jak na vlastní DD5.1?
čau všem,
mám polohluchýho kamaráda a chcem mu upravit zvuk ve vlastním videu do 5.1, v čem smíchám jednotlivé zvukové stopy? díky!
mám polohluchýho kamaráda a chcem mu upravit zvuk ve vlastním videu do 5.1, v čem smíchám jednotlivé zvukové stopy? díky!
mám 3 stopy pro jedno video vyexportované do jednotlivých wavů z videoeditoru... jedna stopa obsahuje dodatečný mluvený komentář, druhá doprovodnou muziku a třetí originální zvuky z nahrávky (chůze,vítr,rámus :-) atp.) a chtěl bych je rozhodit do jednotlivých beden (nejen left/right, ale i front/rear a center) aby si mohl na svém DVD přehrávači zesílit stopy dle vlastní potřeby. nemám případně problem udělat z toho 5 mono stop... díky!
s demo Vegasu jsem se chvíli pral, i s Acidem, ale nemůžu uložit 5.1surround stopu jako AC3 because requested feature is unlocked, ale nikde tam nenacházím možnost jak AC3 encoder plug-in odemknout, "stačil" by jakýkoliv "primitivní" audio sw, spojím to s videem až při autorizaci, jestli to není naivní požadavek :-)
No kebyze namiesto toho Acidu nainstalujes Architect a aj si ho kupis, tak by ti to slo :-D , ale vidim, ze tebe staci BeSweet :-(
[quote]jestli to není naivní požadavek [/quote]
Doporučil bych Ti SoftEncode - je jednoduchej a *.ac3 dělá kvalitně. B-) Mám s ním dobré zkušennosti.
Totéž dokáže přímo ve střihovém prostředí Adobe Premiere Pro s pluginem od Minnetonka - SurCode DD 5.1 !
Na authoringovém softu to potom připojíš k videu a pálíš. Je celkem jedno, jestli použiješ profesionální (Adobe Encore 1.5, . . .), nebo poloprofesionální :-E (DVD Architect, Ulead Video studio, . . .) ! Dokázat by to měla většina z těch běžných . . . :-)
Doporučil bych Ti SoftEncode - je jednoduchej a *.ac3 dělá kvalitně. B-) Mám s ním dobré zkušennosti.
Totéž dokáže přímo ve střihovém prostředí Adobe Premiere Pro s pluginem od Minnetonka - SurCode DD 5.1 !
Na authoringovém softu to potom připojíš k videu a pálíš. Je celkem jedno, jestli použiješ profesionální (Adobe Encore 1.5, . . .), nebo poloprofesionální :-E (DVD Architect, Ulead Video studio, . . .) ! Dokázat by to měla většina z těch běžných . . . :-)
tak díky za snahu, ale do cíle jsem se zatím nedokopal... v BeSweetu neumím nastavit jednotlivé stopy do ac3, softencode jsem zatím nezkoušel, našel jsem jen demo, ne trial, ale díky!
Mas moznosti, len ty chces stale nieco ine! Navody na BeSweet su na nete, pouzi http://www.google.com
to vím a hledám a čtu cotode:-) ale v besweetu to sice umím převést do ac3 ale ne podle mých požadavků, aby jedna stopa hrála v tý a tý bedně druhá tamhle atd... softencode vypadá že přesně plní mé požadavky, ale zatím jsem nenašel trial, jen demo a tam si to nemůžu ani poslechnout natož uložit:-) ale to si najdu sám... ještě jednou dík!
Vegas nie je problem spojazdnit, takisto SoftEncode som nevidel na nete bez *.nfo suboru, kde mas instrukcie pre instalaciu a v neposlednom rade je dolezite mat tie subory spravne editovane/z mixovane, co ti poskytne (a aj do toho vystupu AC3) samotny Vegas.
[quote]to vím a hledám a čtu cotode:-) ale v besweetu to sice umím převést do ac3 ale ne podle mých požadavků, aby jedna stopa hrála v tý a tý bedně druhá tamhle atd... softencode vypadá že přesně plní mé požadavky, ale zatím jsem nenašel trial, jen demo a tam si to nemůžu ani poslechnout natož uložit:-) ale to si najdu sám... ještě jednou dík![/quote]
Máš to v SZ ! :-)
Máš to v SZ ! :-)