Sluchátkový výstup na Samsungu ES 5 rad
Tak som sa stal majiteľom Samsungu ES5500. Zatiaľ všetko fajn, až na jednu drobnosť.
Potrebujem využívať výstup zvuku na sluchátka a zároveň aj na reproduktory.
V Samsungu sa po zapojení konektora reproduktory vypnú, alebo opačne.
V staršom Philipse bol výstup aj na sluchátka a aj na repro.
Rozmýšľal som využiť výstup audia zo SCARTu a pripojiť ho na sluchátka.
Bol by aj nejaký komfortnejší spôsob ? Ďakujem.
Potrebujem využívať výstup zvuku na sluchátka a zároveň aj na reproduktory.
V Samsungu sa po zapojení konektora reproduktory vypnú, alebo opačne.
V staršom Philipse bol výstup aj na sluchátka a aj na repro.
Rozmýšľal som využiť výstup audia zo SCARTu a pripojiť ho na sluchátka.
Bol by aj nejaký komfortnejší spôsob ? Ďakujem.
Nebyl. Ze SCART to ale půjde jen na aktivní sluchátka (bezdrátové) a nemusí tam jít zvuk vždy, např. při přehrávání z USB/DLNA. Jistota by byla převodník z optiky na CINCH pro aktivní sluchátka, ale to už je dražší řešení. Více info zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434489
Kdyby jsi si opět koupil Philips nebo Panasonic, tak jsi měl po starostech, mají výstup na sluchátka nezávislý :-)
Kdyby jsi si opět koupil Philips nebo Panasonic, tak jsi měl po starostech, mají výstup na sluchátka nezávislý :-)
KamilZ ďakujem za info. Ano, sú to aktívne sluchátka Philips :-) Obzeral som ten optický prevodník a je to prijateľné riešenie pre mňa. Predpokladám, že prehrávanie z USB/DLNA by malo potom fungovať bez problémov. Naša domácnosť je zaťažená na výrobky od Philipsu, no tentokrát som sa nechal prehovoriť na Samsungiho. Tak až nabudúce ten Philips.
Toto jsem jako už mnoho jiných řešil také. Ten převodník je docela drahý a bohužel nelze logicky měnit hlasitost na optickém výstupu a ani korekce. Takže to je o ničem.
Proto jsem nakonec koupil Onkyo (viz dole)-
Proto jsem nakonec koupil Onkyo (viz dole)-
Ahoj bastlir,
prevodník je jednorázový nákup a z Číny to vidím na cca 20 evri. Hlasitosť regulujem na aktívnych sluchátkach a Onkyo je super, no za trochu väčšie výdavky.
prevodník je jednorázový nákup a z Číny to vidím na cca 20 evri. Hlasitosť regulujem na aktívnych sluchátkach a Onkyo je super, no za trochu väčšie výdavky.
Ahoj, to ano, ale vyplatilo se to z pohledu kvality. Ten převodník byl však pro mě velkým sklamáním (díky mé blbosti). Nyní TV poslouchám z 9 beden a je to o něčem úplně jiném.:-)
Já vyřešil optický vstup z tv LG do bezdrátových sluchátek využitím starého minidiskového přenosného rekordéru-má optický vstup, na který jsem přivedl opt. výystup z LG,spustil nahrávání,dal pauzu,dal hlasitost na max,a do výstupu MD do sluchátek připojil vstup bezdrátových sluchátek.MD napájím trafem.Nevýhoda-stálý malý odběr proudu a nutnost při výpadku el. pustit nahrávání,dát pauzu a zesílit.
Jistě se najde i více způsobů, jak připojit optiku, jenže mně uniká smysl toho všeho, když k tomu nakonec připojím sluchátka. Dříve jsem to řešil tak, že jsem sluchátkový výstup z TV připojil na aktivní reprosoustavu a teprve k ní jsem měl připojená bezdrátová sluchátka.
Smysl je v tom,že se nemusí chodit k televizi a vzadu hledat konektor,kam ty sluchátka připojit,a pokud pak chci zase pouštět zvuk z repráků, nemusím odpojovat kabel se sluchátky. Copak my chlapi bychom to zvládli, ale nauč ženskou strkat malýho jacka do té správné díry
Výstup na repro sa využíva pre normálne počujúcich a výstup na sluchátka pre slabo počujúcich. Keby to bolo opačne, tak susedia by ma hnali :-)
Objednal som si ten optický prevodník, tak uvidíme, či nebudem sklamaný, či nakoniec neskončím aj ja pri tom Onkyu :-)
Objednal som si ten optický prevodník, tak uvidíme, či nebudem sklamaný, či nakoniec neskončím aj ja pri tom Onkyu :-)
Uvidíš :) Ale s AVR je to prostě jiná dimenze.
To CHRDINKA: A zkusil jsi Jack-rozdvojku? Jedna větev by ti šla do sluchátek a druhá do aktivních beden či zesíku. Stejně ten zvuk z TV je šílenej.
To CHRDINKA: A zkusil jsi Jack-rozdvojku? Jedna větev by ti šla do sluchátek a druhá do aktivních beden či zesíku. Stejně ten zvuk z TV je šílenej.
Při zapojení rozdvojky se odpojí výstup do repráků v TV, aktivní bedny ani zesík zatím nechci, zvuk z TV sice není žádná sláva, ale už jsme si zvykli, hudbu a většinu filmů je stejně lepší poslouchat ze sluchátek kvůli stereu ( prostorový zvuk zatím neřeším, moc toho ještě v něm není, alespoň ne na volných stanicích ).
No tak úplně zase s tebou nesouhlasím. Už i na našich HD kanálech je ten zvuk znát. Ale svůj názor samozřejmě nevnucuji, protože i já zase některé parametry v jiných oblastech
považuji za nepodstatné, zatím co ostatní za zásadní.:)
považuji za nepodstatné, zatím co ostatní za zásadní.:)