Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Editace záznamu ze set-topboxu STRONG (MPEG2)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    Ahoj,
    nahrál jsem si z tv pořad set-top-boxem Strong na USB flashku. Děli se to po 928MB do souborů formátu .MPG + přidá jakýsi (jeden) soubor INFO.DVR

    Sestříhal jsem soubor 000.MPG a přidal na časovou osu ve WOMBLE (MPEG Video Wizard DVD 5.0), otevřel jsem 001.MPG (tento můj nahraný seriál se rozdelil do dvou soborů - 928MB a 600MB), a při stříhání jsem si všiml, že jakmile se posunu tam, kde chci stříhat, začne zvuk znovu od začátku i když jsem třeba až na 10ti minutách. Pokud bych ten soubor přidal bez ořezání konce na časovou osu, tak má kolem 5ti hodin na časové ose i když ve skutečnosti má 20 min. A při ořezání není zvuk ve výsledném souboru slyšet (jen v místě druhého souboru... - od začátku po konec prvního slyšet je). Abych byl přesný, je slyšet asi jen první vteřina ze zvuku druhého souboru.

    Vyřešil jsem to tak že jsem ve VirtualDubModu vytáhl přes stream list audio stopu do WAV a pak ji přidal na časovou osu (je tam ale bohužel nějaký malý posun, i když je stopa nastavena přesně), a zároveň jsem mutnul zvuk toho druhého souboru na časové ose.

    Je to neortodoxní řešení, proto se ptám co dělám špatně a není třeba k něčemu ten soubor INFO.DVR?




    PS: Můžu výsledný soubor final.MPG ripnout ve VirtualDubModu (do avi-xvid) za pouzití tohoto scriptu final.avs?:

    LoadPlugin("C:\programy\DGIndex\DGDecode.dll")
    mpeg2source("C:\final\final.d2v")
    Crop (8,2,-4,-2)
    LanczosResize (704,400)

    PPS: Jak to udělat s audiem? Soubor final.MPG má tyto specifikace zvukového formátu:

    Audio
    ID : 192 (0xC0)
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 2
    Duration : 47mn 19s
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 192 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 65.0 MiB (5%)


    Předem děkuji za odpověď.

    PPPS: Laicky bych problém popsal tak, že to video 001.MPG není v nějakém popisku/hlavičce/infu ukončené, zkrátka, tak se mi to jeví. Bohužel se ani nedá přesně střihnout konec - výsledné video končí více než několik vteřin před mým střihem konce (a zvuk dokonce pokračuje několik vteřin po ukončení videa) .
    Naposledy upraveno uživatelem sedlv: 22-01-2013 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mno, první chyba je to nastavené dělení v PVR po 1 GB - stačí v nastavení změnít na 4 GB (pro formátování FAT32) nebo nedělit (pro NTFS/NFS). Druhá chyba je to přidávání demuxované audiostopy - stačí na timeline plácnout za sebe ty dva ustřižené kusy (ať už jsou vybrané z jednoho kusu videa nebo z postupně otvíraných sekvencí stejného typu) a musí tam být to jejich audio synchronní podle prvního GOP, bez separátního přidávání další audiostopy... Ten informační soubor *.DVR obsahuje jen základní údaje o balastu Transport Streamu TS (EPG, titulky atd.) pro přehrávání zařízením, které záznam vyrobilo a při přeuložení jako Program Stream Mpeg2 se stejně zahodí.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 22-01-2013 v 22:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    V zařízení nejde nastavit, aby se nahrávka nedělila, pouze je tam výběr TS/PS (zvoleno PS)

    Už si vážne nevím rady. Dneska jsem nahrál další video a první soubor má podle BS Player 6hodin místo 57minut který má doopravdy.

    - Hodím ho drag and drop na timeline (na timeline ukazuje 11 hodin)
    - Hodím tam i druhý soubor.
    - Prvnímu stáhnu velikost podle druhýho (pravým myšítkem -> Pozice&délka)
    - Export

    Výsledný soubor nemá od poloviny zvuk.

    Tady je vidět ta 11 hodinová stopa:

    Naposledy upraveno uživatelem sedlv: 23-01-2013 v 15:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Na čas se nekoukej - naimportuj video, přetáhni ho na levé okno preview a nastav si v něm začátek a konec střihu kliknutím na patřičná tlačítka, poté to přidej na timeline (pravý klik na výběr a volba Add to Time Line) a zkontroluj, zda to hraje správně v pravém okně preview. Pokud ano, dej export a ulož si to někam pod novým názvem. Před odkliknutím Save si ještě zkontroluj AR (Aspect Ratio), zda je správně 16:9 nebo 4:3 podle ustřižené nahrávky, nikoli co bylo na začátku a je zapsáno v hlavičce. Zavři Womble a zkontroluj si to v nějakém playeru. Musí to sedět, jinak to nedělám.

    P.S. Jestli ten Strong neumí ukládat větší kusy jak 1 GB, tak ho zahoď a pořiď něco rozumnějšího - mě Dreambox ukládá na disk třeba 10 GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    Vzdávám to. Myslím si, že ten set-top-box ty videa ukládá nějak nestandartně, prostě je ku*ví. Každopádně děkuju za ochotnou pomoc.


    U prvního videa to šlo, ale video (při přehrávání) končí o několik vteřin dřív než zvuk (obraz se zastaví dřív a zvuk dojede do konce). V pravém okně tento problém nebyl, až při přehrání výsledného souboru v několika různých přehráváčích.

    U druhého videa je ten samý problém, co popisuji v prvním příspěvku. Postupoval jsem takto:
    -import
    -přesun do levého okna
    Už v levém okně zvuk blbne (po každém přesunu na ose začne hrát od začátku, jakoby byl zvuk oddělený od videa - a zvuk nevěděl kde jsem na ose).
    -střih
    -add to timeline
    V pravém okně zvuk nehraje.
    -export
    Ve výsledném souboru zvuk nehraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To není možný. Tak sem zkus dát do přílohy nějakou 20 vteřinovou ukázku nahrávky (mpg zazipuj, jinak je tu limit pro přílohu mpg asi 6 MB). Zkontroluji to a provedu střih u mě. STB nemá co k*rvit, neboť ukládá to co dekoduje.

    Tady je třebas jako ukázka 13 sekund vystřižených z reklamy...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-01-2013 v 16:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    Výsledná velikost zazipovaného videa je téměř totožná (aplikace komprimace na komprimaci), takže dávám přímo mpg

    BTW klidně to někam uploadnu celý...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem sedlv: 23-01-2013 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    V tom streamu jsou chyby - jednak otevřené GOPy o nestejné délce (jednou 12 , podruhé 18 frames) - mělo by být nastaveno zavřené GOP (closed GOP, o délce 12 frames). Navíc jsou tam diskontinuity času (SCR time) - to jsou ty růžové čárečky přes frames. Viz příloha analýzy z GSpotu.

    Jinak při přehrávání v MPC zvuk jen na začátku plkne a zastaví se to asi po 20 vteřinách... To je celé na dvě věci. Zkus ještě nahrát 20 sekund a dej sem ten zdrojový stream přímo z STB.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Ukázka_analýza_streamu.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 93.2 KB 
ID: 21430  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    tady to je
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: mpg 000.MPG (7.77 MB, 168 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    OK, jdu na to kouknout.

    Tady je schválně pro srovnání ještě ukázka analýzy toho, co jsem dal do přílohy, jak to mám nastavené já.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Sixx_upoutavka_analýza_streamu.jpg 
Zobrazení: 162 
Velikost: 79.1 KB 
ID: 21432  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak jsem to natáhl v mém WMVW a ustřihl z toho 20 sekund - bez rekomprese, tak jak je původní stream. Obojí hraje OK. Zde jsou obrázky analýzy "před a po". Jak je vidět, umístění klíčových snímků se nezměnilo.
    Musíš mít něco blbě nastavené v položce Video --> Expert před uložením.

    Edito: Jo a napiš mi ještě typ toho Stronga - kouknul bych se do manuálu, jak je to u něho s tou funkcí PVR. Nahrává se na CO??? USB-flash nebo HDD?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000_puvodni_stream.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 105.8 KB 
ID: 21434   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000_puvodni_stream_po ustrizeni_20s_a_ulozeni_Womble.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 97.4 KB 
ID: 21435  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-01-2013 v 18:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    Ahoj.
    Používám položku Automatic(.MPG). Nic jsem v nastavení neměnil - je to tak jak se to nainstalovalo.

    Set-top-box je Strong SRT 5203. Nahrávám na flash Kingston.

    Možná by pomohlo aktualizovat firmware, zítra se podívám na to, jestli to jde...

    PS: Pokud mám Womble špatně nastavený, proč některý soubor upravit jde a některý ne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak mi udělej obrázky (klávesy Ctrl+Alt+PrintScreen a to vložit ze schránky a uložit v nějakém fotoeditačním programu do JPG) nastavení Womblu při Exportu - a sice záložku Video, Video po zmáčknutí tlačítka Expert a záložku Monitor po stisknutí tlačítka Detail.

    Co se týče toho Stronga 5203 - podívej se do českého manuálu na str. 19, odstavec 5.5.6 Formátování disku: Když ho tam nebo v PC naformátuješ na NTFS-formát, tak se ti nic dělit nebude.

    Edito: Já to mám nastavené takto - viz příloha.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000_nastaveni_Export_Monitor_Detail.jpg 
Zobrazení: 151 
Velikost: 41.7 KB 
ID: 21454   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000_nastaveni_Export_Video_Expert.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 56.0 KB 
ID: 21453   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000_nastaveni_Export_Video.jpg 
Zobrazení: 173 
Velikost: 57.8 KB 
ID: 21452  
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 24-01-2013 v 21:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    10

    Hm, zítra to vyzkouším. Když jsem chtěl flashku formátovat v tom strongu, tak to po mě chtělo nějaký "pin" (doslova to tam psalo, "zadejte pin"). Zformátuju to v pc a zítra vyzkouším.

    Nemám zrovna žádný mpg v pc, tak jsem si stáhl svůj ukazka.mpg odtud z vlákna. Dal na timeline -> export ->uložit.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: video.jpg 
Zobrazení: 177 
Velikost: 78.9 KB 
ID: 21456   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: detail.jpg 
Zobrazení: 165 
Velikost: 55.8 KB 
ID: 21458   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: expert.jpg 
Zobrazení: 167 
Velikost: 67.0 KB 
ID: 21457  
    Naposledy upraveno uživatelem sedlv: 24-01-2013 v 22:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    2 rozdíly v záložce Export-Expert - Algorithm přepni na HighQuality a v prokládání si místo Automatic zvol A-Top Field First. Zkoušeno (mé obrázky jsou) z té tvé ukázky 000.mpg zde.

    Jestli po tobě chce Strong nějaké heslo (PIN), tak default z továrny je 0000, máš to v manuálu, který se jak známo čte až jako poslední, že?!.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 24-01-2013 v 22:56
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 18:34
  2. Editace MPEG2
    Od imported_fireboy v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 15:34
  3. Editace souborů MPEG2 - začátečník
    Od bond007 v sekci Editace videa
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 05-09-2005, 18:06
  4. Problem - Editace zaznamu DVB-T
    Od dick_tvf v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2005, 15:48