TV vhodna k PS3 (UE40ES6100?)
Caute, idem kupovat TV a chcem vediet ci je vhodna tato TV k PS3, k hraniu : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nieco som si tu precital ohladom tejto TV a celkom sa mi pozdava, prv som chcel ES5500 ale nakoniec po precitani fora, clankov som sa rozhodol ze by som bral ES6xxx seriu (vraj lepsia, neviem posudit). Dalej by bola samozrejme dost vyuzivana na filmy v HD kvalite. Je to 3D TV, ale neviem ci by som to nejak vyuzival (v kine ma z toho bolela hlava, ale mozno pre rodinu, hmm neviem) Takze co myslite? Tuto, alebo je nieco v tejto cenovej kategorii lepsie? Dakujem
když sis něco přečetl, zjistil sis i input lag u této TV? Nevím jak na tom je, ale myslím, že Samsungy jsou na tom relativně dobře (ale nejsem hráč, takže neposoudím).
ale co mě zarazilo je:
[QUOTE=62jozef62;448487]by som bral ES6xxx seriu (vraj lepsia, neviem posudit)[/QUOTE]
ne, že by nebyla lepší. Nicméně, jak nevíš posoudit? Byl jsi v obchodě? Byl ses na nějaké TV kouknout? Vybírat podle heureky je cesta do pekel
ale co mě zarazilo je:
[QUOTE=62jozef62;448487]by som bral ES6xxx seriu (vraj lepsia, neviem posudit)[/QUOTE]
ne, že by nebyla lepší. Nicméně, jak nevíš posoudit? Byl jsi v obchodě? Byl ses na nějaké TV kouknout? Vybírat podle heureky je cesta do pekel
Tak zatial som nebol v predajni na TV, ale po citani prispevkov na radu ES5500, hlavne od uzivatela Kamilz (srry ak som sa pomylil) je zjavne ze tieto panely nie su dobre. Tak preto som zacal pozerat po ES6100. Chce som pocut nazory na tu TV a potom ist pozriet resp. rovno kupit...
Nezmýlil jsi se, (nejen) můj názor na ES5xxx je jasný. Ale jsou zde lidé, kterým tato TV vyhovuje, každý má jiné oči. Já bych pod ES6500 nešel. Nicméně ES5500 má málo kurvítek a tím pádem velmi slušný input lag. Tady máš něco k ES6100: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33619-kalibracia-obrazu-samsung-es6100#post437573. Obecně mají Samsungy ES6xxx cca 30-35 ms, záleží, jak jsi na to citlivý.
Na gamesení jsou tuším dobré Toshiby (jsem známý tím, že LG a Samsung moc nemusím). Pokud budeš mít v TV připojeno PC nebo něco (PS3, MMC, ...), přes co budeš přehrávat filmy, tak na Samsung nebo LG nejsi vázaný.
Na gamesení jsou tuším dobré Toshiby (jsem známý tím, že LG a Samsung moc nemusím). Pokud budeš mít v TV připojeno PC nebo něco (PS3, MMC, ...), přes co budeš přehrávat filmy, tak na Samsung nebo LG nejsi vázaný.
Tak k telke nebude pripojene PC, len PS3. Filmy by mali byt prehravane z USB,HDD. Co som sa docital v tej teme, co si mi postol tak celkom vhodna na konzolu. Aj tak prechadzam zo stareho TV (CRT) co maju rodicia v obyvacke. PS3 tam bola zapojena asi 2mesiace a oproti ES6100 by to mal byt razantny rozdiel. Ale zas nebude sa na nom len hrat, takze vyuzitie filmy(TV) -hry tak 60-40%.
Před 14 dny jsem po pulroce vybírání koupil tuto:Toshiba 40TL938G a nelituju. Bylo o ní málo info, tak jsem trochu riskoval, ale vyplatilo se. Na ps3 paráda, zátím přehrála vše co jsem do ní přes USB dal, i to co PS3 a před tím set-top box ne. Jen mě zklamal převod na 3d. A v datartu jsou k ní 3D brýle zdarma. Dokonce i smart tv funguje nad očekávání.
/edit:
Po precitani info o TV na internete som si vsimol ze niektori sa stazuju na nerovnomerne podsvetenie pri ciernej obrazovke...Chcem sa spytat je to velka vada? Je to pocas tmavsich scen filmu alebo "len" pri dlhej ciernej scene? Vadi to divakovi pri sledovani? Ved tento typ podsvetenia maju viac TV takze nemal by to byt az taky problem, ci?
Po precitani info o TV na internete som si vsimol ze niektori sa stazuju na nerovnomerne podsvetenie pri ciernej obrazovke...Chcem sa spytat je to velka vada? Je to pocas tmavsich scen filmu alebo "len" pri dlhej ciernej scene? Vadi to divakovi pri sledovani? Ved tento typ podsvetenia maju viac TV takze nemal by to byt az taky problem, ci?
Velká vada je to pokud Ti to vadí. Hledej pojem clouding a přečti si o něm něco. Je to problém skoro všech LCD, někdy méně, někdy více.
Bol som pozerat na TV v Nay a prave tam isla nejaka nahravka s filmu, dost tmave sceny a nic podobne som si nevsimol...no uvidime...Este otazka neviete ma tato TV dualplay funkciu? tj. hranie na TV s 3D okuliarmi, ktore kazde maju iny obraz (scenu) pre hraca...
Clouding ve většině případů lze pozorovat jenom při malém osvětlení místnosti / tmě. Takže pokud bys viděl v prodejně jenom malý náznak cloudingu, tak se na tu TV nepůjde ve tmě vůbec dívat. Ale záleží, jak je kdo náročný. U Samsungu EU55ES6800 co mají naši jsem clouding pozoroval právě za menšího osvětlení mistnosti, ale při filmech ve většině případů ani nešel vidět.
Znamy mi odporucal ze by som sa mal este poobzerat po tejto TV: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Lenze ja neviem ci ist do znacky LG...Co poviete? Je v dnesnej dobe LG stale take, no viete "nekvalitne", mal som v minulosti s LG len problemy tak preto som tu znacku zavrholl..
Z hlediska "kvality" na to budou obě stejně, zkušenosti z provozu si přečti zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31777-lg-47lm660s (budou velmi podobné).