jsem spokojený majitel 2x NAS synology (DS 1010+, 509+). DS 509+ mám doma pro účely zálohy rodinných a mediálních dat. DS1010+ používám v práci jako zálohu firemních dat a zároveň pro kamerový systém.
Nicméně v práci vyvstala nutnost rozšířit počet IP kamer z současných 9-ti na cca 16-20. Takový velký počet kamer už nechci kombinovat s zálohou firemních dat na jednom přístroji.
Řeším tedy otázku buď pořízení nového NASu čistě na firemní data nebo čistě pro IP kamery.
Nejprve jsem myslel, že koupím nové dvoudiskové synology DS 713+ na firemní data a DS1010+ nechám kvůli stáří disků pro kamery. Nicméně teď uvažuji i o tom, že bych si pro firemní data postavil NAS na bázi windows.
Neřeším ani tak finanční stránku, spíš stránku co nejlepší integrace záložního PC do firemní sítě. Mám totiž síť ze směsi PC v doméně/MAC/PC v pracovní skupině a mám určitý problém s tím, že občas u synology řeším problém s právy na konkrétní hlouběji zanořené podadresáře z PC mimo doménu (byť do hlavního adresáře se povolený uživatel dostane tak občas nevidí data v hlouběji zanořených podadresářích).
K jádru pudla ... můžete mě tedy navrhnout alternativní řešení ideálně pod WIN 7 v doméně, které mě zaruší 100% funkční raid 5 a hlavně dobrou zprávu práv na složky?
1. Hardware: na jakém hardwaru/chipsetu/raid řadiči by jste doporučili to postavit? Samozřejmě by měl vydržet provoz 24/7
2. Co by jste navrhovali za softwarovou výbavu NASu založeného na WIN7. Která plně nahradí (předčí) synology? (nejde mě o žádné mailservery/ftp servery a další balíčky ... stačí mě jen základn funkce NASu jakožto zálohy dat)
3. Nemám raději koupit vyhlédnuté DS 713+ s dvěma disky do zrcadla a mít pokoj ... finance jsou pro mě až na 2 místě
mod: NAS pro firemní data není téma do sekce MMC, DVD a BD, přesunuto