Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Dreambox přijímač vs plazma Panasonic Viera

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    Dobrý den.

    Dnes byl u nás technik ohledně zprovoznění satelitního vysílání. Snažil se připojit satelitní přijímač Dreambox s podporou HD programů (bohužel přesnější označení nevím) k naší plazmové televizi Panasonic Viera (přesnější označení v tuto chvíli rovněž nebudu schopen zjistit).

    Pokud byla televize připojena přes SCART kabel, vše fungovalo. V případě pokusu o připojení obou zařízení přes HDMI, byl na televizi pouze černý obraz. Stejná situace nastala i při zkoušení stejné věci na druhé televizi (taky plazma Panasonic Viera). Technik poté volal od jiného zákazníka, že zkoušeli připojit přijímač s LG televizí, a HDMi výstup byl plně funkční.

    Neví někdo, kde by mohla být chyba? Předem děkuji za jakoukoli radu.

    PS: Vím, že by bylo nejlepší zjistit přesné typy všech zmiňovaných zařízení, ale bohužel jsem u zapojování nebyl a otec si typ přístroje nepoznačil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Na dotaz nenastartuje mi auto, čím by to mohlo být se odpovídá špatně...

    Chyba může být kdekoli"
    - vadný nebo nevyhovující HDMI kabel
    - špatný HDMI port v TV
    - Technik s velkým "T" (špatně nastavená TV nebo Dream)

    Zkoušeli v TV víc HDMI portů? Zkoušeli více HDM kabelů? Měli HDMI High Speed kabel? Zkoušeli k TV připojit jiné zařízení s HDMI výstupem? Zkoušeli více režimů HDMI? Zkoušeli reset TV?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    Vím, že jsem to napsal obecně, nicméně víc informací zatím nemám. Sepíšu alespoň, co bylo zkoušeno.

    1) Připojení pomocí několika HDMI kabelů -> nic
    2) Zkoušeny všechny 3 vstupy na televizi -> nic
    3) PS3 připojený k této televizi přes HDMI bez problému funguje
    4) Přístroj zkoušen na starší plazmové televizi Panasonic Viera -> nic
    5) Na televizi LG (u jiného zákazníka) obraz najel přes HDMI ihned

    Vím, že technik už tu byl s přístrojem jednou, a odcházel se stejným problémem (to si předtím ještě myslel, že problém je ve vadném satelitním přijímači).

    S tím resetem TV bohužel nevím, jestli bylo zkoušeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele THeBaNDiT
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    499

    Je velmi nepravdepodobne, ze by obe telky mali vadne vsetky HDMI vstupy. Ak nepredpokladam nejaku nekompatibilitu medzi Vierou a Dreamboxom, tak mi napadlo, ci sa nahodou nestalo, ze "T"echnik pozabudol, ze telku treba prepnut na spravny HDMI vstup (v oboch pripadoch). Ale to by musel byt fakt slaby technik.

    Pripadne ci je Dreambox spravne nastaveny na vystupe pre HDMI.
    Naposledy upraveno uživatelem THeBaNDiT: 05-03-2013 v 20:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    Vadné HDMI vstupy určitě nebudou. Ozkoušeno jak pomocí PS3 tak pomocí notebooku s HDMI výstupem. A přepínání všech vstupů na televizi bylo rovněž zkoušeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Tie Panasoniky majú rozlíšenie 1080i? Lebo ak nie a z Dreamu púšťaš toto rozlíšenie, bude tma vždy... Na aké rozlíšenie na výstupe je nastavená v nastavení obrazu tá PS3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Tie Panasoniky majú rozlíšenie 1080i?
    A to je ake?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    Hlavní (obývaková) televize je s podporou full hd (1080p). Playstation bez problému funguje na toto plné rozlišení. Druhá televize je myslím jen 720p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    a dreambox nedostal licenciu , tak nema HDMI port ale len DVI .. i ked uple na najnovsich uz mozno je .. a na ten DVI je specialny kabel , lebo je v nom aj zvuk .. ale ako pisete .. pricim moze byt 1000 .. Ale skorej je to v obsluhe a nastaveni , nez v tom ze by bolo daco vadne ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Plazma: Panasonic Viera VIERA TX-P42UT30E kalibrace obrazu
    Od Satir v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-08-2012, 13:44
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2011, 15:30
  3. Panasonic Viera a PC
    Od czworm v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 13:27
  4. 42palcová plazma Panasonic anebo 50palcová plazma Samsung
    Od Martin Zare v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 15:32