Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Ariva 252Combo

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Je mi to velice líto, že po delší době musím uveřejnit negativní posudek pro nějakou Arivu, ale díky laskavosti uživatele Kostíka, který mi zapůjčil satelitní přijímač Ariva 252Combo (má DVB-T2 tuner) jsem měl možnost potvrdit, že firmware V1.22B5 (i patch) pro tento typ Arivy má mimořádně závažnou chybu !
    Neumí správně pracovat s databází userdb a proto jsou s ukládáním a nahráváním zálohy (souboru backup.abs) a úpravami v Ali Editoru problémy.
    Nicméně jsem vyzkoušel funkční postup - viz další příspěvek...

    Při té příležitosti jsem změřil spotřebu energie (bez DVB-T) - v běžném provozu činila 9 až 10 W.
    Ve Standby méně než 1 W.

    A abych nezapomněl - i u této Arivy je třeba vkládat USB Flash disk obráceně...

    Doufám, že náprava bude provedena co nejdříve a tohle vlákno bude poté možné smazat...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 27-03-2013 v 16:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Jak natáhnout setting :
    Protože tohle fw V1.22B5* pro Arivu 252Combo má chyby (nesprávně pracuje s databází userdb), je potřeba při natahování settingu postupovat poněkud nestandardně takto :
    1. Setting nahrajeme přes Allcode+bootloader
    2. Zadáme Výrobní nastavení (tím se nám do chybné databáze userdb přesune správná databáze defaultdb)
    3. Projdeme celé Menu Arivy a přes DO opravíme to, co není správně.

    Podobně můžeme používat i soubor backup.abs po úpravě v Ali Editoru - (je třeba jej z Ali Editoru uložit na flešku i jako defaultdb !!!).

    Proto jsem také na stránce se settingy znovu přidal i setting pro Arivu 252Combo.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 27-03-2013 v 16:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Objevila se recenze na Arivu 252Combo zde :
    http://www.digizone.cz/clanky/fergus...s2-a-dvb-t-t2/

    O výše uvedené chybě není v recenci žádná zmínka - nechápu to...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 27-03-2013 v 16:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    O jakou chybu se ma jednat?
    Kdyz uvadis spotrebu, mohl bys prispevek aktualizovat i o srovnavaci hodnoty a take informaci, cim jsi meril tu nizkou spotrebu <1W? Na to potrebujes dost presny merak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Když jinak nedáš - měřil jsem to nasliněným prstem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    Vtipny, naslinenym prstem se meri napeti a to je prece konstantni ty potrebujes zmerit proud a ten je v tomto pripade 1W = 0.00435A (ohm Law znas ne?) a to by me zajimalo jak jsi ho meril
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    106

    vsp vykoktal--- Vtipny, naslinenym prstem se meri napeti a to je prece konstantni ty potrebujes zmerit proud a ten je v tomto pripade 1W = 0.00435A (ohm Law znas ne?) a to by me zajimalo jak jsi ho meril

    Uvědomuješ si vůbec koho tady napadáš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    A odpovis mi aspon na otazku? Mokrym prstem meris proud anebo napeti? Radi se priucime.


    Sent using Tapatalk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Zdarvím. Poprosím o radu.
    Zakoupil jsem Arivu na základě recenze s možností nahrávání a bezproblémovém přehrávání v PC. Přesto s tím mám (nečekaně) problém. Mám kartu IRDETO od Skylinku typu Standard HD, přehrávat mi jdou ale jen béčkové programy bez dolaru v seznamu. Tedy nekódované. Ostatní (nova, prima atd) se po spuštění v PC otevřou, ale mám jen černou obrazovku a žádný zvuk. Jde to nějak vyřešit? Chtěl jsem si hlavně nahrávat doma pořady, které chci vidět a v práci a si je na notebooku ve volném čase pouštět. Děkuji za každou pomoc. Zkušenosti s Arivou jinak žádné nemám. Teda nějaký už mám, ale zatím ne moc pozitivní..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od groovepro Zobrazit příspěvek
    na základě recenze s možností nahrávání a bezproblémovém přehrávání v PC
    Toto nejde. Kto pisal tu recenziu? Mozes to uz vyriesit akurat tak, ze si dokupis CA modul do CI slotu. Nasledne to bude vsetko prehratelne v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Je to takhle recenze: http://www.digizone.cz/clanky/fergus...s2-a-dvb-t-t2/

    Který modul by jsi mi doporučil. Je toho celkem dost, včetně velkého cenového rozpětí. :-/ Softwarově se to nedá nějak odkódovat? Přes nějaký program nebo tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Tie recenzie od toho pana stoja za velke H****, cital som ich uz zopar (a tiez tam uvadzal rovnake nezmysly). Skratka videa z kodovanych stanic z tychto novsich Ariv (rady x02 x52 a novsie) v PC neprehras, ak pouzivas internu citacku kariet. Co sa tyka sw, netusim, na Arivy je tu odbornik losos, skus sa spytat jeho. Rovnako poloz dotaz na konkretny modul v hlavnom vlakne Ariva 102/202, pripadne si ho precitaj, zrejme tam najdes to, co potrebujes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Ok, děkuju. Už jsem to koupil, zapojil, nahrál, přehrál. Vše Ok. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    4

    Dobrý den
    Mám tento recíver a mám sním problém žemi pořádně nečte kartu jak ve čtečce tak ani v modulu mám freesat a jak ve čtečne tak i v mofulu musim s kartou nebo modulem manipulovat aby my naskočily programy někdy pomuže když vypnu a zapnu sat recíver skoušel sem oficiální i neficiální nejnovější software a u obou čtečka i slot na modul špatně čtou máte zkušenost s nějakym software kerý čte kartu dobře jak z čtečky tak i z modulu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    15

    Tak já recenzi taky četl na 253.Objednal a včera mě došel 253 combo a potřeboval bych dostat nahrávku do PC.Je nějaká možnost,když jedu bez karty?Prosím o radu !Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ariva 250 Combo
    Od Dj.Paja v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-09-2012, 15:13
  2. Dvb-s: Ariva 200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 18:38