Domácí film v HD rozlišení
Zdravím, potřeboval bych poradit s touto situací:
- Mám kameru Sony HDR FX7, která natáčí v HDV 1440x1080i, stříhám v Pinnacle15. Nagraboval jsem záznam z kamery do PC ve formátu m2v, nic lepšího mi to neumožnilo, i když tam byla možnost AVI, ale nešlo na ni kliknout. Sestříhal jsem si domácí film a chci to nějak prezentovat. V minulosti jsem starší kamerou fungoval s formátem DV, takže výsledný domácí film jsem v rodině prezentoval na DVD. Všichni si to přehráli. Teď, když jsem udělal video z HDV kamery, chtěl bych to zase prezentovat. Aby to byli schopni si všichni přehrát, udělal jsem jedno DVD s menu disku. Jak udělat HD film, když BlueRay nemám a nevidím v něm budoucnost. Já stylem pokus omyl nechal vyrenderovat mpeg4 a že to budu prezentovat na flashdisku přímo do USB vstupu u HD TV, ale u něj jsem zjistil, že nejde udělat menu disku. Mohli byste mi poradit v jakém formátu udělat to HD video aby se nezhoršila kvalita(ten mpeg4 má pouze 4.2 GB u 52minutového filmu) a eventuálně byla možnost i toho DVD menu.
- Mám kameru Sony HDR FX7, která natáčí v HDV 1440x1080i, stříhám v Pinnacle15. Nagraboval jsem záznam z kamery do PC ve formátu m2v, nic lepšího mi to neumožnilo, i když tam byla možnost AVI, ale nešlo na ni kliknout. Sestříhal jsem si domácí film a chci to nějak prezentovat. V minulosti jsem starší kamerou fungoval s formátem DV, takže výsledný domácí film jsem v rodině prezentoval na DVD. Všichni si to přehráli. Teď, když jsem udělal video z HDV kamery, chtěl bych to zase prezentovat. Aby to byli schopni si všichni přehrát, udělal jsem jedno DVD s menu disku. Jak udělat HD film, když BlueRay nemám a nevidím v něm budoucnost. Já stylem pokus omyl nechal vyrenderovat mpeg4 a že to budu prezentovat na flashdisku přímo do USB vstupu u HD TV, ale u něj jsem zjistil, že nejde udělat menu disku. Mohli byste mi poradit v jakém formátu udělat to HD video aby se nezhoršila kvalita(ten mpeg4 má pouze 4.2 GB u 52minutového filmu) a eventuálně byla možnost i toho DVD menu.
Doba DVD sice už pomalu "uhasíná", nicméně pro podmínku aby si to byli schopni všichni přehrát nezbývá než zase vyrobit DVD i se všemi jeho "necnostmi".
[QUOTE=bobr.cz;442122]Jak udělat HD film, když BlueRay nemám a nevidím v něm budoucnost.[/QUOTE]
Pro HD prezentaci filmu musíš zvolit variantu podle cíle. V současné době začínají být rozšířené různé multimediální přehrávače a část lidí se pokouší s menším či větším úspěchem filmy přehrávat přímo pomocí TV ale většina stejně dojde časem k těm MMC.
Takže pokud chceš HDD s menu - udělej BlueRay ve formě ISO a některé MMC Ti ho přehrají, případně si jej kdo chce vypálí na placku.
Pokud se bez menu obejdeš, zvol některý z kontejnerů použitelných jak v MMC, tak v PC, tak v některých TV (nejuniverzálněji mpg a m2ts, někde taky avi a mkv).
Já v současné době, chci-li aby si film přehrálo co nejvíce lidí, udělám DVD (menu většinou vynechám, neboť mne samotného nikdy moc nebavilo se v něm proklikávat) a druhou verzi pak v AVCHD nebo HDV.
Pokud je to krátké a vejde se na jedno DVD, pak to sloučím a každej si může přehrát co chce, pokud se to na jednu placku nevejde, udělám dvě (média dnes moc nestojí) a dám jim oboje, ať si vyberou, pokud je to větší a na placku nevejde, rozdělím ho do dvou souborů a oni si ho podle potřeby spojí, některá MMC automaticky hrají číslované soubory za sebou.
No a někteří si přijdou rovnou s externím úložištěm ...
[QUOTE=bobr.cz;442122]Jak udělat HD film, když BlueRay nemám a nevidím v něm budoucnost.[/QUOTE]
Pro HD prezentaci filmu musíš zvolit variantu podle cíle. V současné době začínají být rozšířené různé multimediální přehrávače a část lidí se pokouší s menším či větším úspěchem filmy přehrávat přímo pomocí TV ale většina stejně dojde časem k těm MMC.
Takže pokud chceš HDD s menu - udělej BlueRay ve formě ISO a některé MMC Ti ho přehrají, případně si jej kdo chce vypálí na placku.
Pokud se bez menu obejdeš, zvol některý z kontejnerů použitelných jak v MMC, tak v PC, tak v některých TV (nejuniverzálněji mpg a m2ts, někde taky avi a mkv).
Já v současné době, chci-li aby si film přehrálo co nejvíce lidí, udělám DVD (menu většinou vynechám, neboť mne samotného nikdy moc nebavilo se v něm proklikávat) a druhou verzi pak v AVCHD nebo HDV.
Pokud je to krátké a vejde se na jedno DVD, pak to sloučím a každej si může přehrát co chce, pokud se to na jednu placku nevejde, udělám dvě (média dnes moc nestojí) a dám jim oboje, ať si vyberou, pokud je to větší a na placku nevejde, rozdělím ho do dvou souborů a oni si ho podle potřeby spojí, některá MMC automaticky hrají číslované soubory za sebou.
No a někteří si přijdou rovnou s externím úložištěm ...
bobr : vyser sa na menu .. to predsa kazdeho len otravuje .. ak chces menu , musis spravit BD .. DVD je mrtef .. to uz niekto nepouziva ..
Zrovna teď jsem dodělal 4 videa z dovolené. Na DVD jsem udělal jednoduché menu, aby se k těm částem dostali. Potom jsem renderoval HDV do mp4 a z ní vyrobil *.mkv, to již dávám na flash a to putuje k zájemcům. Zde si již vyberou pomocí menu TV nebo MMC. Zbytečně se tím netrap.
jj, to je presne ono, ohledne toho menu, monoho lidi si neuvedomuje, ze po prechodu na MMC se proste klipy, nebo videa daji do folderu, s prehlednymi jmeny , posloupnost zachovam prefixem 01_cokoliv, 02_blabla, kde to MMC nabidne, coz je vlastne menu, a ty mmc to prehraji taky v jednom kuse, a tedy i poporadku pokud to takto oznacis. Prakticke cislovani tech klipu je americky format datumu, ve forme, rok_mesic_den, kdy jen tento datum zaruci posloupnost napr. 2012_06_24_opekani na zahrade . Muzete mit vsechny videa na jedne hromade a je v tom okamzite prehled ....
Tak jsem zaznamenal první problém u známých. Jak jsem již psal z Pinnaclu jsem to vyrenderoval do mp4 (1920x1080, 25sn/s, 12MBps, tuším p-neprokládaně) a známým to nefachá. V jakém HD formátu bych to měl udělat, aby to šlapalo všem na televizích. Díky
Udělej výpis v MediaInfo a dej to sem.
mp4 musí mít kódování h.264. Tobě to funguje? Na jakých TV jsi to zkoušel.
mp4 musí mít kódování h.264. Tobě to funguje? Na jakých TV jsi to zkoušel.
Snad jsem to mediainfo vložil dobře takhle to v podstatě vyrenderoval pinnacle. Na jaké TV nevím, posílal jsem to kamarádce přes GoogleDisk do Chorvatska. Ale psala, že jí má na flashku i SD kartu
Toto mě funguje na 100% a je jedno jaké dám rozlišení nebo bitrate. Profil dávám vždy 4.1, u vyššího se mi stalo, že Samsung to nevzal. Už ty Tvoje údaje jsou divné.
Hlavní
Celý název a cesta : D:\Dokumenty\Download\Vimeo\Video pro TV
Formát : MPEG-4
Format_Profile : Base Media / Version 2
CodecID : mp42
Velikost souboru : 406 MiB
Duration/String : 10mn 39s
Celkový BitRate : 5 321 Kbps
Encoded date : UTC 2013-01-15 20:31:35
Tagged date : UTC 2013-01-15 20:31:35
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
Format_Settings_GOP : M=3, N=33
CodecID : avc1
/ : Advanced Video Coding
Bit rate : 5 000 Kbps
Šířka : 1 280pixely
Výška : 720pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
Standard : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.217
StreamSize/String : 381 MiB (94%)
Audio
ID : 2
Formát : AAC
Formát/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
Bit rate : 318 Kbps
BitRate_Maximum/String : 576 Kbps
Kanál(y) : 2 kanály
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48,0 KHz
Hlavní
Celý název a cesta : D:\Dokumenty\Download\Vimeo\Video pro TV
Formát : MPEG-4
Format_Profile : Base Media / Version 2
CodecID : mp42
Velikost souboru : 406 MiB
Celkový BitRate : 5 321 Kbps
Encoded date : UTC 2013-01-15 20:31:35
Tagged date : UTC 2013-01-15 20:31:35
Video
Format_Profile : High@L4.1
Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
Format_Settings_GOP : M=3, N=33
CodecID : avc1
/ : Advanced Video Coding
Bit rate : 5 000 Kbps
Šířka : 1 280pixely
Výška : 720pixely
Standard : PAL
Bits/(Pixel*Frame) : 0.217
StreamSize/String : 381 MiB (94%)
Audio
Formát : AAC
Formát/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
Bit rate : 318 Kbps
BitRate_Maximum/String : 576 Kbps
Channel positions : Front: L R
[QUOTE=josefíka;442446]Už ty Tvoje údaje jsou divné.
[/QUOTE]
Tomu nerozumím.
Tak mi poraďte jak to mám vyrenderovat. Pinnacle to nagraboval takto: zvlášť Video a zvuk 2x Je to jedna ze čtyř částí filmu, který jsem spojil a sestříhal na výsledné video, kde mediainfo je nahoře.
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi.m2v
Formát : MPEG Video
Format_Version : Version 2
Velikost souboru : 10,1 GiB
Duration/String : 57mn 41s
Celkový BitRate : 25,0 Mbps
Video
Format_Commercial_IfAny : HDV 1080i
Format_Profile : Main@High 1440
Format_Settings_BVOP/String : Ano
Format_Settings_GOP : M=3, N=12
Bit rate : 25,0 Mbps
Šířka : 1 440pixely
Výška : 1 080pixely
Standard : Component
ScanType/String : Interlaced
ScanOrder/String : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.643
StreamSize/String : 10,1 GiB (100%)
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi_1.wav
Formát : Wave
Velikost souboru : 317 MiB
Celkový BitRate : 768 Kbps
Audio
ID : 0
Formát : PCM
Format_Settings_Endianness : Little
CodecID : 1
Bit rate : 768 Kbps
Kanál(y) : 1 kanál
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 317 MiB (100%)
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi_2.wav
Audio
Já jsem to dal v Pinnacle vyrenderovat jako mpeg4 HD1080p (video - 1920x1080, frekvence standartní 25sn/s 12000Kbps) (zvuk - mpeg4, stereo, 48kHz,192kb/s
Podle:
[QUOTE=arkij;4422129]Pokud se bez menu obejdeš, zvol některý z kontejnerů použitelných jak v MMC, tak v PC, tak v některých TV (nejuniverzálněji mpg a m2ts, někde taky avi a mkv).
[/QUOTE]
bych mohl vyrendrovat v Pinnacle jako m2ts (což je asi AVCHD HD(disk) rozlišení 1440x1080 17000Kbps H.264 velikost 6,56GB nebo AVCHD HD(HDD) 1920x1080 24000Kbps H.264 velikost 9,03GB) pojede to kamarádce na TV, když mi není schopna napsat co její TV zvládá za formáty.
Uvažoval jsem, že bych to udělal v mpeg2 HD1080i (implicitní nastavení: video:1920x1080, 30000kb/s, 25 sn/s zvuk:mpeg vrstva2, 224kb/s, 16bitová, stereo, 48kHz) u toho je ale velikost 11GB. Chtěl bych to trošku zmenšit, ať se to vleze na Google disk. Když snížím ručně datový tok videa, dejme tomu na 15000kbps je třeba snížit v poměru i datový tok u zvuku, takže na polovinu (112) nebo není třeba.
Dík za veškeré odpovědi na vyčerpávající otázku.
[/QUOTE]
Tomu nerozumím.
Tak mi poraďte jak to mám vyrenderovat. Pinnacle to nagraboval takto: zvlášť Video a zvuk 2x Je to jedna ze čtyř částí filmu, který jsem spojil a sestříhal na výsledné video, kde mediainfo je nahoře.
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi.m2v
Velikost souboru : 10,1 GiB
Celkový BitRate : 25,0 Mbps
Video
Format_Commercial_IfAny : HDV 1080i
Format_Profile : Main@High 1440
Bit rate : 25,0 Mbps
Šířka : 1 440pixely
Bits/(Pixel*Frame) : 0.643
StreamSize/String : 10,1 GiB (100%)
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi_1.wav
Audio
Hlavní
Celý název a cesta : E:\Video\Franiokovi\Franiokovi_2.wav
Audio
Já jsem to dal v Pinnacle vyrenderovat jako mpeg4 HD1080p (video - 1920x1080, frekvence standartní 25sn/s 12000Kbps) (zvuk - mpeg4, stereo, 48kHz,192kb/s
Podle:
[QUOTE=arkij;4422129]Pokud se bez menu obejdeš, zvol některý z kontejnerů použitelných jak v MMC, tak v PC, tak v některých TV (nejuniverzálněji mpg a m2ts, někde taky avi a mkv).
[/QUOTE]
bych mohl vyrendrovat v Pinnacle jako m2ts (což je asi AVCHD HD(disk) rozlišení 1440x1080 17000Kbps H.264 velikost 6,56GB nebo AVCHD HD(HDD) 1920x1080 24000Kbps H.264 velikost 9,03GB) pojede to kamarádce na TV, když mi není schopna napsat co její TV zvládá za formáty.
Uvažoval jsem, že bych to udělal v mpeg2 HD1080i (implicitní nastavení: video:1920x1080, 30000kb/s, 25 sn/s zvuk:mpeg vrstva2, 224kb/s, 16bitová, stereo, 48kHz) u toho je ale velikost 11GB. Chtěl bych to trošku zmenšit, ať se to vleze na Google disk. Když snížím ručně datový tok videa, dejme tomu na 15000kbps je třeba snížit v poměru i datový tok u zvuku, takže na polovinu (112) nebo není třeba.
Dík za veškeré odpovědi na vyčerpávající otázku.
[QUOTE=bobr.cz;442453]bych mohl vyrendrovat v Pinnacle jako m2ts AVCHD HD 1920x1080 24000Kbps H.264 velikost 9,03GB) pojede to kamarádce na TV, když mi není schopna napsat co její TV zvládá za formáty.[/QUOTE]
A z toho potom udělej *.mkv a mělo by to fungovat.
Tak ať napíše přesný model TV a zjisti si to sám, co vlastně přehrává.
A jako poslední rada, zbav se Pinnaclu. V tomto je mnohem lepší Corel X5. Nebo něco jako je Edius Neo atd.
A z toho potom udělej *.mkv a mělo by to fungovat.
Tak ať napíše přesný model TV a zjisti si to sám, co vlastně přehrává.
A jako poslední rada, zbav se Pinnaclu. V tomto je mnohem lepší Corel X5. Nebo něco jako je Edius Neo atd.
mkvmerge http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix ti prevede tve video jen do mkv obalky, nic se neenkoduje, mkv je jen kontejner, video a audio se z tveho videa vytahnou a zabali do toho mkv kontejneru,
ale nejsem si jisty jestli ti to pomuze, to tve je snad Xvid , http://www.gromkov.com/help/advanced/avs_video_tools/dvd_to_avi_3gp_mp4.html , s profilem na nejaky mobil nebo tak nejak
Skus tam nastavit v tom Pinnaclu mpeg4-avc .
ale nejsem si jisty jestli ti to pomuze, to tve je snad Xvid , http://www.gromkov.com/help/advanced/avs_video_tools/dvd_to_avi_3gp_mp4.html , s profilem na nejaky mobil nebo tak nejak
Skus tam nastavit v tom Pinnaclu mpeg4-avc .
[QUOTE=bobr.cz;442453]m2ts (což je asi AVCHD HD(disk) rozlišení 1440x1080 17000Kbps H.264 velikost 6,56GB nebo AVCHD HD(HDD) 1920x1080 24000Kbps H.264 [/QUOTE]
[QUOTE=bobr.cz;442453] mpeg2 HD1080i (implicitní nastavení: video:1920x1080, 30000kb/s, 25 sn/s zvuk:mpeg vrstva2, 224kb/s, 16bitová, stereo, 48kHz) u toho je ale velikost 11GB. Chtěl bych to trošku zmenšit[/QUOTE]
Ano, m2ts je AVCHD v rozlišení 1440x1080 nebo 1920x1080 a stačí 12-15000Kbps, u mpeg2 HDV 1440x1080 Ti pak stačí 17-20000kb/s pro běžná videa pořízená domácí kamerou převážně při aktuálním osvětlení bez další přídavné techniky a pro úhlopříčky kolem jednoho metru, pokud už potřebuješ zmenšovat velikost souboru.
Nehledě na to že na začátku píšeš že máš [FONT=Verdana]kameru Sony HDR FX7, která natáčí v HDV 1440x1080i a ta dává [/FONT]25000kb/s, takže cokoliv vyššího nemá smysl, optimální je nechat datovej tok stejnej, nebo mírně snížit, u AVCHD při jeho vyšší kompresi můžeš při zhruba stejné kvalitě snížit trochu víc.
Co se týká kontejneru, tak oba tyto formáty jsou nejuniverzálnější (avi a mkv neumí přehrát větší množství TV, zvláště trochu starších), starší SONY avi a mkv neumí a setkal jsem se s omezením že u USB flash (FAT32) neuměla přehrát soubory větší než 2GB, jedno zda HDV nebo AVCHD, tak jsem to musel dělit, předloňská LG přehrála všechno co jsem jí podsunul a Samsumg jak kterej jak co. Není na to univerzální návod.
Pokud řešíš přítelkyni, udělej pár vzorků, otestuj a dávej jí to co její TV zvládne.
Jen tak naokraj. Možná by to chtělo změnit SW na nějakej jinej, kterej drží primárně formát zdroje a nemá defaultně nastaveno něco svého, co Ti vnucuje. Nabízí se z těch levnějších Corel(Ulead), Edius Neo nebo tak něco. Sice se to budeš muset trochu znovu naučit, nebudeš se ale pak tak trápit. Nakonec zjistíš, že ona je ta filozofie střihu všude stejná, akorát některé programy mají jednodušší práci s jednotlivými formáty. Ostatně nejsem jedinej kdo Ti to radí.
[QUOTE=bobr.cz;442453] mpeg2 HD1080i (implicitní nastavení: video:1920x1080, 30000kb/s, 25 sn/s zvuk:mpeg vrstva2, 224kb/s, 16bitová, stereo, 48kHz) u toho je ale velikost 11GB. Chtěl bych to trošku zmenšit[/QUOTE]
Ano, m2ts je AVCHD v rozlišení 1440x1080 nebo 1920x1080 a stačí 12-15000Kbps, u mpeg2 HDV 1440x1080 Ti pak stačí 17-20000kb/s pro běžná videa pořízená domácí kamerou převážně při aktuálním osvětlení bez další přídavné techniky a pro úhlopříčky kolem jednoho metru, pokud už potřebuješ zmenšovat velikost souboru.
Nehledě na to že na začátku píšeš že máš [FONT=Verdana]kameru Sony HDR FX7, která natáčí v HDV 1440x1080i a ta dává [/FONT]25000kb/s, takže cokoliv vyššího nemá smysl, optimální je nechat datovej tok stejnej, nebo mírně snížit, u AVCHD při jeho vyšší kompresi můžeš při zhruba stejné kvalitě snížit trochu víc.
Co se týká kontejneru, tak oba tyto formáty jsou nejuniverzálnější (avi a mkv neumí přehrát větší množství TV, zvláště trochu starších), starší SONY avi a mkv neumí a setkal jsem se s omezením že u USB flash (FAT32) neuměla přehrát soubory větší než 2GB, jedno zda HDV nebo AVCHD, tak jsem to musel dělit, předloňská LG přehrála všechno co jsem jí podsunul a Samsumg jak kterej jak co. Není na to univerzální návod.
Pokud řešíš přítelkyni, udělej pár vzorků, otestuj a dávej jí to co její TV zvládne.
Jen tak naokraj. Možná by to chtělo změnit SW na nějakej jinej, kterej drží primárně formát zdroje a nemá defaultně nastaveno něco svého, co Ti vnucuje. Nabízí se z těch levnějších Corel(Ulead), Edius Neo nebo tak něco. Sice se to budeš muset trochu znovu naučit, nebudeš se ale pak tak trápit. Nakonec zjistíš, že ona je ta filozofie střihu všude stejná, akorát některé programy mají jednodušší práci s jednotlivými formáty. Ostatně nejsem jedinej kdo Ti to radí.
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak to mám vyrenderovat z pinnacle buď jako m2ts nebo mp2 Hd. Mělo by to být nejuniverzálnější. Avi a mkv mi nemusí TV přehrát.
Co se týče toho snížení datového toku, tak je třeba snížit ve stejném poměru i zvukový nebo stačí snizit jen video?
Co se týče toho snížení datového toku, tak je třeba snížit ve stejném poměru i zvukový nebo stačí snizit jen video?
[QUOTE=bobr.cz;442765]tak je třeba snížit ve stejném poměru i zvukový [/QUOTE]
urcite tam nedavaj PCM, je to zbytocne. Pokial je zdroj mono, uplne postaci vyrobit mp3 s kodovanim s dvoma kanalmi (koli kompatibilite) a CBR bitratom 160-192kbs. Ak by bol zdroj stereo, pouzi bitrate 320kbs (co je maximum pre mp3).
urcite tam nedavaj PCM, je to zbytocne. Pokial je zdroj mono, uplne postaci vyrobit mp3 s kodovanim s dvoma kanalmi (koli kompatibilite) a CBR bitratom 160-192kbs. Ak by bol zdroj stereo, pouzi bitrate 320kbs (co je maximum pre mp3).
[QUOTE=bobr.cz;442442]Snad jsem to mediainfo vložil dobře takhle to v podstatě vyrenderoval pinnacle. Na jaké TV nevím, posílal jsem to kamarádce přes GoogleDisk do Chorvatska. Ale psala, že jí má na flashku i SD kartu[/QUOTE]
Problém nemusí být ve formátu výstupního videa.
Dle záznamu z Mediainfo vidím že ten soubor má přes 4 GB to znamená, že ta flashka z které se to přehrávalo musela být formátovaná do NTFS a většina starších TV přehrává jen z usb disků zformátovaných na FAT32.
Problém nemusí být ve formátu výstupního videa.
Dle záznamu z Mediainfo vidím že ten soubor má přes 4 GB to znamená, že ta flashka z které se to přehrávalo musela být formátovaná do NTFS a většina starších TV přehrává jen z usb disků zformátovaných na FAT32.
Tak TV kamarádky je LG 32LE5500. Jestli jsem dobře vyčetl podporované formáty, měla by zvládat DIVX HD, MPEG2 i MKV. Z pinnacle jsem to vyrenderoval v mpeg2, výstup z mediainfo níže. Protože soubor má přes 9GB a přes google disk jí to nepošlu (5GB omezení), převedl jsem to ve free media converter na to mkv. Log níže, ale při přehrání KMplayeru nebo v media hub je výsledné video s vodorovnými pruhy. Nevím proč měl converter implicitně nastavené 50sn/s. Změnil jsem před převodem na 25sn/m. Udělal jsem dobře? Zkouším ještě překonvertovat na DIVX HD. Tam bylo nastaveno 29,97sn/s. TAky jsem změnil na 25sn/s, mám přece původní video v 25sn/s
Logy:
Hlavní
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\Pinnacle Studio\My Disc Images\Můj film 1\Franiokovi\Franiokovi.mpg
Formát : MPEG-PS
Velikost souboru : 8,91 GiB
Duration/String : 50mn 37s
Celkový BitRate : 25,2 Mbps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format_Profile : Main@High
Bit rate : 24,5 Mbps
BitRate_Maximum/String : 35,0 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Bits/(Pixel*Frame) : 0.472
StreamSize/String : 8,65 GiB (97%)
Audio
ID : 192 (0xC0)
Formát : MPEG Audio
Format_Version : Version 1
Format_Profile : Layer 2
Bit rate : 224 Kbps
StreamSize/String : 81,1 MiB (1%)
Hlavní
UniqueID/String : 48449185561129439528588456396577537144 (0x2472F94610465A88336925DC5F6F7C78)
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\FreeMediaConverter.org\Free Media Converter\Output\Franiokovi.mkv
Formát : Matroska
Velikost souboru : 4,18 GiB
Celkový BitRate : 11,8 Mbps
Použitý software : Lavf53.24.2
Enkódoval : Lavf53.24.2
Video
Format_Profile : High@L4.0
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 12,0 Mbps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.231
StreamSize/String : 4,06 GiB (97%)
Enkódoval : x264 core 120
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=12000 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : Ano
Forced : Ne
Audio
Format_Profile : Layer 3
Format_Settings_Mode : Joint stereo
Format_Settings_ModeExtension : MS Stereo
CodecID : A_MPEG/L3
/ : MP3
Bit rate : 128 Kbps
Sampling rate : 44,1 KHz
StreamSize/String : 46,4 MiB (1%)
Enkódoval : LAME3.99.3
A tady je ten te DIVX: taky má vodorovné pruhy na PC
Hlavní
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\FreeMediaConverter.org\Free Media Converter\Output\Franiokovi.avi
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Format_Profile : OpenDML
Velikost souboru : 3,54 GiB
Celkový BitRate : 10,0 Mbps
Video
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Simple@L1
Format_Settings_BVOP/String : Ne
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : DIVX
/ : Project Mayo
/ : DivX 4
Bit rate : 9 871 Kbps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.190
StreamSize/String : 3,49 GiB (99%)
Enkódoval : Lavc53.42.4
Audio
CodecID : 55
Interleave_Duration/String : 26 ms (0.65 video frames)
Logy:
Hlavní
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\Pinnacle Studio\My Disc Images\Můj film 1\Franiokovi\Franiokovi.mpg
Celkový BitRate : 25,2 Mbps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format_Profile : Main@High
Bit rate : 24,5 Mbps
BitRate_Maximum/String : 35,0 Mbps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.472
StreamSize/String : 8,65 GiB (97%)
Audio
ID : 192 (0xC0)
Format_Profile : Layer 2
Bit rate : 224 Kbps
StreamSize/String : 81,1 MiB (1%)
Hlavní
UniqueID/String : 48449185561129439528588456396577537144 (0x2472F94610465A88336925DC5F6F7C78)
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\FreeMediaConverter.org\Free Media Converter\Output\Franiokovi.mkv
Formát : Matroska
Velikost souboru : 4,18 GiB
Celkový BitRate : 11,8 Mbps
Enkódoval : Lavf53.24.2
Video
Format_Profile : High@L4.0
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 12,0 Mbps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.231
StreamSize/String : 4,06 GiB (97%)
Enkódoval : x264 core 120
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=12000 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Audio
CodecID : A_MPEG/L3
A tady je ten te DIVX: taky má vodorovné pruhy na PC
Hlavní
Celý název a cesta : C:\Users\martin\Documents\FreeMediaConverter.org\Free Media Converter\Output\Franiokovi.avi
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Format_Profile : OpenDML
Velikost souboru : 3,54 GiB
Celkový BitRate : 10,0 Mbps
Video
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Simple@L1
Format_Settings_BVOP/String : Ne
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : DIVX
/ : Project Mayo
/ : DivX 4
Bit rate : 9 871 Kbps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.190
StreamSize/String : 3,49 GiB (99%)
Enkódoval : Lavc53.42.4
Audio
CodecID : 55
Interleave_Duration/String : 26 ms (0.65 video frames)
[QUOTE=josefíka;442460]Citace Původně odesláno od bobr.cz Zobrazit příspěvek
bych mohl vyrendrovat v Pinnacle jako m2ts AVCHD HD 1920x1080 24000Kbps H.264 velikost 9,03GB) pojede to kamarádce na TV, když mi není schopna napsat co její TV zvládá za formáty.
A z toho potom udělej *.mkv a mělo by to fungovat.[/QUOTE]
[QUOTE=ai;442477]mkvmerge http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix ti prevede tve video jen do mkv obalky, nic se neenkoduje, mkv je jen kontejner, video a audio se z tveho videa vytahnou a zabali do toho mkv kontejneru,
[/QUOTE]
Tak jsem to udělal přesně podle Vašich rad. Vyrenderoval v Pinnacle jako m2ts(velikost 8,5GB-nelze poslat přes google) a ten pak převedl do mkv(velikost7,8GB-taky to nepošlu). Původní je v pohodě ale to mkv mi v PC hraje s pruhy, viz. přiložený obrázek a na TV jsem to zatím nezkoušel, protože v tom jsem ještě zastaralý. Čekám až mi odejde moje stařičká TV. Už jsem z toho vykolejený. Mohl by mi někdo popsat přesný popis(pro debila), jak docílit mého požadovaného výsledku.: Soubor v HD, poslatelné Googlem do Chorvatska(max5GB) přehratelné na TV LG 32LE5500 a samozřejmě kvalitně. Předem dík největšímu odborníkovi. :-( Jo a mediainfo samozřejmě pošlu, když bude potřeba.
bych mohl vyrendrovat v Pinnacle jako m2ts AVCHD HD 1920x1080 24000Kbps H.264 velikost 9,03GB) pojede to kamarádce na TV, když mi není schopna napsat co její TV zvládá za formáty.
A z toho potom udělej *.mkv a mělo by to fungovat.[/QUOTE]
[QUOTE=ai;442477]mkvmerge http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix ti prevede tve video jen do mkv obalky, nic se neenkoduje, mkv je jen kontejner, video a audio se z tveho videa vytahnou a zabali do toho mkv kontejneru,
[/QUOTE]
Tak jsem to udělal přesně podle Vašich rad. Vyrenderoval v Pinnacle jako m2ts(velikost 8,5GB-nelze poslat přes google) a ten pak převedl do mkv(velikost7,8GB-taky to nepošlu). Původní je v pohodě ale to mkv mi v PC hraje s pruhy, viz. přiložený obrázek a na TV jsem to zatím nezkoušel, protože v tom jsem ještě zastaralý. Čekám až mi odejde moje stařičká TV. Už jsem z toho vykolejený. Mohl by mi někdo popsat přesný popis(pro debila), jak docílit mého požadovaného výsledku.: Soubor v HD, poslatelné Googlem do Chorvatska(max5GB) přehratelné na TV LG 32LE5500 a samozřejmě kvalitně. Předem dík největšímu odborníkovi. :-( Jo a mediainfo samozřejmě pošlu, když bude potřeba.
A žádný soused nemá novou TV na odzkoušení?
[QUOTE=bobr.cz;443095]Hlavní
Celkový BitRate : 25,2 Mbps[/QUOTE]
Vyrenderuj to přímo s menším BitRate a tak zmenšíš velikost na požadovaných 5GB. To potom pošli.
[QUOTE=bobr.cz;443095]Hlavní
Celkový BitRate : 25,2 Mbps[/QUOTE]
Vyrenderuj to přímo s menším BitRate a tak zmenšíš velikost na požadovaných 5GB. To potom pošli.
Ten soubor je jak ma byt, zda se, ty prouzky co vidis to je prokladani, ktere by mel odstranit TV nebo prehravac (v PC),
ten tvuj KMPlayer asi nedela deinterlace, zkousej Windows Media Player (ten deinterlacuje default), nebo jakykoliv, kde si muzes nastavit deinterlace
Nebo v Pinnaclu neprovadej deinterlace, ( jestli to delas), a je to spatne udelano, fakticky Pinnacle neznam, muze se chovat takto?, spis ne, ujisti se, ze enkodujes prokladane video.
ten tvuj KMPlayer asi nedela deinterlace, zkousej Windows Media Player (ten deinterlacuje default), nebo jakykoliv, kde si muzes nastavit deinterlace
Nebo v Pinnaclu neprovadej deinterlace, ( jestli to delas), a je to spatne udelano, fakticky Pinnacle neznam, muze se chovat takto?, spis ne, ujisti se, ze enkodujes prokladane video.
muzes soubor rozdelit, muzes to udelat tak, ze to vlozis do zipu, se soucasnym rozdelenim,
nevim co mas za operacni system, ve win7 to je natvrdo pravym klik, 7-zip, add to archive zip, a zvolis split to volume ...
pak to preposli pres nejakou schranku, po castech, treba ulozto.cz atd, ten kdo ty soubory stahne a pak je rozbali, slozi se to zase do jednoho souboru ...
nevim co mas za operacni system, ve win7 to je natvrdo pravym klik, 7-zip, add to archive zip, a zvolis split to volume ...
pak to preposli pres nejakou schranku, po castech, treba ulozto.cz atd, ten kdo ty soubory stahne a pak je rozbali, slozi se to zase do jednoho souboru ...
[QUOTE=bobr.cz;443384]Vyrenderoval v Pinnacle jako m2ts(velikost 8,5GB-nelze poslat přes google)[/QUOTE]
1) Tak jenom zmenši datovej tok tak, aby to bylo celkově pod 5GB, nechej to jako m2ts a pošli. Ten úbytek kvality by neměl být za normálních podmínek až tak velikej aby to zásadně vadilo ani na té 32" LG 32LE5500, otáka je spíše co s tím udělá ten Pinnacle, kterej neznám a jakej máš ten původní datovej tok.
2) Naporcuj ten původní 8,5GB soubor pomocí "raru" na menší třeba po 1GB, nejlépe samorozbalovací a ona si to potom poskládá, je-li alespoň trochu počítačově gramotná.
Jinak v manuálu k TV píší následující:
[QUOTE] Podporovány jsou následující soubory filmu
Rozlišení: méně než 1920 x 1080 pixelů (š x v)
Obnovovací frekvence: méně než 30 snímků/s (1920 x 1080), méně než 60 snímků/s (do
1280 x 720)
► Video kodek : MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4, H.264/AVC, DivX 3.11, DivX 4.12, DivX 5.x, DivX 6, Xvid 1.00,
Xvid 1.01, Xvid 1.02, Xvid 1.03, Xvid 1.10-beta1, Xvid 1.10-beta2, JPEG, VC1, Sorenson H.263/H.264.
► V případě použití Seznamu filmů nelze přehrát soubory DRM/*.tp /*.trp na serveru DLNA.[/QUOTE]
Takže s H.264/AVC by neměla mít problémy, naopak na DIVX to chce registraci a otázkou je, zdali-ji má udělanou. Jak jsem už psal dříve, tu LG co jsem asi před rokem zkoušel nepřekvapilo ani AVCHD, ani MPEG2
1) Tak jenom zmenši datovej tok tak, aby to bylo celkově pod 5GB, nechej to jako m2ts a pošli. Ten úbytek kvality by neměl být za normálních podmínek až tak velikej aby to zásadně vadilo ani na té 32" LG 32LE5500, otáka je spíše co s tím udělá ten Pinnacle, kterej neznám a jakej máš ten původní datovej tok.
2) Naporcuj ten původní 8,5GB soubor pomocí "raru" na menší třeba po 1GB, nejlépe samorozbalovací a ona si to potom poskládá, je-li alespoň trochu počítačově gramotná.
Jinak v manuálu k TV píší následující:
[QUOTE] Podporovány jsou následující soubory filmu
Rozlišení: méně než 1920 x 1080 pixelů (š x v)
Obnovovací frekvence: méně než 30 snímků/s (1920 x 1080), méně než 60 snímků/s (do
1280 x 720)
► Video kodek : MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4, H.264/AVC, DivX 3.11, DivX 4.12, DivX 5.x, DivX 6, Xvid 1.00,
Xvid 1.01, Xvid 1.02, Xvid 1.03, Xvid 1.10-beta1, Xvid 1.10-beta2, JPEG, VC1, Sorenson H.263/H.264.
► V případě použití Seznamu filmů nelze přehrát soubory DRM/*.tp /*.trp na serveru DLNA.[/QUOTE]
Takže s H.264/AVC by neměla mít problémy, naopak na DIVX to chce registraci a otázkou je, zdali-ji má udělanou. Jak jsem už psal dříve, tu LG co jsem asi před rokem zkoušel nepřekvapilo ani AVCHD, ani MPEG2
[QUOTE=josefíka;443389]A žádný soused nemá novou TV na odzkoušení?[/QUOTE]
Jo, ale čekam na 32GB klíčenku. Mám jen 4GB klíčenky
[QUOTE=ai;443390]Ten soubor je jak ma byt, zda se, ty prouzky co vidis to je prokladani, ktere by mel odstranit TV nebo prehravac (v PC),
ten tvuj KMPlayer asi nedela deinterlace, zkousej Windows Media Player (ten deinterlacuje default), nebo jakykoliv, kde si muzes nastavit [/QUOTE]
Nedělá mi to jen v KMPlayeru, ale i ve Windows Media Playeru
[QUOTE=ai;443390]Nebo v Pinnaclu neprovadej deinterlace, ( jestli to delas), a je to spatne udelano, fakticky Pinnacle neznam, muze se chovat takto?, spis ne, ujisti se, ze enkodujes prokladane video. [/QUOTE]
prokládané je progresive nebo ten in...
Z pinnacle to vyjede vždy dobré, jenom velké. Pokazí se to(proužky) až když to dám jakkoli zkonvertovat buď v mkvmerge jak mi tady někdo psal nebo ve Free Media Converter
Dám to nakonec renderovat s nižším bitrate přímo z Pinnacle. Díky snad to již bude dobré
Jo, ale čekam na 32GB klíčenku. Mám jen 4GB klíčenky
[QUOTE=ai;443390]Ten soubor je jak ma byt, zda se, ty prouzky co vidis to je prokladani, ktere by mel odstranit TV nebo prehravac (v PC),
ten tvuj KMPlayer asi nedela deinterlace, zkousej Windows Media Player (ten deinterlacuje default), nebo jakykoliv, kde si muzes nastavit [/QUOTE]
Nedělá mi to jen v KMPlayeru, ale i ve Windows Media Playeru
[QUOTE=ai;443390]Nebo v Pinnaclu neprovadej deinterlace, ( jestli to delas), a je to spatne udelano, fakticky Pinnacle neznam, muze se chovat takto?, spis ne, ujisti se, ze enkodujes prokladane video. [/QUOTE]
prokládané je progresive nebo ten in...
Z pinnacle to vyjede vždy dobré, jenom velké. Pokazí se to(proužky) až když to dám jakkoli zkonvertovat buď v mkvmerge jak mi tady někdo psal nebo ve Free Media Converter
Dám to nakonec renderovat s nižším bitrate přímo z Pinnacle. Díky snad to již bude dobré
Prokládané je 50i
Progressive je 25p
TV si prokládané přehraje, takže to neřeš. VLCplayer má funkci na odstranění prokladu, možná to má i KMPlayer. WMP to nemá, mikdy jsem to nenašel (no, že bych to zrovna extra hledal).
Pro internet to vždy dělej Progressive. Jen tak pro zajímavost.
Progressive je 25p
TV si prokládané přehraje, takže to neřeš. VLCplayer má funkci na odstranění prokladu, možná to má i KMPlayer. WMP to nemá, mikdy jsem to nenašel (no, že bych to zrovna extra hledal).
Pro internet to vždy dělej Progressive. Jen tak pro zajímavost.
mkvmerge nevymysli prouzky ve videu, to jen po vymene kontejneru pro video (m2ts > mkv) se prehravac muze chovat jinak a neodstrani interlace (prokladani)
Hlavne si skontroluj vystup (mediainfo), ci mas spravne nastaveny flag "interlaced". Lebo ak nie, prehravac ti to nebude deinterlacovat (da sa to sice vynutit v playeri, ale nie je to korektne. Rec je o normalnom playeri, nie WMP, tam nenastavis nic, on pozera len na tento flag a na zaklade neho robi dopocet - rozumej deinterlace - na 50p).
Zdravím, mám dotaz a nechci zbytečně zakládat nový thread.
Potřeboval bych si "vyrobit" testovací video.
MKV, bez zvuku, full HD (1920x1080)
Nahrát na ně chci několik "testovacích obrazců", co kapitola to jeden obrázek (cca 30 vteřinové úseky, asi 10 obrázků
Zdrojem budou formáty: JPG, GIF, PNG, i BMP
Jak a čím na to?
Trochu znám AviDemux, kdysi jsem si hodně hrál s VirtualDub (VirtualDubMod) a Avisynth. Velké SW neznám vůbec (Premiere, Vegas, Pinnacle, ...)
Uvítal bych nějaké malé free utilitky
Děkuji
Potřeboval bych si "vyrobit" testovací video.
MKV, bez zvuku, full HD (1920x1080)
Nahrát na ně chci několik "testovacích obrazců", co kapitola to jeden obrázek (cca 30 vteřinové úseky, asi 10 obrázků
Zdrojem budou formáty: JPG, GIF, PNG, i BMP
Jak a čím na to?
Trochu znám AviDemux, kdysi jsem si hodně hrál s VirtualDub (VirtualDubMod) a Avisynth. Velké SW neznám vůbec (Premiere, Vegas, Pinnacle, ...)
Uvítal bych nějaké malé free utilitky
Děkuji
[QUOTE=KamilZ;449694]http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker-get-started[/QUOTE]
Děkuji, vyzkouším :-)
Děkuji, vyzkouším :-)