Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Samsung UE46ES6900S připojení/nastavení Wi-Fi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    17

    Zdravím, mohl by mně prosím někdo poradit s nastavením připojení k síti u SmartTV?

    Internet O2 přes pevnou linku, modem Comtrend VR-3026e >> Televizor ES6900S. Spojení se sítí je doslova a do písmene na heslo. Někdy se připojí, někdy ne, bez ohledu na sílu signálu (při pokusu o manuální nastavení sítě sice ukazuje signál, ale stejně ji nenajde), často také padá. Zkoušel jsem přepsat Bránu, IP atd. v televizoru podle toho co mi ukazuje nastavení v modemu, ale to se nepřihlásí nikdy, jde to jenom s tím default? nastavením, co je v televizoru - viz. příloha.

    Pomohl by třeba jiný (silnější/rychlejší) modem a nebo nějaké jiné nastavení routeru ovlivňující kvalitu spojení?

    Není někde na netu článek zabývající se připojením SmartTV - Wi-Fi, zatím jsem nic nenašel.

    Předem moc děkuji za rady.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wifi1.jpg 
Zobrazení: 397 
Velikost: 56.8 KB 
ID: 21727
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Pomůže připojit TV kabelem a vykašlat se na wifi.
    Pokud se Ti někdy připojí a funguje a někdy ne, tak máš nějaký problém s rušením. Vyzkoušejte na routeru jiný kanál, pohnout s routerem/anténou apod. Nebo si ušetří trápení a natáhni kabel za 50 Kč. Pokud nelze kabel, tak např. Powerline. Opět spolehlivější (na jedné fázi) jak wifi.

    Pokud Ti to ještě nikdy nejelo (nemyslím čistě spojení, ale reálně), tak tam je jiný problém. Ping z PC na TV projde?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 10-02-2013 v 13:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    A v TV máš DHCP ručně nebo automaticky?
    Podle toho obrázku to nemůže fungovat...V Maska podsítě chybí další 255,a dolní zbytek nemá žádný parametr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    17

    "Vyzkoušejte na routeru jiný kanál" "Ping z PC na TV projde?" - teď už bohužel nejsem doma, tak ten kanál zkusím později. S tím pingem, nevím jak se to dělá.
    "Pokud Ti to ještě nikdy nejelo..." právě že jelo, nainstaloval jsem si Skype - videohovor šel celkem v poho, i videa na YT, samozřejmě trochu cukaně, aktualizace atd., ale mnohem častěji se to nepřipojí.

    "A v TV máš DHCP ručně nebo automaticky? Podle toho obrázku to nemůže fungovat...V Maska podsítě chybí další 255..." Teď už nemám bohužel přístup k televizoru, takže to nastavení nevím a ani nevím kde se nastavuje (kouknu se na to). Jak jsem psal na začátku, když doplním údaje (masku, bránu atd.) opsané z modemu, tak se to nepřipojí nikdy, jen s tím nastavením, které je vidět na obrázku a které tam bylo od prvního spuštění TV - také je mi to divné, ale prostě to tak je.
    Modem je v patře a indikátor na TV ukazuje jen dvě čárky(nevím z kolika) tak jsem myslel, jestli třeba není slabý signál. Až budu zase doma, tak zkusím vynést TV k modemu, jestli to bude lepší.

    Každopádně oběma děkuju za ochotu, až se za týden dostanu k TV, tak to vyzkouším a případně dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Sice tomu taky nerozumím, ale tuším že v routeru musíš povolit DHCP server (DNS), který přiděluje lokální IP adresy (lokální - ve tvé privátní domácí síti). No a samozřejmě, lepší drát, než zarušené pásmo pro wi-fi

    ---------- Doplněno v 17:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:02 ----------

    Smazáno, omyl..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Sice tomu taky nerozumím, tento typ modemu neznám, soudím, že se jedná o modem/router. TV přijme adresu, kterou jí přidělí server DNS v routeru, je tedy vhodné povolit DHCP (dynamické přidělování IP adres). V každém případě se musíš dostat do nastavení modemu/routeru (což se Tefónice O2 nemusí líbit). (Možná kecám a skutečně tomu nerozumím...). Každopádně kus drátu je lepší, než zarušené wi-fi pásmo.
    http://www.flexidsl.cz/uploads/docs/...20VR-3026e.pdf
    Naposledy upraveno uživatelem Retiree: 10-02-2013 v 16:50 Důvod: oprava překlepu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Wenzl: Jestli Ti to jelo, tak to máš "jen" zarušené. Nastav v TV IP na DHCP (v routeru to bude OK, když Ti to už jelo) a laboruj s kanálem nebo umístěním. Ale ještě jednou říkám, natáhni kabel, ušetříš si starosti a problémy, i do budoucna.
    Jak na ping popisuji zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434511
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 10-02-2013 v 16:42
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 17:49
  2. samsung ue32d6530 pripojeni reproduktorů
    Od drda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-09-2011, 13:31
  3. Připojení rekordéru k Samsung LE46C570
    Od o2r v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2011, 09:24
  4. samsung ue46d5500 připojení k internetu-help
    Od anne v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-08-2011, 19:15
  5. LCD: Samsung LExxC670 připojení DVB-T+S
    Od tomas.vecera v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-12-2010, 17:53