Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Plazma 50" do 20000,-

JohnMager (9)|12.3.2013 19:54
Zdravím,

rád bych si od Vás nechal poradit při výběru TV do mého pokoje 4x5m, nicméně sledovací vzdálenost bude 3m. Zde jsou mé preference:

Uhlopříčka: +-50"
Typ: Plazma
Zdroj signálu: MMC(80%)/DVB-T(20%)
Kvalita signálu: FullHD(60%)/AVI(20%)/DVB-T(20%)
Zaměření: Filmy(50%)/TVseries(25%)/Sport(20%)/Ostatní(5%)
Důležitost: Obraz(90%)/Síťové funkce(5%)/3D(5%)

Jak je, doufám, zřetelné z výše popsaného, tak jako zdroj bude sloužit téměř výhradně MMC pro pouštění Full HD filmů a TV series (někdy pouze avi rozlišení). Jelikož jsem sportovní fanda, tak je také důležitá plynulost obrazu. Možná budu řešit i DVB-S, ale to bych stejně rešit externím receiverem.
Spotřebu neřeším. Sledovat budu z 80% večer. Zvuk bude řešen domácím kinem. Jako bonus bych uvítal 3D, ale netřeba na to brát velký ohled, totéž i Smart funkce.

Můj strohý výběr:

Sharp LC-46LE630
Samsung PS51E550
Panasonic TX-P50G30
Panasonic TX-P50ST50E (cenové MAXIMUM)

Děkuji za návrhy!
KamilZ (10277)|12.3.2013 20:09
Sharp LC-46LE630 je LCD...
eldorado09 (1441)|12.3.2013 20:44
Panasonic ST50
bavorak (1494)|13.3.2013 08:18
50G30 je dva roky stary model.
Chod do obchodu a pozri si vseobecne plazmy panasonic, hlavne perifernym pohladom, ci nevidis hlavne pri svetlych scenach blikanie obrazu. Ak nie, tak ST50, ak ano, tak Samsung ....
JohnMager (9)|13.3.2013 11:12
Děkuji za odpovědi. Návštěvu obchodu mám v plánu zítra ;-)

A jedna taková hypotetická: Vyplatí se čekat na nové modely TV? Myslím to spíš tak, že by cena těch loňských (ST50) spadla o nějakou kačku dolů? Nemáte někdo zkušenosti z předchozích let?
M_P (72)|13.3.2013 12:12
Hypoteticky :-)
Ceny loňských TV ještě dolů půjdou, ale zase pozor na "zlom" kdy už nebudou u prodejců k mání nové (z výroby), ale pouze vrácené, či opravené kusy.
Jonka (58)|13.3.2013 16:06
Můžu se jen zeptat....

Mám podobný požadavek na novou TV.

Panasonic TX-P50G30 už se podle mého nedá sehnat. Jak je na tom Panasonic TX-P50UT50E, to je nekvalitní model ???
JohnMager (9)|13.3.2013 16:44
UT50 zní také zajímavě (hlavně díky ceně). Když jsem si dal ST a UT porovnat na Panasonic stránkách, tak mě vyšly tyto rozdíly:
Panel
UT: Progresivní Full-HD plazmový panel G15 s povrchem Tough Panel
ST: Progresivní Full-HD plazmový panel G15 NeoPlasma
Filtr
UT: NIC
ST: Infinite Black Pro
HDMI vstup
UT: 2 (2 vzadu)
ST: 3 (3 boční)
Wireless LAN adaptér
UT: WiFi Ready
ST: Ano (zabudované)
Nahrávání - USB HDD / SD karta
UT: Ne
ST: Ano (USB HDD)

Nějaké drobnosti jsem vynechal. 6500,- cenový rozdíl je zřejmě hlavně kvůli panelu... Nicméně zítra porovnám i v obchodě a poreferuji.
JohnMager (9)|13.3.2013 17:20
[QUOTE=M_P;448875]Hypoteticky :-)
Ceny loňských TV ještě dolů půjdou, ale zase pozor na "zlom" kdy už nebudou u prodejců k mání nové (z výroby), ale pouze vrácené, či opravené kusy.[/QUOTE]

OK. Dobré vědět ;-)
JohnMager (9)|15.3.2013 13:03
Takže včera jsem si přímo dovezl ST50 domů. Především kvůli tomu, že už není nikde k sehnání ani na internetu (nebo alespoň já jsem při obvolávání obchodů neměl štestí). Popravdě se mi nechtělo čekat na nové modely.
Koupil jsem v Olomouci v Elektro Spáčil, kde měli poslední kus. Samozřejmě to byl kus, který byl nějakou dobu vystavenej, tak se mi nejprve do něj nechtělo, ale po zjištění, že jediná další možnost, jak tuto TV sehnat, je koupit v Datartu s totálně vypálenými logy Eurosportu HD v obou horních rozích (za 21490,-!!) jsem se rozhodl vzít ji hned. Nic není vypáleno, takže usuzuji, že nebyla vystavena dlouho.
K obrazu: Při porovnání s ostatními (Samsung E550 i E6500 a UT50 i XT50) jednoznačný vítěz. I v Datartu, kde měli zářivky hned nad TV (nechápu), vypadala opravdu nejlépe (pominuli VT50 a GT50) co byly vedle ní. NeoPlasma panel opravdu válcuje ostatní. Zatím jsem testoval jen málo, ale z toho, co jsem viděl, jsem nadšenej. Večer se dívat na zatmavovací scény je něco úžasnýho. Obraz z DVB-T je k mému překvapení výborný. HD není potřeba hodnotit. Hokej, fotbal i tenis super. Rychlé scény jsou opravdu rychlé a ne sekané. Při zasluněné místnosti je to horší, nicméně ne taková tragédie, jak mnozí popisují. 3D nemůžu hodnotit (nemám brýle).
Smart funkce: nebudu posléze využívat (MMC), ale jsou použitelné. Opravdu to není nejrychlejší, ale youtube i web browser ujdou. Zatím nemám bezdrát klávesnici, takže napsat adresu do browseru je na půl dne. WIFI jede v pohodě. Mkv, avi přehraje. Jellyfish 40 se drobně seká. Příjemným zjištěním bylo, že Panasonic remote na Androidu funguje skvěle.

Když to shrnu, tak jsem naprosto spokojenej. Snad se nějak později neprojeví, že ta TV již nějakou dobu běžela...

Děkuji za Vaše názory!
tesla15 (505)|16.3.2013 13:03
Naprosto souhlasím. Mám sice P42st50e, dívám se cca 2 - 2,5m. Nějaké zabliknutí jenom při velkém soustředění ( to vidím i na Plazmě Sams. ). Je proti oknu na západ, právě slunce svítí a obraz víc než dobrý, možná v červenci tomu až tak nebude. Převážně sledován čt24, nahraných 1600hod, žádné vypálené logo, na Sams. vypálení mírné, v obraze nevyditelné. Mé porovnání se nebude líbit příznivcům LCD.
Malé dosřízení ČB. Chystám se pořídit foto v různých barevných plochách.
Maňo (6)|10.11.2013 00:47
Zdravím, je nejaká 50" plazma do 20k ktorá má nejakú antireflexnú vrstvu?
Pavell007 (790)|10.11.2013 19:40
v 50 palcích je s nějakým rozumným filtrem za podobnou cenu asi nejlevnější ST.