V jakém programu nejlépe pracovat s XDCAM EX?
Ahojte.Hledám program pro práci s formátem XDCAM EX.Začal jsem Sony Vegas pro 12,ale furt mi to nějak nesedí.Co mi poradíte?Který program je ideální pro střih s tímto formátem?Děkuji
my ho strihame vo VEGASe a funguje to vyborne .. Primarne ale tusim vo verzii 10 .. V11 nejde na XP (potrebujeme kompatibilitu, kvoli predstrihu na notebookoch) ..
XDCAM EX natívne bez problémov funguje vo VEGAS-e, ktorý ma priamo nástroj na naberanie videa (Device Manager). Treba si ustrážiť základné nastavenia VEGAS-a. Strihať vo formáte, v ktorom je nabratý materiál do kompu a znásilňovať do iného až pri renderi.. Zo skúsenosti - renderujem do MXF a potom do čohokoľvek iného...hlavne, ak je projekt komplikovaný( veľa videostôp, efekty, korekcie atd.)
Vytestované na verziách 9, 10, 11, 12... Od verzie 10 podpora grafických kariet s CUDA technológiou - VÝRAZNE zrýchli preview a hlavne render (treba povoliť v nastaveniach grafiky vo Vegas-e)
Vytestované na verziách 9, 10, 11, 12... Od verzie 10 podpora grafických kariet s CUDA technológiou - VÝRAZNE zrýchli preview a hlavne render (treba povoliť v nastaveniach grafiky vo Vegas-e)