Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výběr kamery pro potřeby interního TV okruhu v lázních v ceně do 20K

jezecekMistek (13)|22.3.2013 19:00
Dobrý večer. Vím že je zde podobné téma xkrát, přesto mám specifické požadavky, které podrobněji rozepíši dále, proto bych zkušené členy fóra rád požádal o návrhy pro výběr kamery. Jak jsem již uvedl v nadpise, půjde o kameru pro natáčení materiálu pro interní TV okruh v lázeňském zařízení.
Bude sloužit pro natáčení záběrů z vernisáží výstav, dalších kulturních událostí v lázních, točení reportáží o lázeňských procedůrách a podobně.
Záběry budou dále zpracovány, a jak jsem uvedl, poté vysílány v TV okruhu(hotelový mód).

Obsluhující budu zřejmě převážně já, stejně jako budu zpracovávat video. Nějaké menší zkušenosti mám. Zatím jsem natáčel Sony Handycamem DCR-HC23. Dnes byl ředitelem schválen nákup kamery pro výše uvedený účel. Protože budu hlavním uživatelem procházím různé recenze a rady. Toto vlákno mi bude sloužit jako další rádce.

Teď pár konkrétnějších info k zůžení výběru:
1. Ač je kamera pro firmu, stále bude rozhodovat cena, situace v lázeňství je napjatá, i u nás se propouštělo, proto musím i cenu daného přístroje držet v mezích. Dovolím si tedy dát dvě kategorie a s nimi i limit do 10K a do 15K.
2. Vím že by se mi hodilo možnost připojení externího přisvětlení(budu točit často v interiérech), a nebo i možnost externího mikrofonu.
3. někde na fóru(myslím, že zde) byly preferovány kamery Canon, pak Sony a až pak Panasonic, JVC a další ceny. Já se kloním k prvním dvěma výrobcům.
Myslím že na hledáčku v této cenové relaci nemá vůbec cenu trvat.

Proto poprosím o Vaše tipy. Eventuelně odkazy na recenze těchto kamer.
Díky za každou reakci.
joeh (1358)|22.3.2013 20:44
- od Sony - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

- od Canon - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
joeh (1358)|22.3.2013 20:58
Ak by šefinko pridal nejaku kačenu, skukni Canon HF-G10 /25/ a Sony CX 7xx
jezecekMistek (13)|22.3.2013 21:17
Děkuji za oba příspěvky. Bohužel jsem zjistil, že více než jsem napsal určitě nepřidá. Kolegyně co s ní spolupracuji a včera dojednala schválení koupě kamery, si řekla jen o limit cca 10K, takže navýšení o řádově víc Kilo prostě neprojde.
Já osobně bych raději šel do Canonu. Už proto, že v práci máme zrcadlovku od Canonu(bohužel bez možnosti natáčet video). Ještě než jsem tady napsal mi padla do oka tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] vím, že nesplňuje vše co jsem psal výše, ale je to myslím docela slušná volba. Ač tou M56 jste mi nasadili brouka do hlavy.
joeh (1358)|22.3.2013 21:30
- m506 v pohode. A že vaša zrcadlovka nemá videorežim - netreba smutit. /autofocus, stabilizácia minus/. Mám Canon 7D a na pár minut videa sa nadrem ako mulica.
jezecekMistek (13)|22.3.2013 21:33
Díky za odpověď. Jo také si myslím, že na to natáčení by byla lepší rovnou kamera.
Ještě jsem nehledal, ale chci se podívat po nějakém příslušenství. Dá se někde zjistit co by k oběma Canonum šlo a co ne?
joeh (1358)|22.3.2013 21:50
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HD/LEGRIA_HF_M506/ klikni na prislušensto. Wide predsádka by sa určite hodila, pneváč tieto malé kamerky Canon začínaju na 43mm
jezecekMistek (13)|22.3.2013 22:05
Tak díky za info. Musím teď předložit požadavek a uvidíme jak dopadneme.
Na kolik ta předsádka může přijít? Už vidím ceny, no tak to by mě šéfík poslal asi na pracák ;)
joeh (1358)|22.3.2013 22:13
- značkové predsádky su drahé, to je fakt, skus na nete bazár a altern. výrobcov
jezecekMistek (13)|22.3.2013 22:18
Určitě se podívám. Ale jsem už rozhodnut tuto kameru dát do svých požadavků. V daném cenovém rozsahu okolo 10K asi v Sony kamerách nenajdu lepší alternativu.Nebo ano? Vím, že některé web obchody mi tam podstrkují jako alternativu různé tipy, třeba jen o 500 dražší ale pochybuji, že by byly fakt lepší
joeh (1358)|22.3.2013 22:49
Výborné video i stabilizátor má od Sonyho foťák - http://www.sony.cz/product/dsc-h-series/dsc-hx20v je to skutočne dobrá alternatíva v tej požadovanej cene.