Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Funguje vám poslední verze ATV 2000 ???

Hlasujících
27. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Ano, funguje a jsem plně spokojen.

    4 14.81%
  • Ano funguje, ale menší problémy stále přetrvávají.

    16 59.26%
  • Ne , stále nemohu ATV doporučit ...

    7 25.93%
Strana 4 z 14 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 209

Téma: Zachytávání pomocí ATV2000 / problémy a řešení

  1. #46
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Možná to není až tak specifické pro AIW, něco velice podobného mi dělá i AverTVStudio 203, pokud použiju nové, pětkové, ovladače od Averu. Psal jsem Ti o tom tak před měsícem do pošty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Považuji MS MPEG-4 kodek v. 9 za lepší než Divx, zejména u nižších bitrate, ale nedaří se mi ho spojit s ATV. ATV mi samo o sobě i pod Win XP funguje bez problémů, ale když ATV nastavím na aplikaci Win Media Encoder 9, tak ATV přestane přestane přepínat kanály. (Stejně tak mi ATV přestane přepínat kanály, když ATV nastavím na žádnou aplikaci.) Samotný kodek MS Win M E 9 do ATV mi také nejde nandat, ale to asi nejde principiálně.
    Lze vůbec ATV s MS Win Media Encoderem 9 spojit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Pokud máš nastaven TV modul na <internal> tak to používá ovládání z modulu wdmcap.dll a s WME9 to samozřejmě nejde, s tím nejde nic dělat, pokud máš kartu a s BT878 čipem, tak si můžeš nainstalovat referenční ovladače a použít modul BT8x8, pak by to mělo jít
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    17

    Už jsem jednou měl plánovač v provozu, často a rád jsme ho využíval, ale pak jsem musel Win XP reinstalovat, a nyní mi nejde poslední krok: když mám nastavit TV kanál, tak se žádný kanál ze seznamu neobjeví, i když jinak v ATV můžu bez problémů kanály přepínat. V čem to může být? Jo a ještě jednu otázku k ATV i když ne přímo k plánovči: jednou se mi nějakou náhodou stalo, že mi v REC modu obraz zůstal bez převrácení hlavou dolů, ale pak se to zase ztratilo, a pokždé když zapnu REC, tak se obraz převrátí. Jak tomu převrácení zabránit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Já používám Combo plánovače a takovéhle problémy nemám
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Já používám Combo plánovače a mám úplně jiné problémy
    Už jsi, Bullbacku, přišel na to, proč se při změně naplánování pořadu A v průběhu nahrávání pořadu B restartuje ATV2000 a tím i přeruší nahrávání pořadu B?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    ego42: Mě funguje ATV 2000 a i bTV bez těchto problémů.

    Co se týče Combo plánovače a restartování, udělal jsem několik podstatných změn a to že naplánování jde vypnout dvěma způsoby a to softem (ATV, bTV) a nebo Combo plánovačem (dříve jen Combo plánovačem), ale z důvovodů kdy naplánování probíhá a je změněno jiné naplánování je nutné z hlediska vyhodnocování načasování a nových porovnání časů aby se "restartoval" celý časový systém (vyhodnocování případných konfliktů) , a proto je nutné nemanipulovat s načasováním při spuštěném načasování, opravil sem to tak že na to nejde při spuštěném načasování šáhnout, vím že to nic neřeší ale Combo plánovač při "odstartovnání" vypíná jak bTV, DScaler, ATV 2000 a DEC 2000, proto se nahrávání ukončí, nastává opětovné zapnutí a dále ...

    Jak bys tohle chtěl udělat jinak, nejde to totiš ...

    Nové verze zatím nejsou protože je nemám kam dát, hajzlové z free serverů mi znepřístupnily aktualizace nebo prostor smazaly, budou snad později ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    No super, Miku, nová verze to vyřešila! Čím to tedy bylo, z changelogu jsem to moc nepochopil...? Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Zdravíčko, Miku,

    chtěl jsem požádat, jestli bys k nastavení "povol detekci zvuku" v ATV nemohl pro případ, že je automatická detekce zakázaná, přidat volbu force mono/force stereo, a/nebo pro případ, že je detekce povolená, přidat volbu stopy u duálního vysílání (A/B/A+B).

    Jde mi o to, že když jsem z TV nahrával nějaký duální pořad, nahrávaly se automaticky obě zvukové stopy (karta nepoznala, že je to duál a brala to jako stereo) a až při kompresi jsem si mohl vybrat, kteoru použiju, třeba u Přátel jsem to dělal tak, že do AVI jsem zakódoval originál a přihodil k němu ještě MP3 s českým zvukem, MediaPlayerClassic mezi nimi pak umí přepínat. Teď jsem ale po nuceném upgradeu nuceně reinstaloval WinXP a použil jiné ovladače k tuneru, a ten s nimi funguje líp, než dřív, což má ale mj. i ten nepříjemný dopad, že ATV detekuje duální vysílání a automaticky zapne stopu A (český dabing). To je sice korektnější chování, ale při načasovaném nahrávání se bohužel nenahraje originální zvuk.

    Díky
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    Já se připojuji s prosbou o dodělání funkce na típání obrázků v navolitelnem rozliseni, jako je treba u MMC, pokud to teda neni moc slozite, ja nevim, nejsem programator.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    ego42: az predelam planovac v ARC2000, tak tam neco podobnyho bude

    torgue: sorry, ale resize delat nebudu, to si muzes udelat v jakemkoliv jinem photo editoru, navic neni mi ani moc jasne, k cemu by to bylo, nastav si max. rozliseni a grabuj to v nem, uz tak je 720x576 dost maly....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    A musí to být vázané na ARC? Já jsem měl snahu ho používat, ale to ovládání je tak strašně nepohodlné, že se to prostě nedá.
    Speciálně ta volba force mono/stereo by přeci byla naprosto triviální na implementaci, ne? Stačí po každém naladění v závislosti na nastavení přepínače:
    a) nedělat nic, tak, jako je to teď = mono resp. dual A, nebo
    b) zapnout stereo = stereo resp. Dual A+B.
    Prosíím Koneckonců, stačila by i možnost nastavit mono/stereo z příkazové řádky, ale konfigurace v nastavení by byla snad i jednodušší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Vychází další "větší" verze ATV2000 2.1.1.0. Obsahuje mnoho větších změn pod povrchem, tedy ve zdrojových kódech, což s sebou může přinést i nějaké chyby, doufám, že to uživatelé omluví a o jakýkoliv problémech dají vědět právě sem. Pro uživatele změny přínáší:

    -formáty souborů pro zachytávání jsou definovány v externích souborech v adresáři Containers včetně compresorů, což přináší možnost jednoduše rozšířit jejich počet. Přichází tak možnost použít kromě základního AVI i např. Ogm, Matrosku (které byly obsaženy již dříve, nyní je nutné je přidat) a MPEG. Stáhnout je můžete zde, Nezapomeňte, že je s nimi nutné nainstalovat i příslušné DirectShow filtry, např. pro MPEG je to MainConcept MPEG Encoder 1.4 a vyšší nebo Sony Vegas 4 a vyšší.
    -podpora pro kombinované audio/video kompresory (což je právě zmíněný MainConcept MPEG Encoder)
    -ukládány jsou i parametry DirectShow kompresorů stejně jako tomu bylo u VCM kodeků
    -odstraněna volba "Use capture pin for preview", kterou nahradila možnost zvolit jakýkoliv výstupní pin video zařízení
    -možnost definovat konvertor pro náhled, který se zapojí hned za zvolený pin, tato možnost je pro podporu zařízení z hardwarovými enkodéry, zatím testuji s Hauppauge WinTV PVR 250, brzy přibude její podpora
    -podpora formátu IYUV ve Video Converteru
    -celá konfigurace může být exportována do externího souboru pro zálohování
    -opravena chyba načítání konfigurace u BT8x8 pluginu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Pro majitele Hauppauge WinTV PVR 250:

    použijte tento plugin:
    http://mikecrash.wz.cz/atv2000/cnt_wintvpvr.zip

    přidá podporu pro tuto kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    1

    Funguje ten plugin aj s Hauppauge WinTV PVR-350?

    Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 14 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung UExxBx000 - zkušenosti, problémy, řešení majitelů
    Od |Mio| v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 803
    Poslední příspěvek: 13-05-2014, 12:13
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 08:06
  3. Zachytávání pomocí H&B TX-100
    Od rhcz v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-04-2006, 16:03
  4. Winfast PVR2000 a zachytavani v ATV2000
    Od obal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-04-2005, 23:11
  5. Zachytávání z VHS pomocí DV kamery
    Od Terka v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2005, 15:19