Ahoj,
nahrál jsem si z tv pořad set-top-boxem Strong na USB flashku. Děli se to po 928MB do souborů formátu .MPG + přidá jakýsi (jeden) soubor INFO.DVR
Sestříhal jsem soubor 000.MPG a přidal na časovou osu ve WOMBLE (MPEG Video Wizard DVD 5.0), otevřel jsem 001.MPG (tento můj nahraný seriál se rozdelil do dvou soborů - 928MB a 600MB), a při stříhání jsem si všiml, že jakmile se posunu tam, kde chci stříhat, začne zvuk znovu od začátku i když jsem třeba až na 10ti minutách. Pokud bych ten soubor přidal bez ořezání konce na časovou osu, tak má kolem 5ti hodin na časové ose i když ve skutečnosti má 20 min. A při ořezání není zvuk ve výsledném souboru slyšet (jen v místě druhého souboru... - od začátku po konec prvního slyšet je). Abych byl přesný, je slyšet asi jen první vteřina ze zvuku druhého souboru.
Vyřešil jsem to tak že jsem ve VirtualDubModu vytáhl přes stream list audio stopu do WAV a pak ji přidal na časovou osu (je tam ale bohužel nějaký malý posun, i když je stopa nastavena přesně), a zároveň jsem mutnul zvuk toho druhého souboru na časové ose.
Je to neortodoxní řešení, proto se ptám co dělám špatně a není třeba k něčemu ten soubor INFO.DVR?
PS: Můžu výsledný soubor final.MPG ripnout ve VirtualDubModu (do avi-xvid) za pouzití tohoto scriptu final.avs?:
LoadPlugin("C:\programy\DGIndex\DGDecode.dll")
mpeg2source("C:\final\final.d2v")
Crop (8,2,-4,-2)
LanczosResize (704,400)
PPS: Jak to udělat s audiem? Soubor final.MPG má tyto specifikace zvukového formátu:
Audio
ID : 192 (0xC0)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Duration : 47mn 19s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 65.0 MiB (5%)
Předem děkuji za odpověď.
PPPS: Laicky bych problém popsal tak, že to video 001.MPG není v nějakém popisku/hlavičce/infu ukončené, zkrátka, tak se mi to jeví. Bohužel se ani nedá přesně střihnout konec - výsledné video končí více než několik vteřin před mým střihem konce (a zvuk dokonce pokračuje několik vteřin po ukončení videa).