ZÁkladnÍ sestava pro grabovÁnÍ
Přej krásný den všem foristům :) Již delší dobu si lámu hlavu s nějakým "základním" pc, na který bych chtěl natáhnout video z canon z XH A1S. Nechci nic stříhat, nic s videem na tomto pc provádět kromě zkopírování a následného přenosu těchto videí do svého NTB, kde již budu střih a úpravu provádět. Mám NTB, kde nelze natáhnout video přímo.
Stříhám v sony vegas pro 12 a proto bych potřeboval 64bit systém. Mělo by to být něco co by mi opravdu stačilo jen na to natažení a do kterého bych mohl instalovat ten vegas pro grabování. Mohli byste pěkně prosím nasměrovat co by stačilo? Koukal jsem na nějaké typy i repasované pc, které podle mého by stačit mohly , možná že by stačilo ještě něco levnějšího.
Další dotaz tedy spíše potvrzení... když přenesu z pc do ntb to nagrabované video tak se mi tím kvalita nijak nemění že ne? :)
Tady dávám např odkaz na pc, na který jsem koukal. Jestli můžete potvrdit, nebo vyvrátit či poradit jestli by tohle stačilo nebo stačilo by daleko míň pro to co potřebuji???
Díky moc
http://www.pocitacezababku.cz/Pocitac-DELL-OptiPlex-755-PCDELS755011.phtml
Stříhám v sony vegas pro 12 a proto bych potřeboval 64bit systém. Mělo by to být něco co by mi opravdu stačilo jen na to natažení a do kterého bych mohl instalovat ten vegas pro grabování. Mohli byste pěkně prosím nasměrovat co by stačilo? Koukal jsem na nějaké typy i repasované pc, které podle mého by stačit mohly , možná že by stačilo ještě něco levnějšího.
Další dotaz tedy spíše potvrzení... když přenesu z pc do ntb to nagrabované video tak se mi tím kvalita nijak nemění že ne? :)
Tady dávám např odkaz na pc, na který jsem koukal. Jestli můžete potvrdit, nebo vyvrátit či poradit jestli by tohle stačilo nebo stačilo by daleko míň pro to co potřebuji???
Díky moc
http://www.pocitacezababku.cz/Pocitac-DELL-OptiPlex-755-PCDELS755011.phtml
A nebylo by lepší koupit kartu s IEEE1394 porty do notebooku? Mělo by to vyjít také levněji. Pokud máš v noťasu slot pro Express Card tak například Kouwell 1002E, i-Tec EX1394USB nebo AXAGO ECF-X1.
To právě nemám, to jsem již tady na freaku řešil ale nikdo nebyl schopen poradit, lépe řečeno asi ani jiné řešení neexistuje než si koupit nový PC jen na to grabování.
Mám totiž sice nadupaný NTB Lenovo Y570 ale bez firewire a bez card slotu. Nevím jak jinak (a tady na freaku ani jinde nenalezli řešení) dostat z té kamery video do toho NTB aniž by se změnila kvalita přes nějaké převodníky či cosi podobného. Jsem z toho nešťastný ale jiná možnost mě nenapadá.
Mám totiž sice nadupaný NTB Lenovo Y570 ale bez firewire a bez card slotu. Nevím jak jinak (a tady na freaku ani jinde nenalezli řešení) dostat z té kamery video do toho NTB aniž by se změnila kvalita přes nějaké převodníky či cosi podobného. Jsem z toho nešťastný ale jiná možnost mě nenapadá.
C2D určitě stačit bude, ovšem ta integrovaná grafika s malou pamětí může být pro Vegas 12 problém. Ale ty můžeš HDV natáhnout i starší verzí sw, nebo jiným sw. Víc ti snad řeknou Vegasisti.
Otázkou je ten chipset, zda pro externí kartu s FW bude driver ok. Preferuju intel chipsety, ale ve win7 drivery pro FW jsou, tak snad bude vše ok.
Otázkou je ten chipset, zda pro externí kartu s FW bude driver ok. Preferuju intel chipsety, ale ve win7 drivery pro FW jsou, tak snad bude vše ok.
Ja jen jako info, na editovani HDV staci Vegas 8.0c, dodneska to bezi (m.j. protoze stale exportuje HDV progressive bez renderingu, novy Vegas uz ne, jen klasicky HDV interlace). Ten program je 32 bitovy, tehdy jeste nebyl 64 bit, a bezi mi tu na 64bit OS Windows Pro vpohode.
Nevyhoda tech starsich Vegasu je v tom, ze H.264 export neni jeste doladeny jako dnes, tedy pouzivam frame server do x264, to bych pouzival i s dnesnim Vegasem stejne, uz kvuli CRF ...
Nevyhoda tech starsich Vegasu je v tom, ze H.264 export neni jeste doladeny jako dnes, tedy pouzivam frame server do x264, to bych pouzival i s dnesnim Vegasem stejne, uz kvuli CRF ...