Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sluchátkový výstup na Samsungu ES 5 rad

jao (6)|12.1.2013 20:22
Tak som sa stal majiteľom Samsungu ES5500. Zatiaľ všetko fajn, až na jednu drobnosť.
Potrebujem využívať výstup zvuku na sluchátka a zároveň aj na reproduktory.
V Samsungu sa po zapojení konektora reproduktory vypnú, alebo opačne.
V staršom Philipse bol výstup aj na sluchátka a aj na repro.
Rozmýšľal som využiť výstup audia zo SCARTu a pripojiť ho na sluchátka.
Bol by aj nejaký komfortnejší spôsob ? Ďakujem.
KamilZ (10277)|12.1.2013 20:53
Nebyl. Ze SCART to ale půjde jen na aktivní sluchátka (bezdrátové) a nemusí tam jít zvuk vždy, např. při přehrávání z USB/DLNA. Jistota by byla převodník z optiky na CINCH pro aktivní sluchátka, ale to už je dražší řešení. Více info zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434489

Kdyby jsi si opět koupil Philips nebo Panasonic, tak jsi měl po starostech, mají výstup na sluchátka nezávislý :-)
jao (6)|12.1.2013 23:06
KamilZ ďakujem za info. Ano, sú to aktívne sluchátka Philips :-) Obzeral som ten optický prevodník a je to prijateľné riešenie pre mňa. Predpokladám, že prehrávanie z USB/DLNA by malo potom fungovať bez problémov. Naša domácnosť je zaťažená na výrobky od Philipsu, no tentokrát som sa nechal prehovoriť na Samsungiho. Tak až nabudúce ten Philips.
bastlir (3245)|12.1.2013 23:26
Toto jsem jako už mnoho jiných řešil také. Ten převodník je docela drahý a bohužel nelze logicky měnit hlasitost na optickém výstupu a ani korekce. Takže to je o ničem.
Proto jsem nakonec koupil Onkyo (viz dole)-
jao (6)|13.1.2013 00:16
Ahoj bastlir,
prevodník je jednorázový nákup a z Číny to vidím na cca 20 evri. Hlasitosť regulujem na aktívnych sluchátkach a Onkyo je super, no za trochu väčšie výdavky.
bastlir (3245)|14.1.2013 00:02
Ahoj, to ano, ale vyplatilo se to z pohledu kvality. Ten převodník byl však pro mě velkým sklamáním (díky mé blbosti). Nyní TV poslouchám z 9 beden a je to o něčem úplně jiném.:-)
CHRDINKA (23)|14.1.2013 07:27
Já vyřešil optický vstup z tv LG do bezdrátových sluchátek využitím starého minidiskového přenosného rekordéru-má optický vstup, na který jsem přivedl opt. výystup z LG,spustil nahrávání,dal pauzu,dal hlasitost na max,a do výstupu MD do sluchátek připojil vstup bezdrátových sluchátek.MD napájím trafem.Nevýhoda-stálý malý odběr proudu a nutnost při výpadku el. pustit nahrávání,dát pauzu a zesílit.
bastlir (3245)|14.1.2013 21:25
Jistě se najde i více způsobů, jak připojit optiku, jenže mně uniká smysl toho všeho, když k tomu nakonec připojím sluchátka. Dříve jsem to řešil tak, že jsem sluchátkový výstup z TV připojil na aktivní reprosoustavu a teprve k ní jsem měl připojená bezdrátová sluchátka.
CHRDINKA (23)|14.1.2013 23:35
Smysl je v tom,že se nemusí chodit k televizi a vzadu hledat konektor,kam ty sluchátka připojit,a pokud pak chci zase pouštět zvuk z repráků, nemusím odpojovat kabel se sluchátky. Copak my chlapi bychom to zvládli, ale nauč ženskou strkat malýho jacka do té správné díry
jao (6)|15.1.2013 21:32
Výstup na repro sa využíva pre normálne počujúcich a výstup na sluchátka pre slabo počujúcich. Keby to bolo opačne, tak susedia by ma hnali :-)
Objednal som si ten optický prevodník, tak uvidíme, či nebudem sklamaný, či nakoniec neskončím aj ja pri tom Onkyu :-)
bastlir (3245)|16.1.2013 01:42
Uvidíš :) Ale s AVR je to prostě jiná dimenze.

To CHRDINKA: A zkusil jsi Jack-rozdvojku? Jedna větev by ti šla do sluchátek a druhá do aktivních beden či zesíku. Stejně ten zvuk z TV je šílenej.
CHRDINKA (23)|16.1.2013 23:10
Při zapojení rozdvojky se odpojí výstup do repráků v TV, aktivní bedny ani zesík zatím nechci, zvuk z TV sice není žádná sláva, ale už jsme si zvykli, hudbu a většinu filmů je stejně lepší poslouchat ze sluchátek kvůli stereu ( prostorový zvuk zatím neřeším, moc toho ještě v něm není, alespoň ne na volných stanicích ).
bastlir (3245)|17.1.2013 02:09
No tak úplně zase s tebou nesouhlasím. Už i na našich HD kanálech je ten zvuk znát. Ale svůj názor samozřejmě nevnucuji, protože i já zase některé parametry v jiných oblastech
považuji za nepodstatné, zatím co ostatní za zásadní.:)
jao (6)|24.2.2013 18:48
Tak som ten prevodník zapojil a vcelku spokojnosť až na to, že sa občas náhodne v sluchátkach na pár milisekúnd vypína zvuk. Niekedy to ide celý deň v pohode a niekedy to vypadáva každú chvíľu. Neviem prísť na to, kde môže byť problém.
jao (6)|6.4.2013 20:37
Problém bol v internom DVBT tuneri televizora. Pri slabom signáli DVBT vypinal kratkodobo zvuk aj ked sa pozeral signal z HDMI.