osobne chýba v quick menu možnosť zapnúť/vypnúť Truemotion (pre šport ho používam, pre zvyšok programov naopak vypínam a vždy musím do menu-obraz-nalistovať true motion-vyp)
- programy vymazať zo zoznamu sa u LG nedajú pre satelitný tuner zo základného menu. Dá sa len vytvoriť FAV list a tam si to poukladať. alebo stiahnuť setting na USB pokiaľ to modely 2012/3 umožňujú a tam editovať.
- na 3D nemusíš byť expert alebo tomu rozumieť - na to potrebuješ oči. Tam zistíš že na malej obrazovke je to také čudné...
Ještě jednou díky za tipy, aspoň tu krásně vidím pro a proti, mrknu na ten Panasonic. Jen sem nepochopil informaci 100 hz je Panasonic a ta LG 6 je 50hz panel?
ked je to 3D telka, tak to urcite nebude 50hz panel .. panasonic ma tiez svoje muchy .. najlepsie je si to ist kuknut do predajne a vybrat si podla vlastnych kriterii ..
Souhlas, rozhodně je lepší si to v realu vyzkouset, ale určitě pokazdy když sem si kupoval nejakou elektroniku, mrknul sem nejdřív na net a pak až zašel do obchodu, kde mi stejně řekli, že tenhle model nemají.;-)
Sveho casu kdyz zacinalo 3D v TV, tak se vsude psalo za panel musi byt minimalne 400Hz a dneska na to frci stohercovky jako nic.
Ja jsem taky nepsal a neuvadel zadnou TV ze tomu tak bylo....jen ze se o tom psalo.
Vsichni vime, ze v LCD se dela max 200Hz.
Vsichni vime, ze v LCD se dela max 200Hz.
A především tu řešíme pasivní 3D, u kterého obnovovací frekvence nehraje absolutně žádnou roli. Nebo snad ne?
Dnes som si po dlhom čase pustil playstation na tv a zistil som, že pokiaľ nemám zapnutý obrazový mod Hry, tak hry idú málinko opozdene. Tak isto aj ked som zo srandy prepol na 3D konvertovanie počas hry to šlo kúsok opozdene. Na obrazovom mode HRY a bez 3D to ide tak ako má.. Snáď budú tieto informácie niekomu užitočné.
[QUOTE=tdlmarek;451610]A především tu řešíme pasivní 3D, u kterého obnovovací frekvence nehraje absolutně žádnou roli. Nebo snad ne?[/QUOTE]
U LG "systému" 1080/3D pasiv zrejme musí byť 100Hz?
Keď sa nemýlim tak zjednodušene povedané
- aktívna technologia zobrazuje obrázky v postupnosti: ľavé oko 1920x1080 - pravé oko 1920x1080 - ľavé oko 1920x1080...., t.j. musí byť dvojnásobná frekvencia 2D obrazu
- pasívna technologia zobrazuje obrázky v postupnosti: obe oči 2x1920x540 - obe oči 2x1920x540, t.j. znížené rozlíšenie pre každé oko a rovnaká frekvencia ako 2D obraz
- pasívna technologia LG zobrazuje obrázky takto: obe oči nepárne riadky t.j.2x1920x540 - obe oči párne riadky 2x1920x540 - obe oči nepárne riadky 2x1920x540, t.j. musí byť dvojnásobná frekvencia 2D obrazu. Preto u 3D zobrazenia je vypnuté TrueMotion
U LG "systému" 1080/3D pasiv zrejme musí byť 100Hz?
Keď sa nemýlim tak zjednodušene povedané
- aktívna technologia zobrazuje obrázky v postupnosti: ľavé oko 1920x1080 - pravé oko 1920x1080 - ľavé oko 1920x1080...., t.j. musí byť dvojnásobná frekvencia 2D obrazu
- pasívna technologia zobrazuje obrázky v postupnosti: obe oči 2x1920x540 - obe oči 2x1920x540, t.j. znížené rozlíšenie pre každé oko a rovnaká frekvencia ako 2D obraz
- pasívna technologia LG zobrazuje obrázky takto: obe oči nepárne riadky t.j.2x1920x540 - obe oči párne riadky 2x1920x540 - obe oči nepárne riadky 2x1920x540, t.j. musí byť dvojnásobná frekvencia 2D obrazu. Preto u 3D zobrazenia je vypnuté TrueMotion