Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: 3D kodek

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    Zdravím.
    Měl bych dotaz k 3D.
    Matroska je kontejner.
    3D filny jsou pak v kodesu VC-1 a znamy mi tvrdil že dnes už je kodek VC-4
    když zadam do google MKV VC-1 vyplivne toho spoustu.
    Kdyý zadam MKV VC-4 tak nic, proč.

    Jak zjistim v čem to je.

    Kód:
    Hlavní
    UniqueID/String                          : 252142332911492257629635449935296396756 (0xBDB0D8CFC2F59879A329BDEE3D36FDD4)
    Celý název a cesta                       : G:\3D UPRAVENE\The Avenger 3D (2012) (1).mkv
    Formát                                   : Matroska
    Format_Version                           : Version 4 / Version 2
    Velikost souboru                         : 19,6 GiB
    Duration/String                          : 2h 22mn
    Celkový BitRate                          : 19,6 Mbps
    Název filmu                              : http:www.normteam.com   NORM工作群74201586  贝克汉公 QQ727360708
    Encoded date                             : UTC 2010-02-22 21:41:31
    Použitý software                         : mkvmerge v5.9.0 ('On The Loose') built on Dec  9 2012 15:37:01
    Enkódoval                                : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0
    
    Video
    ID                                       : 1
    Formát                                   : AVC
    Formát/                                  : Advanced Video Codec
    Format_Profile                           : High@L4.1
    Format_Settings_CABAC/String             : Ano
    Format_Settings_RefFrames/String         : 2 frame
    CodecID                                  : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration/String                          : 2h 22mn
    Šířka                                    : 1 920pixely
    Výška                                    : 1 080pixely
    Poměr stran                              : 16:9
    Frame rate                               : 23,976 fps
    ColorSpace                               : YUV
    ChromaSubsampling                        : 4:2:0
    BitDepth/String                          : 8 bits
    ScanType/String                          : Progressive
    Titul                                    : The Avengers 3D (2012) Half-SBS 1080p ENG DTS 7.1 - 3DSBS Release
    Enkódoval                                : x264 core
    Default                                  : Ne
    Forced                                   : Ne
    colour_primaries                         : BT.709
    transfer_characteristics                 : BT.709
    matrix_coefficients                      : BT.709
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od BigSandy Zobrazit příspěvek
    1) 3D filny jsou pak v kodesu VC-1 a
    2) znamy mi tvrdil že dnes už je kodek VC-4
    Ad 1) Ne, většina MKV má video většinou v H.264/MPEG-4 AVC, což je i Tvůj případ
    Ad 2) Když Ti to známý Tvrdil, tak ať Ti dá nějaká zdroj. Pokud vím, tak dnes je VC-1,2,3 s tím, že se spíš potkáš s VC-1, který může být i na BD

    Pro 3D se na BD nepoužívá VC-1 ale MVC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    VC1 je komprese vyvinutá u Microsoftů, jakoby pokračování wmv, řekněme advanced a žádné další od Microsoftů neexistují.
    VC-2 je system úplně jiný, nazývaný taky Dirac Pro a používá se hlavně v Asii pro vysílání "Ultra HDTV", např. olympijské hry v Pekingu.
    Tato komprese není založena na kosinové transformaci, ale funguje podobně jako např. JPEG2000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    Hm.
    Vysvětlim o co jde.
    Přimo nad obyvakem, kde je ma Led TV mam kamrlik, odkud mam rozveden internet.
    Chtěl jsem tam umistit nějake mini PC jako uložiště dat (FTP,DLNA).
    Třeba Intel Desktop Board D2700MUD BOX nebo něco podobneho.
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14008M27H
    Na netu mi nasadil jeden čipek brouka do hlavy.
    Pry by bylo rozumnějši stahnout HDMI kabl s PC do Led TV a použivat to PC přimo na přehravani.
    Připada mi to rozumne a 3 m HDMI neni problem.

    A tady je problem.
    Nerad bych poskladal nějake levne PC a za pul roku zkistil že nestiha nebo nezvlada něco přehrat.
    Zas bych nerad aby se na pudě flakala nějaka draha potvora a vubec nebyla využita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    daj tam atom s IONom a XBMC a mas vystarano ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    daj tam atom s IONom a XBMC a mas vystarano ..
    Moh bys prosím dat nějaky link nanějaky ten atom s IONom.

    Jinak KamilZ měl pravdu.
    Projel jsem všechny 3D MKV a vše je v H.264
    Ten znamy jak jsem psal nahoře je prodavač kde naše firma nakupuje a hned jak tam pojedu mu vysvětlim co je za deb--a.
    Chtěl jsem tam koupit na to přehravani těch 3D tuto desku
    http://www.czc.cz/msi-c847ms-e33-int...121830/produkt
    http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...1.10GHz&id=661
    Řek mi že ji testovali s 3D MKV a že stare 3D s kodeky VC-1 až VC-3 to hravě zvladne ale s VC-4 už nepřehraje.
    Takže podle toho co jste tu napsali je to blb.
    Jaky je Vaš nazor na tuto desku, da to.
    Naposledy upraveno uživatelem BigSandy: 30-01-2013 v 06:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no hlavne kup nieco co ma akcelerovany vystup .. to je napriklad ten ION .. CHces pouzivat XBMC ? najdi si tu vlakno o XBMC .. tam zrovna vcera dakto daval dosku s IONom .. ale nenasiel som ju u nas vo velkoskladoch ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    A co ASUS E45M1-M PRO http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000001C9U

    Tys asi viděl Asus AT5IONT-I http://zakladni-desky.heureka.cz/asus-at5iont-i/

    Za ty prachy 2 X sata 2 je ubohe
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aky kodek
    Od MarianB v sekci Kodeky
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 21-05-2006, 08:38
  2. AC3 kodek
    Od duck130883 v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2006, 18:20
  3. co je to za kodek ?
    Od ai v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2005, 17:04
  4. kodek H. 264
    Od BOBA v sekci Kodeky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 01:18
  5. aky kodek?
    Od terezis v sekci Kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2004, 16:07