Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vegas pro 12 GPU rendering

Neregistrovaný (0)|16.3.2013 08:16
Tazatel: Pospa

Znění dotazu: Dobrý den,
mám problém s využitím údajně rychlejšího renderingu ve Vegas pomocí GPU.
Jen heslovitě, pokud se najde někdo kdo by mi mohl pomoci či uměl poradit, rozepíšu podrobnosti.
1:
HW- CPU AMD Phenom II 6jader, RAM 16GB, SSD OCZ 120GB system, 1TB HDD pro data, VGA N-Vidia GTX 660Ti.
2:
SW Win7 Ultimate 64bit, Vegas 12pro

Problémem je, že když renderuji sestřižené video ze zdrojového formátu Canon MXF full HD do MP4 "pro internet" 720p 8Mbit tak rendering pomocí CPU trvá stejně dlouhou dobu jako rendering pomocí GPU. CPU je vytížen ve všech jádrech na cca 80%, GPU na cca 13%, zjištěno programem GPU-Z. RAM jsem měl 4GB, zvýšil jsem ji na 16GB a jediným efektem bylo, že Vegas se výrazně zpomalil. Je fakt, že pokud stříhám klip co má ve zdrojových datech cca 5GB, tak na co 16GB RAM. Chápu jde o komprimovaná data, ale... Nicméně Vegas při práci použije stejně cca 3,6 GB.
Pr rendering používám Main Concept plugin z Vegas, zapnu render via GPU, v testu pluginu se mi objeví CUDA is present. V klipu mám GPU efekt prolínačka, potom dva filtry sytosti barvy, jas a kontrast. Vše z kolonky GPU effects.
Je shodná doba renderingu přes CPU i GPU (moje) chyba nebo vlastnost? Nebo je to marketingová finta Sony? Nebo je použitelná jen ve speciálně ojedinělých případech třeba v úplňku o půlnoci?
P.S. zkusil jsem i ATI GPU, ale typ už nevím, měj jsem ji půjčenou "na víkend" a byl to nějaký model koupený kamarádem cca v loňském listopadu za cenu kolem 7000,- Kč.

Technika, které se dotaz týká: Vegas Pro 12
Nekdo_jiny (1)|17.3.2013 09:49
Dobrý den,
mám problém s využitím údajně rychlejšího renderingu ve Vegas pomocí GPU.

Jen stručně jak jsem se dostal k Vegasu. Kdysi v dobách VHS, S-VHS a potom DV se mi nejlépe pracovalo v Premiere cca verze 6.5 a potom ve Fast studio DV, následně jsem opustil oblast videa a a po letech se vrátil přes fotografii zpět. Nyní mám Canon XF100 a hledám program pro střih.
Premiera CS6 neumí importovat MXF, je potřeba konverze přes jiný formát jak jsem zjistil, zatím neuvažuji o použití. Edius je krásně rychlý, ale nesedí mi na něm práce se stopami, a vrstvením stop, jeden klip jsem v něm střihnul, ale zatím také ne. Ze "svaté trojice" zbyl Vegas12, který dělá celkem to co od něj očekávám, je nejlevnější, nicméně lehce "hračkoidní" prostředí, ale běhá dobře. Kdysi jsem ve Vegas stříhal a míchal audio, tak asi ten zvyk. Chtěl bych dosáhnout rychlé a pohotové práce.

Jen heslovitě, pokud se najde někdo kdo by mi mohl pomoci či uměl poradit, rozepíšu další podrobnosti.
1:
HW- CPU AMD Phenom II 6jader, RAM 16GB, SSD OCZ 120GB system, 1TB HDD pro data, VGA N-Vidia GTX 660Ti.
2:
SW- Win7 Ultimate 64bit, Vegas 12 pro

Problémem je, že když renderuji sestřižené video ze zdrojového formátu Canon MXF full HD do MP4 "pro internet" 720p 8Mbit tak rendering pomocí CPU trvá stejně dlouhou dobu jako rendering pomocí GPU. CPU je vytížen ve všech jádrech na cca 80%, GPU na cca 13%, zjištěno programem GPU-Z. RAM jsem měl 4GB, zvýšil jsem ji na 16GB a jediným efektem bylo, že Vegas se výrazně zpomalil. Je fakt, že pokud stříhám klip co má ve zdrojových datech cca 5GB, tak na co 16GB RAM? Chápu ve zdroji jde o komprimovaná data, střih je samozřejmě v nekomprimovaném formátu, ale... Nicméně Vegas při práci vždy použije stejně cca 3,6 GB fyzické RAM.
Pro rendering používám Main Concept plugin z Vegas12, zapnu render via GPU, v testu pluginu se mi objeví CUDA is present. V klipu mám GPU efekt prolínačka, potom dva filtry sytosti barvy, jas a kontrast, deinterlace. Vše z kolonky GPU effects.
Je shodná doba renderingu přes CPU i GPU (moje) chyba nebo vlastnost, případně nesprávné nastavení Vegasu? Nebo je to marketingová finta Sony? Nebo je samotný CPU pro můj případ tak dostatečně výkonný, že GPU už nemá jak pomoci?

Nebo je render přes GPU efektivní jen ve speciálně ojedinělých případech třeba v úplňku o půlnoci?

P.S. zkusil jsem i ATI GPU, ale typ už nevím, měj jsem ji půjčenou "na víkend" a byl to nějaký model koupený kamarádem cca v loňském listopadu za cenu kolem 7000,- Kč. Výsledek stejný.
TWINGAC (245)|1.4.2013 15:04
Skúšal si nastaviť "Dynamic RAM Preview" na nulu?